0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλησπέρα παίδες! εχθες μιλούσα με μια μαθήτριά μου και είχαμε την εξής διαφωνία: εγώ επέμενα ότι στην άσκηση με τα συνώνυμα θα πρέπει να βρίσκουν οι μαθητές συνώνυμο που να ανταποκρίνεται στη σημασία που έχει η λέξη στο κείμενο. Η μαθήτρια πάλι διατεινόταν πως η καθηγήτριά τους στο σχολείο τους είπε (βάσει οδηγιών του ΥΠΕΠΘ) πως μπορούν να δινουν ως απάντηση την οποιαδήποτε συνώνυμη λέξη (και άρα να μην παίρνουν υπόψη τους τη σημασία της στο κείμενο).Ποια η γνώμη σας?!? Γνωρίζετε με σιγουριά κάτι περισσότερο?υγ. είχε ξανασηζητηθεί το θέμα στο φόρουμ, αλλά δε θυμάμαι την απάντηση..
Δηλαδή, εάν το θέμα ξεκινάει λέγοντας "Παρά την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, παρουσιάζεται στην ελληνική κοινωνία το φαινόμενο της διαφθοράς" και ζητούνται οι εκφάνσεις του φαινομένου αυτού,
ΠαράθεσηΔηλαδή, εάν το θέμα ξεκινάει λέγοντας "Παρά την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, παρουσιάζεται στην ελληνική κοινωνία το φαινόμενο της διαφθοράς" και ζητούνται οι εκφάνσεις του φαινομένου αυτού, Δεν δίνεις αρκετά στοιχεία για το επικοινωνιακό πλαίσιο και ακριβώς το θέμα.Ζητάει μόνο εκφάνσεις ή και αίτια;Aν ζητάει μόνο εκφάνσεις ,υπάρχει δυνατότητα να αναπτύξεις λίγο και το δεδομένο ως τη σωστή κοινωνική νοοτροπία σε θέματα όπως αξιοκρατία, οργάνωση,πελατειακές σχέσεις κλπ.
Παράθεση από: desperino στις Νοεμβρίου 19, 2010, 01:34:25 pmΠαράθεσηΔηλαδή, εάν το θέμα ξεκινάει λέγοντας "Παρά την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, παρουσιάζεται στην ελληνική κοινωνία το φαινόμενο της διαφθοράς" και ζητούνται οι εκφάνσεις του φαινομένου αυτού, Δεν δίνεις αρκετά στοιχεία για το επικοινωνιακό πλαίσιο και ακριβώς το θέμα.Ζητάει μόνο εκφάνσεις ή και αίτια;Aν ζητάει μόνο εκφάνσεις ,υπάρχει δυνατότητα να αναπτύξεις λίγο και το δεδομένο ως τη σωστή κοινωνική νοοτροπία σε θέματα όπως αξιοκρατία, οργάνωση,πελατειακές σχέσεις κλπ.
δεν σχολιαζουμε τα δεδομενα. Παραδεχομαστε την όποια θεση δινουν μεσα σε 2-3 σειρες και μετα προχωραμε στην αναπτυξη του θεματος (στα ζητουμενα δηλαδη). ο επειλογος συνοψιζει τη θεση μας. Και αν ο προλογος δεν ειναι υποχρεωτικος, ο επιλογος επιβαλλεται.
Εγω παλι βρισκω πιο φυσικο στο προλογο να σχολιαζουμε τα δεδομενα πολυ συντομα και κεντριζοντας το ενδιαφερον....αλλα, νομιζω πως ο καθε μαθητης μπορει να το χειριστει οπως νομιζει καλυτερα...(η μαγεια της εκθεσης)