0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημερα σε ολουσ και καλωσ ηρθα στην παρεα σασ. Αισθανομαι σαν ψαρι εξω απο το νερο.
Αυτό με εντυπωσίασε και εμένακαι αν διορίζονται έτσι οι ανάπηροι τότε γιατί ζητάνε από μας όλο αυτό το γιατρολοι για το πιτοποιητικό υγείας;;;;;Τέλος πάντων. Το θέμα με τους ανάπηρους είναι πάνω από όλα ηθικό. Χρειάζονται χρήματα. Χρειάζονται δουλειά για να απασχολούνται και να μην μελαγχολούν. Η ψυχολογία των παιδιών δεν ενδέχεται να επηρεαστεί όμως; Είναι σίγουρα παιδαγωγικά σωστό αυτό;
συναδελφοι δεν γνωριζω ποιοι μπορουν να χαρακτηριστουν με αναπηρια 67% .δεν εχω ξερω καποια τετοια περιπτωση για να την χρησιμοποιησω ως σημειο αναφορας αλλα 67% αναπηρια ακουγεται και θεωρω οτι ειναι ΜΕΓΑΛΗ αναπηρια ,σιγουρα ειναι κατι πολυ σοβαρο που δεν θα ευχονταν καποιος ουτε στον εχθρο του ...μπορει να φανει λιγο ασχετο αυτο που θα πω αλλα το λεω γιατι θα ηθελα να μαθω περισσοτερα πανω σε αυτο το θεμα με 67% αναπηρια καποιος δικαιουται συνταξη ?οι επιτροπες που πιστοποιουν μια τετοια αναπηρια δινουν ικανοτητα εργασιας ?οι επιτροπες αυτες επιτρεπουν εργασια σε ενα τετοιο ατομο ?(το λεω με το σκεπτικο δεν επιβαρυνεται η υγεια του ?)τα ρωταω αυτα γιατι εμενα μου φαινεται αντικρουομενο μεγαλη αναπηρια και εργασια θα ηθελα αν ειναι δυνατο και ξερει καποιος σε ποιο αλλο κλαδο μπορει καποιος να διεκδικησει θεση εργασιας με τοσο μεγαλο ποσοστο αναπηριας?το ρωταω αυτο μηπως παρουμε μια ιδεα για το ειδος των αναπηριων που επιτρεπουν στο ατομο να εργαστει
Παράθεση από: doroula στις Ιουλίου 29, 2009, 01:18:59 amΠαράθεση από: popitsa στις Ιουλίου 29, 2009, 12:35:47 amδεν το ξερω,το διαβασα.Ειναι στην αρχη του θεματος.δεν ξέρω πού το διάβασες, στην τροπολογία πάντως προς το παρόν δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο To λέει στην τροπολογία. Διαβασέ την. http://kesyp.didefth.gr/wp-content/uploads/tropologia_new_sxoles_pe.pdf
Παράθεση από: popitsa στις Ιουλίου 29, 2009, 12:35:47 amδεν το ξερω,το διαβασα.Ειναι στην αρχη του θεματος.δεν ξέρω πού το διάβασες, στην τροπολογία πάντως προς το παρόν δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο
δεν το ξερω,το διαβασα.Ειναι στην αρχη του θεματος.
ΠαράθεσηΝα θυμίσω ότι ήδη τα άτομα με αναπηρία έχουν ειδική μεταχείριση στους διορισμούς στα ειδικά σχολεία και με την προϋπηρεσία τους εκεί διορίζονται σε ''κανονικά'' σχολεία.Δεν υπαρχει ειδικη μεταχειριση ειδικα για τα ατομα με αναπηρια...απορω που το ειδες κατι τετοιο. Αυτο ισχυει για ολους που δουλευουν σε σμεα οτι δηλ. μεταφερονται τα μορια τους και στην γενικη εκπαιδευση.Γι΄αυτο παρα πολλα ατομα εχουν στραφει στα σμεα...οχι γιατι ενδιαφερονται αλλα σαν μεσων μπας και δουλεψουν πιο ευκολα στα "κανονικα" σχολεια! η ειδικη δηλαδη παλι θα την πληρωσει την νυφη! το είδα εδώ http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=8477.0 και εδώ http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=4557.0 και σαφέστερα κάπου αλλού εδώ στο pde που δεν μπορώ να το βρω τώρα. Αν παραπληροφορήθηκα τι να πω... και στα κανονικά σχολεία όμως ξέρω περιπτώσεις, πέρα από τις γνωστές χρόνιες παθήσεις, που δίνουν προβάδισμα στον πίνακα αναπληρωτών.
Να θυμίσω ότι ήδη τα άτομα με αναπηρία έχουν ειδική μεταχείριση στους διορισμούς στα ειδικά σχολεία και με την προϋπηρεσία τους εκεί διορίζονται σε ''κανονικά'' σχολεία.
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο ο καθένας να βλέπει τα δικά του προβλήματα ως μεγαλύτερα.Όποιος θεωρεί πως τα πτυχία και η επαγγελματική αποκατάσταση έρχονται χωρίς κόπο πλανάται πλάνην οικτράν. Και μια και αναφέρθηκες προσωπικά σε μένα doroula πως θεωρείς ότι εγώ δεν έχω κοπιάσει και δε γνωρίζω πως είναι?Τίποτα δεν ήρθε εύκολα και τίποτα δε χαρίστηκε σε μένα τουλάχιστον...Αγαπητή Ανναχχχ εγώ δε μιλησα ποτέ για σύνταξη.
Μήπως,λέω μήπως είσαι λιγάκι σκληρή μαζί τους?
Εγω doroula αυτο που καταλαβα ειναι οτι προυγουνται αν θελουν να δουλεψουν ως ειδικο προσωπικο σε ειδικα σχολεια.Δεν διαβασα πουθενα για ειδικη μεταχειριση.Αυτο που λες για το ποσοστο...μα ενα ποσοστο παιρνουν απο τα ατομα με αναπηρια δεν τους παιρνουν ολους!οσο για τα επιδοματα μην τρελαινεσαι...κοβονται αβερτα!