0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΩΡΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ.ΘΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η΄ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ;;
Παράθεση από: vicky-dalavag στις Νοεμβρίου 14, 2009, 05:10:36 pmΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΩΡΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ.ΘΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η΄ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ;;Και εγώ το ίδιο με εσένα είμαι σε δυσπρόσιτο μακριά από παιδί και γυναίκα αλλά τώρα έπιασε ο κ...λος μας φωτιά για άλλα θέματα. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΙ ΜΟΝΗΜΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ (τώρα κινηματογράφου, σχολικές, θα δείξει) Μιά Υπουργός: (εικόνα 1)Όλοι οι εκπαιδευτικοί (διαλέξτε όποιο χαρακτήρα θέλετε) (εικόνα 2)Ένας αγώνας με έναν μόνο νικητή: (εικόνα 3)ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......................
Ο ίδιος φταίει .Κακομοίρης γίνεσαι όταν το θέλεις ο ίδιος ,όταν το επιτρέψεις ο ίδιος...Όταν είσαι δάσκαλος που η προσωπικότητα σου ακτινοβολεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δουν κ οι γύρω σου....Δεν νομίζω ότι πεινάει ο καθηγητής στο δημόσιο σχολείο,μάλλον άλλα προβλήματα έχει.Με αυτό το ωράριο κ τα συν που έχει η δουλειά του θα έπρεπε να λέει κ ευχαριστώ...Αιτήματα- μανιέρα είναι ότι ζητάνε τα ίδια κ τα ίδια κ πολλές φορές ζητάνε απλά για να ζητάνε.Όπως πχ οι καταλήψεις που κάνουν οι μαθητές.Αντίδραση για την αντίδραση.Δεν μπορούμε όλοι να ικανοποιηθούμε ,πρέπει να δούμε τι ικανοποιεί το σύνολο κ φυσικά να είναι δίκαιο.
Παράθεση από: green ice στις Νοεμβρίου 14, 2009, 05:15:15 pmΟ ίδιος φταίει .Κακομοίρης γίνεσαι όταν το θέλεις ο ίδιος ,όταν το επιτρέψεις ο ίδιος...Όταν είσαι δάσκαλος που η προσωπικότητα σου ακτινοβολεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δουν κ οι γύρω σου....Δεν νομίζω ότι πεινάει ο καθηγητής στο δημόσιο σχολείο,μάλλον άλλα προβλήματα έχει.Με αυτό το ωράριο κ τα συν που έχει η δουλειά του θα έπρεπε να λέει κ ευχαριστώ...Αιτήματα- μανιέρα είναι ότι ζητάνε τα ίδια κ τα ίδια κ πολλές φορές ζητάνε απλά για να ζητάνε.Όπως πχ οι καταλήψεις που κάνουν οι μαθητές.Αντίδραση για την αντίδραση.Δεν μπορούμε όλοι να ικανοποιηθούμε ,πρέπει να δούμε τι ικανοποιεί το σύνολο κ φυσικά να είναι δίκαιο.Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου στο σχολείο που ήμουν δεν είχαμε βιβλία για τους μισούς περίπου μαθητές. Είναι αίτημα μανιέρα να έχουμε τα βιβλία στην αρχή της σχολικής χρονιάς; Τιμή, τότε, όσων το έχουν.Κάνω μάθημα σε αίθουσες που χωράνε επιεικώς 14 μαθητές και φυσικά δεν λαμβάνουμε υπόψη τις οδηγίες περί γρίπης (θα χωρούσαν οι μισοί). Το να σταματήσουν να υπάρχουν container για να κάνουν οι μαθητές μάθημα, είναι ένα αίτημα μανιέρα; Το ότι οι ωρομίσθιοι εργάζονται 1/2 του μόνιμου και αμείβονται το 1/3 αυτών και ζητάμε να καταργηθεί ο θεσμός του ωρομισθίου είναι αίτημα μανιέρα;Μπορώ να συνεχίσω, ο κατάλογος είναι μακρύς...Το θέμα δεν είναι ότι υπάρχουν αιτήματα μανιέρα. Το θέμα είναι ότι αυτά τα προβλήματα παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες. Πολλά δε από αυτά είναι αποτέλεσμα μιας κακοδιαχείρισης και όχι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα κι άμεσα.Υπάρχει η πολιτική βούληση;Μην θεωρήσεις ότι επί προσωπικού σου απαντώ, αλλά κάπου έχω βαρεθεί την καραμέλα ο εκπαιδευτικός οφείλει να φωτοβολεί. Δεν είναι αστέρας! Ετερόφωτο σώμα είναι και αντανακλά το φως της κοινωνίας και της πολιτικής βούλησης.
