0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θέλεις να πεις ότι για την κρίση φταίω εγώ που ως ωρομίσθια έπαιρνα 300 ευρώ το μήνα, εφτά μήνες το χρόνο, χωρίς ταμείο ανεργίας κι αρκετές φορές χωρίς ασφάλιση και τώρα ως αναπληρώτρια αμείβομαι με το αστρονομικό ποσό των 1300 ευρώ, «συνεισφέροντας» στην πορεία προς το γκρεμό;Μήπως φταίνε οι γονείς μου, που μετά από 35 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα ζουν και παίρνουν μια σύνταξη; Με κατηγορείς για διαφθορά; Για παράλογη απαίτηση να ζητάω αύξηση του μισθού μου; Εγώ δημιούργησα την κρίση και τις ελλείψεις στα ταμεία;Εγώ φταίω που οι ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν ή μετανάστευσαν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ; Εγώ μοίρασα δις ευρώ στις τράπεζες για... στήριξη εν τω μέσω οικονομικής κρίσης κι ενώ ταυτόχρονα είχαν κερδοφόρα αποτελέσματα; Εγώ διαχειρίζομαι πελατειακά και προς ίδιον συμφέρον το δημόσιο χρήμα; Εγώ φταίω που δεν έγινα Κόκκαλης ή Λάτσης ή έστω υπουργός; (σε αυτό μπορεί να φταίω...)Η παιδεία δεν σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι μόνο το πρόβλημα αλλά και το πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιος το δημιούργησε. Και η παιδεία σε οδηγεί σε λύσεις ρεαλιστικές μεν, ανθρώπινες δε. Η απλή διαπίστωση ενός προβλήματος και το τσουβάλιασμα, η ισοπέδωση θυτών και θυμάτων έχει σαν στόχο, συνήθως, την αθώωση των θυτών!Καλημέρα.
Rovespier0s αυτά περί "οικονομικού πατριωτισμού" να τα πεις στο σύνδεσμο βιομηχάνων. Αν είχαμε μισθούς Γερμανίας, κάπως θα έστεκε. Τώρα, το να πληρώνει την κρίση του συστήματος (του καπιταλιστικού ντε) ο μισθωτός που παίρνει 800-1000 κατά μέσο όρο, είναι προκλητικό. Μας μπιπ τόσα χρόνια και πρέπει να σκύβουμε και άλλο;Που θα βρεθούν τα λεφτά να καλύψουν το έλλειμα; Έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά κανένας (από τους κρατούντες) δεν έχει μέχρι τώρα τη θέληση να το πράξει. Δίκαιη κοινωνικά φορολόγηση (των υπερπλούσιων της χώρας), φορολόγηση υπερκερδών από το χρηματιστήριο, φοροείσπραξη κ.ά.
Υ.Γ: Μαντέψτε ποιοί "κακοί" οργανισμοί δάνεισαν χθες 2 δις ευρω το "καλό" κράτος για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιανουαρίου...ναι καλά μαντέψατε..δεν είναι το ΚΚ ούτε ο Συριζα αλλά περιέργως ούτε ο λαοπρόβλητος Λάκης Λαζόπουλος..τα ανθρωπόμορφα τέρατα που λέγονται Τραπεζίτες μας δάνεισαν και πάλι..αίσχος..δεν τα παίρνω..είναι βρώμικα λεφτά και δεν τα θέλω!