0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Supreme στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:27:36 pmΦΠΨ είμαι με κατεύθυνση παιδαγωγικής και έτσι όπως λέει στο νομοσχέδιο το τμήμα μου πρέπει να δίνει παιδαγωγική επάρκεια με βάση το πρόγραμμα σπουδών του οποίου τα μαθήματα στην πλειονότητα είναι παιδαγωγικάΝαι,πρέπει να υπΑγόμαστε σε εκείνη την παράγραφο που λέει και όποιο ΑΕΙ έχει ικανοποιητικό αριθμό παιδαγωγικών μαθημάτων...δεν θυμάμαι επίσημα πώς το αναφέρει η παράγραφος...Εξάλλου η Διαμαντοπούλου μίλησε για ένα πλαφόν 8-10 μαθήματα τουλάχιστον παιδαγωγικά για να υπάρχει επάρκεια...και εγώ ακόμη που ήμουν κατεύθυνση Φιλοσοφίας έχω 13 μαθήματα παιδαγωγικών...εκ των οποίων τα 3 διδακτικές αρχαίων,νέων,ιστορίας με πρακτική σε σχολεία....Όσο για το ΕΑΠ στην Ελλάδα ξέρω πως δεν δίνει επάρκεια,αλλά της Κύπρου δεδομένου ότι ο τίτλος είναι "Επιστήμες της Αγωγής" πιθανότατα να δίνει....
ΦΠΨ είμαι με κατεύθυνση παιδαγωγικής και έτσι όπως λέει στο νομοσχέδιο το τμήμα μου πρέπει να δίνει παιδαγωγική επάρκεια με βάση το πρόγραμμα σπουδών του οποίου τα μαθήματα στην πλειονότητα είναι παιδαγωγικά
@ ΛΩΡΑΔεν είναι κακό να είσαι κατηγορηματικη σε κάτι όταν ξέρεις γενικά γύρω απο αυτό.Απλά η τοποθέτηση που έκανες (και αυτό μόνο σχολίασα) ήταν γενική για το ΦΠΨ και την επάρκεια. Ένας τομέας του ΦΠΨ δίνει επάρκεια ΟΧΙ όλοι!!!Για αυτό και το διευκρίνησα. Και είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να γίνει, για όσους είναι τεχνική ειδικότητα και ψάχνονται σε δέυτερα ,τρίτα ή και πρώτα μτχ!!! Όσο για το θέμα που έχετε οι ΠΕ02(2 δεν είναι οι φιλόλογοι??σορυ αν κανω λάθος) είναι πραγματικά μεγάλο και μας που είμαστε απέξω απο το θέμα της ειδικότητας μας κάνει εντύπωση!!!!! Θυμάμαι μόνο μαι φίλη απόφοιτη ΦΠΨ, αλλά δεν ξέρω τομέα για να πω την αλήθεια, την έβαλαν να κάνει ιστορία και αρχαία και την άκουσε άγρια!!!!!
Αναστασία φαντάζομαι πως θα ορίσουν κάποια στιγμή ποιά τμήματα ΑΕΙ εκτός των παιδαγωγικών σχολών δίνουν παιδαγωγική επάρκεια
Παράθεση από: Supreme στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:45:33 pmΑναστασία φαντάζομαι πως θα ορίσουν κάποια στιγμή ποιά τμήματα ΑΕΙ εκτός των παιδαγωγικών σχολών δίνουν παιδαγωγική επάρκειατο φπψ δινει... υπαρχει δλδ περιπτωση οσοι ειχαμε παρει κατευθυνση Φ και Ψ να βρεθουμε εκτος;;;;;;;;
Επίσης έχει να κάνει και με το αν έκανες πρακτικές....
