0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν διαφωνώ πως το σχολείο είναι ένα προστατευμένο περιβάλλον σε σχέση με τους δρόμους, αλλά η συνύπαρξη ανηλίκων για πολλές ώρες ακόμη και σε τέτοια περιβάλλοντα δημιουργεί προβλήματα. Αν βάλεις παραβατικούς ανήλικους σε αυτό το μείγμα, θερίζεις θύελλες όσο και να τους προσέχεις. Παραβατικούς εδώ εννοώ όσους παραβαίνουν τους κανονισμούς του σχολείου, μαζί και τους θύτες, ακόμη και αν οι ίδιοι υπήρξαν θύματα. Η εμπειρία λέει πως η επίβλεψη δεν φτάνει, χρειάζονται μέτρα πρόληψης και ποινές (λέξη απαγορευμένη) που θα κινητοποιήσουν και την κοινωνία και την διαλυμένη οικογένεια, όπως και παρακολούθηση από ομάδα ειδικών και εκτός σχολείου. Ούτε στο δικό μας σχολείο υπάρχει εκφοβισμός, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που ακούω σε άλλα σχολεία. Ίσως να πίστευα κι εγώ πως παρουσιάζεται πιο έντονα το φαινόμενο στα ΜΜΕ από ό,τι πραγματικά είναι, αν δεν υπήρχε το Δημοτικό της περιοχής μου.
Η απουσία των γονιών που καλύπτεται από το γερό χαρτζιλίκι προκαλεί την έκρηξη της εφηβικής και νεανικής βίας. Σε τέτοιες οικογένειες γονείς και παιδιά απλώς συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι. Καμιά ενδοοικογενειακή επικοινωνία, καμιά καθοδήγηση, κανείς έλεγχος.
Δεν είναι δικό μου...αλλά το παραθέτω για την συζήτηση...Η απουσία των γονιών που καλύπτεται από το γερό χαρτζιλίκι προκαλεί την έκρηξη της εφηβικής και νεανικής βίας. Σε τέτοιες οικογένειες γονείς και παιδιά απλώς συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι. Καμιά ενδοοικογενειακή επικοινωνία, καμιά καθοδήγηση, κανείς έλεγχος.
Όντως η ειδησεογραφία τον τελευταίο καιρό αναφέρει περιστατικά σε «καλές» περιοχές, και έχω διαβάσει και ότι οι έλεγχοι γίνονται κυρίως στα μερη αυτά,
Συμφωνώ ότι μεγαλύτερη αυθάδεια και αρνητικότητα και αντίδραση στο όχι του καθηγητή θα βρεις σε παιδιά ευκατάστατων οικογενειών, που τους έχουν περάσει την αντίληψη ότι πρόκειται για άτομα χαρισματικά, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει βέβαια...Στο άλλο άκρο επιθετικότητα θα βρεις και στο παιδί της άκρως προβληματικής οικογένειας όπου κυριαρχεί το αλκοόλ, οι ξυλοδαρμοί και άλλα...
Σε μερικά χρόνια από τώρα ελάχιστοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα επιθυμούν να διοριστούν στο δημόσιο σχολείο. Με τόσα και τόσα γραφειοκρατικά καθώς και με τα προβλήματα που το συνοδεύουν το δημόσιο σχολείο θα καταστεί παρακμή για έναν πτυχιούχο με προσόντα. Θα ψάχνουν με το τηλεσκόπιο για εκπαιδευτικούς...