*

Αποστολέας Θέμα: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα  (Αναγνώστηκε 101849 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα
« Απάντηση #350 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:27:19 pm »
Παράθεση
Και δεν ξέρω αν δεν το'χεις καταλάβει, είσαι σε φόρουμ και δη εκπαιδευτικών...οπότε τα περί φιλολογικών συζητησεων σχόλια σου...
Φαίνεται ότι είμαι σε φορουμ εκπαιδευτικών είναι σαφής η διαφορά του σε σχέση με άλλα fora στα οποία μπαίνω μην ανησυχείς δεν περνά απαρατήρητη η ταυτότητά του..και γιαυτό δεν παρεμβαίνω συχνά..αλλά όταν το κάνω...του δίνω και καταλαβαίνει..είμαι λάτρης της διαλεκτικής του Hegel έχε υπόψιν σου.. ;D
"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:05:16 »

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:34:32 pm »
Παράθεση
Αγγλια και πάλι θεωρείται κακοπληρωμενο επάγγελμα. Μπορεί σε απόλυτα νούμερα να πληρώνονται περισότερο, αλλά έχουν και άλλο κόστος ζωής. Από ότι ξέρω τραβάνε χοντρό λούκι σε όλες αυτες τις αναπτυγμένες χώρες τώρα με την κρίση.
Ε τότε αποφάσισε είσαι καλοπληρωμένη σε σχέση με το κόστος ζωής της Ελλάδος ή δεν είσαι..δε γίνεται να γκρινιάζεις για τους μισθούς εδώ και μόλις σου λέω ότι έξω είναι μεγαλύτεροι να τους αντιπαραβάλλεις με το κόστος ζωής ή τα νοίκια..η αλήθεια είναι μία..(αν το αμφισβητήσεις  απλά στα λόγια θα σε παραπέμψω σε σχετικά links αλλά με αγγλικό περιεχόμενο) Έξω το αντίστοιχο επάγγελμα πληρώνεται πολλαπλάσια σε σχέση με εδώ σε απόλυτα μεγέθη. Τώρα επειδή εδώ είμαστε μαμάκηδες και μένουε στο σπίτι μέχρι να παντρευτούμε το βαπτίζουμε χαμηλό κόστος ζωής και πάμε παρακάτω...Έξω παίρνεις δάνειο για να σπουδάσεις όχι όπως εδώ..τεσπα γιαυτο λέω ότι το πρόβλημα της ελλάδος είναι δομικό...
Στη γλωσσολογια υπάρχει η έννοια του presupposition δλδ, τι υπο-νοείται σε αυτό που λέγεται, η προ-υπόθεση. Αλλα λεω και εσύ θεωρείς οτι υπονοώ άλλα. Που είδες εσύ οτι εγώ θεωρώ την εδώ φάση καλοπληρωμένη και με ταράζεις σε λογύδρια;
Δεν εννοείς να καταλάβεις οτι ο προβληματισμός εδώ αφορά την άρνηση των συμμετεχόντων να πληρώσουν τη νύφη;

Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:39:36 pm »
Παράθεση
2. σε περιόδους ανάλογες με την τωρινή η ιστορία δείχνει ότι τα αντεργατικά μέτρα εντείνονται
Δεν βαρέθηκες να πιπιλάς αυτή την καραμέλα τόσα χρόνια? Τί προτείνεις? Έχεις να προτείνεις κάτι? Εγώ όπως είπα προτείνω κάτι πολύ "αριστερό" και "προοδευτικό" :πρόσληψη του απανταχού ελληνισμού στο ελληνικό δημόσιο με μισθους βρυξελλών..εσύ τί προτείνεις?
"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:48:35 pm »
Παράθεση
Δεν εννοείς να καταλάβεις οτι ο προβληματισμός εδώ αφορά την άρνηση των συμμετεχόντων να πληρώσουν τη νύφη;
εσύ δεν εννοείς να καταλάβεις ότι είσαι μέλος μια οργανωμένης κοινωνίας που καλώς ή κακώς έχει επιλέξει ή για να μπω στη λογική σου της έχουν επιβάλλει τον καπιταλισμό ως ιστορικό τρόπο παραγωγής πλούτου? Μπορείς να καταλάβεις αφού ξέρεις Ιστορία ότι κρίσεις υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν αφού είναι στο DNA του καπιταλισμού και ότι αν δεν υπήρχαν θα κατέρρεε όπως κατέρρευσαν άλλα συστήματα παραγωγής? Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις τότε προφανώς δε θα είσαι και σε θέση να αλλάξεις κάτι γιατί δυστυχώς στρέφεις τις αντιδραστικές σου δυνάμεις σε λάθος κατεύθυνση.. Αν το καταλαβαίνεις τότε θα πρέπει ή να συμφωνήσεις ότι δε γίνεται ένα ολόκληρο έθνος να τρέφεται με επιδοτήσεις ΚΠΣ και δάνεια από το εξωτερικό.. Αν πάλι δεν θελεις να τα καταλάβεις όλα αυτά και πιστεύεις στις αριστεριστικες υπεραπλουστεύσεις τύπου "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" (ή του εργατοπατέρα)  και ότι υπάρχει εναλλακτική λύση..να μας την πεις για να την μάθω κι εγώ..Εκτός κι αν θέλεις να παίρνεις το μισθό του Κουβανού και να απολαμβάνεις τις ατομικές ελευθερίες του

