0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το σχολείο έχει αποτύχει σε όλα ...το να κρυβομαστε η να τα παρουσιαζουμε ολα καλα η να λοιδωρουμε τον συναδελφο που τα αναδεικνυει...ειναι σα να βαζουμε τα προβληματα κατω απο το χαλι και στο τελος αρχιζουν να μας πνιγουν...ΥΓ...Ποσο μακρια ειναι ενα σκηνικο παρομοιο με αυτα που συμβαινουν σε σχολεια της Αμερικης?
Δεν δικαιολογείται ούτε εκλογικεύεται τόση συσσωρευμένη επιθετικότητα και τόσο μίσος για πρόσωπα και πράγματα (όπως απειλές, ψυχολογική βία βανδαλισμοί, καταστροφές κλπ). Κάθε σύλλογος ας λαμβάνει τις απαραίτητες παιδαγωγικές αποφάσεις και ας πράττει ανάλογα, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.Δεν έχουμε όλοι ειδικευθεί στην ψυχολογία της τάξης, ούτε υπάρχουν ψυχολόγοι στα σχολεία (θα έπρεπε να το απαιτήσουμε) και έτσι είναι αδύνατο να χειριστούμε σοβαρά περιστατικά σε ατομικό επίπεδο, μόνοι μας.
Εγώ ευθαρσώς λέω ότι σε μαθητή σε τέτοια έξαλλη κατάσταση το πρώτο που θα 'κανα θα 'ταν να του σβήσω την απουσία και το δεύτερο να το συζητήσω με το διευθυντή.
Εάν σβήσεις την απουσία τότε το πιο πιθανό είναι να μη μπορέσεις ξανά να βάλεις απουσία, διότι θα έχουν μάθει όλοι τον τρόπο. Κατά τη γνώμη μου, καθοριστικό ρόλο για την αντιμετώπιση τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών παίζει και η ηγετική ικανότητα του διευθυντή.
Στο δημοτικο βλεπω γινεται φοβερη δουλεια.....
Δεν είν' αγέλη οι μαθητές. Ο καθένας έχει το χαραχτήρα του κι η υπόθεση μίμησης του ενός στην άσχημη συμπεριφορά αυθαίρετη. Καλό είν' ο δάσκαλος να τους αντιμετωπίζει κι ως ξεχωριστές προσωπικότητες κι όχι ως ρέπλικες αντιγραφής αλλιώς δε θα 'χει καλά αποτελέσματα.
Αντι αυτών δίνουμε στο μαθητή μία ημέρα άδεια (αποβολή στην καθομιλουμένη) για να πάει για ένα ωραιότατο καφέ. Άρα η μία ημέρα αποβολή είναι σε άκρα αντίθεση με τον παιδαγωγικό μας ρόλο. .
Δεν ισχύει πλέον αυτό. Ο μαθητής που τιμωρείται με μία ή δύο ημέρες αποβολή,προσέρχεται κανονικά στο σχολείο, δεν παρακολουθεί το μάθημα στην τάξη και απασχολείται με τρόπο που έχει ορίσει το όργανο επιβολής της ποινής (δ/ντής ή σύλλογος).
Απ' τη συζήτηση όλη και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου γεννήθηκε μόνο μια απορία. Πρώτα θα δέρνουμε το μαθητή και μετά θα το μηνύουμε ή πρώτα θα το μηνύουμε και μετά θα το δέρνουμε; Εκεί μόνο λίγο μπερδεύτηκα. Κατά τ' άλλα τα κατάλαβα όλα κι ευχαριστώ!