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:48:51 pmΠαράθεση από: Supreme στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:45:33 pmΑναστασία φαντάζομαι πως θα ορίσουν κάποια στιγμή ποιά τμήματα ΑΕΙ εκτός των παιδαγωγικών σχολών δίνουν παιδαγωγική επάρκειατο φπψ δινει... υπαρχει δλδ περιπτωση οσοι ειχαμε παρει κατευθυνση Φ και Ψ να βρεθουμε εκτος;;;;;;;; Αναστασία εγώ απ'οσο κατάλαβα και απ'αυτά που είπε η Διαμαντοπούλου έχει να κάνει με τον αριθμό μαθημάτων....είπε: πλαφόν 8-10 μαθήματα...αν έχεις πάρει 8 μαθήματα τουλάχιστον έχεις επάρκεια!Στο ΦΠ παίρναμε αρκετά τα δύο πρώτα έτη..πάνω από 10.
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:54:29 pmΕπίσης έχει να κάνει και με το αν έκανες πρακτικές....Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:52:52 pmΠαράθεση από: Αναστασια 76 στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:48:51 pmΠαράθεση από: Supreme στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:45:33 pmΑναστασία φαντάζομαι πως θα ορίσουν κάποια στιγμή ποιά τμήματα ΑΕΙ εκτός των παιδαγωγικών σχολών δίνουν παιδαγωγική επάρκειατο φπψ δινει... υπαρχει δλδ περιπτωση οσοι ειχαμε παρει κατευθυνση Φ και Ψ να βρεθουμε εκτος;;;;;;;; Αναστασία εγώ απ'οσο κατάλαβα και απ'αυτά που είπε η Διαμαντοπούλου έχει να κάνει με τον αριθμό μαθημάτων....είπε: πλαφόν 8-10 μαθήματα...αν έχεις πάρει 8 μαθήματα τουλάχιστον έχεις επάρκεια!Στο ΦΠ παίρναμε αρκετά τα δύο πρώτα έτη..πάνω από 10.ναι το καταλαβα αυτο αλλα στο πτυχιο δεν γραφει ποσα μαθηματα πηραμε...μηπως θα ζητανε και αναλυτικη για να δουν ή θα παμε στη σχολη να μας δωσουν μια βεβαιωση για τον αριθμο μαθηματων που παρακολουθησαμε; εκανα πρακτικη ,ηταν υποχρεωτικη ,αν θυμαμαι καλα στο τριτο ετος..
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:56:51 pmΠαράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:54:29 pmΕπίσης έχει να κάνει και με το αν έκανες πρακτικές....Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:52:52 pmΠαράθεση από: Αναστασια 76 στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:48:51 pmΠαράθεση από: Supreme στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:45:33 pmΑναστασία φαντάζομαι πως θα ορίσουν κάποια στιγμή ποιά τμήματα ΑΕΙ εκτός των παιδαγωγικών σχολών δίνουν παιδαγωγική επάρκειατο φπψ δινει... υπαρχει δλδ περιπτωση οσοι ειχαμε παρει κατευθυνση Φ και Ψ να βρεθουμε εκτος;;;;;;;; Αναστασία εγώ απ'οσο κατάλαβα και απ'αυτά που είπε η Διαμαντοπούλου έχει να κάνει με τον αριθμό μαθημάτων....είπε: πλαφόν 8-10 μαθήματα...αν έχεις πάρει 8 μαθήματα τουλάχιστον έχεις επάρκεια!Στο ΦΠ παίρναμε αρκετά τα δύο πρώτα έτη..πάνω από 10.ναι το καταλαβα αυτο αλλα στο πτυχιο δεν γραφει ποσα μαθηματα πηραμε...μηπως θα ζητανε και αναλυτικη για να δουν ή θα παμε στη σχολη να μας δωσουν μια βεβαιωση για τον αριθμο μαθηματων που παρακολουθησαμε; εκανα πρακτικη ,ηταν υποχρεωτικη ,αν θυμαμαι καλα στο τριτο ετος..Κι εγώ στο τρίτο έτος έκανα πρακτικές...λογικά θα πρέπει να εξετάσουν τις αναλυτικές μας ή να στείλουν οι σχολές μας ενημέρωση στο Υπουργείο...το δεύτερο μου φαίνεται πιο λογικό....