0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απ' ότι έχω ακούσει είναι λίγο δύσκολο να μπει κάποιος στο μεταπτυχιακό ΕΑ στο τμήμα προσχολικής αγωγής επειδή ακριβώς δεν υπάρχει η γραπτή δοκιμασία.Νομίζω ότι περνάς από συνέντευξη και ενδεχομένως συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία του υποψηφίου στην ειδική εκπαίδευση. Γιατί δεν κοιτάζεις στο μεταπτυχιακό ΕΑ στο Παιδαγωγικό Αθηνών?Δίνεις γραπτές εξετάσεις, θέλουν πιστοποιημένη γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής, αν θυμάμαι καλά, εργασίες, τυχόν δημοσιεύσεις ή εισηγήσεις σε συνέδρια και στο τέλος περνάς από συνέντευξη, όπου είθισται να ρωτούν σχετικά με την ύλη και δεν επικεντρώνονται σε γενική κουβέντα (μπορείς να τα δεις στην προκήρυξη που βγαίνει κάθε Μάιο).Οι εξετάσεις είναι κάθε Σεπτέμβρη αλλά δε νομίζω να γίνουν φέτος δίότι έγιναν το 2009 (προκήρυξη βγαίνει κάθε 2 χρόναι, ενα τηλ. όμως στη σχολή θα σε διαφωτίσει).Δε σημαίνει ότι όλα 'ειναι αξιοκρατικά όταν υπάρχει η γραπτή δοκιμασία -άμα θέλουν να πάρουν τους δικούς τους το κάνουν και το καταλαβάινεις στην πορεία-αλλά μόνο συνέντευξη, προσωπικά μου φαίνεται λίγο για να διαλέξουν τους φοιτητές τους. Ελπίζω να βοήθησα VIOLA...
Θα πρέπει να διαβάσεις τον κανονισμό λειτουργίας του συγκεκριμένου μτπτχ. Για παράδειγμα στο αντίστοιχο μτπτχ. του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ (διπλα απο εσας) ήταν προαπαιτούμενο ότι τα πρωινά θα τα διαθέτουμε στην πρακτική άσκηση και 2-3 φορές την εβδομάδα στα απογευματινά μαθήματα. Άσε που κάθε φορα που άλλαζε εξάμηνο άλλαζαν και οι μέρες των απογευματινων μαθημάτων, γεγονός που προσωπικά τουλάχιστον δε μου επέτρεψε να έχω σταθερή δουλειά, μιας και οι παρουσίε ήταν υποχρεωτικές. Αν είσαι τυχερή και έχεις κανά ιδιαίτερο κατι γινεται. Ρώτα στη γραμματεία να σου πουν υποχρεωσεις φοιτητών.