0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Mια στιγμη ρε παιδια γιατι πυροβολειτε εδω περα.Ολη η κουβεντα ξεκινησε σε τελειως διαφορετικη βαση.Ερωτηθηκα γιατι θεωρω τον ασεπ ετσι οπως διεξαγεται αθλιο και εχω νομιζω δικιο να εκφερω τη γνωμη μου.Δεν απαξιωσα τον αγαπημενο σας διαγωνισμο οπου με διαβασμα μονο και προσπαθεια μπορουν επιτελους οι ικανοι να ξεχωριζουν απο τα ρεμαλια.Ευτυχως οι κυβερνησεις μας κατορθωσαν τουλαχιστον αυτο.Τωρα μαλιστα θα κατορθωσουν κι αλλα.Α,και μια παρατηρηση:εσεις ολοι που κοπτεσθε για τους ασεπιτες(και εγω ειμαι αναγκαστικα σε αυτους-δεν ειχα αλλη επιλογη γαρ μετα το 1997,ομως εχω ακομη σωας τας φρενας στα οσα συμβαινουν) και μιλατε απαξιωτικα που ζητω να υπαρχουν σαφως δομημενοι οροι διεξαγωγης,ελεγχου,εξετασης,θεματοθεσιας κλπ γιατι φωναζετε που παει ξαφνικα να καθιερωσει πιστοποιητικο-επαρκεια διδασκαλιας χωρις να λεει πότε,πού,απο ποιον,πόσο,για πότε κλπ.Μιλατε για τους παλιοτερους με απαξιωση-να στρωθουν να διαβασουν,λετε,κλειστηκαμε με τη γυναικα μκου στο χωριο και διαβαζαμε,πηγαμε φροντιστηριο.1:δεν εχουν ολοι την εξυπναδα σας φαινεται2.δεν εχουν ολοι χωριο3.δεν εχουν ολοι λεφτα4.καποιοι αντιμετωπισαν ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ καταστασεις που αλλοι-ευτυχως-δε χρειαστηκε5.ολα τα παραπανωτι λετε,να μπει στον ασεπ;δεν υπαινιχθηκα να καταργηθει ο ασεπ.ειπα απλα οτι δεν εχουν ληφθει ποτέ μα ποτέ πραγματικα μετρα για τοσους ανθρωπους που πασχιζουν ανισα και ακουν και παπαριες απο πανω.
Παράθεση από: marita στις Απριλίου 20, 2010, 12:37:59 amΠράγματι είναι άδικο να τα βάζουμε με τους ασεπίτες. Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια συμπεριφορά εναντίον τους;;; Τόσο κατινες έχουμε γίνει πια;; Ναι, λοιπόν, μπήκαν στην εκπαίδευση με το σπαθί τους. Δεν παρακάλεσαν κανέναν, δεν έγλυψαν κανένα. Κάθισαν και διάβασαν έχοντας του κόσμου τις στερήσεις. Κι είναι λογικό όταν είσαι στους πρώτους 20 πχ επιτυχόντες μετα τον τελευταίο διοριστέο, να εκνευρίζεσαι με το μεχρι τώρα σύστημα που δεν σε διορίζει για να διορίσει τον πολύτεκνο, τον ωρομίσθιο της πδσ, τον οαεδίτη κτλ που δεν κόπιασε όσο αυτός, απλά αρκέστηκε στο ότι μπορεί να κάνει παιδια ή να "γλύφει" εκάστοτε βουλευτές. Ενα μόνο θα ρωτήσω: Οσοι έχουν προυπηρεσία χωρίς ασεπ, πώς στο καλό την απέκτησαν;;;Αυτοί λοιπόν οι κύριοι και κυρίες, όχι, να μην διοριστούν στη μεταβατική. Αφού θέλει αξιοκρατία η Αννούλα, να το δέιξει εμπράκτως: " δεν έχεις δώσει ποτέ ασέπ;; Καιρός να δώσεις, για να καταλάβεις τη γλύκα". Τότε να της βγάλω το καπέλο. Κι όλο αυτό πια με τους πολύτεκνους, συγχωρέστε με, δεν το καταλαβσίνω. Γνωρίζω ζευγάρι εκπαιδευτικών που έκαναν το ένα παιδί μετά το άλλο για να διοριστούν. Μάλιστα μετά το 3ο παιδί, η κοπέλα απέβαλλε κι έκλαιγε, όχι γιατί έχασε το παιδί αλλά, γιατί δεν θα διοριζόταν το Σεπτέμβρη!!!Ακουσον, Ακουσον! Τελικά το έκαναν και το 4ο και μπράβο τους. Και περιμένουν με άνεση και αισιοδοξία διορισμό το Σεπτέμβρη διπλα στο σπίτι τους. Και σε κοιτάνε με οικτο που εσύ δεν θα διοριστείς. Που εσύ έχεις δώσει σε τόσους διαγωνισμούς, τα έχεις καταφέρει, τρέχεις τα τελευταία χρόνια60 χιλ μακριά από το σπίτι σου, θέλεις ένα παιδάκι και δεν έχεις καταφέρει ακόμα να το κάνεις.....Οχι, ρε παιδιά, δεν το δέχομαι. Αλλοι να ξεσκίζονται στο διάβασμα, να μην έχουν κάνει οικογένειες λόγω ανέχειας, και άλλοι να γεννοβολάνε και να διορίζονται. ας τους βοηθήσει αλλιώς το κράτος, όχι δίνοντας θέσεις που ανήκουν σε άλλους. Ελεος πια.Επιτέλους αρχίζουν να λέγονται τα πράγματα με το ονόμα τους .....
