0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρατηρηση για την Isla.Εχω την εντυπωση οτι τα φροντιστηρια εχουν πλαφον για τα διδακτρα που θα βαλουν(απο ενα ποσο και πανω αναλογα με το επιπεδο).Το οτι δινουν προσφορες π.χ. για αδερφια ή ταχυρυθμα τμηματα ειναι αλλο.
Επισης δε νομιζω να παιρνει καθηγητης σε ιδιαιτερο λιγοτερα απο 12 ευρω για μικρα επιπεδα και 15 για πτυχια.Οι επαρκειουχοι και παλι ζητανε 5 και 8 ευρω.
Μεγαλη αλυσιδα παντως σε βαζει να υπογραψεις οτι δε θα πας αναπληρωτης(με υπευθυνη δηλωση που γραφεις και τη σειρα σου στον πινακα) και δινει ωρομισθιο 3,95 την ωρα μικτα σε νεους πτυχιουχους και 5.50 σε οσους εχουν τριετιες...Και δεν ειναι τυχαιο που καθε μα καθε χρονο ζηταει καθηγητες...Γιατι και καθε χρονο να αλλαζει καθηγητες ενα φροντιστηριο παλι μαθητες χανει.Τοτε δεν εχουν προβλημα οι φροντιστηριουχοι να αλλαξουν καθηγητη για να βρουνε εναν πιο φτηνο...(περισυ παραδειγμα εδιωξε καθηγητρια γαλλικων μετα απο 10 χρονια για να προσλαβει επαρκειουχο).
isla, δεν ξερω απο που ν αρχισω ν σου απανταω... γι αυτο κ θα το κανω συνολικα. ενα θα σου πω μονο... μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια... το τι κανεις εσυ,σεβαστα κατα τη γνωμη μου, ειναι πολυ διαφορετικα απο πολλα φροντιστηρια που εχω μιλησει. κ πιστεψε με ο επαρκειουχος δεν προσλαμβανεται για τους λογους που ειπες,αλλα γιατι ειναι φθηνοτερο εργατικο δυναμικο κ γιατι δεν θα παει πουθενα,αφου οντως ειναι καριερα για εκεινον το φροντιστηριο με τα 4-5 ευρω την ωρα.
κ αν εβρισκα,οπως εχω ξαναπει φροντιστηριο που ν μου δινει δεκα ευρω την ωρα ή εστω οκτω κ τουλαχιστον 20 ωρες,δεν θα εφευγα...
ααα! κ κατι ακομα. η συγκριση με την καθαριστρια μια χαρα στεκει,γιατι η καθαριστρια σε σοβαρο συνεργειο ή η καμαριερα στο ξενοδοχειο παιρνει βαρεα κ ανθυγιεινα, 30 ευρω μεροκαματο για πεντε ωρες κ πρωινες ωρες... τουλαχιστον σε δυο δουλειες τετοιες που εχω ρωτησει εγω. κ αν ρωτας γιατι δεν εχω παει ηδη,ειπα ν εξαντλησω πρωτα ολα τα αλλα για ν παω τελικα εκει. τουλαχιστον ν εχω την αξιοπρεπεια μου κ ν μην μου ζητανε το πτυχιο μου με 5-6 ευρω.. αληθεια,στο φροντιστηριο σου εχεις επαρκειουχους? τι ωρομισθιο δινεις γενικα?
εχω παράδειγμα καθαριστριας που γνωριζω προσωπικα που παιρνει 7 ευρω την ωρα (της βγαινει 50 ευρω τη μερα) και είναι κλεισμενη από δευτερα εως σαββατο δηλαδή 1200 καθαρα το μηνα χωρις ασφαλιση οκ αλλα τουλάχιστον δεν αμείβεται με 300 ευρω και ενσημα (τι να πρωτοπληρωσεις με 300 ευρω)..
