*

Αποστολέας Θέμα: Παραβατική συμπεριφορά μαθητή  (Αναγνώστηκε 188418 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ: Παραβατική συμπεριφορά μαθητή
« Απάντηση #532 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 07:53:48 pm »
Στο σχολείο βλέπεις πολλές πτυχές της κοινωνίας που δεν θα συναντήσεις αλλού. Δεν βρίσκω κάτι θετικό σε αυτό.

Τώρα σοβαρολογείς;;;;;
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:38:13 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 08:01:54 pm »
Τώρα σοβαρολογείς;;;;;

Αλήθεια δεν είναι; Το παιδί που διαβάζει, κάνει γλώσσες και άλλες δραστηριότητες και θέλει να σπουδάσει, μετά θα συναναστραφεί με φοιτητές και θα διαλέξει αυτούς που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μετά θα δουλέψει σε κάτι σχετικό με τις σπουδές του αν είναι τυχερός ή σε κάτι άλλο αν είναι πιο άτυχος, που οι εργαζόμενοι αν μη τι άλλο θα έχουν περάσει ένα φιλτράρισμα για σοβαρότητα και αξιοπιστία. Αν είναι και στο αντικείμενο του, θα έχουν κάποια κοινά. Δεν θα είναι οι άνθρωποι της υποκουλτούρας που βλέπει στο σχολείο. Γιατί εσείς δλδ έχετε παρέες ας πούμε που τα παιδιά τους κάνουν φασαρία ή δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο; Υποθέτω όχι, γιατί τους διαλέγετε. Μόνο τα παιδιά δεν μπορούν να διαλέξουν κ υποχρεούνται και να ανέχονται όλους αυτούς που τους ενοχλούν.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 08:16:53 pm »
@ Έσπερος νομίζω δεν θα ήθελες ούτε σε φωτογραφία να με δεις εαν σου πω με πολύ θράσος ότι ΝΑΙ κάνω "παρέα" με όλους ! Κ αυτό με βοήθησε πολύ στην επαγγελματική μου εξέλιξη γιατί κάθε χρόνο μπορώ να επιβιώσω σε κάθε σχολείο, σε κάθε νησί, σε κάθε νομό, με ξάθε
 διευθυντή, αξιοπρεπώς τόσο κοινωνικά όσο και ΣΧΟΛΙΚΑ! Κ πάντα δίπλα στους μαθητές μου !
Τέλος εαν βρεθώ σε σχολείο και μου πουν μακριά πχ απο τον Έσπερο είναι μαθητής με παραβατικές κ ασχημες συμπεριφορές στους καθηγητές , τον Ιούνιο θα αποδείξω σε ΟΛΟΥΣ οτι ο Έσπερος έχει και την καλή του μεριά ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 08:25:16 pm »
Αλήθεια δεν είναι; Το παιδί που διαβάζει, κάνει γλώσσες και άλλες δραστηριότητες και θέλει να σπουδάσει, μετά θα συναναστραφεί με φοιτητές και θα διαλέξει αυτούς που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μετά θα δουλέψει σε κάτι σχετικό με τις σπουδές του αν είναι τυχερός ή σε κάτι άλλο αν είναι πιο άτυχος, που οι εργαζόμενοι αν μη τι άλλο θα έχουν περάσει ένα φιλτράρισμα για σοβαρότητα και αξιοπιστία. Αν είναι και στο αντικείμενο του, θα έχουν κάποια κοινά. Δεν θα είναι οι άνθρωποι της υποκουλτούρας που βλέπει στο σχολείο. Γιατί εσείς δλδ έχετε παρέες ας πούμε που τα παιδιά τους κάνουν φασαρία ή δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο; Υποθέτω όχι, γιατί τους διαλέγετε. Μόνο τα παιδιά δεν μπορούν να διαλέξουν κ υποχρεούνται και να ανέχονται όλους αυτούς που τους ενοχλούν.