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:05:16 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:50:24 pm »
Παράθεση
2. σε περιόδους ανάλογες με την τωρινή η ιστορία δείχνει ότι τα αντεργατικά μέτρα εντείνονται
Δεν βαρέθηκες να πιπιλάς αυτή την καραμέλα τόσα χρόνια? Τί προτείνεις? Έχεις να προτείνεις κάτι? Εγώ όπως είπα προτείνω κάτι πολύ "αριστερό" και "προοδευτικό" :πρόσληψη του απανταχού ελληνισμού στο ελληνικό δημόσιο με μισθους βρυξελλών..εσύ τί προτείνεις?
[/quote

'Τόσα χρόνια'; Γνωριζόμαστε από τα παλιά; Σίγουρα θα θυμόμουν έναν άνθρωπό με τέτοια εκφορά λόγου
Να προτείνω κάτι; Πρότεινα: επαγρύπνηση. Οι σπουδές μου και οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να εκπονήσω ενα καθολικό σχέδιο διάσωσης του κόσμου όπως προφανώς οι δικές σου...
Όμως αγαπητέ μηχανικέ μην ξεχνάς οτι η ιστορία δεν ακολουθεί ούτε ευθύγραμμη, ούτε κυκλική πορεία, αλλά σπειροειδή...και τα διδάγματά της μπορεί να γίνονται αντικείμενο χλεύης στα μάτια τεχνοκρατών, αλλά ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2009, 09:55:54 pm από Stavroula.V. »
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Αυγούστου 13, 2009, 10:01:10 pm »
Να εκφράσω και 'γω την απλοϊκή μου άποψη για την ελληνική οικονομία με βάση τα όσα έχω καταλάβει με την παντελή έλλειψη οικονομικών που με διακρίνει.

Η οικονομία στην Ελλάδα μου φαίνεται γιαλαντζί. Μισο-καπιταλιστική, μισο-τριτοκοσμική. Έτσι μου φαίνεται η οικονομία μιας χώρας η οποία στηρίζεται σε μία άρπα-κόλα τουριστική βιομηχανία, μια οικονομία που αρνείται πεισματικά να αναπτυχθεί και να επενδύσει σε φρέσκιες ιδέες, μια οικονομία στην οποία το κεφάλαιο προστατεύεται ασφυκτικά από το κράτος.

Σε μια τέτοια χώρα πολλοί νέοι εργαζόμενοι (για να μην πω όλοι) θέλουν να διοριστούν στο Δημόσιο. Όχι ότι αυτό πληρώνει και πολύ καλά, αλλά σαφώς καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα εν γένει. Όχι ότι εκεί θα βρουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο επάγγελμα και καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξυπνήσουν μια ωραία πρωία και να δουν τη θέση τους να κάνει φτερά γιατί το αφεντικό τους στραβοκοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ (εδώ μπορεί να προσθέσει κάποιος ανάλογα με την φαντασία του και άλλους λόγους).

Το Δημόσιο δεν έχει σκοπό την παραγωγικότητα, αλλά την προσφορά υπηρεσιών για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Δεν είναι πρωταρχικός του σκοπός να βγάλει χρήματα και δεν μπορούμε να το κατηγορούμε όταν δεν το κάνει. Η παραγωγικότητα είναι άμεσα συνυφασμένη με τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά οι συνθήκες εκεί είναι ως επί το πλείστον τριτοκοσμικές, όπως δείχνει η επαγγελματική ανασφάλεια και πενιχρές απολαβές. Και αυτά με την συνενοχή των κυβερνήσεων.

