0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά στην 1η ερώτηση ΔΕΝ ζητούσε σχέδιο εργασίας ούτε θεματική προσέγγιση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μη με τρελλαίνετε βραδιάτικα!!!!! Ούτε η εκφώνηση το ζητούσε. Ζητούσε μία δραστηριότητα για να καταλάβουν τα παιδιά την εναλλαγή μέρας νύχτας. Πιστεύω ότι τις κοπέλες που τους έπιασαν σωστή την απάντηση, ενώ είχαν γράψει εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ήταν μόνο και μόνο επειδή η κύρια δραστηριότητά τους (της εναλλαγής) ήταν σωστή. Μην ψάχνετε παντού φαντάσματα. Η εκφώνηση ήταν σαφέστατη και δεν ζητούσε τίποτ΄άλλο απ΄αυτό που έγραφε.
morfoula συμφωνω απολυτα ...!!μην ξεχναμε οτι σε αλλους διαγωνισμους συνηθως οταν γραφεις ολο το κατεβατο και απλα τυχαινει μεσα να ναι και η εκφωνηση δεν παιρνεις ''καλο βαθμο'' καθως θεωρειται οτι δεν εχεις κριτικη σκεψη και γραφεις κατεβατα μπας και σου κατσει και το σωστο .....
demetroyla ναι μεν ήταν μια δραστηριοτητα αλλα επρεπε να την αναλυσεις με θεματικη προσεγγιση ή προτζεκτ κ αν ήθελες ελεγες κ για πιθανες προεκτασεις,οπως ακριβως αναλυει τις δραστηριοτητες ο οδηγος.
Παράθεση από: maraki28 στις Ιουλίου 10, 2009, 12:39:25 amdemetroyla ναι μεν ήταν μια δραστηριοτητα αλλα επρεπε να την αναλυσεις με θεματικη προσεγγιση ή προτζεκτ κ αν ήθελες ελεγες κ για πιθανες προεκτασεις,οπως ακριβως αναλυει τις δραστηριοτητες ο οδηγος.Άλλο πιθανές προεκτάσεις κι άλλο ολόκληρη θεματική. Οι πιθανές προεκτάσεις μπορούν να γραφτούν και σεμια παράγραφο, όπως και οι γνώσεις που π΄ρεπει να ¨χουν από πιο πριν τα παιδιά για να μπορούν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα. ΔΕΝ ζητούσε θεματική ή roject και είμαι κάθετη σ΄αυτό. Μην μπερδεύεστε και πάτε στον επόμενο ΑΣΕΠ και δείτε πάλι "γράψτε δραστηριότητα" και κάνετε θεματική. Εγώ από τις γνωστές μου δεν ξέρω καμιά που να πήγε σε φροντιστήριο που να της πρόσφερε κάτι σημαντικό. Όσο θα έγραφε από μόνη της τόσο θα έγραφε και με το φροντιστήριο. Ίσα ίσα που άκουσα μερικές πατάτες του τύπου: σε μερικές κοπέλες από τη σχολή μου που πήγαν φροντιστήριο τους είπαν ότι τις δραστηριότητες πρέπει να τις γράφουν περιεκτικά και με λίγα λόγια και όχι αναλυτικά όπως μάθαμε εμείς στη σχολή. Με αποτέλεσμα να πάρουν από την ερώτηση αλάχιστους βαθμούς. Κατά τη γνώμη μου όσο καλά μπορούμε να τα μάθουμε στη σχολή μας δεν μπορούμε να τα μάθουμε πουθενά αλλού. Αυτοί που διδάσκουν στα φροντιστήρια δεν είναι καθηγητές πανεπιστημίου.