επισης διαφωνω καθετα με τη λογικη "πας στο σχολειο για να γινεις δημοσιος υπάλληλος"-> αρα να αραξεις (ενώ υπονοεις ότι στο φροντιστηριο δουλευεις σκληρα)..μια χαρα μπορεις να μεγαλουργήσεις στο δημοσιο σχολειο , κανοντας καινοτομα πρόγραμματα, φοβερες δουλειες εκμεταλλευομενος τη δανειστικη βιβλιοθηκη που μπορεις να επανδρώσεις κτλ και πολλα αλλα με τους μαθητες γιατι δεν υπαρχει η ασφυκτικη πιεση να βγει μονο η υλη του coursebook.
isla, α) αυτο που εγραψες σε αλλη κοπελα μολις τωρα για την καθαριστρια και την καθηγητρια με τα τρια φροντιστηρια ειναι τραγικο τουλαχιστον και δειχνει οτι δεν εχεις παει προσφατα να ψαξεις δουλεια (λογικο γιατι εχεις δικη σου επιχειρηση, αλλα μην μας λες ο,τι να ναι λες και ξεκινησαμε τωρα και βγηκαμε χθες πρωτη φορα να ψαξουμε δουλεια!). Οταν ολα τα φροντιστηρια σου λενε οτι δεν θελουμε να δουλευεις σε αλλο φροντιστηριο ή αν το κανεις, να μην ειναι στην ιδια περιοχη, κατσε εσυ και βρες ακρη που μας λες να βρουμε τρια φροντιστηρια για να βγαζουμε αρκετα λεφτα.
β) δεν εγραψα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι η καθαριστρια εχει καλυτερες συνθηκες εργασιας απο τους καθηγητες! αυτο που ειπα ειναι οτι αν ειναι να με ξεζουμιζουν και να μου δινουν ψιχουλα για να ζησω, προτιμω να δουλευω σε κατι ασχετο απο το αντικειμενο μου και να μην χρησιμοποιω το πτυχιο μου, τις γνωσεις του υπολογιστη μου κτλ χωρις αυτα ολα να πληρωνονται.
Οποτε ναι,χωρις φοβο και παθος,οποιος/α βρει καλυτερη δουλεια να φυγει απο το φροντιστηριο γιατι πολυ απλα δε μοιραζομαστε τα κερδη
3 φροντιστηρια να ταιριαξεις τις ωρες (δυσκολο μου φαινεται)να δουλευεις από το πρωι ως το βραδυ (να μη βλέπεις τα παιδια σου και να μη σε βλεπει το σπιτι σου) για 900 ευρω προσωπικα δε μου φαινεται δελεαστικο..αλλα αυτό είναι προσωπικο και υποκειμενικο καθαρα..
αυτά είναι δικαιολογιες για το δημοσιο σχολειο..οποιος θελει μια χαρα διανθιζει και εμπλουτιζει το μαθημα του και με αυθεντικο υλικο και απ ολα..και ναι εχουν μπει και οι διαδραστικοι πίνακες στα σχολεια..έγκειται καθαρα στο ποσο επαγγελματιας είναι..δεν υποτιμω τη δουλεια των φροντιστηρίων (κυριως λογω υλης των σχολικων βιβλιων) αλλα δε δεχομαι ότι οι καθηγητές θελουν να μπουν στο δημοσιο για να γινουν ρεμπεσκιεδες..μια χαρα επαγγελματιες βλέπεις και στο δημοσιο σχολειο..φυσικα δεν είναι ολοι αλλα υπαρχουν..
και το κομματι με την καθαριστρια κολλαει στο εξης..οσο και να το χρυσωνει κανεις το χαπι της αμοιβης των 300-400 ευρω με επιχειρηματα τυπου "παιρνεις ενσημα", "δουλευεις πανω στις σπουδες σου" κτλ στο τελος της ημερας τα λεφτα αυτά την εποχη μας είναι πενταροδεκαρες που δε φτανουν ουτε για ζητω.καλυτερα καθαριστρια το πρωι για 1200 και ιδιαιτερα 2-3 απογεύματα που λεει ο λογος παρα να γεμιζεις τις ωρες σου, να μη μπορεις να κανεις κατι άλλο (εχοντας δεσμευμενα τα απογευματα για ψίχουλα)και να μη ζεις με τα λεφτα αυτα..