0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σ' ευχαριστώ πολύ, gringa.
Παράθεση από: moagniko στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 07:09:59 pmΣας παρακαλώ πολύ, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει στο παρακάτω επιχείρημα τι συλλογιστή πορεία έχουμε;Το σημερινό σχολείο απέτυχε στο σύνολο των συνθηκών που διαμορφώνουν το κλίμα του, προπαντός όμως απέτυχε στον κεντρικό στόχο του και στις παιδαγωγικές μεθόδους. Οι δραματικότεροι λόγοι της αποτυχίας του είναι παιδαγωγικοδιδακτικοί και ηθικοί. Το σημερινό σχολείο με τις δομές που έχει τη και τη φιλοσοφία του δεν μπορεί να δώσει την παιδεία που χρειάζεται σήμερα και θα χρειαστεί περισσότερο στο μέλλον. Πάντως, η αναγνώριση του επιχειρήματος είναι αυτή:α΄ προκείμενη: Οι δραματικότεροι … ηθικοί. β΄ προκείμενη: Το σημερινό σχολείο … στο μέλλον. Συμπέρασμα: Το σημερινό σχολείο … μεθόδους. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρωνΕίμαστε σίγουροι ότι αποτελεί επιχείρημα; Ή το 'χω χάσει από το πολύ λατινικό που διαβάζω όλη μέρα ή πραγματικά μου φαίνεται ότι η δεύτερη προκείμενη δεν έχει καμιά συνεκτική σχέση με την πρώτη, συνεπώς ούτε με το συμπέρασμα. Μου φαίνεται σαν να είναι και κείνη συμπέρασμα.
Σας παρακαλώ πολύ, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει στο παρακάτω επιχείρημα τι συλλογιστή πορεία έχουμε;Το σημερινό σχολείο απέτυχε στο σύνολο των συνθηκών που διαμορφώνουν το κλίμα του, προπαντός όμως απέτυχε στον κεντρικό στόχο του και στις παιδαγωγικές μεθόδους. Οι δραματικότεροι λόγοι της αποτυχίας του είναι παιδαγωγικοδιδακτικοί και ηθικοί. Το σημερινό σχολείο με τις δομές που έχει τη και τη φιλοσοφία του δεν μπορεί να δώσει την παιδεία που χρειάζεται σήμερα και θα χρειαστεί περισσότερο στο μέλλον. Πάντως, η αναγνώριση του επιχειρήματος είναι αυτή:α΄ προκείμενη: Οι δραματικότεροι … ηθικοί. β΄ προκείμενη: Το σημερινό σχολείο … στο μέλλον. Συμπέρασμα: Το σημερινό σχολείο … μεθόδους. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
daffyduck και nebula, ίσως έχετε δίκιο. Το παράδειγμα όμως το βρήκα από τον Κοινό Νου και την ανάλυση σε προκείμενες και συμπέρασμα υπάρχει εκεί. Ρώτησα τι συλλογισμός είναι, διότι δεν μου φάνηκε να είναι ξεκάθαρο, όπως και σε άλλα επιχειρήματα πιου έχει μέσα το βιβλίο. παράδειγμα: Μέσα σε μια κοινωνία ελεύθερων συνειδήσεων το δικαίωμα της διαφωνίας, ως πρωταρχική έκφραση προσωπικής ευθύνης, διατηρείται απαραμείωτο. Οι ελεύθεροι διαφωνούν, συνδιαλέγονται, δέχονται την πολλαπλότητα των απόψεων. Αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζουν καλά πως αυτή η πολλαπλότητα κι αυτή η εναρμόνιση των διαφωνιών είναι το στημόνι όπου υφαίνεται η ελευθερία του κόσμου. Στο βιβλίο λέει: Οι ελεύθεροι.. α προκείμενη, Αυτό συμβαίνει... β προκείμενη. Μέσα σε μια κοινωνία.. συμπέρασμα. Τι συλλογισμός είναι όμως; Παραγωγικός; Το γενικό είναι: Οι ελεύθεροι ... ;