Εμένα τουλάχιστον όλα αυτά μου μοιάζουν τριτοκοσμικά και ήταν χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας και πριν από την παγκόσμια κρίση.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Αυγούστου 13, 2009, 10:10:18 pm »
Παράθεση
εσύ δεν εννοείς να καταλάβεις ότι είσαι μέλος μια οργανωμένης κοινωνίας που καλώς ή κακώς έχει επιλέξει ή για να μπω στη λογική σου της έχουν επιβάλλει τον καπιταλισμό ως ιστορικό τρόπο παραγωγής πλούτου? μια κοινωνία που έχει οργανωθεί στο σχήμα εκμεταλευτης-εκμεταλευόμενος παραγωγής πλούτου από τους πολλούς για τους λίγουςΜπορείς να καταλάβεις αφού ξέρεις Ιστορία ότι κρίσεις υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν αφού είναι στο DNA του καπιταλισμού και ότι αν δεν υπήρχαν θα κατέρρεε όπως κατέρρευσαν άλλα συστήματα παραγωγήςτο ερώτημα σου είναι τουλάχιστον άκυρο ως προς το αν το κατανοώ, εσύ όμως κατανοείς ότι η κρίση δημιουργείται γιατί ο παραγόμενος πλούτος συσσωρευεται σε λιγα χέρια ;? Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις τότε προφανώς δε θα είσαι και σε θέση να αλλάξεις κάτι γιατί δυστυχώς στρέφεις τις αντιδραστικές σου δυνάμεις σε λάθος κατεύθυνση.. αντιδραστική είναι η θέση οποιου υποστηρίζει το δικιο του εκμεταλευτή τουκαι του κράτους των εκμεταλευτών.Αν το καταλαβαίνεις τότε θα πρέπει ή να συμφωνήσεις ότι δε γίνεται ένα ολόκληρο έθνος να τρέφεται με επιδοτήσεις ΚΠΣ και δάνεια από το εξωτερικό.. αυτή είναι η λογική μιας ισχνής καπιταλιστικής οικονομίας που κανένας στα σωστά του μυαλά δεν την υποστηριξε ποτε στην Ελλαδα, πέρα από τους υποστηρικτές της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίαςΑν πάλι δεν θελεις να τα καταλάβεις όλα αυτά και πιστεύεις στις αριστεριστικες υπεραπλουστεύσεις τύπου "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" (ή του εργατοπατέρα) όντως νόμος ΕΙΝΑΙ το δικιο του εργάτη και ότι υπάρχει εναλλακτική λύση..να μας την πεις για να την μάθω κι εγώεσύ αγαπητέ έχεις ήδη την αποψάρα σου. Τα δικά μου λόγια περιτευουν στα αυτιά σου..Εκτός κι αν θέλεις να παίρνεις το μισθό του Κουβανού και να απολαμβάνεις τις ατομικές ελευθερίες του

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Αυγούστου 13, 2009, 10:16:32 pm »
Παράθεση
'Τόσα χρόνια'; Γνωριζόμαστε από τα παλιά; Σίγουρα θα θυμόμουν έναν άνθρωπό με τέτοια εκφορά λόγου
Να προτείνω κάτι; Πρότεινα: επαγρύπνηση. Οι σπουδές μου και οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να εκπονήσω ενα καθολικό σχέδιο διάσωσης του κόσμου όπως προφανώς οι δικές σου...
Όμως αγαπητέ μηχανικέ μην ξεχνάς οτι η ιστορία δεν ακολουθεί ούτε ευθύγραμμη, ούτε κυκλική πορεία, αλλά σπειροειδή...και τα διδάγματά της μπορεί να γίνονται αντικείμενο χλεύης στα μάτια τεχνοκρατών, αλλά ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ

