*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1004738 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4886 στις: Αυγούστου 21, 2012, 01:51:03 pm »
Κάτι λενε πως κόβονται και ο,τι είχε απομείνει από τα δώρα...Ε,ρε φθινόπωρο που προαναγγέλεται...
ολα θα κοπουν και θα δειτε το συναφι μας εννοω ολους τους εκπαιδευτικους που δεν θα κανουν τιποτα.Ειμαστε δυστυχως λαος που κοιταει ο καθενας το ατομικο του συμφερον, συλλογικη προσπαθεια δεν υπαρχει.Εγω το εχω καταλαβει εδω και χρονια, οι νεωτεροι θα το δειτε τωρα στα δυσκολα.Ο φθονος και η διχονοια ειναι χαρακτηριστικα της φυλης μας
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2012, 01:52:39 pm από mpesg »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:14:35 »

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4887 στις: Αυγούστου 21, 2012, 01:55:33 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 03:33:28 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #4888 στις: Αυγούστου 21, 2012, 01:59:37 pm »
@mpesg

Αν και συμφωνώ σε γενικές γραμμές δεν είναι θέμα διχόνοιας και φθόνου μόνο. είναι και θέμα τι εισοδήματα, τι υποστήριξη και πως την βγάζει ο καθένας.
Άρα...
εναμεγαλο ποσοστο του ελληνικου πληθυσμου εχει μαγαλωσει ματα ιδεωδη τυπου υδρας.Ανασφαλιστη εργασια ρουφιανια καρφωμα συναδελφων υπεροψια κακεντρεχεια...αυτα και αλλα πολλα ειμαστε

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4889 στις: Αυγούστου 21, 2012, 02:01:50 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 03:33:53 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:14:35 »

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4890 στις: Αυγούστου 21, 2012, 02:05:18 pm »
Κάτι λενε πως κόβονται και ο,τι είχε απομείνει από τα δώρα...Ε,ρε φθινόπωρο που προαναγγέλεται...
ολα θα κοπουν και θα δειτε το συναφι μας εννοω ολους τους εκπαιδευτικους που δεν θα κανουν τιποτα.Ειμαστε δυστυχως λαος που κοιταει ο καθενας το ατομικο του συμφερον, συλλογικη προσπαθεια δεν υπαρχει.Εγω το εχω καταλαβει εδω και χρονια, οι νεωτεροι θα το δειτε τωρα στα δυσκολα.Ο φθονος και η διχονοια ειναι χαρακτηριστικα της φυλης μας

Ο καθένας να πάρει την ευθύνη του...Εγώ είμαι ο πιο χαμηλόμισθος του συλλόγου μου και δεν έχω χάσει απεργία. Και με θεωρούν ορισμένοι που δεν έχουν θυσιάσει ούτε μέρα τη λέξη με τα τρία άλφα. Να γίνω σαν κι αυτούς; Να κρυφτώ πίσω από τη δική τους ανεπάρκεια και να σταματήσω; Κλασικός μικροαστούλης που κρύβεται στην τρύπα του μέχρι τελικά να καταλάβει ότι θα τον ξεχώσουν κι από εκεί; Έχω ξαναπεί, ο καθένας να δει τι μπορεί να κάνει αλλιώς είναι συνυπεύθυνος. Δικαιολογίες και ψέματα τέλος! Όποιος εγαζόμενος θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει σε μια χώρα που θέλουν να της επιβάλλουν αέναο μνημόνιο και με την κρίση στην Ισπανία και την Ιταλία να θεριέυει, είναι θαθιά νυχτωμένος. Πολύ μάλιστα...Μόνος του δε θα γλιτώσει κανείς. Εδώ είμαστε και ελπίζω να μη χρειαστεί να σας το υπενθυμίσω σε λίγους μήνες -χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4891 στις: Αυγούστου 21, 2012, 02:12:37 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 03:34:12 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4892 στις: Αυγούστου 21, 2012, 03:16:03 pm »
Φέτος στις συνδικαλιστικές εκλογές, προτείνω να ανανεώσουμε ΠΛΗΡΩΣ την σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αλλά και την σύνθεση των Δ.Σ.των διαφόρων τοπικών ΕΛΜΕ.

