0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ζητήσω μια διευκρίνηση για το δεύτερο ερώτημα της έκθεσης. Επειδή είδα σε κάποιες προτεινόμενες λύσεις από μεγάλα φροντιστήρια να προβάλλονται κυρίως τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών μέσων, δεν πρέπει αυτό νε αναφερθεί σε μια παράγραφο, εκτεταμένη ίσως, και να αναφερθεί ο μαθητής σε τρόπους καταξίωσης του βιβλίου και συνύπαρξης με τα ηλ. μέσα; Μεγάλο ρόλο δεν παίζει και η ανθρωπιστική παιδεία σε αντιπαράθεση με την τεχνοκρατική και ωφελιμιστική παιδεία που κυριαρχεί στις μέρες μας; Αυτό δεν το είδα σε απαντήσεις και μου φαίνεται πολύ βασικό και αυτονόητο και για τα παιδιά.
To ίδιο πιστεύω κι εγώ. Επίσης νομίζω ότι πέρα από μια συνδετική παράγραφο που χρειάζεται ανάμεσα στα δύο μέρη του κυρίως θέματος θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική τοποθέτηση στο δεύτερο μέρος που κάπως να συνδέει το πρώτο με το δεύτερο μέρος, καθώς τα ερωτήματα μπορεί να μην είναι απολύτως σχετικά ( δε ζητάει να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της καταστροφής των βιβλίων), δεν μπορεί όμως οι απαντήσεις στο δεύτερο ερώτημα να είναι τελείως άσχετες, όπως διάβασα κάπου. Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν κάποιος που είναι βαθμολογητής στις εξετάσεις μας έλεγε τι οδηγίες δόθηκαν για τη διόρθωση και ποιοι βασικοί άξονες προτάθηκαν. Πάντως δε βλέπω και φέτος να μειώνεται το ποσοστό των αναβαθμολογήσεων.