Σύνολο ψηφοφόρων: 470
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάλλον aeee δε θέλω να γίνεις υπουργός Παιδείας . Αυτό που προτείνεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο φάκελος προσόντων. Με λίγα λόγια μιλάμε για ατομική διαπραγμάτευση και για ικανούς εκπαιδευτικούς που έχουν πολλά χαρτιά και τίποτα άλλο. Φυσικά και δε συμφωνώ με οποιαδήποτε λογική ποσόστοσης, άλλωστε αυτό είναι διοικητικό μέτρο και μάλλον διαχείριση της δυστυχίας μας. Κατά την προσωπική μου άποψη, διέξοδο στο πρόβλημα δίνουν μόνο οι μαζικοί διορισμοί. Πώς θα γίνονται αυτοί; Πάλι θεωρώ ως πιο σωστό το έτος λήψης πτυχίου και τίποτα άλλο. Όσο για τα προσόντα του εκπαιδευτικού, αυτά τα λαμβάνεις από το πτυχίο σου. Οποιαδήποτε επιμόρφωση πρέπει να υπάρχει, να είναι τακτική, αλλά το ίδιο το κράτος να την παρέχει, αφού μας διορίσει και αυτή να είναι ίδια, ενιαία για όλους. Άλλωστε, το μεταπτυχιακό, το διδακτορικό κτλ πέρα από κάποιες περαιτέρω εξειδικευμένες γνώσεις δε μας κάνουν ικανούς εκπαιδευτικούς, βλ. τους καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο. Όσο για τα κοινωνικά κριτήρια, νομίζω ότι αυτά ορίζονται συνολικά για οποιαδήποτε δουλειά και στην τελική είναι αναλογικά τόσο λίγοι οι πολύτεκνοι που δε μας δημιουργούν αυτοί το πρόβλημα.Και συμφωνώ και με όσα ο markos προτείνει.
Άκουσα ότι η ΠΕΦ έχει προτείνει να μειωθεί το υποχρεωτικό ωράριο των φιλολόγων από τις 21 στις 18 ώρες, λόγω της ιδιαιτερότητας του κλάδου (πολλά αντικείμενα-μεγαλύτερος φόρτος εργασίας). Αν γίνει αυτό, θα ανοίξουν πολλές νέες θέσεις.
το πρόβλημα θα λυνόταν αν εβαζαν καθηγητές στα δημοτικά και φυσικά αν δεν αντιδρούσαν οι δάσκαλοι για να γινει αυτό.τα θέλουν όλα δικά τους..
Προβληματιστείτε όλοι, ιδίως για το 2 πριν να είναι πολύ αργά...
Πιστεύω ότι 3 τρόποι υπάρχουν για να ξεμπλοκάρει ο κλάδος μας.(Η σειρά αρίθμησης είναι τυχαία, το 1 δε σημαίνει ότι είναι το σημαντικότερο και το 3 το λιγότερο σημαντικό...)1. Να διαχωριστούν οι σχολές μας. Δηλαδή: όλα τα σχολεία της Ελλάδας έχουν ανάγκη από 500 που να διδάσκουν μόνο αρχαία; Άρα, να προσληφθούν 500 του κλασικού. Χρειάζονται 300 για τα Νέα Ελληνικά; Να προσληφθούν 300 του νεοελληνικού κτλ κτλ.Το ίδιο θέμα είχα θείξει πριν από λίγο καιρό, αλλά οι 5-6 απαντήσεις που πήρα <<με πήραν απ' τα μούτρα>>!!! Το αποκορύφωμα ήταν μία απάντηση: <<Αυτό το θέλετε εσείς του φιλολογικού που τα βρίσκετε σκούρα με τυην ιστορία και δεν μπορείτε να τη διδάξετε!>> Ε, ναι, ρε φίλε! Πώς θα διδάξω ιστορία, αφού τελείωσα το κλασικό;;; Μήπως μπορείς εσύ του ιστορικού να διδάξεις αρχαία;;;Η εξειδίκευση είναι εξειδίκευση!2. Να μην προηγούνται οι τρίτεκνοι στις προσλήψεις από τον πίνακα των αναπληρωτών έναντι όλων των άλλων.Εμείς δηλαδή που είμαστε ανύπαντροι, παντρεμένοι χωρίς παιδιά ή με 1 ή 2 παιδιά ή που δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά λόγω προβλημάτων του ζευγαριού είμαστε ανίκανοι να διοριζόμαστε;;;Και ποιός μου λέει εμένα ότι αυτοί που έχουν 1 ή 2 παιδιά δεν γεννούν, όσο <<κάπως>> και αν ακούγεται, κι άλλο παιδί για να προλάβουν να γίνουν αναπληρωτές;Ειδικά στο θέμα των τριτέκνων χρειάζεται να φωνάξουμε! Να ξεσηκωθούμε!!! Θα μας πάρουν όλες τις θέσεις κάποιες <<ειδικές>> κοινωνικές ομάδες σαν τους τριτέκνους και όλοι εμείς απλώς θα συζητάμε ξανά το θέμα του ξεμπλοκαρίσματος του κλάδου μας...Επίσης αυτό το θέμα το είχα θίξει η ίδια στο forum πριν από λίγο καιρό...3. Όλοι οι διορισμοί μόνο μέσω ΑΣΕΠ!Γιατί,κύριε τυχαίε συνάδελφε , εσύ που είχες μέσο και πήρες 2-5 ώρες ΠΔΣ σε κάποιο σχολείο να προηγείσαι εμού που διαβάζω και πονάω κάθε φορά στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και παίρνω μόνο τα μόρια από το διαγωνισμό και αυτά εφόσον και εάν είμαι επιτυχών;Αυτά είχα να πω περί του θέματος.Προβληματιστείτε όλοι, ιδίως για το 2 πριν να είναι πολύ αργά...