Από όλα όσα είπα κόλλησες στο τόσα χρόνια για να κάνεις πνεύμα με τα λεχθέντα μου? Διυλίζεις τον κωνωπα και καταπίνεις την κάμηλο που θα λεγε και η φιλόλογός μου..Σε ό,τι αφορά τη δυνητική ικανότητα των γνώσεων μου περί διάσωσης του κόσμου όπως λες απλά να σημειώσω ότι είναι προίόν  σκληρής και συστηματικούς εξωσχολικής μελέτης (Μηχανικός ΗΥ είμαι μην μπερδεύεσαι) και εγγενούς αντι-ροπής προς την στείρα παπαγαλία  αριστερίστικων αναχρονιστικών τσιτάτων επιπέδου συνέλευσης υπο κατάληψη ΑΕΙ. Δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη τεχνοκράτης (αν θέλεις ανάλυσέ την μου σε παρακαλώ) ούτε τα περί σπειροειδούς πορείας της Ιστορίας..αυτό που ξέρω είναι ότι την Ιστορία τη γράφουν σίγουρα οι νικητές και προς το παρόν οι νικητές δεν είναι ούτε οι μενσεβίκοι ούτε οι μπολσεβίκοι ούτε οι ευγενείς-αριστοκράτες αλλά οι Ροβεσπιέροι...μέχρι να γίνει η επόμενη Γαλλική Επανάσταση και πάρει τα ηνία της ιστορίας κάποια άλλη τάξη πέρας της αστικής..θα έχουμε κρίσεις καπιταλιστικές..και θα κλείσω με μια αγαπημένη μου φράση (αν θυμάμαι καλά του Μαρξ): "Η μεγαλύτερη προβοκάτσια που μπορεί να κάνει στο εργατικό κίνημα η Ιστορία είναι να του δώσει την Εξουσία..."

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2009, 10:19:26 pm από Mixanikos_HY »

Αποσυνδεδεμένος jella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Αυγούστου 13, 2009, 10:24:07 pm »
http://esos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2073&Itemid=79
εγώ κάνοντας μια παρένθεση στο διαλογό σας, έχω να αναφέρω το εξής. εκεί που εξαγγέλονται μέτρα για μείωση μισθού, εκεί βρίσκονται και χρήματα για να δίδονται σε όλους τους μαθητές φορητοί υπολογιστές; όχι ότι είμαι ενάντια αυτού του μέτρου, αλλά μήπως το υπουργείου θα έπρεπε να κοιτάξει να βει λύση σε πιο επείγοντα θέματα και μετά να κοιτάξει να λάβει τέτοια μέτρα; εδώ τις προσλήψεις και τις κάνει με το σταγονόμετρο....

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Αυγούστου 13, 2009, 10:28:00 pm »
Παράθεση

Από όλα όσα είπα κόλλησες στο τόσα χρόνια για να κάνεις πνεύμα με τα λεχθέντα μου?Έμαθα από το δάσκαλο Διυλίζεις τον κωνωπα και καταπίνεις την κάμηλο που θα λεγε και η φιλόλογός μου..Σε ό,τι αφορά τη δυνητική ικανότητα των γνώσεων μου περί διάσωσης του κόσμου όπως λες απλά να σημειώσω ότι είναι προίόν  σκληρής και συστηματικούς εξωσχολικής μελέτης (Μηχανικός ΗΥ είμαι μην μπερδεύεσαι)δεν είμαι εγώ αυτή που μπερδευεται ως προς το αντικειμενο σπουδών της και εγγενούς αντι-ροπής προς την στείρα παπαγαλία  αριστερίστικων αναχρονιστικών τσιτάτων επιπέδου συνέλευσης υπο κατάληψη ΑΕΙΗ ανάπτυξη του είδους μας βασίζεται στην τάση να καταπολεμούμε τις εγγενεις μας ροπες. Δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη τεχνοκράτης (αν θέλεις ανάλυσέ την μου σε παρακαλώ)= ανθρωπος που αντιλαμβάνεται τον κόσμο μεσα από το πρίσμα των στεγνων του γνώσεων ούτε τα περί σπειροειδούς πορείας της Ιστορίας..αφού είσαι γνώστης του εργου του Μαρξ, σε παραπέμπω στο εργο του Μαρξ και του Εγκελς περι της διαλεκτικής της ιστορίαςαυτό που ξέρω είναι ότι την Ιστορία τη γράφουν σίγουρα οι νικητές και προς το παρόν οι νικητές δεν είναι ούτε οι μενσεβίκοι ούτε οι μπολσεβίκοι ούτε οι ευγενείς-αριστοκράτες αλλά οι Ροβεσπιέροι...μέχρι να γίνει η επόμενη Γαλλική Επανάσταση και πάρει τα ηνία της ιστορίας κάποια άλλη τάξη πέρας της αστικής..οταν ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο θα είναι επιδή οι πολλοί θα πάψουν να πιστευουν σε αυτοκλητους σωτήρες και παντογνώστες και αποφασίσουν να λάβουν ενεργό ρόλο στα τεκταινομεναθα έχουμε κρίσεις καπιταλιστικές..και θα κλείσω με μια αγαπημένη μου φράση (αν θυμάμαι καλά του Μαρξ): "Η μεγαλύτερη προβοκάτσια που μπορεί να κάνει στο εργατικό κίνημα η Ιστορία είναι να του δώσει την Εξουσία..."Αν δεν είχες τεχνοκρατική αντίληψη για την ιστορία θα πρόσεχες την ιστορική συγκυρία για την οποία έχει λεχθεί κάτι, πριν το κοτσάρεις...σε μια αναντίστοιχη

