0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: evi06 στις Νοεμβρίου 14, 2009, 03:27:59 pmακομα κ στον κλαδο μου ξερω περιοχες όπως το νοτιο αιγαιο κ την δυτικη μακεδονια που παιρνουν ωρομισθιους μηδενικης προυπηρεσια απο τον Οκτωβριο κιολας. οσοι ζουν εκει ειναι πιο τυχεροι, τι να κανουμε! δεν κλεβουν την θεση κανενος! κ ουτε ευχαριστως θα τρεξω utenar στην αλλη ακρη της ελλαδος για να "πληρωσω" τα μορια που θα μου δωσουν οι περιοχες αυτες.Επειδη ομως εγω ετρεξα και τα πληρωσα (και ΑΣΕΠ καθισα και περασα), ναι, θεωρω οτι οσοι εχουμε ΑΣΕΠ ΠΡΕΠΕΙ να προηγουμαστε. Ειναι αξιοτερος αυτος που διοριζεται επειδη απλά ειναι ντοπιος και μαζευει προϋπηρεσια απο αυτον που εκατσε να διαβασει για τον ΑΣΕΠ και μετα ετρεχε στην αλλη ακρη της Ελλαδας? Μην τρελαθουμε κιολας! ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, δεν εχω καμια αντιρρηση να διοριζονται και οσοι δεν εχουν επιτυχια ΑΣΕΠ, ΕΦΟΣΟΝ δε θα ειναι κατα προτεραιοτητα των επιτυχοντων ΑΣΕΠ. Η συντριπτικη πλειοψηφια των εκπαιδευτικων στους πινακες ειμαστε με ΑΣΕΠ+προϋπηρεσια και περιμενουμε πλεον να διοριστουμε με το 40% ή το 24μηνο - οταν γινει κατανοητο αυτο, τοτε θα επικεντρωθουμε στη διαφυλαξη των δικαιωματων της συντριπτικης πλειοψηφιας, αντι να συζηταμε για τις εξαιρεσεις με τα 80+ μορια ή τις ειδικοτητες που εχουν ελλειψη σε λιγοστες περιοχες. (κι αυτες να ληφθουν υποψιν, αλλά ΑΦΟΥ ξεκαθαριστει το τοπιο για τη συντριπτικη πλειοψηφια!)
ακομα κ στον κλαδο μου ξερω περιοχες όπως το νοτιο αιγαιο κ την δυτικη μακεδονια που παιρνουν ωρομισθιους μηδενικης προυπηρεσια απο τον Οκτωβριο κιολας. οσοι ζουν εκει ειναι πιο τυχεροι, τι να κανουμε! δεν κλεβουν την θεση κανενος! κ ουτε ευχαριστως θα τρεξω utenar στην αλλη ακρη της ελλαδος για να "πληρωσω" τα μορια που θα μου δωσουν οι περιοχες αυτες.
Παράθεση από: TEM στις Νοεμβρίου 14, 2009, 12:50:02 amΕγώ πέρσι έκανα 900 χλμ την εβδομάδα. Με το κτελ έτσι? Είχες μάθημα μόνο Παρασκευές και ξεκίναγες να πας απ' την Δευτέρα;;;
Εγώ πέρσι έκανα 900 χλμ την εβδομάδα. Με το κτελ έτσι?
Rozy ,δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά.Με κούρασε απλά ο συνδικαλισμός ,τα αιτήματα-μανιέρα κ το δήθεν ενδιαφέρον για το σχολείο.Εδώ κ τώρα αλλαγές για το συμφέρον των παιδιών.Όποιοι δεν το αντέχουν να αλλάξουν δουλειά.Πολλοί είναι πλέον οι καθηγητές με ψυχολογικά προβλήματα,κοιτάξτε τις στατιστικές....Ολοι αυτοί πιστεύετε ότι ήταν για την εκπαίδευση???ΟΧΙ. Πρέπει να το αγαπάς πολύ το σπορ για να το κάνεις σωστά.... .
