0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: papia στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 04:45:47 pmΠαράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 04:04:10 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:26:52 pmπερασαμε τα 12 πρωτα χρονια μας και ξεχασαμε μου φαινεται...μια χαρα ειναι και η επαρκεια των δασκαλων και τα 6 χρονακια στο δημοτικο. Θεωρώ ότι - εκτός των άλλων - τα 6 χρόνια απλά τραβάνε πολύ την όποια ύλη και μετά στο γυμνάσιο το τρέχουν πιο γρήγορα. Αρκεί μια ματιά στις βαθμίδες σε άλλες χώρες και θα δεις ότι σε πολλές χώρες η πρωτοβάθμια εκπαίδευση διαρκεί λιγότερο από 6 χρόνια. Θα προσπαθήσω να κοιτάξω τα στατιστικά να βρω τις χώρες και τους αριθμούς.Σωστά παρατηρείς μόνο που:Οι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό Α΄βάθμιας και ΄
Παράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 04:04:10 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:26:52 pmπερασαμε τα 12 πρωτα χρονια μας και ξεχασαμε μου φαινεται...μια χαρα ειναι και η επαρκεια των δασκαλων και τα 6 χρονακια στο δημοτικο. Θεωρώ ότι - εκτός των άλλων - τα 6 χρόνια απλά τραβάνε πολύ την όποια ύλη και μετά στο γυμνάσιο το τρέχουν πιο γρήγορα. Αρκεί μια ματιά στις βαθμίδες σε άλλες χώρες και θα δεις ότι σε πολλές χώρες η πρωτοβάθμια εκπαίδευση διαρκεί λιγότερο από 6 χρόνια. Θα προσπαθήσω να κοιτάξω τα στατιστικά να βρω τις χώρες και τους αριθμούς.Σωστά παρατηρείς μόνο που:Οι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό Α΄βάθμιας και ΄
Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:26:52 pmπερασαμε τα 12 πρωτα χρονια μας και ξεχασαμε μου φαινεται...μια χαρα ειναι και η επαρκεια των δασκαλων και τα 6 χρονακια στο δημοτικο. Θεωρώ ότι - εκτός των άλλων - τα 6 χρόνια απλά τραβάνε πολύ την όποια ύλη και μετά στο γυμνάσιο το τρέχουν πιο γρήγορα. Αρκεί μια ματιά στις βαθμίδες σε άλλες χώρες και θα δεις ότι σε πολλές χώρες η πρωτοβάθμια εκπαίδευση διαρκεί λιγότερο από 6 χρόνια. Θα προσπαθήσω να κοιτάξω τα στατιστικά να βρω τις χώρες και τους αριθμούς.
περασαμε τα 12 πρωτα χρονια μας και ξεχασαμε μου φαινεται...μια χαρα ειναι και η επαρκεια των δασκαλων και τα 6 χρονακια στο δημοτικο.
Διαφωνώ στην απόλυτη προσέγγισή σου. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων δεν απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας, οπότε - εκτός από κατάλληλη παιδαγωγική κατάρτιση (που εν μέρει γίνεται με μαθήματα εντός των σχολών, και μπορεί επιπρόσθετα να γίνει με 6μηνα, 12μηνα ή ν-μηνα σεμνάρια πριν τον τελικό διορισμό) απαιτείται βαθιά γνώση του αντικειμένου. Γι' αυτό υπάρχει εδώ και δεκαετίες το δίλλημα ποιο από τα 2 συστήματα (παιδαγωγοί με λίγες γνώσεις απ' όλα ή εξειδικευμένοι ανά ειδικότητα) πρέπει να υπάρχει. Εσύ πιστεύεις το πρώτο, εγώ το δεύτερο. Διαφωνούμε.. ΟΚ. και λήγει εδώ το θέμα χωρίς να καπελώνουμε ο ένας τις απόψεις του άλλου.
Παράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 05:02:39 pmΠαράθεση από: papia στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 04:45:47 pmΠαράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 04:04:10 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:26:52 pmπερασαμε τα 12 πρωτα χρονια μας και ξεχασαμε μου φαινεται...μια χαρα ειναι και η επαρκεια των δασκαλων και τα 6 χρονακια στο δημοτικο. Θεωρώ ότι - εκτός των άλλων - τα 6 χρόνια απλά τραβάνε πολύ την όποια ύλη και μετά στο γυμνάσιο το τρέχουν πιο γρήγορα. Αρκεί μια ματιά στις βαθμίδες σε άλλες χώρες και θα δεις ότι σε πολλές χώρες η πρωτοβάθμια εκπαίδευση διαρκεί λιγότερο από 6 χρόνια. Θα προσπαθήσω να κοιτάξω τα στατιστικά να βρω τις χώρες και τους αριθμούς.Σωστά παρατηρείς μόνο που:Οι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό Α΄βάθμιας και ΄
Αν διαβάσει κάποιος το σημερινό άρθρο της Καθημερινής, θα καταλάβει και δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω εγώ επιχειρήματα. Τα αποτελέσματα της PISΑ στην κατανόηση κειμένου, αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω που έγραψα. Οι Έλληνες μαθητές δεν μπορούσαν να συλλέξουν πληροφορίες από πολυτροπικά κείμενα. Το μόνο που χρησιμοποίησαν ήταν το γραπτό κείμενο και όχι τις εικόνες, τους τίτλους, κτλ. Πόσοι εκπαιδευτικοί (όχι μόνο φιλίλογοι)
Παράθεση από: papia στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 05:45:14 pmΑν διαβάσει κάποιος το σημερινό άρθρο της Καθημερινής, θα καταλάβει και δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω εγώ επιχειρήματα. Τα αποτελέσματα της PISΑ στην κατανόηση κειμένου, αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω που έγραψα. Οι Έλληνες μαθητές δεν μπορούσαν να συλλέξουν πληροφορίες από πολυτροπικά κείμενα. Το μόνο που χρησιμοποίησαν ήταν το γραπτό κείμενο και όχι τις εικόνες, τους τίτλους, κτλ. Πόσοι εκπαιδευτικοί (όχι μόνο φιλίλογοι)
Με ποιες ανάγκες ενός ανθρώπου συνδέονται όλα αυτά ακριβώς;