0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά η συγκεκριμένη διαμαρτυρία των συναδέλφων έπιασε τόπο όπως βλέπουμε. Από 'δω και πέρα... Απ' ό,τι είδα έχει σήμερα συντονιστικό η ΠΕΑΕ. Καλό θα ήταν να παρευρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε. Επίσης, στις 16 είναι το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο.Και κάτι άλλο... Να προσέξουμε να μην πέσουμε στην παγίδα και εστιάσουμε στο πρόσωπο της δ. Είναι απεχθέστατη, αυτό είναι σίγουρο, αλλά αυτό που εμάς μας θίγει είναι η πολιτική της κι όχι το πρόσωπο αυτό καθαυτό. Να προσέξουμε γιατί κι ο Αρσένης χαντακώθηκε αλλά η πολιτκή που είχε τότε η κυβέρνηση εφαρμόστηκε!
Παράθεση από: mata harry στις Μαρτίου 14, 2010, 03:26:27 pm αν δν κανει κανεις τα χαρτια του για ωρομισθιος/αναπληρωτης ,τι θα κανει?αυτο εγω το φωναζω εδω και μηνες αλλα ποσοι εχουν τα ''αυγα '' να το κανουν ; ολα τα αλλα ειναι νερομπιστολα απεναντι στα τανκς...
αν δν κανει κανεις τα χαρτια του για ωρομισθιος/αναπληρωτης ,τι θα κανει?
Παράθεση από: rorygr στις Μαρτίου 14, 2010, 03:46:56 pmΠαράθεση από: mata harry στις Μαρτίου 14, 2010, 03:26:27 pm αν δν κανει κανεις τα χαρτια του για ωρομισθιος/αναπληρωτης ,τι θα κανει?αυτο εγω το φωναζω εδω και μηνες αλλα ποσοι εχουν τα ''αυγα '' να το κανουν ; ολα τα αλλα ειναι νερομπιστολα απεναντι στα τανκς...Aκομη και ολοι οι παλιοι να μην τα κανουν θα ερθουν οι καινουργιοι που δεν τους νοιαζει και δεν θιγονται κι εμεις θα βρεθουμε στην απεξω ως συνηθως.Το θεμα ειναι οτι περασαμε οτι περασαμε ολοι μας.Πρεπει να ζητησουμε (αφου δεν τα δινουν) και τα δεδουλευμενα και τα μορια μας και το νεο συστημα να μην εξευτελισει ακομη περισσοτερο την εικονα του καθηγητη.Ηδη τα ΜΜΕ δεν μας συμπαθουν λογω του οτι δεν δουλευουμε οσο εκεινοι.Οι γονεις ,το ιδιο.Αν δεν δειξουμε χαρακτηρα εμεις,δεν θα το κανουν οι αλλοι.Αν δεν σταθουμε στο υψος των περιστασεων, εμεις θα χασουμε....Διεκδικηση ναι,αλλα με σωστα μεσα,με διαλογο και οχι με ξυλο.Το ποτηρι ξεχειλισε για ολους.Οχι για μεριδα καθηγητων.Ας προσεξουμε απο δω και στο εξης.......
Τα προσωπεία πέσανε πλέον πανηγυρικά ! Σημασία για την Κυρία (θεός να την κάνει όπως και τους προκατόχους της )Διαμαντοπούλου δεν έχει τι θα πει η εκπαιδευτική κοινότητα. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ , όπως ποτέ άλλωστε δε μας άκουγαν. Η διαφορά είναι ότι προσπαθούν με καθαρά επικοινωνιακά κόλπα να κάνουν την "κοινή γνώμη" να τους "συμπαθήσουν" ότι τάχα νοιάζονται για την παιδεία.... ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ τους είναι να παρουσιάσουν εαυτούς ως ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ του "κοπρου του Αυγείου" παρομοιάζοντας τους εκπαιδευτικούς (που με ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ περιμένουν, αξιολογούνται, ξαναξιολογούνται , ξαναπεριμένουν κτλ....και στο τέλος είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για το ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ που επιτελούν) με χαραμοφαϊδες που κααααθονται όλη μέρα και αράζουν πίνοντας φραπέ....Η ωρομισθία είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, ένα χρήσιμο "εργαλείο" στα χέρια της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με πολλά "θετικά" γι αυτους : 1)ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ εργατικά χέρια (2 ωρομίσθιοι = 1 αναπληρωτής σε ωράριο αλλά μισή τιμή σε κόστος) 2) τεχνιτή μείωση της ανεργίας 3)λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές 4)Τον στέλνω όπου θέλω και καλύπτω τα κενά κλπ . Με λίγα λόγια ένας "μπαλαντερ" που "κολλάει" παντού και με συμφέρει. Του δίνω και κάνα μοριάκι για προυπηρεσία(=πάρε ελπίδα να΄χεις) και άμα μου κάνει "τσιριμόνιες" τον χαρακτηρίζω και "ανίκανο" , " κακό πρότυπο" , "παιδαγωγικά και διδακτικά ανεπαρκή" και έχω την κοινή γνώμη με το μέρος μου....
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά σας υποχρεώνει κανείς να πάτε ωρομίσθιοι? Γιατί πάτε αφού είναι τόσο άσχημα και δεν ψάχνετε κάποια άλλη δουλειά? Αφου δεν σας πληρώνουν κιόλας γιατί να δουλεύετε τσάμπα και να είστε οι μπαλαντέρ της Αννούλας?