Rozy4,να υποθέσω ότι η αξιολόγηση,τα ολοήμερα,ο ΟΟΣΑ κτλ.είναι προϊόντα του καπιταλιστικού συστήματος,άρα και απαράδεκτα έτσι;Και μια που το ανέφερα:γιατί βρισκόμαστε συνέχεια στις τελευταίες θέσεις του ΟΟΣΑ;Μήπως μόνο επειδή δεν είναι καλές οι αίθουσες;(σίγουρα φταίνε και οι υποδομές...)Γιατί φυσικά ο Ελληνας εκπ/κός δεν φταίει ποτέ έτσι;Το γεγονός ότι τα παιδιά δεν μπορούν να συντάξουν μια ορθά δομημένη παράγραφο με επιχειρήματα (άσε την ορθογραφία)οφείλεται μόνο στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και της πολιτικής του υπουργείου;Είναι ψευδές ότι πολλοί νέοι άνθρωποι μπαίνουν με όνειρα στην εκπ/ση και αναγκάζονται με το πέρασμα του χρόνου να αφομοιωθούν από τη συντριπτική πλειοψηφία που ενδιαφέρεται κυρίως για το βόλεμα του δημοσίου υπαλλήλου και την διατήρηση των δικαιωμάτων του,με αποτέλεσμα να νιώθουν αυτή την απογοήτευση και την ματαίωση που ανέφερες;Να υποθέσω ότι το μπόνους παραγωγικότητας που μπορεί να συνοδεύσει έναν θετικά αξιολογημένο για την δουλειά του εκπ/κό είναι φασιστικό,ακροδεξιό κτλ. μέτρο έτσι;Αρα πρέπει να συμβιβαστούμε με το ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αδιάβλητη αξιολόγηση κι έτσι να συντηρηθεί η παρούσα κατάσταση.Ή όλα θα αλλάξουν εάν αυξηθούν οι μισθοί;Καλά ήταν τα συντεχνιακά συνθήματα μιά άλλη εποχή,όμως δεν μπορούμε σε αυτή την χώρα να ζούμε συνέχεια στο δικό μας συννεφάκι.Μην απορείς λοιπόν όταν ακους από συναδέλφους για αιτήματα μανιέρα.Γνωρίζω το έντιμο ενδιαφέρον σου και θέλω να μην παρεξηγήσεις τα λεγόμενά μου.Πηγάζουν από αγαθή προαίρεση.
Για μένα το θέμα είναι τι πολίτες χρειαζόμαστε και έπεται ως φυσική απόρροια της απάντησης στο ερώτημα αυτό, το τι εκπαιδευτικό σύστημα θα έχουμε.
Παράθεση από: rublev στις Νοεμβρίου 14, 2009, 05:22:20 pmRozy4,να υποθέσω ότι η αξιολόγηση,τα ολοήμερα,ο ΟΟΣΑ κτλ.είναι προϊόντα του καπιταλιστικού συστήματος,άρα και απαράδεκτα έτσι;Και μια που το ανέφερα:γιατί βρισκόμαστε συνέχεια στις τελευταίες θέσεις του ΟΟΣΑ;Μήπως μόνο επειδή δεν είναι καλές οι αίθουσες;(σίγουρα φταίνε και οι υποδομές...)Γιατί φυσικά ο Ελληνας εκπ/κός δεν φταίει ποτέ έτσι;Το γεγονός ότι τα παιδιά δεν μπορούν να συντάξουν μια ορθά δομημένη παράγραφο με επιχειρήματα (άσε την ορθογραφία)οφείλεται μόνο στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και της πολιτικής του υπουργείου;Είναι ψευδές ότι πολλοί νέοι άνθρωποι μπαίνουν με όνειρα στην εκπ/ση και αναγκάζονται με το πέρασμα του χρόνου να αφομοιωθούν από τη συντριπτική πλειοψηφία που ενδιαφέρεται κυρίως για το βόλεμα του δημοσίου υπαλλήλου και την διατήρηση των δικαιωμάτων του,με αποτέλεσμα να νιώθουν αυτή την απογοήτευση και την ματαίωση που ανέφερες;Να υποθέσω ότι το μπόνους παραγωγικότητας που μπορεί να συνοδεύσει έναν θετικά αξιολογημένο για την δουλειά του εκπ/κό είναι φασιστικό,ακροδεξιό κτλ. μέτρο έτσι;Αρα πρέπει να συμβιβαστούμε με το ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αδιάβλητη αξιολόγηση κι έτσι να συντηρηθεί η παρούσα κατάσταση.