Λοιπόν τα μόνα βιβλία που διάβασα για τον φετινό ασέπ ήταν ο οδηγός της νηπιαγωγού και το δεππς και το πολύ σημαντικό βιβλίο του Κιτσαρά (2004).Και τα δύο θέματα της 2ης μέρας αναφέρονται και αναλύονται στο βιβλίο του Κιτσαρά.Προσωπικά είχα διαβάσει πάνω από 50 φορές τα θέματα (εκφωνήσεις) των 2 προηγούμενων ασεπ και με τη βοήθεια του Θεου και έχοντας το βιβλιο του Κιτσαρά υποψιαστηκα τα θέματα και όντως αυτά έπεσαν!Τη πρώτη μέρα εγραψα 83.00 και τη δεύτερη 81.00. Είναι καθαρά θέμα τύχης η επιτυχία στον ασεπ
ποσο βαθμολογηθηκες την δευτερη μερα δημητρουλα? γενικα με τον ασεπ μην εισαι τοσο απολυτη γιατι δεν υπαρχει συνταγη
Πάντως και με τα φροντιστήρια δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Γνωρίζω απο φίλες μου που πήγαν σε δύο απο τα πιο γνωστά της Θεσσαλονίκης, οτι η γραμμή που δόθηκε σε περίπτωση που πέσει ερώτηση για το ΔΕΠΠΣ, ήταν 'να μην διανοηθούν να κάνουν αρνητική κριτική', όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε ένα απο τα δύο, με την αιτιολογία οτι θα διορθώσουν τα γραπτά εκείνοι που το έγραψαν, επομένως την αρνητική κριτική... τη χαιρετάμε. Δεν προσπαθώ να απογοητεύσω τους επόμενους ή να απαξιώσω τα φροντιστήρια. Απλά να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί για αυτά και για όσους διδάσκουν εκεί. Άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι όσα φροντιστήρια έβγαλαν απαντήσεις μετά τις εξετάσεις, είχαν αρκετά και κυρίως σημαντικά λάθη. Και ερχόμαστε στο αιώνιο ερώτημα: παπαγαλία ή κριτική σκέψη;
Παράθεση από: maraki28 στις Ιουλίου 10, 2009, 10:28:24 pmποσο βαθμολογηθηκες την δευτερη μερα δημητρουλα? γενικα με τον ασεπ μην εισαι τοσο απολυτη γιατι δεν υπαρχει συνταγηυποψιάζεσαι δεν εισαι σίγουρη οπως κ γω αλλωστε πιθανολογω οτι εχασα απ την δευτερη ερωτ λογω ελλειψη χρονου . ομως μην ξεχνας οτι περασαμε απο πολλες μορφες εξετασεων μεχρι να φτασουμε στον ασεπ κ δεν υπήρχε ολοσωστη απαντηση , ειδικοτερα οταν ειναι κ αναπτυξης. θελω να πω οτι ο βαθμος μοιραζετε κ οντως καποιο σε ανεβάζει καποιο σε κατεβαζει ή διατηρει μια ισορροπια. μην ψαχνεσαι πηγες πολυ καλα κ στον επομενο θα πας ακομη καλυτερα .η συμβουλη που θα εδινα ειναι εκτος του διαβασματος να οργανωνουμε κ μια δραστηριοτητα για να την εχουμε μπουσουλα οταν γραφουμε κ να μην χανετε πολυτιμος χρονος καθως σ εμας ο χρονος ειναι εναντιον μας ποτε δεν μας φτανει.πιστευω οτι θα εισαι αναπληρωτρια αργα ή γρηγορα κ αυτο θα σου δωσει μια σιγουρια κ δύναμη για τον επόμενο διαγωνισμο.οι αναγκες στον κλαδο μας ειναι πολλες το χω δει δουλευοντας 2 χρον αναπλ κ ειμαι σιγουρη οτι θα τραβήξουν παραπανω απ οσους υπολογίζουν.εγιναν τα 2 τελευταια χρονια γιατι να μην γίνουν κ φέτος?Έγραψα 72%. Και αν αναρωτιέσαι έχασα από τη δεύτερη ερώτηση.