0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν καποιον τον καλέσουν από την ειδική αγωγή τον καλούνε και από τη γενική ή τον διαγράφουν;
rose-PEO2, πιστεύω πως θα πρέπει όσον αφορά την προυπηρεσία να πιεστούν να βγάλουν μια συμπληρωματική ή επεξηγηματική εγκύκλιο που θα ανακοινωθεί σε όλες τις δευτεροβάθμιες ή θα πρέπει οι ίδιοι όταν έρθει η ώρα να κατατάξουν τους υποψήφιους σε πίνακες να λάβουν υπόψη και αυτό το προσόν. Δεν είναι δυνατόν κάποιος με μεταπτυχιακό, σεμινάριο κλπ. και προυπηρεσία να ακολουθεί στους πίνακες κάποιον με μεταπτυχιακό, σεμινάριο και χωρίς προυπηρεσία μόνο και μόνο επειδή το πτυχίο του μπορεί να είναι και μέρες ακόμα παλιότερο από εκείνον.Ευελπιστώ ότι στις πιστοποιήσεις braille και νοηματική επειδή οι μέρες των αιτήσεων πλησιάζουν στο τέλος θα βγάλουν συμπληρωματικό έγγραφο να καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς αργότερα. Η πίεση είναι μια πολύ καλή λύση....Εύχομαι να ανοίξουν τα μάτια τους.
elbono, αν και δε θεωρώ τον εαυτό μου πολύ καλο γνώστη του θέματος που έθιξες παραπάνω, ελπίζω λίγο να βοηθήσω. Πιστεύω ότι όλα όσα ισχύουν για την γενική εκπαίδευση ισχύουν και για την ειδική. Δηλαδή και σαφώς παίζει ρόλο με ποια σειρά δηλώνεις τις περιοχές. Αν για παράδειγμα έχουν 60 κενά στην πρώτη φάση και έχει έρθει η σειρα σου στον πινακα και δεν έχεις δηλώσει την συγκεκριμένη περιοχή και έχεις τσεκάρει το κουτάκι ναι σε όλα οι υπεύθυνοι θα ακολουθήσουν στον επόμενο στον πίνακα και το τελευταίο κενό που θα μείνει θα το δώσουν σε σένα. Αυτό τουλάχιστον μου έχουν πει πως ισχύει στη γενική εκπαίδευση και υποθέτω και στην ειδική. Λογικά σε παίρνουν...Τώρα το που θα υπάρχουν τα κενά και τι θα δώσουν στην πρώτη ή δεύτερη φάση κλπ. είναι άλλο θέμα.... Αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας μας ενημερώσει όλους.
για επαρκεια minimum 4 κυκλους (4 χρονια ή 2 χρονια να κανεις εντατικα 2 καλοκαιρια). καθε κυκλος ειναι 120 διδακτικες ωρες.τωρα, για διερμηνεια, κλαφτα. 6, 7, 8 χρονια... αναλογα την επιδοση
προσωπικά πιστεύω ότι ούτε αυτοί με προυπηρεσία άνω των 10 μηνών είναι καλυμμένοι έτσι που είναι γραμμένη η εγκύκλιος. Σίγουρα όμως και για αυτούς κώτω των 10 μηνών. Ιδιαίτερα κατατοπιστική ήταν η περσινή εγκύκλιος που έκανε αναφορά στην προυπηρεσία όλων των κατηγοριών. Έχω εκείνη στο μυαλό μου....