Ή όλα θα αλλάξουν εάν αυξηθούν οι μισθοί;Καλά ήταν τα συντεχνιακά συνθήματα μιά άλλη εποχή,όμως δεν μπορούμε σε αυτή την χώρα να ζούμε συνέχεια στο δικό μας συννεφάκι.Μην απορείς λοιπόν όταν ακους από συναδέλφους για αιτήματα μανιέρα.Γνωρίζω το έντιμο ενδιαφέρον σου και θέλω να μην παρεξηγήσεις τα λεγόμενά μου.Πηγάζουν από αγαθή προαίρεση.να σου αντιστρέψω το ερώτημα: Αν έχουμε αξιολόγηση, αποκέντρωση, 100% ασεπ ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα πρόσληψης, αν έχουμε μπόνους παραγωγικότητας, αν,αν,αν...θα έχουμε καλύτερη παιδεία;Μετά τον πόλεμο η Ελλάδα ως μια χώρα που προχωρούσε στην εκβιομηχάνιση από γεωργική-κτηνοτροφική που ήταν, τα πανεπιστήμια και ο Πολυτεχνείο "έβγαζε' επιστήμονες και στα σχολεία, με το δασκαλοκεντρικό σύστημα και με τα λιγοστά μέσα, τα παιδιά που μπορούσαν φυσικά να πάνε, μάθαιναν ανάγνωση, γραφή και να λογαριάζουν.Ο χρόνος πέρασε, η οικονομία μας στράφηκε αλλού και η εκπαίδευση πήρε τη δική της στροφή. Η δικιά μου αγωνία λοιπόν κάθε άλλο παρά συντεχνιακή είναι.Για μένα το θέμα είναι τι πολίτες χρειαζόμαστε και έπεται ως φυσική απόρροια της απάντησης στο ερώτημα αυτό, το τι εκπαιδευτικό σύστημα θα έχουμε.
κανεις μας δεν σκεπτεται τα νεα παιδια που τωρα τελειωσαν. Αυτο βλεπω. εμεις τουλαχιστον ξερουμε τον αγωνα και τις θυσιες και επρεπε τωρα δα να μιλαμε για αλλα θεματα. θεματα οπως ολοημερο σχολειο, ταξεις με μικρο αριθμο μαθητων, αρα μαζικους διορισμους για ποιοτητα στην εκπαιδευση.ζητουμε δηλαδη απο ενα συστημα που το κατηγορουσαμε πριν 1 εβδομαδα να το συντηρισουμε μεχρι να βολευτουμε...
Παράθεση από: utenar στις Νοεμβρίου 14, 2009, 04:11:06 pmΚαθισαμε να δωσουμε ΑΣΕΠ κι αρχισαμε να μαζευουμε μορια προϋπηρεσιας, ακριβως επειδη αυτο ηταν το συστημα! utenar δεν είσαι πολύ ειλικρινής στα όσα ισχυρίζεσαι. Από όσο θυμάμαι 2 χρόνια πριν στο παρόν φόρουμ συζητούσες για το πόσο εύκολα πήρες 10ωρο ΠΔΣ και μάλιστα στην Αττική απλώς περνώντας μια βόλτα απ' τις ββάθμιες και εκδηλώνοντας ενδιαφέρον. Γιατί τώρα ισχυρίζεσαι ότι ότι μόρια έχεις μαζέψει είναι κατόπιν ΑΣΕΠ και ότι εκτός ΑΣΕΠ είναι όλοι βύσματα; Πρέπει να σταματήσουν οι εκ του πονηρού τοποθετήσεις και να συννενοηθούμε οι εκπαιδευτικοί γιατί έρχονται δύσκολες μέρες.
Καθισαμε να δωσουμε ΑΣΕΠ κι αρχισαμε να μαζευουμε μορια προϋπηρεσιας, ακριβως επειδη αυτο ηταν το συστημα!