[/size][/size][/size]
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2009, 10:45:08 pm από Stavroula.V. »

Αποσυνδεδεμένος L.a.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #360 στις: Αυγούστου 13, 2009, 11:54:50 pm »
μηχανικε δεν ξερω να κανω παραθεση αλλα ελπιζω να γινω κατανοητος σε τι αναφερομαι...
μιας και αναφεραμε μαρξ και ρητα για να δουμε πως εκτος απο την κατανοηση,
θα περασουμε και στην αλλαγη του κοσμου..και σου ξαναλεω, εκτος απο την αναλυση που εκανες,
εσυ τι προτεινεις? απ οτι καταλαβα προφανως και δεν σε εκφραζουν παλαιοκομμουνιστικες λυσεις..
ποια ειναι η απαντηση ομως? να δεχτουμε αυτην την ξεφτιλα?γιατι? για να σωσουμε την πατριδα απο την καταρρευση??
το προβλημα οπως αναφερθηκε το δημιουργησε ο ιδιος ο καπιταλισμος, αυτος και θα το λυσει..
το πως εξαρταται και απο εμας...μια λυση ειναι να παιρνουμε 700 ευρω το μηνα...μια αλλη να παιρνουμε 300..
η ακομα καλυτερα να μην παιρνουμε τιποτα... σε ενα χρονο η ελλαδα θα εχει μηδενικο δημοσιο χρεος...ομορφα..σωθηκε η χωρα..
επειδη ομως περα απο τις λυσεις που εχουν στο μυαλο τους οι τεχνοκρατες υπαρχει και η πραγματικοτητα
του πολιτη, οι λυσεις αυτες ειναι ανεφαρμοστες...απλα το ζητημα ειναι η αντιδραση να ειναι τοσο δυναμικη, ωστε
να καταλαβουν οτι δεν παμε ουτε ενα βημα πισω.... δεν περιμενω να ριξουμε τον καπιταλισμο.. ας τον κανουμε ομως να δουλεψει...
ας φορολογηθουν τα κερδη των επιχειρησεων και ας φτιαξουμε και τον δημοσιο τομεα..να γινει πιο ευελικτος...
δεν νοειται βελτιωση με μειωση μισθων... μια υπαλληλος που ειναι να παιρνει 1500 ευρω και της δωσεις 800, αν δεν εκανε
μια φορα σωστα τη δουλεια της ως τωρα, ξερεις τι θα πει τωρα? παω και δουλευω σε κωλομπαρα σερβιτορα τα βραδια
κραταω και τη μονιμοτητα που εχει η πρωινη η δουλεια αλλα εκει τα κανω μπαχαλο..να πανε να γα..θουν.
ολα αυτα τα ξερουν βεβαια και απο την κυβερνηση γι αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να περασουν τετοιο μετρο, αλλα ηπιοτερα..
εκει ειναι λοιπον η ευθυνη μας..να τους κοψουμε την ορεξη...

