0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
para5, στις 2 τελευταίες σελίδες δεν βλέπω αντιπαράθεση απόψεων, αλλά .. επιθετικότητα! Και ξέρω να τα .. ξεχωρίζω!
Εγώ λέω να αντικαταστασταθεί η Δημοτική Με την Καθαρεύουσα!Θεέ μου τι θα διαβάσω ακόμη!
Παράθεση από: professor στις Μαρτίου 31, 2009, 09:41:59 pmΔοκω μοι την αρχαιαν ελληνικην μη διδακτεα ειναι εις τους εν τη Δημοτικη εκπαιδευσει φοιτουντας παιδαςσωστα αν και δεν συμφωνω ως προς το περιεχομενο, δηλ το " μη " μπορουσε να παραλειφθει.διοτι τα παντα ειναι διδακτα σε ολες τις ηλικιες, αρκει να υπαρχει ο καταλληλος τροπος.
Δοκω μοι την αρχαιαν ελληνικην μη διδακτεα ειναι εις τους εν τη Δημοτικη εκπαιδευσει φοιτουντας παιδας
"Εγω λεγω να αντικατασταθη η δημοτικη υπο της καθαρευουσης.Θεε μου τι θα αναγνωσω ετι περισσοτερον!"Τοιαυται μεταγραφαι κειμενων της δημοτικης εις καθαρευουσαν δυνανταιι να προκαλεσωσιν γελωτας και θυμηδιας εις την σεβαστη κοινοτητα του pde.grσυνοδευομενοι δε υπο περισσης ευαρεσκειας αμα τη διαπιστωσει ( ; ) οτι αι ανωτερω μεταφραφαι δεν συνοδευονται ουδολως απο αηδεις εκφρασεις αλαζονειας υπο του γραφοντος , ατινας δυναμεθα να συναντησωμεν εις εμετικα νηματα ετερων ψηφιακων αγορων!αμα βλεπεις πολλες επαναληψεις "κων/νου και ελενης" δεν θελει και πολλη η χρηση τετοιας γλωσσας να καταστει αβιαστη
Παράθεση από: professor στις Απριλίου 01, 2009, 11:02:42 pm"Εγω λεγω να αντικατασταθη η δημοτικη υπο της καθαρευουσης.Θεε μου τι θα αναγνωσω ετι περισσοτερον!"Τοιαυται μεταγραφαι κειμενων της δημοτικης εις καθαρευουσαν δυνανταιι να προκαλεσωσιν γελωτας και θυμηδιας εις την σεβαστη κοινοτητα του pde.grσυνοδευομενοι δε υπο περισσης ευαρεσκειας αμα τη διαπιστωσει ( ; ) οτι αι ανωτερω μεταφραφαι δεν συνοδευονται ουδολως απο αηδεις εκφρασεις αλαζονειας υπο του γραφοντος , ατινας δυναμεθα να συναντησωμεν εις εμετικα νηματα ετερων ψηφιακων αγορων!αμα βλεπεις πολλες επαναληψεις "κων/νου και ελενης" δεν θελει και πολλη η χρηση τετοιας γλωσσας να καταστει αβιαστηΞέχασες όμως να βάλεις τις ψιλές τις δασείες τις οξείες τις περισπωμένες και καμιά υπογεγραμμένη.
Είμαι δάσκαλος . Για ένα καπρίτσιο πήγα το 1984 στη Γ΄Δέσμη και πέρασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία μόνο και μόνο για να έχω γρήγορα δουλειά. Πάντα μισούσα τα αρχαία ελληνικά, αν και είχα την τύχη να έχω μια σπουδαία φιλόλογο στο Λύκειο, την κ. Χόικα. Μεγαλώνοντας και σε επαφές μου με συναδέλφους εκπαιδευτικούς και πρώην μαθητές μέσα μου επιβεβαιώνεται συνεχώς η απέχθεια του Έλληνα στα αρχαία ελληνικά. Κατά τη γνώμη μου κύριος αίτιος είναι ο κ. Εξαρχόπουλος, που εισηγήθηκε και θεσμοθέτησε επί