0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω κάτι..Πόσα μόρια κόβονται από υπέρβαση ή έλλειψη λέξεων στην περίληψη και στην παραγωγή γραπτού λόγου;Γνωρίζει κάποιος από τις οδηγίες που δόθηκαν;
Στην έκθεση γενικώς δεν μετράμε λέξεις, εκτός εάν δούμε ένα υπερβολικά μικρό (οπότε θα χάσει έτσι κι αλλιώς από περιεχόμενο) ή υπερβολικά μεγάλο (πάνω από 4 σελίδες) γραπτό. Και πάλι βέβαια μετράμε σε γενικές γραμμές (μ.ο. ανά σειρά χ αριθμό σειρών). Και πάλι όμως δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην υπέρβαση στην έκθεση εκτός πια αν εχει ξεπεράσει τις 1500 λέξεις (μου έτυχε πέρυσι σε ένα γραπτό, πηρε όμως άριστα τελικά, με τη σύμφωνη γνώμη των συντονιστών, αφού πραγματικά στο κείμενο δεν χρειαζόταν να προσθέσεις ούτε τελεία....
ΠαράθεσηΣτην έκθεση γενικώς δεν μετράμε λέξεις, εκτός εάν δούμε ένα υπερβολικά μικρό (οπότε θα χάσει έτσι κι αλλιώς από περιεχόμενο) ή υπερβολικά μεγάλο (πάνω από 4 σελίδες) γραπτό. Και πάλι βέβαια μετράμε σε γενικές γραμμές (μ.ο. ανά σειρά χ αριθμό σειρών). Και πάλι όμως δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην υπέρβαση στην έκθεση εκτός πια αν εχει ξεπεράσει τις 1500 λέξεις (μου έτυχε πέρυσι σε ένα γραπτό, πηρε όμως άριστα τελικά, με τη σύμφωνη γνώμη των συντονιστών, αφού πραγματικά στο κείμενο δεν χρειαζόταν να προσθέσεις ούτε τελεία.... Μπορεί να ξεπεράσουν το όριο τόσο πολύ και να μην έχει σημασία; Τότε γιατί τους το βάζουν τόσο περιορισμένο;;Φαντάσου τι θα γίνει με κάποιους δικούς μου που φτάνουν τις 600 λέξεις με το ζόρι..Χρήσιμα όλα αυτά,ευχαριστώ.
τελικά η επιτροπή τι οδηγίες έδωσε για τον τρόπο ανάπτυξης παραγράφου;
Μήπως γνωρίζει κανείς (επίσημα) πόσα μόρια χάνονται , αν δεν έχει μπει τίτλος στο άρθρο;;
Συνάδελφοι, σας παραθέτω δύο νέες οδηγίες που ήρθαν από την ΚΕΕ σήμερα, για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (τις παραθέτω αυτούσιες):Ερώτηση
Katiafil, η εκφώνηση έλεγε "Να επισημάνετε...στο κείμενο...." Με άλλα λόγια: ψάξε μέσα στο κείμενο και βρες να μου πεις 3 χαρακτηριστικά του επιστημονικού λόγου, έτσι δεν είναι; Δεν λέει ας πούμε απλά: "Να αναφέρετε..." ή "Να καταγράψετε..." ή "Να κατονομάσετε....". Άρα....;;;; Για το άλλο που ρωτάς τώρα, προσωπικά δεν θα δεχόμουν ως συνώνυμο την αποτελεσματικότητα: άλλο το ένα, άλλο το άλλο...άλλο να είναι χρήσιμο κάτι και άλλο να είναι αποτελεσματικό....