ΠΛΗΡΩΣ!

Να φύγουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ όλοι αυτοί που εκπροσωπούν κόμματα ( ή και τον εαυτό τους μόνο σε πολλές περιπτώσεις, μαζί με την "ρουσφετοκρατία". τις "χάρες", την αναξιοκρατία, και τα "κόλπα"), και να αναδειχθούν άνθρωποι που απλά θα θέλουν να προσφέρουν στον κλάδο ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ από τον προσωπικό τους χρόνο ( Και που ΟΜΩΣ ΔΕΝ θα ακούνε καν τα αιτήματα για "χάρες" και "ρουσφέτια").
Διότι αν γίνουν πάλι εκλογές και αναδειχθούν οι ίδιες νοοτροπίες, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι θα προκύψει ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ το δυσάρεστο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία είναι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη από την στάση του συνδικαλιστικού μας οργάνου.
Αφήστε που έχω την αίσθηση ( την βεβαιότητα , αλλά το λέω "κομψά") πως η πλειοψηφία ψηφίζει στις συνδικαλιστικές εκλογές τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την νοοτροπία που κατέστρεψε τον συνδικαλισμό του κλάδου, με μοναδικό σκοπό "να έχει μούτρα" να ζητήσει "χάρη" ( ρουσφέτι δηλαδή) όταν και όποτε την χρειαστεί.

Υ.Γ. Πιθανότητες να διορθώσουμε το "τέρας" του κομματικού -ρουσφετολογικού συνδικαλισμού "εν μία νυκτί" ( ο οποίος φτιάχτηκε με την έγκριση και την υποστήριξη της πλειοψηφίας μέσα σε δεκαετίες με αρχή το 1982, εν μέσω "χορών" και συνθημάτων της πανίσχυρης νοοτροπίας της "Πασοκαρίας"), ΔΕΝ υπάρχουν.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την δική μας ανανέωση ( να αλλάξουμε επιλογές, αξιακό κώδικα, τις απόψεις μας περί "σωστού και λάθους" βρε αδερφέ!), και ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ( και αφού υποστούμε ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ τις συνέπειες των επιλογών που κάναμε εδώ και δεκαετίες σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας) θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Θα μου πεις...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2012, 03:20:34 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4893 στις: Αυγούστου 21, 2012, 03:19:22 pm »
Απατείται αρκετός χρόνος και ωρίμανση τελικά... Μέχρι τότε προλαβαίνω να ζητήσω ένα μικρό ρουσφετάκι κι εγώ..., ένα τόσο δα μικρούλι...  :-\

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4894 στις: Αυγούστου 21, 2012, 03:32:45 pm »
Φυσικά συνάδελφε panos2, και απαιτείται χρόνος και ωρίμανση.
Άσε που δεν υπάρχει καμία εγγύηση για κάποιο θετικό αποτέλεσμα, μια και δεν είναι καθόλου δεδομένο το ότι η πλειοψηφία θα αλλάξει στάση, πρακτικές και αξιακό κώδικα ( απόψεις περί "σωστού και λάθους" δηλαδή) ώστε να μπορέσει στο προσεχές μέλλον να αναδείξει τις υγιείς δυνάμεις της και να καταλάβει επιτέλους το τι θέλει ( είναι από τα πρώτα βήματα της αλλαγής, ΜΕΤΑ την συνειδητοποίηση του λάθους φυσικά. ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΚΟΜΑ!!!!!!). Μπορεί να συνεχίσει να υιοθετεί τον κυρίαρχο τώρα αξιακό της κώδικα, και να συνεχίσουμε έτσι. Γιατί όχι?
ΜΑΚΑΡΙ το πρόβλημα να ήταν 5, 10, 100, 300, 1000 πολιτικά πρόσωπα. Θα τα αλλάζαμε, και θα λυνόταν το πρόβλημα!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ!
Το πρόβλημα είναι βαθύ, βρίσκεται μέσα μας: ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΞΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Οι απόψεις που έχουμε για το τι είναι "σωστό" και τι "λάθος".
Αν δεν συμβεί αυτή η αλλαγή, δεν υπάρχει καμία μα καμία πιθανότητα ουσιαστικής μεταβολής.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2012, 03:35:51 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4895 στις: Αυγούστου 27, 2012, 01:04:39 pm »
We are so many...