Αποσυνδεδεμένος L.a.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Αυγούστου 14, 2009, 12:14:30 am »
και κατι ακομα..το μπερδεμα μεταξυ παραγωγικοτητας και μισθου το κανεις
εσυ και οποτε σε βολευει..συμφωνα με σενα το δημοσιο δεν ειναι παραγωγικο αρα ριχνουμε μισθους..
ο ιδιωτικος τομεας ειναι, αλλα οι υπαλληλοι σε αυτον παλι με αθλιους μισθους..
μηπως εισαι ο παπαθανασιου?? :) :)

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Αυγούστου 14, 2009, 12:23:40 am »
μηχανικε δεν ξερω να κανω παραθεση αλλα ελπιζω να γινω κατανοητος σε τι αναφερομαι...
μιας και αναφεραμε μαρξ και ρητα για να δουμε πως εκτος απο την κατανοηση,
θα περασουμε και στην αλλαγη του κοσμου..και σου ξαναλεω, εκτος απο την αναλυση που εκανες,
εσυ τι προτεινεις? απ οτι καταλαβα προφανως και δεν σε εκφραζουν παλαιοκομμουνιστικες λυσεις..
ποια ειναι η απαντηση ομως? να δεχτουμε αυτην την ξεφτιλα?γιατι? για να σωσουμε την πατριδα απο την καταρρευση??
το προβλημα οπως αναφερθηκε το δημιουργησε ο ιδιος ο καπιταλισμος, αυτος και θα το λυσει..
το πως εξαρταται και απο εμας...μια λυση ειναι να παιρνουμε 700 ευρω το μηνα...μια αλλη να παιρνουμε 300..
η ακομα καλυτερα να μην παιρνουμε τιποτα... σε ενα χρονο η ελλαδα θα εχει μηδενικο δημοσιο χρεος...ομορφα..σωθηκε η χωρα..
επειδη ομως περα απο τις λυσεις που εχουν στο μυαλο τους οι τεχνοκρατες υπαρχει και η πραγματικοτητα
του πολιτη, οι λυσεις αυτες ειναι ανεφαρμοστες...απλα το ζητημα ειναι η αντιδραση να ειναι τοσο δυναμικη, ωστε
να καταλαβουν οτι δεν παμε ουτε ενα βημα πισω
.... δεν περιμενω να ριξουμε τον καπιταλισμο.. ας τον κανουμε ομως να δουλεψει...
ας φορολογηθουν τα κερδη των επιχειρησεων και ας φτιαξουμε και τον δημοσιο τομεα..να γινει πιο ευελικτος...
δεν νοειται βελτιωση με μειωση μισθων... μια υπαλληλος που ειναι να παιρνει 1500 ευρω και της δωσεις 800, αν δεν εκανε
μια φορα σωστα τη δουλεια της ως τωρα, ξερεις τι θα πει τωρα? παω και δουλευω σε κωλομπαρα σερβιτορα τα βραδια
κραταω και τη μονιμοτητα που εχει η πρωινη η δουλεια αλλα εκει τα κανω μπαχαλο..να πανε να γα..θουν.
ολα αυτα τα ξερουν βεβαια και απο την κυβερνηση γι αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να περασουν τετοιο μετρο, αλλα ηπιοτερα..
εκει ειναι λοιπον η ευθυνη μας..να τους κοψουμε την ορεξη...

1)η αντιδραση θα ειναι δυναμικοτατη απο ολους, μπλε, πρασινους, κοκκινους. μας παιρνει ολους η μπαλα και δεν θα μεινουμε απραγοι.
2)θα τους κοψουμε την ορεξη σιγουρα απο τις επικειμενες εκλογες. θα παρουν αυτο που τους αξιζει.
3)μηχανικε η/υ: τι κι' αν ειλικρινα θαυμαζω τις γνωσεις σου και την μνημειωδη ικανοτητα σου στο γραπτο λογο: εισαι δεξιοτατος. δεν παραχωρω ουτε μισο ευρω απο τα κεκτημενα για να σωσω μια χωρα που δεν μου εχει προσφερει απολυτως τιποτε.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Αυγούστου 14, 2009, 01:21:53 am »
Τελικά βρε παιδιά τι ειναι η 'χώρα'; Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα ψηλά βουνά;
Μην είναι οι άνθρωποι που την κατοικούν; Και πάλι, είναι όλοι ίδιοι; Έχουν όλοι την ίδια θέση σε αυτή και τα ιδια συμφέροντα;
Μην είναι το οικονομικό της σύστημα και το επικοδόμημα (πολιτικό σύστημα, κλπ);
Μην είναι το κράτος της; Και το κράτος για ποιον είναι; για ποιού το οφελος δουλευει;
Πριν κανείς απαντήσει ας σκεφτεί ποιά είναι η 'χώρα' που τον κατατρέχει και για ποια 'χώρα' πρέπει να κάνει θυσίες ή να παλέψει για αυτή
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2009, 01:25:21 am από Stavroula.V. »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)