Έσπερε, σε άλλες συζητήσεις, εκτιμώ πολύ την άποψή σου, αλλά εδώ θεωρώ ότι γενικεύεις με βάση το δικό σου μικρόκοσμο. Εγώ πήγα σε πειραματικό και εκεί έμαθα την πεταλούδα, γιατί την είχαν οι συμμαθητές μου. Και ναι, έχουμε παρέες που τα παιδιά τους δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο, γιατί κάναμε από τότε παρέα με τέτοια παιδιά. Μάλλον βλέπαμε πίσω από την "φασαρία" και την "υποκουλτούρα" και ψάχναμε κάτι άλλο στους ανθρώπους, που δεν έχει να κάνει ούτε με βαθμούς, ούτε με πειραματικά ούτε με διδακτορικά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:38:13 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #536 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 08:28:04 pm »
Ναι βρε καλή μου, κι εγω δαν καθηγήτρια προσοαθω να βρω το καλό σε κάθε μαθητή. Σε σημείο που με κατηγορούν για επιείκεια. Δεν μπορώ όμως να μην βλέπω ποσο κακή είναι η συνύπαρξη τόσο πολλών ετερόκλητων παιδιών. Σε μικρότερα τμήματα των 15 παιδιών ας πούμε, πρώτα απ όλα θα είχαμε λιγότερους μαθητες με προβλήματα συμπεριφοράς. Με την υπάρχουσα κατάσταση όμως, τα σχολεία από θέμα κοινωνικοποίησης και προτύπων συμπεριφοράς, δεν είναι κατάλληλος χώρος. Ούτε καν στο νηπιαγωγειο δεν είναι. Στέλνεις το παιδί σου προσεγμένο και φοβάσαι τι θα δει και τι θα του τύχει. Είναι δυνατόν να πηγαίνει το παιδάκι να μάθει πέντε πράγματα και η δασκάλα να είναι αναγκασμένη να ασχολείται μ αυτόν που τραβάει μαλλιά και πειρεζει πράγματα; Δεν είναι αυτό καθυστέρηση για όλους;

Φέτος κάνω μάθημα σε 8 διαφορετικά τμήματα τριών τάξεων γυμνασίου. Αν με ρωτήσεις, σε ποσα απ αυτά θα ήμουν χαρούμενη αν ήταν το παιδί μου, θα έλεγα 3 μόνο. Σε άλλα 2 θα χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο αν ήταν, και σε άλλα 3 θα ήμουν ουδέτερη.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 08:29:07 pm »
Έσπερε, σε άλλες συζητήσεις, εκτιμώ πολύ την άποψή σου, αλλά εδώ θεωρώ ότι γενικεύεις με βάση το δικό σου μικρόκοσμο. Εγώ πήγα σε πειραματικό και εκεί έμαθα την πεταλούδα, γιατί την είχαν οι συμμαθητές μου. Και ναι, έχουμε παρέες που τα παιδιά τους δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο, γιατί κάναμε από τότε παρέα με τέτοια παιδιά. Μάλλον βλέπαμε πίσω από την "φασαρία" και την "υποκουλτούρα" και ψάχναμε κάτι άλλο στους ανθρώπους, που δεν έχει να κάνει ούτε με βαθμούς, ούτε με πειραματικά ούτε με διδακτορικά.

Εσυ δηλαδή μπορείς να κανεις παρέα με ανθρώπους που βλέπουν ριάλιτι; Που ακούνε σκυλάδικα; Ασχέτως σπουδών το λέω.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 08:32:29 pm »
Εσυ δηλαδή μπορείς να κανεις παρέα με ανθρώπους που βλέπουν ριάλιτι; Που ακούνε σκυλάδικα; Ασχέτως σπουδών το λέω.

Ναι. Γι'αυτό έχουμε πολλούς φίλους/ες. Άλλα πράγματα κάνω με τους μεν, άλλα πράγματα κάνω με τους δε. Γιατί σου φαίνεται παράξενο;

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 08:47:35 pm »
Ναι. Γι'αυτό έχουμε πολλούς φίλους/ες. Άλλα πράγματα κάνω με τους μεν, άλλα πράγματα κάνω με τους δε. Γιατί σου φαίνεται παράξενο;

Ακριβώς. Το ίδιο ισχύει και με τους μαθητές στο σχολείο. Εκεί θα γνωρίσουν άλλους, που δεν θα συναντούσαν αλλιώς και θα κάνουν διαφορετικές δραστηριότητες με  φίλους και μη.

Συνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #540 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 08:49:56 pm »
Συνάδελφοι κοροίδεύομαστε τώρα. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε τους παιδονόμους. Παίρνεις το κινητό από το μαθητή, σου βγάζει γλώσσα πο μεγάλη από το μπόι του και έρχεται και η μάνα με ύφος ότι προσβαλες το παιδί. Και ο διευθυντής αντί να τη στείλει στο διάουλο λεγοντας της ότι στο αν ξαναφέρει κανείς κινητό θα του βάλει..... (ευγενικά βέβαια), κάνει την πάπια και σε χώνει στον τάκο. Φυσικά και υπάχει η δικτατορία αυτών που κάνουν φασαρία. Φυσικα αυτοι (3-4) καθορίζουν την ποιότητα του μαθήματος. και φυσικά δεν υπάρχει λύση γι αυτό (το πρόβλημα είναι διεθνές).

