0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στάλθηκε από: Georgia sΠαράθεσηστο συγκεκριμένο παράδειγμα έχουμε: ένα συμπερασμα: η Μαρια ειναι δικαιη και μια προκειμενη: σε καμμια απο τις....διαφορετικό//για να ολοκληρωθει ο συλλογ απουσιάζει μια προκειμενη την οποια ουσιαστικά την εννοούμε κ προφανώς συνδεει την έννοια της δικαιοσύνης με τον τροπο συναλλαγής...και η οποια προκειμενη θα είναι γενικότερη κ απο την προκειμενη που έχουμε και απο το συμπέρασμα που είναι: η Μαρια είναι δικαιη //αρα παραγωγικός συλλογισμός ( γενικο- ειδικό) Ολόκληρος o συλλογισμός θα ήταν κάπως έτσι νομίζω:Όποιος δεν κλέβει στις συναλλαγές του είναι δίκαιος.Στις συναλλαγές της Μαρίας δε φάνηκε κάτι διαφορετικό.Άρα η Μαρία είναι δίκαιη.Αφού έχουμε συμφωνήσει ότι το συμπέρασμα είναι ότι η Μαρία είναι δίκαιη και απλώς προτάσσεταιπώς δεν είναι επαγωγικός ο συλλογισμός ;ότι η Μαρία είναι δίκαιη δεν έναι γενικότερο από το ότι σε μια περίπτωση,στις συναλλαγές της δηλαδή, δε φάνηκε κάτι διαφορετικό;
στο συγκεκριμένο παράδειγμα έχουμε: ένα συμπερασμα: η Μαρια ειναι δικαιη και μια προκειμενη: σε καμμια απο τις....διαφορετικό//για να ολοκληρωθει ο συλλογ απουσιάζει μια προκειμενη την οποια ουσιαστικά την εννοούμε κ προφανώς συνδεει την έννοια της δικαιοσύνης με τον τροπο συναλλαγής...και η οποια προκειμενη θα είναι γενικότερη κ απο την προκειμενη που έχουμε και απο το συμπέρασμα που είναι: η Μαρια είναι δικαιη //αρα παραγωγικός συλλογισμός ( γενικο- ειδικό)
Ο συλλογισμός ''Η Μαρία είναι δίκαιη. Σε καμία από τις συναλλαγές της δε φάνηκε κάτι διαφορετικό.'' είναι ακριβώς ίδιος με το Γιάννη και τη Μονόπολη που βρίσκεται στο σχολικό βιβλίο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Το βιβλίο του καθηγητή τον δίνει επαγωγικό χωρίς κάποια περαιτέρω εξήγηση. Συνεπώς, γιατί να μη τον θεωρήσουμε και αυτόν επαγωγικό και να τελειώνει η ιστορία;
... Χμμμ, και γιατί όχι αίτιο αποτέλεσμα;
Παράθεση από: karxarias29 στις Ιουλίου 10, 2010, 01:39:22 am ... Χμμμ, και γιατί όχι αίτιο αποτέλεσμα; ...χαιρομαι για τις επισημανσεις νεοτερων συναδελφων...θεωρησα οτι περιττευε το αποτελεσμα , το θεωρησα ηδη γνωστο....( "παρε κι αυτην, μωρη, παρε και την αλλη" )
Παράθεση από: kozzi1 στις Ιουλίου 10, 2010, 01:42:55 amΠαράθεση από: karxarias29 στις Ιουλίου 10, 2010, 01:39:22 am ... Χμμμ, και γιατί όχι αίτιο αποτέλεσμα; ...χαιρομαι για τις επισημανσεις νεοτερων συναδελφων...θεωρησα οτι περιττευε το αποτελεσμα , το θεωρησα ηδη γνωστο....( "παρε κι αυτην, μωρη, παρε και την αλλη" ) Εντάξατε, δικαίως, την "έκθεση" και το θεωρητικό κεφάλαιο "αναγνώριση είδους συλλογισμού" στη ζωή, αλλά εκθέσατε, μάλλον ανεπανόρθωτα, τη δύστυχη Μαρία ...!
Γεια σας, συνάδελφοι.Θα ήθελα να ρωτήσω:Αν έχουμε μια θεματική του τύπου: Οι φορείς κοινωνικοποίησης βοηθούν στη διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότηταςκαι στα σχόλια μιλάμε: για οικογένεια πρώτα, μετά για σχολείο και τέλος για ΜΜΕ,είναι ορθή η παράγραφος; νομίζω πως ναι. αρκεί να δείχνει το πως ο κάθε φορέας κοινωνικοποίησης διαμορφώνουν την ανθρώπινη προσωπικότητα.Please..Τέλος, η μεταβατική παράγραφος μπορεί να είναι και μία περίοδος; Δηλαδή περίπου 2,5 γραμμές;έχω διαβάσει ότι η συνηθισμένη μεταβατική είναι δύο περίοδοι. η πρώτη ανακεφαλαιώνει όσα προηγήθηκαν ενώ η άλλη προεξαγγέλλει όσα θα ακολουθήσουν. για να συνδέσουμε ζητούμενα μπορούμε να φτιάξουμε μία περίοδο που θα ανακοινωνει όσα ακολουθούν αν την ενσωματώσουμε στο τέλος της τελευταίας παραγράφου του α ζητουμένου.