Πράγματι είναι άδικο να τα βάζουμε με τους ασεπίτες. Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια συμπεριφορά εναντίον τους;;; Τόσο κατινες έχουμε γίνει πια;; Ναι, λοιπόν, μπήκαν στην εκπαίδευση με το σπαθί τους. Δεν παρακάλεσαν κανέναν, δεν έγλυψαν κανένα. Κάθισαν και διάβασαν έχοντας του κόσμου τις στερήσεις. Κι είναι λογικό όταν είσαι στους πρώτους 20 πχ επιτυχόντες μετα τον τελευταίο διοριστέο, να εκνευρίζεσαι με το μεχρι τώρα σύστημα που δεν σε διορίζει για να διορίσει τον πολύτεκνο, τον ωρομίσθιο της πδσ, τον οαεδίτη κτλ που δεν κόπιασε όσο αυτός, απλά αρκέστηκε στο ότι μπορεί να κάνει παιδια ή να "γλύφει" εκάστοτε βουλευτές. Ενα μόνο θα ρωτήσω: Οσοι έχουν προυπηρεσία χωρίς ασεπ, πώς στο καλό την απέκτησαν;;;Αυτοί λοιπόν οι κύριοι και κυρίες, όχι, να μην διοριστούν στη μεταβατική. Αφού θέλει αξιοκρατία η Αννούλα, να το δέιξει εμπράκτως: " δεν έχεις δώσει ποτέ ασέπ;; Καιρός να δώσεις, για να καταλάβεις τη γλύκα". Τότε να της βγάλω το καπέλο. Κι όλο αυτό πια με τους πολύτεκνους, συγχωρέστε με, δεν το καταλαβσίνω. Γνωρίζω ζευγάρι εκπαιδευτικών που έκαναν το ένα παιδί μετά το άλλο για να διοριστούν. Μάλιστα μετά το 3ο παιδί, η κοπέλα απέβαλλε κι έκλαιγε, όχι γιατί έχασε το παιδί αλλά, γιατί δεν θα διοριζόταν το Σεπτέμβρη!!!Ακουσον, Ακουσον! Τελικά το έκαναν και το 4ο και μπράβο τους. Και περιμένουν με άνεση και αισιοδοξία διορισμό το Σεπτέμβρη διπλα στο σπίτι τους. Και σε κοιτάνε με οικτο που εσύ δεν θα διοριστείς. Που εσύ έχεις δώσει σε τόσους διαγωνισμούς, τα έχεις καταφέρει, τρέχεις τα τελευταία χρόνια60 χιλ μακριά από το σπίτι σου, θέλεις ένα παιδάκι και δεν έχεις καταφέρει ακόμα να το κάνεις.....Οχι, ρε παιδιά, δεν το δέχομαι. Αλλοι να ξεσκίζονται στο διάβασμα, να μην έχουν κάνει οικογένειες λόγω ανέχειας, και άλλοι να γεννοβολάνε και να διορίζονται. ας τους βοηθήσει αλλιώς το κράτος, όχι δίνοντας θέσεις που ανήκουν σε άλλους. Ελεος πια.
Θα το πω για άλλη μια φορά. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΔΣ ΜΠΑΡΜΠΑ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ, ΛΥΣΆΞΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΟΛΩΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΣΆΡΟΥΝ ΤΟ ΧΆΦΤΕΤΕ.
Στην Αθήνα και στη Θεσ/νίκη δεν ξέρω τί γινόταν με την ΠΔΣ. Στην περιφέρεια, όμως, αν δεν είχες βύσμα, δεν έπαιρνες ώρα που να χτυπιόσουν σαν χταπόδι!!! Ειδικότερα στο νομό μου υπήρχαν αυτοί που έπαιρναν ολόκληρα 11ωρα σε περιοχές με διπλά μόρια (επειδή είχαν το ΓΕΡΟ μέσον), αυτοί που είχαν ένα απλό μέσον και έπαιρναν 2-3 ώρες στην πρωτεύουσα του νομού και οι υπόλοιποι που καταθέταμε...βιογραφικά στις διδε για να σπαταλάμε χαρτί! Έτσι ήταν η κατάσταση! Δυστυχώς ο πατέρας μου δεν ήταν ούτε προϊστάμενος διδε, ούτε κοματόσκυλο, για να μπαίνει στη διδε και να απαιτεί ώρες ουρλιάζοντας!
Καλό θα ήταν λοιπόν από φέτος στον πίνακα αναπληρωτών να ισχύσουν όσα έχουν ακουστεί για το μέλλον. Δηλαδή ακέραιος ο αριθμός του ΑΣΕΠ Π.Χ 68 και η προυπηρεσία να αναχθεί στο 0,3 δηλαδή 6 μήνες = 2 μόρια. Γιατί αν δεν γίνει με αυτόν τον τρόπο, τότε πολλοί μετά από 2 χρόνια θα βρίσκονται για άλλη μια φορά σε καλύτερη θέση από τους ΑΣΕΠΙΣΤΕΣ. Προσωπική μου εκτίμηση αυτά που προανέφερα θα εφαρμοστούν από φέτος στον πίνακα αναπληρωτών.
Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι οτι όλοι ακολουθήσαμε τις διαδικασίες που μας ορίσανε οι ίδιοι. Αρα ας μην τσακωνόμαστε για το ποιος είναι ο πιο άξιος. Ότι θεωρούσε ο καθένας καλύτερο και οτι μπορούσε να κάνει έκανε. Αυτοί αναιρούνε τις προσπάθειες όλων μας με τον α ή β τρόπο.