0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: olgalia στις Ιουνίου 05, 2010, 04:19:49 pmΜια και ξαναπιάσαμε το θέμα της έκθεσης θέλω να πω κάτι... νομίζω πως αν ξαναδιαβάσω σε έκθεση μαθητή άλλη μια φορά τις φράσεις υλικός ευδαιμονισμός και επιπρόσθετα θα ο-υ-ρ-λ-ι-ά-ξ-ω!!!Νομίζω ότι τα εχουμε καταστρέψει με την έκθεση. Είναι λέξεις αυτές να τις γράφουν παιδιά στην Α' Λυκείου; Καθαρή παπαγαλία. Γιατί τέτοια απαξίωση για το απλό επιπλέον, ακόμη, επίσης; αφήστε πια τον υλικό ευδαιμονισμό. Διαβάζω εκθέσεις καλών μαθητών και είναι σχεδόν όλες ίδιες! Πού είναι η προσωπική γραφή, το ατομικό ύφος; Και με τις διαρθρωτικές λέξεις έχει παραγίνει πια. Είναι απαραίτητες, αλλά όχι ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ!!! Είπαμε οι παραγράφοι συνδεονται μεταξύ τους και σε επίπεδο περιεχομένου. Γιατί σώνει και καλά να γεμίσουμε την έκθεση διαρθρωτικές λέξεις; Αμάν....τα καημένα, τα έχουμε τρελάνει...Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με όλα τα παραπάνω. Όχι άλλος υλικός ευδαιμονισμός, όχι άλλο κάρβουνο!!!!!
Μια και ξαναπιάσαμε το θέμα της έκθεσης θέλω να πω κάτι... νομίζω πως αν ξαναδιαβάσω σε έκθεση μαθητή άλλη μια φορά τις φράσεις υλικός ευδαιμονισμός και επιπρόσθετα θα ο-υ-ρ-λ-ι-ά-ξ-ω!!!Νομίζω ότι τα εχουμε καταστρέψει με την έκθεση. Είναι λέξεις αυτές να τις γράφουν παιδιά στην Α' Λυκείου; Καθαρή παπαγαλία. Γιατί τέτοια απαξίωση για το απλό επιπλέον, ακόμη, επίσης; αφήστε πια τον υλικό ευδαιμονισμό. Διαβάζω εκθέσεις καλών μαθητών και είναι σχεδόν όλες ίδιες! Πού είναι η προσωπική γραφή, το ατομικό ύφος; Και με τις διαρθρωτικές λέξεις έχει παραγίνει πια. Είναι απαραίτητες, αλλά όχι ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ!!! Είπαμε οι παραγράφοι συνδεονται μεταξύ τους και σε επίπεδο περιεχομένου. Γιατί σώνει και καλά να γεμίσουμε την έκθεση διαρθρωτικές λέξεις; Αμάν....τα καημένα, τα έχουμε τρελάνει...
Πριν από πολύ καιρό είχα δει στο αλφα βητα τη λιστα των μαθηματων που θα αλλάξουν!! Τα βιβλία της εκφρασης -έκθεσης , αν θυμάμαι καλά, δε θα αλλάξουν! Απλώς θα υπάρξουν κάποιες διορθώσεις!!