0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
@F. Γνωστοποίησε τους άμεσα και με σαφήνεια τα όρια της επαγγελματικής σας σχέσης.Έχω διαπιστώσει ότι αν δεν τους θέσεις όρια εξ'αρχής ή από την πρώτη "στραβή",μερικοί είναι ικανοί να βγουν και από πάνω στο τέλος.Πίστεψέ με,ούτε καν περνάει από το μυαλό τους ότι σε ταλαιπωρούν,γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζει και είναι παρτάκηδες..Επίσης,για παρόμοια θέματα,εκτός από εκείνο των χρημάτων,πάντοτε συζητάω παρουσία του παιδιού.
Δε βελτιώθηκε γιατί στο κόλπο ήταν και η μητέρα και η κόρη! Φτάσαμε στο σημείο να μη με σέβονται ως καθηγητή και σταμάτησα το ιδιαίτερο! Να σκεφτείς ότι υπήρχαν φορές που πήγαινα σπίτι τους για το μάθημα και έλειπαν χωρίς βέβαια να έχω ενημερωθεί! Τσάμπα ο κόπος!
Είχα μία παρόμοια περίπτωση παλαιότερα, που με είχαν κάνει λάστιχο. Στο τέλος, τους εξήγησα ότι το πρόγραμμα είναι αυτό, δεν το αλλάζω γιατί έχω κι άλλα μαθήματα στο καπάκι και είναι άδικο να ρημάζω το πρόγραμμα και των υπολοίπων παιδιών. Επίσης, τους ξεκαθάρισα πως κάθε μάθημα που ακυρώνεται για οποιονδήποτε λόγο πλην ασθένειας, αναπληρώνεται την ώρα και μέρα που μπορώ ΕΓΩ. Αν δε μπορέσω να το αναπληρώσω, το μάθημα πληρώνεται κανονικά. Γενικώς, έχω τον εξής κανόνα: Αν ακυρώσω εγώ το μάθημα το κάνουμε όταν θέλουν τα παιδιά, ενώ αν το ακυρώσουν αυτά, το αναπληρώνουμε όταν θέλω εγώ. Μετά από 5-6 χαμένες βραδινές εξόδους της Παρασκευής, άρχισαν να το ξανασκέφτονται καλύτερα ...