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 09:02:06 pm »
Αν βοηθάει σε κόσμια όμως συζήτηση, επειδή παρακολουθώ, θα πω πως αν μπορούσα δεν θα έστελνα το παιδί μου σχολείο και είμαστε πολλοί της ίδιας άποψης. Συνάδελφοι εννοώ.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 09:10:10 pm »
Αν βοηθάει σε κόσμια όμως συζήτηση, επειδή παρακολουθώ, θα πω πως αν μπορούσα δεν θα έστελνα το παιδί μου σχολείο και είμαστε πολλοί της ίδιας άποψης. Συνάδελφοι εννοώ.

Εντελώς ειλικρινά, αν άκουγα το δάσκαλο του παιδιού μου να έλεγε ότι δε θα έστελνε το δικό του παιδί σχολείο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα. Σίγουρα όχι θετικά.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 09:10:35 pm »
Ακριβώς. Το ίδιο ισχύει και με τους μαθητές στο σχολείο. Εκεί θα γνωρίσουν άλλους, που δεν θα συναντούσαν αλλιώς και θα κάνουν διαφορετικές δραστηριότητες με  φίλους και μη.

Ακριβώς. Πού θα συναναστρέφονταν παιδιά αγενή, ππυ κοροϊδευουν και απαξιώνουν τη γνώση, που ακούνε αισχρά τραγούδια και λενε οπαδικά συνθήματα, που φωνάζουν το ένα το άλλο μ@@@@@@ και κυνηγιούνται με φάπες στους διαδρόμους για πλάκα;

Δεν ξέρω σε τι κολλέγια διδάσκετε. Εγω είμαι σε σχολείο με μαθητες άτακτους αλλά όχι παραβατικούς πλην εξαιρέσεων των δυο τελευταίων ετών, που ίσως δείχνουν μια αλλαγή στην τοπική κοινωνία. Ο κόσμος γενικα θέλει να πάει κσλα το παιδί σχολείο, έχουμε πολλά φροντιστήρια, τα παιδιά έρχονται γραμμένα, χωρίς φυσικά να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γνώση, απλώς ακούνε τους γονείς τους. Και πάλι όμως, ως μητέρα αγοριού ειδικά, προβληματίζομαι. Σίγουρα στο γυννασιο η ωριμότητα αγοριών και κοριτσιών είναι διαφορετική, ενταξει αυτό είναι βιολογικό, όμως φαίνεται η διαφορα στην ανατροφή. Λιγότερα αγόρια διαβάζουν λογοτεχνικά, όποιο αγόρι δεν κάνει αθλητισμό είναι έξω από οποιαδήποτε συναναστροφή, δεν συζητώ για πιο καλλιεργημένα ενδιαφέροντα, σχεδον δεν υπάρχουν. Κι αυτά τα λίγα, τελικά κάνουν παρέα με κορίτσια. Κι ευτυχώς δεν έχουμε ακούσει να τους κοροϊδευουν ως λιγότερο αρσενικούς. Υποθέτω θα τ ακούσουμε κι αυτό κάποια στιγμή. Εγω όλο αυτό το βρίσκω πολύ στενάχωρο. 

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 09:14:18 pm »
Εντελώς ειλικρινά, αν άκουγα το δάσκαλο του παιδιού μου να έλεγε ότι δε θα έστελνε το δικό του παιδί σχολείο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα. Σίγουρα όχι θετικά.

Μα γιατί; Κι εγω πέρσι που άρχισε το παιδί μου σχολείο, ήμουν πολύ στενοχωρημένη. Δυσκολεύτηκα πολύ να δεχτω ότι θα φύγει από τη φροντίδα του σπιτιου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι δεν είχα εμπιστοσύνη στις δασκάλες. Δεν με αφορούν οι εκπαιδευτικοί, εγω έχω γενικα θετική γνώμη για τον κλάδο. Για το τι θα συναντούσε από συμμαθητές στενοχωριόμουν κι επίσης γιατί θεωρώ ότι με την νταντά θα μάθαινε πολύ περισσότερα πράγματα στο ήρεμο και προσεγμένο περιβάλλον του σπιτιου παρα στο χάος του νηπιαγωγείου. Ως προς αυτό βρβαια διαψεύστηκα, γιατί εξελίχθηκε πολύ και μαθαίνει παρολο που υπάρχουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς που ενοχλούν τη δασκάλα. Αλλά και για το δημοτικό έχω άγχος γιατί βλέπω τι μαθητες έρχονται κι αναρψτιεμαι πού θα το στείλω το παιδί σ αυτό το περιβάλλον.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Νοεμβρίου 10, 2022, 09:16:44 pm »
Μπορεί κι εγώ, αν δεν ήμουν μητέρα και δεν είχα τα βιώματα που έχω με το σχολείο του παιδιού μου, να είχα την ίδια αντίδραση. Είναι πολύπλοκο, αλλά αληθινό.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182522
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144