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4896 στις: Αυγούστου 27, 2012, 01:52:21 pm »
Δυστυχώς, πολύ ακόμα, μέχρι να μην έχει άλλο...
Οσοι ακόμη δεν θέλετε να το καταλάβετε, αξιοπρεπής μισθός έλαβε τέλος.
Χωνέψτε το επιτέλους συνάδελφοι και κάντε κάτι για αυτό. Δεδομένου ότι μια απεργεια διαρκείας φαντάζει ουτοπία σήμερα (εδώ δεν κάναμε όταν βλέπαμε να έρχεται, τώρα που δεν έχουμε και άλλο λιπος να κάψουμε θα κάνουμε;)
Όσοι μπορείτε να φύγετε, κάντε την.
Όσοι μείνετε, συσπειρωθείτε, φτιάξτε συνεταιρισμούς, δεν εννοώ φυσικά όμοιους με τους περισσότερους υφιστάμενους, καλλιεργείστε γη όσοι έχετε και ενδυναμώστε τους κοινωνικους ιστούς του χωριού σας. Όσοι μένετε σε πόλη και έχετε οικογένεια - προσπαθείστε να απεγκλωβιστείτε. Ο μισθός θα φτάσει 6 κατοστάρικα για τους περισσότερους, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Όπως και νάχει, είναι αργά πια για δάκρυα... ώρα για δράση.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4897 στις: Αυγούστου 27, 2012, 01:54:32 pm »
Αφού η Λαγκάρντ και λοιπή συμμορία, έλεγαν κάτι για μισθούς
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4898 στις: Αυγούστου 27, 2012, 02:03:00 pm »
Δυστυχώς, πολύ ακόμα, μέχρι να μην έχει άλλο...
Οσοι ακόμη δεν θέλετε να το καταλάβετε, αξιοπρεπής μισθός έλαβε τέλος.
Χωνέψτε το επιτέλους συνάδελφοι και κάντε κάτι για αυτό. Δεδομένου ότι μια απεργεια διαρκείας φαντάζει ουτοπία σήμερα (εδώ δεν κάναμε όταν βλέπαμε να έρχεται, τώρα που δεν έχουμε και άλλο λιπος να κάψουμε θα κάνουμε;)
Όσοι μπορείτε να φύγετε, κάντε την.
Όσοι μείνετε, συσπειρωθείτε, φτιάξτε συνεταιρισμούς, δεν εννοώ φυσικά όμοιους με τους περισσότερους υφιστάμενους, καλλιεργείστε γη όσοι έχετε και ενδυναμώστε τους κοινωνικους ιστούς του χωριού σας. Όσοι μένετε σε πόλη και έχετε οικογένεια - προσπαθείστε να απεγκλωβιστείτε. Ο μισθός θα φτάσει 6 κατοστάρικα για τους περισσότερους, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Όπως και νάχει, είναι αργά πια για δάκρυα... ώρα για δράση.

Η φυγή είναι παραίτηση. Απεργία διαρκείας πρέπει να κάνει η φτωχή ελληνική κοινωνία συντονισμένα και συντεταγμένα. Αν αρχίσουμε να κοιτάμε ο καθένας άλλες -ανύπαρκτες στις σημερινές συνθήκες- λύσεις το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αφήσουμε χώρο στα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα ζόμπι...Ναι, δεν έχουμε λίπος να κάψουμε, αλλά αυτοί σε λίγο θα κάψουν και τα κόκκαλά μας. Ας σταθούμε μια φορά στο ύψος των περιστάσεων. Μια φορά!!! Αλλιώς, ρίξτα Τζιμάκο: http://www.youtube.com/watch?v=_59kPfMPvqk