Παράθεση από: giwrgos galos στις Νοεμβρίου 14, 2009, 04:21:36 pmΚαι να προτείνω και κάτι ακόμα...όσοι είστε εν ενεργεία καθηγητές (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, σε φροντιστήρια κλπ) προτείνετε στα παιδιά να ΜΗΝ πάνε σε φιλοσοφική σχολή. Μην καταστραφεί κι άλλος κόσμος...κι αφού δε θέλουνε να μειώσουνε τους εισακτέους στις εν λόγω σχολές, ας μειωθούνε με φυσικούς τρόπους δηλαδή την μη επιλογή απο τους μαθητές στο μηχανογραφικό. Να τρίξουνε οι καρέκλες μερικών οι οποίοι θα δούνε κάποιες φιλοσοφικές σχολές με βάση εισαγωγής κοντά στο 10...Πας καλά? Είναι δυνατόν φιλόλογος που δουλεύει σε φροντιστήριο να παροτρύνει τους μαθητές του να μη δηλώσουν αυτές τις σχολές?Θα φάει παπούτσι από το αφεντικό την ίδια ώρα.
Και να προτείνω και κάτι ακόμα...όσοι είστε εν ενεργεία καθηγητές (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, σε φροντιστήρια κλπ) προτείνετε στα παιδιά να ΜΗΝ πάνε σε φιλοσοφική σχολή. Μην καταστραφεί κι άλλος κόσμος...κι αφού δε θέλουνε να μειώσουνε τους εισακτέους στις εν λόγω σχολές, ας μειωθούνε με φυσικούς τρόπους δηλαδή την μη επιλογή απο τους μαθητές στο μηχανογραφικό. Να τρίξουνε οι καρέκλες μερικών οι οποίοι θα δούνε κάποιες φιλοσοφικές σχολές με βάση εισαγωγής κοντά στο 10...
παιδια παρτε το χαμπαρι η μεταβατικη περιοδοσ θα ειναι ελαχιστη και θα παρουν τους πανω πανω στον πινακα.οι υπολοιπη δεν θα χασουν την προυπηρεσια απλα θα μετραει σαν προσαυξηση στον διαγωνισμο ασεπ.και φυσικα δεν θα χρειαζεται μια επιτυχια στον ασεπ αλλά σε καθε ασεπ θα αλλαζουν τα δεδομενα με βαση τους τελικους πινακες του καθε διαγωνισμου απο αυτους θα γινονταο και διορισμοι και αναπληρωτες
Καθισαμε να δωσουμε ΑΣΕΠ κι αρχισαμε να μαζευουμε μορια προϋπηρεσιας, ακριβως επειδη αυτο ηταν το συστημα!
Παράθεση από: green ice στις Νοεμβρίου 14, 2009, 04:31:45 pmRozy ,δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά.Με κούρασε απλά ο συνδικαλισμός ,τα αιτήματα-μανιέρα κ το δήθεν ενδιαφέρον για το σχολείο.Εδώ κ τώρα αλλαγές για το συμφέρον των παιδιών.Όποιοι δεν το αντέχουν να αλλάξουν δουλειά.Πολλοί είναι πλέον οι καθηγητές με ψυχολογικά προβλήματα,κοιτάξτε τις στατιστικές....Ολοι αυτοί πιστεύετε ότι ήταν για την εκπαίδευση???ΟΧΙ. Πρέπει να το αγαπάς πολύ το σπορ για να το κάνεις σωστά.... . Συμφωνώ ότι πρέπει να αγαπάς τη δουλειά σου, όποια κι αν είναι αυτή. Πόσο μάλλον αυτή, τη συγκεκριμένη δουλειά.Γιατί όμως τόσοι εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά προβλήματα (τις γνωρίζω τις στατιστικές); Δεν πρέπει να μας προβληματίσει; Γιατί καίγονται έτσι, φταίει η φλόγα που έχουν (ή δεν έχουν) ή τους καίει- πολτοποιεί ο εργασιακός τους χώρος; Ποια εικόνα επικρατεί σήμερα για τον έλληνα εκπαιδευτικό; Μήπως του προσάπτουν το επίθετο "κακομοίρης"; Έλεγε η γιαγιά μου, "αν η μάνα είναι ευχαριστημένη είναι και το παιδί χαρούμενο". Το διευρύνω "αν ο δάσκαλος είναι ικανοποιημένος είναι και ο μαθητής ωφελημένος". Δυστυχώς, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και δεν ξέρω αν αυτό λέγεται συνδικαλισμός ή αγώνας για επιβίωση ή κάπως αλλιώς. Για τα αιτήματα μανιέρα, δεν το κατάλαβα;