0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΠΑΙΔΙΑ, SOS!Η τρύπα του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ρύπανση των υδάτων και του εδάφους καταδεικνύουν το οικολογικό αδιέξοδο. ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ή ΑΙΤΙΟ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;Όπως συνέβη στο Τσερνομπίλ, έτσι και σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση έκρηξης ενός πυρηνικού αντιδραστήρα μπορεί να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές αλλά και ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ή ΑΙΤΙΟ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;Ο χρήστης κοκαΐνης οδεύει προς το θάνατο. ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΟ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ή ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ;
Ναι είναι .Πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουν με θεματική πρόταση το ζητούμενο .Εκτός και αν τα παιδιά κάνουν διαφοροποίηση της δομής της παραγράφου ,πράγμα που είναι κατά τη γνώμη μου επισφαλές .Να ρωτήσω και εγώ κάτι άσχετο ; Χθες ο δάσκαλος της κόρης μου ,τους είπε ότι τα κύρια ονόματα έχουν πληθυντικό αριθμό δηλαδή ο Δημήτρης - οι Δημήτρηδες ,είναι σωστό ή όχι ???εγώ πρώτη φορά το ακούω ..
Το κατάλαβα αυτό που ρώτησες αλλά κατα τη γνώμη μου πάντα ,είναι τολμηρό γιατί ανατρέπεται η δομή της παραγράφου .Εαν γίνει έτσι όπως το λες τότε δεν θα υπάρχει κατακλείδα ,σωστά ;Το ζητούμενο είναι να τεκμηριώσεις το ερώτημα οπότε ακολουθείς τη λογική της παραγράφου.
Παράθεση από: dina 94 στις Δεκεμβρίου 07, 2010, 02:29:16 pm .Να ρωτήσω και εγώ κάτι άσχετο ; Χθες ο δάσκαλος της κόρης μου ,τους είπε ότι τα κύρια ονόματα έχουν πληθυντικό αριθμό δηλαδή ο Δημήτρης - οι Δημήτρηδες ,είναι σωστό ή όχι ???εγώ πρώτη φορά το ακούω ..Ναι, είναι σωστό. Έχουν και τα κύρια ονόματα πληθυντικό.
.Να ρωτήσω και εγώ κάτι άσχετο ; Χθες ο δάσκαλος της κόρης μου ,τους είπε ότι τα κύρια ονόματα έχουν πληθυντικό αριθμό δηλαδή ο Δημήτρης - οι Δημήτρηδες ,είναι σωστό ή όχι ???εγώ πρώτη φορά το ακούω ..
Παράθεση από: dina 94 στις Δεκεμβρίου 07, 2010, 02:47:29 pmΤο κατάλαβα αυτό που ρώτησες αλλά κατα τη γνώμη μου πάντα ,είναι τολμηρό γιατί ανατρέπεται η δομή της παραγράφου .Εαν γίνει έτσι όπως το λες τότε δεν θα υπάρχει κατακλείδα ,σωστά ;Το ζητούμενο είναι να τεκμηριώσεις το ερώτημα οπότε ακολουθείς τη λογική της παραγράφου.Θα υπάρχει κατακλείδα και θα είναι η περίοδος που θα δίνεται προς ανάπτυξη. Αντί να χρησιμοποιηθεί δηλαδή ως θεματική χρησιμοποιείται ως κατακλείδα.