0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο σχολείο βλέπεις πολλές πτυχές της κοινωνίας που δεν θα συναντήσεις αλλού. Δεν βρίσκω κάτι θετικό σε αυτό.
Τώρα σοβαρολογείς;;;;;
Αλήθεια δεν είναι; Το παιδί που διαβάζει, κάνει γλώσσες και άλλες δραστηριότητες και θέλει να σπουδάσει, μετά θα συναναστραφεί με φοιτητές και θα διαλέξει αυτούς που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μετά θα δουλέψει σε κάτι σχετικό με τις σπουδές του αν είναι τυχερός ή σε κάτι άλλο αν είναι πιο άτυχος, που οι εργαζόμενοι αν μη τι άλλο θα έχουν περάσει ένα φιλτράρισμα για σοβαρότητα και αξιοπιστία. Αν είναι και στο αντικείμενο του, θα έχουν κάποια κοινά. Δεν θα είναι οι άνθρωποι της υποκουλτούρας που βλέπει στο σχολείο. Γιατί εσείς δλδ έχετε παρέες ας πούμε που τα παιδιά τους κάνουν φασαρία ή δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο; Υποθέτω όχι, γιατί τους διαλέγετε. Μόνο τα παιδιά δεν μπορούν να διαλέξουν κ υποχρεούνται και να ανέχονται όλους αυτούς που τους ενοχλούν.
Έσπερε, σε άλλες συζητήσεις, εκτιμώ πολύ την άποψή σου, αλλά εδώ θεωρώ ότι γενικεύεις με βάση το δικό σου μικρόκοσμο. Εγώ πήγα σε πειραματικό και εκεί έμαθα την πεταλούδα, γιατί την είχαν οι συμμαθητές μου. Και ναι, έχουμε παρέες που τα παιδιά τους δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο, γιατί κάναμε από τότε παρέα με τέτοια παιδιά. Μάλλον βλέπαμε πίσω από την "φασαρία" και την "υποκουλτούρα" και ψάχναμε κάτι άλλο στους ανθρώπους, που δεν έχει να κάνει ούτε με βαθμούς, ούτε με πειραματικά ούτε με διδακτορικά.
Εσυ δηλαδή μπορείς να κανεις παρέα με ανθρώπους που βλέπουν ριάλιτι; Που ακούνε σκυλάδικα; Ασχέτως σπουδών το λέω.
Ναι. Γι'αυτό έχουμε πολλούς φίλους/ες. Άλλα πράγματα κάνω με τους μεν, άλλα πράγματα κάνω με τους δε. Γιατί σου φαίνεται παράξενο;
Αν βοηθάει σε κόσμια όμως συζήτηση, επειδή παρακολουθώ, θα πω πως αν μπορούσα δεν θα έστελνα το παιδί μου σχολείο και είμαστε πολλοί της ίδιας άποψης. Συνάδελφοι εννοώ.
Ακριβώς. Το ίδιο ισχύει και με τους μαθητές στο σχολείο. Εκεί θα γνωρίσουν άλλους, που δεν θα συναντούσαν αλλιώς και θα κάνουν διαφορετικές δραστηριότητες με φίλους και μη.
Εντελώς ειλικρινά, αν άκουγα το δάσκαλο του παιδιού μου να έλεγε ότι δε θα έστελνε το δικό του παιδί σχολείο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα. Σίγουρα όχι θετικά.