0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
physikos13 θα θυμάσαι ίσως ότι ο Μακγκάιβερ σαν ρόλος ήταν φυσικός, δικός μας! Πάντως αυτό το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας (που ακόμα δεν μας εξήγησε τι θα είναι) μου θυμίζει κάτι σε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων...
... έναν έλληνα πολιτικό, με πιστοποιητικό πολιτικής επάρκειας, γνωρίζει κανείς ...;
αρα δεν ειναι κατι καινουργιο το πιστοποιητικο επαρκειας...τσαμπα αγχωθηκα ουφ!!...ευχαριστω apriαν υπηρχε εστω και ενας θα ηταν πρωθυπουργος
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Μαρτίου 04, 2010, 10:12:56 pmαρα δεν ειναι κατι καινουργιο το πιστοποιητικο επαρκειας...τσαμπα αγχωθηκα ουφ!!...ευχαριστω apriαν υπηρχε εστω και ενας θα ηταν πρωθυπουργος Δηλαδή εμείς, οι των θετικών, να αγχωνόμαστε;;; Αν υπήρχε έστω και ένας με πιστοποιητικό πολιτικής επάρκειας, θα ήταν εξόριστος (ή νεκρός).
Μέσα σ’ όλα αυτά να πούμε και του στραβού το δίκιο..Τα σχολεία έχουν μαύρα χάλια από υποδομές έως απαράδεκτο πρόγραμμα μαθημάτων.Οι εκπαιδευτικοί, στην καλύτερη περίπτωση, απλά δεν έχουν χάσει τον τυπικό έλεγχο των τάξεων. Όσο για τους μαθητές αποστρέφονται στην πλειοψηφία τους το σχολείο, προσφεύγουν στο φροντιστήριο χωρίς να ωφελούνται στην ουσία αφού η διδακτέα ύλη που καλύπτεται είναι από μόνη της χαμένη υπόθεση. Κάτι πρέπει να γίνει έστω και με το καθεστώς πανικού λόγω κρίσης. Και ίσως έτσι είναι καλύτερα ,αφού για πρώτη φορά θα ξεπεράσουμε ταμπού και τοτέμ που στοίχειωσαν την παιδεία. Αυτά ,είναι χρόνια γνωστά και βασανίζουν εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές . Τα έχουμε μεταφέρει στα φόρουμ και έτσι τα συνειδητοποιούμε καλύτερα.Δεν πάει άλλο, τα παιδιά βγαίνουν με προβλήματα από τα σχολεία αντί με εφόδια.Δεν είναι μόρφωση αυτό που παίρνουν.Και οι καθηγητές το ξεχείλωσαν, μετατάξεις και αποσπάσεις, λούφα και παραλλαγή. Έχει ένα δίκιο η Διαμαντοπούλου όταν λέει ότι πρέπει να αλλάξουν όλα στην εκπαίδευση.Τι συνάδελφος είναι αυτός που γειώνει τους πάντες είτε για διορισμό είτε για μετάθεση;Είναι δυνατόν να είναι συνεργάσιμος στην εκπαιδευτική διαδικασία;Και η ΟΛΜΕ-ΔΟΕ έμειναν πίσω αναφορικά με το συμφέρον του κλάδου μας.Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να δουλεύω και όχι να κοροϊδεύω, να φέρνω αποτέλεσμα και όχι να πελαγοδρομώ. Να ξέρω τι μου γίνεται και όχι να ανατρέπονται όλα στο ξεκάρφωτο. Αν κριτικάρω την Διαμάντω είναι γιατί αυτά δεν τα έθιξε προεκλογικά, ας τα έλεγε για να προκύψει ζύμωση και να περιθωριοποιηθούν όσοι θέλουν το τέλμα. Τώρα όλα αυτά θα μείνουν μάλλον ευσεβείς πόθοι γιατί όλοι αντιδρούν. Και ειδικά οι αναπληρωτές- ωρομίσθιοι που έμπλεξαν σ’ αυτή την κατάσταση.Έχασαν χρόνια και ευκαιρίες και όχι απλώς μια περικοπή των επιδομάτων.. Αλλά και οι μόνιμοι έχασαν πολλά κάνοντας μια δουλειά κατεξοχήν δημιουργική ως αγγαρεία. Όλα αυτά όμως δεν μπορούν με μαγικό τρόπο να διορθωθούν. Θέλει χρόνο και συναίνεση από όλους για να γίνει κάτι, και όχι απλά μια καθοδήγηση εκ’ των άνω. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πειστούν και να στηρίξουν την μεταρρύθμιση. Αλλά πρέπει να πειστούν για τις προθέσεις, ότι δεν είναι μια ακόμα φούσκα με πομπώδη λόγια..
παρα την απογοητευση μας θα ελεγα οτι δεν πρεπει οι μαθητες μας να την πληρωσουν πολλοι προετοιμαζονται χρονια για τις εξετασεις δεν μας φταινε αυτοι
Να δούμε με ποιον θα κάνουν τις πανελλαδικές.....
Όποιος κατάλαβε τι πρόκειται να γίνει με β' φουρνιά διοριστέων και αναπληρωτές ας μου πει κι εμένα, γιατί τόσο καιρό το γ... το νομοσχέδιο περιμένουμε και τώρα πάλι με το π... στο χ... Α, ρε Τζούλια!
Παιδιά τέλος στην επαναστατική γυμναστική και στις απεργίες "κουτσουλιές". Κλείσιμο των σχολείων έπ' αόριστον και οπωσδήποτε κατεβασμένα ρολά την περίοδο των πανελλαδικών...Μόνο έτσι θα καταλάβουν ηχηρά πως ΔΕΝ έχουν την συναίνεσή μας στα αίσχη και τις κοροϊδίες τους...
Παράθεση από: physikos13 στις Μαρτίου 04, 2010, 10:36:32 pmπαρα την απογοητευση μας θα ελεγα οτι δεν πρεπει οι μαθητες μας να την πληρωσουν πολλοι προετοιμαζονται χρονια για τις εξετασεις δεν μας φταινε αυτοιΔεν φταίμε εμείς...αν πληρώσουν