0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: LK στις Ιουλίου 21, 2009, 01:12:32 pmΤα παιδιά να δείτε πόσο δυσαρεστημένα είναι! Επιμένω ότι είναι ντροπή και από την πλευρά μας να επιχειρούμε να διδάξουμε ένα αντικείμενο που δεν το γνωρίζουμε με ελαφρά συνείδηση. Αφού είναι επιβεβλημένο να το διδάξεις, διάβασε λιγάκι προτού μπεις στην τάξη. Δεν ντρέπονται μερικοί να μπαίνουν στην τάξη απροετοίμαστοι και να διδάσκουν αναγιγνώσκοντας το βιβλίο και βάζοντας τα παιδιά να υπογραμμίζουν; .....LK, χτύπησες νεύρο ! Όταν ξεκίνησε η περσινή σχ. χρονιά, στο πρώτο μάθημα στην Ιστορία με ρώτησαν οι μαθητές της Γ' Γυμν. πώς θα γινόταν το μάθημα και μου ζήτησαν να γίνεται με ανάγνωση και υπογραμμίσεις των βασικών , γιατί έτσι είχαν μάθει από την προηγούμενη χρονιά !
Τα παιδιά να δείτε πόσο δυσαρεστημένα είναι! Επιμένω ότι είναι ντροπή και από την πλευρά μας να επιχειρούμε να διδάξουμε ένα αντικείμενο που δεν το γνωρίζουμε με ελαφρά συνείδηση. Αφού είναι επιβεβλημένο να το διδάξεις, διάβασε λιγάκι προτού μπεις στην τάξη. Δεν ντρέπονται μερικοί να μπαίνουν στην τάξη απροετοίμαστοι και να διδάσκουν αναγιγνώσκοντας το βιβλίο και βάζοντας τα παιδιά να υπογραμμίζουν; .....
Οπότε λέμε το ίδιο πράγμα. Ασχέτως του τι σχολή θα τελειώσεις - και για να είμαστε ειλικρινείς για εμάς τους φιλολόγους είναι άπειρες - ποτέ δεν εφησυχάζεις και συνεχίζεις το διάβασμα εφ' όρου ζωής αν θες να θεωρείσαι καλός σ' αυτό που κάνεις. Υ.Γ.: Μάρκο, σ'ευχαριστώ πολύ για όλα, είσαι θησαυρός.
Αγαπητή Despoina,Πριν σχολιάζεις το θέμα, θα πρέπει να γνωρίζεις πραγματικά τι συμβαίνει, καθώς η παραπληροφόρηση δεν βοηθά κανέναν. Καταρχάς οι θεματικές ενότητες στον Ελληνικό Πολιτισμό του ΕΑΠ είναι 12 και όχι 4, όπως αναφέρεις. Η κάθε ενότητα αντιστοιχεί σε 3 μαθήματα του συμβατικού πανεπιστημίου, άρα μιλάμε για 36 μαθήματα! Επιπλέον, η κάθε θεματική ενότητα αφορά τη διδακτέα ύλη 3 εξαμήνων του αντίστοιχου συμβατικού, ενώ ταυτόχρονα εκπονούνται κατά τη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας 4 γραπτές εργασίες 2.500 λέξεων, η κάθε μια με αντίστοιχη συνοδεία ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας. Το επίπεδο σπουδών είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένο, εξάλλου οι διδάσκοντες στον Ελληνικό Πολιτισμό είναι τα ίδια πρόσωπα που διδάσκουν στο συμβατικό των φιλοσοφικών σχολών. Οι ίδιοι αναφέρουν πως οι σπουδές στο ΕΑΠ αντιστοιχούν σε επίπεδο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Μια ανάγνωση της διάρθρωσης του προγράμματος σπουδών και της αντιστοιχίας των μαθημάτων με τη φιλοσοφική θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις γιατί οι απόφοιτοι διεκδικούν δίκαια τη θέση τους στη δημόσια εκπαίδευση.ΥΓ: Μια και αναφέρεις τα αρχαία ή τα λατινικά, θα σου πω πως και οι νυν φιλόλογοι, από το ιστορικό αρχαιολογικό ουδέποτε διδάχθηκαν στο πανεπιστήμιο λατινικά, ωστόσο όμως τα διδάσκουν σήμερα στο σχολείο, χωρίς φόβο και πάθος!
Το συγκεκριμένο πτυχίο του ΕΑΠ το γνωρίζω πολύ καλά, αφού εκεί φοιτεί η ...πεθερά μου. Η γυναίκα έχει τη δουλειά της, είναι 50 και κάτι χρόνων (δε ρωτάω) και ήθελε να το κάνει για να αποκτήσει κάποιες γενικές γνώσεις. Και πραγματικά αυτό κάνει το πρόγραμμα. Δίνει κάποιες γενικές γνώσεις. Δε νομίζω ότι το πτυχίο επαρκεί για να ονομαστεί κάποιος Φιλόλογος στη Μέση εκπαίδευση. Δεν απαξιώ το τμήμα, απλά για μένα αυτή είναι η αλήθεια.
Τι τίτλος είναι αυτός φίλτατοι ...;Το lobby των ανέργων, ίσως.Κάνει, σίγουρα ζέστη και για όλους, αλλά...
Παράθεση από: aristos2 στις Ιουλίου 21, 2009, 02:17:09 pmΤι τίτλος είναι αυτός φίλτατοι ...;Το lobby των ανέργων, ίσως.Κάνει, σίγουρα ζέστη και για όλους, αλλά...ναι ναι δυο ειναι τα λομπυ στο διεθνες γίγνεσθαι : αυτο που επικρατει στον Λευκο Οίκο και αυτό των φιλολόγων!!!!
οι θεματικές ενότητες στον Ελληνικό Πολιτισμό του ΕΑΠ είναι 12 ... Η κάθε ενότητα αντιστοιχεί σε 3 μαθήματα του συμβατικού πανεπιστημίου, άρα μιλάμε για 36 μαθήματα!
Το επίπεδο σπουδών είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένο, εξάλλου οι διδάσκοντες στον Ελληνικό Πολιτισμό είναι τα ίδια πρόσωπα που διδάσκουν στο συμβατικό των φιλοσοφικών σχολών. Οι ίδιοι αναφέρουν πως οι σπουδές στο ΕΑΠ αντιστοιχούν σε επίπεδο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.
Αν ρωτήσεις 11 εκατομμύρια Έλληνες για το τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια θα σου δώσουν την ίδια απάντηση [ότι δηλ. οι φιλόλογοι μετέρχονται δολίων μέσων για να μας αποκλείσουν άδικα από την εκπαίδευση].
Πώς είναι δυνατόν να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους φιλολόγους;
Το στοιχείο αυτό από μόνο του αποδυναμώνει το επιχείρημα πως το πρόγραμμα του ΕΑΠ είναι ουσιαστικά ισότιμο με αυτό των συμβατικών τμημάτων.
Και πραγματικά αυτό κάνει το πρόγραμμα. Δίνει κάποιες γενικές γνώσεις. Δε νομίζω ότι το πτυχίο επαρκεί για να ονομαστεί κάποιος Φιλόλογος στη Μέση εκπαίδευση.