0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι επιτυχόντες ΠΕ 19 στον ΑΣΕΠ του 2008 ήταν 519 (498 χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ και 21 με ΑΣΠΑΙΤΕ). Για αυτό είμαι βέβαιος καθώς έχω κρατήσει τα αποτελέσματα. Για τους επιτυχόντες ΠΕ 20 δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν είχαν καλύψει τις 48 θέσεις που δόθηκαν. Οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν δόθηκαν σε επιλαχόντες ΠΕ 19 πρόσφατα καθώς δεν υπήρχαν επιλαχόντες ΠΕ20. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι ΠΕ 20. Το γεγονός όμως ότι έμειναν εκτός άνθρωποι που έγραψαν πολύ υψηλούς βαθμούς (πάνω από 70) και διορίστηκαν άλλοι με βαθμό οριακά πάνω από τη βάση, και όλα αυτά στον ίδιο διαγωνισμό, με τα ίδια ακριβώς θέματα για τις ίδιες ακριβώς θέσεις παραμένει προβληματικό. Γι' αυτό και η ποσόστωση θα πρέπει να καταργηθεί.
Αν έχεις για έναν διαγωνισμό 1000 θέσεις και υπάρχουν 1050 υποψήφιοι θα βάλεις δύσκολα θέματα για να μείνουν πχ 400 θέσεις κενές και ο διαγωνισμός να είναι αποτυχημένος; οι ίδιοι άνθρωποι που απέτυχαν θα εργάζονταν ως αναπληρωτές και θα διορίζονταν από τον πίνακα των αναπληρωτών. ειδικά σε μια περίοδο που ο διαγωνισμός δεν είχε την αποδοχή των εκπαιδευτικών; τα θέματα σε όλες τις εξετάσεις ρυθμίζονται ανάλογα με το πόσο θέλει να ανοίξει ή να κλείσει τη στρόφιγγα, αυτός που διενεργεί το διαγωνισμό. Ο υποψήφιος που φέτος πέρασε ιατρική πριν 3 χρόνια δεν θα περνούσε και κάποιος άλλος που φέτος δεν πέρασε, μπορεί να περνούσε πέρσι.
Ίσως τελικά η ερώτηση του τίτλου του θέματος (θα έπρεπε να είναι ερώτηση) Πως φτάσαμε ως εδώ; να είναι η διαμάχη για το ποιος ανήκει στην elite της πληροφορικής στην Ελλάδα που κάνουμε εδώ και μερικές σελίδες τώρα.Αυτό που με ενόχλησε και απάντησα είναι ότι δεν δέχομαι να με αντιμετωπίζουν σαν coffee boy την στιγμή που και καταρτισμένος είμαι στο αντικείμενο μου και εργάζομαι σκληρά για κάθε ώρα που βρίσκομαι στην τάξη. Δεν πιστεύω ότι μου χάρισαν την θέση μου και ούτε την έκλεψα από κανέναν. Παρόλο που υπονοήθηκε αυτό εδώ μέσα. Προκηρύχθηκε μια θέση, έδωσα εξετάσεις και την κατέκτησα. Δεν μου αξίζει σε καμία περίπτωση εφ' όσον πέρασα την πόρτα του διορισμού να αντιμετωπίσω ελιτισμό και υπονοούμενα του τύπου "οι πολύς ΠΕ19 και οι λίγοι ΠΕ20". Και μάλιστα βάσει των αποτελεσμάτων άλλων υποψηφίων!
Έτσι ήταν το 2003; Ή μιλάμε υποθετικά; Γιατί σωστό είναι αυτό που λες, αλλά και πάλι δεν αναιρείται το γεγονός ότι όταν έχεις ακραίες περιπτώσεις δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για την ποιότητα εκπαίδευσης που δίνεται από τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν μπορείς να πεις ότι όταν είναι 1 θέση ανά 40 υποψηφίους και τα θέματα είναι παραλόγως δύσκολα, και έχεις 72 διοριστέους για 2500 υποψηφίους και 45 για 2000 ότι όσοι δεν έπιασαν την βάση, είναι σκράπες στην πληροφορική και δεν παίρνουν κατάρτιση επαρκή από τις σχολές τους.Αναλόγως όταν έχεις 1000 θέσεις και βάζεις τέτοια θέματα που να κόβονται μόνο 50 δεν σημαίνει ότι οι 1000 που διόρισες έχουν επαρκή κατάρτιση πάνω στο αντικείμενό τους όταν θα θέματα ήταν γελοία όπως μου αναφέρετε.
Αν εννοείς εμένα, ποτέ δεν ξεχώρισα τους συναδέλφους, ίσα ίσα είπα ότι είναι λάθος να διαχωρίζουμε, σχολές, τμήματα, ΑΕΙ, ΤΕΙ, διαγωνισμούς κλπ.
Δεν εννοούσα εσένα συνάδελφε. Ίσα ίσα που η δική σου παρέμβαση προηγουμένως αποφόρτισε λίγο το κλίμα.
... είναι να βρεθεί μια φόρμουλα εθελοντικής μετάταξης όσων συναδέλφων του κλάδου έχουν άλλο βασικό πτυχίο,...
στο κομματι αυτο, θεωρω οτι το Υπουργειο για πολλους λογους θα μπορουσε να κανει υποχρεωτικη μεταταξη σε Πληροφορικους που δεν εχουν βασικο πτυχιο Πληροφορικης αλλα εχουν πτυχιο Μαθηματικου, Φυσικου κτλ υπο την προϋποθεση να υπαρχει οργανικο κενο στην ιδια ομαδα σχολειων που ανηκουν τωρα οργανικα. πανευκολο να γινει , μεγαλες οι συντεχνιες που δεν το επιτρεπουν
http://www.dide.ait.sch.gr/attachments/article/2837/A%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A0.%CE%A5.%CE%A3.%CE%94.%CE%95.%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%20(%CE%A0%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7%2039%CE%B7).docΚαλημέρα σε όλους, όλοι απορουμε και διαφωνουμε για το πως φτασαμε ως εδω ... μας φταινε γιατι τα πολυτεχνεια ετσι γιατι τα τει αλλιως ... κτλ κτλ κτλ γιατι μπηκαν σε σχολες με 5 και με 8 .... Ο παραπάνω συνδεσμος ειναι η αιτια.... εδω φαινεται τι γινεται ... που ειναι οι αιρετοι που πληρωνουμε καθε χρόνο ... που ειναι η διαυγεια να μας πει τα προσοντα που οι συγκεκριμένοι καθηγητες δουλευουν σε σμεαε... και δεν θα ξανα ασχοληθουμε με το θεμα εφοσον έχουν τα τυπικα και ουσιαστικα προσοντα!!! Φτασαμε ως εδω εκ των έσω οριστε ποιοι παιρνουν τις αποφασεις .... δειτε το εγγραφο και θα καταλαβετε!Που είναι οι συλλογοι μας..... ? ααααα ξεχασα δεν είμαστε μόνιμοι ...Η συγκεριμενη διευθυνση είχε 5 κενα φετος πήρε 1... οριστε ο λόγος!!!Και οπως φαινεται αυτο δεν γινεται σε καμια αλλη ειδικοτητα.. μονο στους πε19-20... ο λόγος; γιατι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ξεφραγο αμπέλι!!!