Αποσυνδεδεμένος efkola

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4899 στις: Αυγούστου 27, 2012, 03:46:03 pm »
Το πιθανότερο είναι να σβηστεί από τα παιδιά της διαχείρισης αλλά εγώ νιώθω την ανάγκη να το γράψω...
Είμαι ένας φιλήσυχος σε γενικές γραμμές πολίτης,δε χρωστάω σε κανέναν,δε βλάπτω κανέναν,απεχθάνομαι τη βία και τις ακραίες-αναρχικές ή ακροδεξιές-θέσεις και μπορούσα μέχρι τώρα να να ζω αξιοπρεπώς.Τα τελευταία δύο χρόνια όμως η κατάσταση είναι απελπιστική.Κάθε μέρα ξυπνάμε κ πραγματικά δεν ξέρουμε τί άλλο θα δούμε/ακούσουμε που θα μας σπρώξει ακόμα πιο κοντά στον γκρεμό.Κερασάκι στην τούρτα(προς το παρόν πάντα)αυτό που διαβάζω από χθες σε εφημερίδες και sites για περαιτέρω μειώσεις μισθών και επιδομάτων.
Νιώθω απίστευτες για τα δικά μου μέτρα τάσεις οργής και σκέφτομαι ότι αν άκουγα αύριο πως κάποιο/α από αυτά τα καθίκια(Έλληνες πολιτικοί ή όποιοι άλλοι διαπλεκόμενοι,τροϊκανοί,πλούσιοι φοροφυγάδες)είχε τιμωρηθεί με τον πιο σκληρό τρόπο,καθόλου δε θα λυπόμουν.Και μακάρι να είχα τα κότσια να το κάνω κι εγώ,ειλικρινά.
Σπάω το κεφάλι μου τόσα χρόνια μιλώντας με φίλους κ γνωστούς,προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους διαφυγής,στις τελευταίες εκλογές είχαμε μια ελπίδα αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση όχι μόνο δεν εξομαλύνεται αλλά σταθερά χειροτερεύει.Η βία φέρνει βία,αυτό είναι γνωστό αλλά θεωρώ πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει άλλη λύση,εγώ τουλάχιστον δε σκέφτομαι καμία.Ακόμα και αν απεργήσουμε μαζικά και για μήνες,τίποτα δε με πείθει οτι αυτό θα φέρει (επιθυμητά) αποτελέσματα.
Πόσο ακόμα θα μας καταδικάζουν στη μιζέρια και θα τρώνε ασύδοτα τις σάρκες μας..Η εύκολη λύση:μείωση μισθών κ συντάξεων.Ακόμα και ένα παιδί 10 χρονών να βάλεις,αυτό θα σκεφτεί πρώτα απ'όλα.Και όλοι οι υπόλοιποι να φοροδιαφεύγουν κ να δηλώνουν 5000 το χρόνο.Κοροϊδία,θέατρο του παραλόγου,κωμικοτραγικό...ολα αυτά μαζί και πολλά ακόμα.Και να σκεφτείτε ότι εμείς ακόμα είμαστε ''προνομιούχοι'',υποτίθεται.Έχουμε δουλειά(λέμε τώρα)κ κάποιο εισόδημα,έχουμε ασφάλιση(μη γελάτε),κάποιοι μάλιστα δεν έχουν οικογένεια κ πάγια έξοδα...δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να αναφερθώ σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα εδώ και καιρό όπως ανέργους,πνιγμένους στα δάνεια και στους τόκους,ανθρώπους που έχουν χάσει το σπίτι τους από τράπεζες κτλ
Ίσως να βλέπω μετά από κάποιο διάστημα όλα αυτά που γράφω τώρα και να μετανιώνω...εγώ,ένας λειτουργός της δημόσιας εκπαίδευσης που λέει ό,τι προλαβαίνει και τάσσεται υπέρ της βίας,δεν ξέρω...Το σκηνικό πάντως γύρω μας στα δικά μου μάτια θυμίζει πόλεμο...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 27, 2012, 04:47:08 pm από efkola »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144