Μέσα σε μια κοινωνία ελεύθερων συνειδήσεων το δικαίωμα της διαφωνίας, ως πρωταρχική έκφραση προσωπικής ευθύνης, διατηρείται απαραμείωτο. Οι ελεύθεροι διαφωνούν, συνδιαλέγονται, δέχονται την πολλαπλότητα των απόψεων. Αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζουν καλά πως αυτή η πολλαπλότητα κι αυτή η εναρμόνιση των διαφωνιών είναι το στημόνι όπου υφαίνεται η ελευθερία του κόσμου. Στο βιβλίο λέει: Οι ελεύθεροι.. α προκείμενη, Αυτό συμβαίνει... β προκείμενη. Μέσα σε μια κοινωνία.. συμπέρασμα. Τι συλλογισμός είναι όμως; Παραγωγικός; Το γενικό είναι: Οι ελεύθεροι ... ;
Γεια σας!Είμαι μαθητής και φέτος θα πάω β λυκείου και στοχεύω ιατρική.Επειδή δυστυχώς στο φροντιστήριο που πηγαίνω πολλή δουλειά δεν γίνεται(να φανταστείτε όλη τη χρονιά 2 περιλήψεις και 1 έκθεση γράψαμε τις οποίες ποτέ δεν μας επέστερεψε) και χρήματα για ιδιαίτερα δεν περισσεύουν, αποφάσισα από φέτος να κάνω μόνος μου μια συστηματική δουλειά ώστε να γράψω καλά του χρόνου.Θα ήθελα όμως λιγάκι τη βοήθεια σας.Έχω αγοράσει ήδη τον πρώτο τόμο του κοινού νου, τον τόμου του λόγου σπουδή για την β λυκείου, τον 1ο και 3ο τόμο του πειστικού λόγου, τα βοηθήματα για την α και β λυκείου του Μπατζίνα και του Λούλου(Ζήτη) και της Στράτου για τη β λυκείου(Σαββάλας).Σκοπεύω ακόμη να σποκτήσω στη συλλογή μου δοκίμια(π.χ. Παπανούτσου) και κάποια άλλα βιβλία όπως: προσεγγίσεις θεμάτων σύγχρονου προβληματισμού, λόγος δοκιμιακός, προβληματισμοί του Καργάκου και βιβλία του Γιαβρή.Επιπλέον, θα προσπαθώ να γράφω μόνος μου από ένα ολοκληρωμένο κριτήριο την εβδομάδα το οποίο θα δίνω στον καθηγητή του φροντιστηρίου να διορθώνει(αν συμφωνήσει να τα κάνει).Έχετε να μου προτείνετε κάτι επιπλέον;Πιστεύετε ότι αν διαβάζω μόνο από τον κοινό νου και το λόγου σπουδή μπορώ να οδηγηθώ στην επιτυχία;Ποια η γνώμη σας για τα βιβλία που αναφέρω;Έχετε να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα που μπορώ να ακολουθήσω διαβάζοντας μόνος;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Πιστεύετε ότι αν διαβάζω μόνο από τον κοινό νου και το λόγου σπουδή μπορώ να οδηγηθώ στην επιτυχία;
Ερώτηση μαθητή μου: Επίσης, μπορούμε σε μία παράγραφο να έχουμε επιχείρημα και ταυτόχρονα και καθέναν από όλους τους τρόπους ανάπτυξης παραγράφου; δηλ. επιχείρημα και αιτιολόγηση, επιχείρημα και αίτιο-αποτέλεσμα, επιχείρημα και αναλογία....;
Μα πού τα βρίσκουν, ρε παιδιά, τέτοια επιχειρήματα, τέτοιες θέσεις γενικώς; Πας να διδάξεις στο παιδί πώς να επιχειρηματολογεί, όταν τα "πρότυπα" κείμενα μπάζουν νερά από παντού.
Είναι πάντως δύσκολος.
συντελεί στην απαραμείωτη [sic] διατήρηση