0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακριβώς. Το ίδιο ισχύει και με τους μαθητές στο σχολείο. Εκεί θα γνωρίσουν άλλους, που δεν θα συναντούσαν αλλιώς και θα κάνουν διαφορετικές δραστηριότητες με φίλους και μη.
Εντελώς ειλικρινά, αν άκουγα το δάσκαλο του παιδιού μου να έλεγε ότι δε θα έστελνε το δικό του παιδί σχολείο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα. Σίγουρα όχι θετικά.
Μπορεί κι εγώ, αν δεν ήμουν μητέρα και δεν είχα τα βιώματα που έχω με το σχολείο του παιδιού μου, να είχα την ίδια αντίδραση. Είναι πολύπλοκο, αλλά αληθινό.
Ακριβώς. Πού θα συναναστρέφονταν παιδιά αγενή, ππυ κοροϊδευουν και απαξιώνουν τη γνώση, που ακούνε αισχρά τραγούδια και λενε οπαδικά συνθήματα, που φωνάζουν το ένα το άλλο μ@@@@@@ και κυνηγιούνται με φάπες στους διαδρόμους για πλάκα; [...]
Συχνή (απαράδεκτη) εικόνα σε πολλά σχολεία, αλλά ο κάθε ένας ας μάθει να επιλέγει τις παρέες του, αποφεύγοντας τους ενοχλητικούς (φυσικά, στο μέτρο του δυνατού)..
Γιατί να μη γίνει κάτι σοβαρό πχ. για την ημέρα της ποίησης και να το στερηθούν εκείνοι που ενδιαφέρονται; Ας γίνει και όποιος θέλει ας μάθει, οι υπόλοιποι δεν θα πάθουν και κάτι, ούτε θα τους βλάψει.Ας δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να κάνουν και άλλα πράγματα, που δεν θα τα έκαναν διαφορετικά.
Στο σχολείο μου κανεις δεν έχει προτείνει ποτέ να κάνουμε 6 ώρες ανάγνωση ποιημάτων. Οκ πλάκα κάνω προφανώς. Δεν εννοώ κάτι τέτοιο. Την ημέρα της ποίησης το υπουργείο δεν στελνει οδηγία να χαθεί 7ωρο μάθημα για να κυνηγάμε μια μπάλα στην αυλή όπως τη μέρα αθλητισμού. Να πώς επικρατεί η υποκουλτούρα.
Αν περιμένουμε από το υπουργείο να στείλει τέτοια οδηγία, σωθήκαμε. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας για τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά κλπ.Και κανείς δεν είπε για 6 συνεχόμενες ώρες ποίησης, αρκούν λιγότερες. Και υπάρχει και άλλος τρόπος να γίνει αφιέρωμα, εκτός από τη απλή ανάγνωση ποιημάτων. Η ημέρα του αθλητισμού δεν έχει σχέση με υποκουλτούρα, διδάσκει αξίες. Και εδώ, επίσης, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να υλοποιηθεί, εκτός από το να παίζουν 7 ώρες μπάλα.Θέλω να καταλήξω ότι δεν ευθύνεται ο αθλητισμός για την παραβατικότητα. Το αντίθετο θα έλεγα. Τους βοηθά να ξεφύγουν.
Έσπερε τα παιδιά έχουν μιαν έμφυτη ορμή μέσα τους. Χρειάζεται κι η μπάλα. Για να ξεδίνουν. Κι η υποκουλτούρα σπάει και λίγο τη σοβαρότητα, φέρνει γέλιο, βοηθά στο χαλάρωμα. Όλα χρειάζουνται στη ζωή. Στο μέτρο που αναλογεί κι αρμόζει, φυσικά, στο καθένα.