0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: gio66 στις Αυγούστου 21, 2013, 01:24:12 pmΠαράθεση από: leniao στις Αυγούστου 20, 2013, 03:00:58 pmΣε ευχαριστώ!Με όλα αυτά νομίζω ότι δεν θα το αποφύγω. Είναι μακριά και πολλά τα έξοδα.Γι αυτό ζήτησα και την άδεια για να σκεφτώ τι θα κάνω. Αν θα παραιτηθώ στο τέλος ή όχι.Γιατί αν πάω σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσω την οικογένειά μου.Δίλημμα που το έχουν όλοι φαντάζομαι.Σε καταλαβαίνω απόλυτα και είναι πολύς ο κόσμος που βρίσκεται στην ίδια θέση με εσένα. Αν βάσει των υπολογισμών σου, παίρνοντας την α/α είσαι στην ίδια οικονομική κατάσταση που είσαι και εάν δουλέψεις στην οργανική σου, προσωπική άποψη, αξίζει να την πάρεις και όχι μόνο μια χρονιά.Η οικογένεια πάνω από όλα. Καλή τύχη σου εύχομαι! Μα όταν κάποιος ζητάει άδεια ανευ αποδοχών (ΑΑΑ) ( όχι για σπουδές) σημαίνει ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορεί να υπηρετήσει τη δεδομένη στιγμή. Άρα δεν μπορεί να πάει στο σχολείο του και να περιμένει πότε θα του εγκρίνει το ΑΠΥΣΔΕ την άδεια. Συνεπώς θεωρώ ότι απλά κάνεις την αίτησή σου για ΑΑΑ, δεν πας σχολείο και περιμένεις πότε θα στην εγκρίνουν. Τι θα σου κάνουν; Ξέρετε εσείς κάποια περίπτωση που έβγαλαν κάποιο αδικαιολογήτως απών και τον απέλυσαν ( ή είχε κάποια άλλη συνέπεια) για τέτοιο λόγο; Επειδή είμαι σε παρόμοια κατάσταση, παρακαλώ θα ήθελα την άποψή σας.Ευχαριστώ.
Παράθεση από: leniao στις Αυγούστου 20, 2013, 03:00:58 pmΣε ευχαριστώ!Με όλα αυτά νομίζω ότι δεν θα το αποφύγω. Είναι μακριά και πολλά τα έξοδα.Γι αυτό ζήτησα και την άδεια για να σκεφτώ τι θα κάνω. Αν θα παραιτηθώ στο τέλος ή όχι.Γιατί αν πάω σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσω την οικογένειά μου.Δίλημμα που το έχουν όλοι φαντάζομαι.Σε καταλαβαίνω απόλυτα και είναι πολύς ο κόσμος που βρίσκεται στην ίδια θέση με εσένα. Αν βάσει των υπολογισμών σου, παίρνοντας την α/α είσαι στην ίδια οικονομική κατάσταση που είσαι και εάν δουλέψεις στην οργανική σου, προσωπική άποψη, αξίζει να την πάρεις και όχι μόνο μια χρονιά.Η οικογένεια πάνω από όλα. Καλή τύχη σου εύχομαι!
Σε ευχαριστώ!Με όλα αυτά νομίζω ότι δεν θα το αποφύγω. Είναι μακριά και πολλά τα έξοδα.Γι αυτό ζήτησα και την άδεια για να σκεφτώ τι θα κάνω. Αν θα παραιτηθώ στο τέλος ή όχι.Γιατί αν πάω σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσω την οικογένειά μου.Δίλημμα που το έχουν όλοι φαντάζομαι.
Παράθεση από: puella στις Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:19:13 pmΣυνάδελφοιΕνδιαφέρεται ένα φιλικό πρόσωπο για άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη απόσπασης. Δεν βγαίνει οικονομικά να πάει σε άλλη πόλη, έχει μικρά παιδιά, οπότε σκέφτεται άδεια άνευ αποδοχών. Εκεί καταλήξαμε... Ξέρει κανείς τι μπορεί να επικαλεσθεί για να την πάρει και τη διαδικασία;ΕυχαριστώΠαράθεση από: margavare στις Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:27:25 pmΑν έχει παιδί έως 6 χρονών δικαιούται άδεια άνευ αποδοχών.Kαι συγκεκριμενα:Άρθρο 53Διευκολύνσεις υπαλλήλωνμε οικογενειακές υποχρεώσεις1. Η προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου 51 τουπαρόντος άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, χωρίς γνώμηυπηρεσιακού συμβουλίου, όταν πρόκειται για ανατροφήπαιδιού ηλικίας έως και έξι (6) ετών...Άρθρο 51Αδειες χωρίς αποδοχές2. Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειαςχωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως δύο (2) ετών,ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακούσυμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.(3528/2007)Ανεξαρτητως του αν εχει παιδι κατω των 6, οποτε και δεν απαιτειται σχετικη αποφαση των υπηρεσιακων συμβουλιων, τα ΑΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ, γενικως, δεν κωλυονται ιδιαιτερως να χορηγησουν αδειες ανευ αποδοχων για... ευνοητους λογους. Δεν ξερω βεβαια μηπως επελθει μεταστροφη λογω της οικονομικης συγκυριας αλλα και της αιμορραγιας της δημοσιας εκπαιδευσης σε συνταξιοδοτουμενο προσωπικο. Επισης, θα πρεπει η ενδιαφερομενη να καταβαλει απο την τσεπη της τις ασφαλιστικες εισφορες για το χρονο διαρκειας της αδειας ανευ αποδοχων.
ΣυνάδελφοιΕνδιαφέρεται ένα φιλικό πρόσωπο για άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη απόσπασης. Δεν βγαίνει οικονομικά να πάει σε άλλη πόλη, έχει μικρά παιδιά, οπότε σκέφτεται άδεια άνευ αποδοχών. Εκεί καταλήξαμε... Ξέρει κανείς τι μπορεί να επικαλεσθεί για να την πάρει και τη διαδικασία;Ευχαριστώ
Αν έχει παιδί έως 6 χρονών δικαιούται άδεια άνευ αποδοχών.
Παράθεση από: Damien στις Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:43:15 pmΠαράθεση από: puella στις Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:19:13 pmΣυνάδελφοιΕνδιαφέρεται ένα φιλικό πρόσωπο για άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη απόσπασης. Δεν βγαίνει οικονομικά να πάει σε άλλη πόλη, έχει μικρά παιδιά, οπότε σκέφτεται άδεια άνευ αποδοχών. Εκεί καταλήξαμε... Ξέρει κανείς τι μπορεί να επικαλεσθεί για να την πάρει και τη διαδικασία;ΕυχαριστώΠαράθεση από: margavare στις Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:27:25 pmΑν έχει παιδί έως 6 χρονών δικαιούται άδεια άνευ αποδοχών.Kαι συγκεκριμενα:Άρθρο 53Διευκολύνσεις υπαλλήλωνμε οικογενειακές υποχρεώσεις1. Η προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου 51 τουπαρόντος άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, χωρίς γνώμηυπηρεσιακού συμβουλίου, όταν πρόκειται για ανατροφήπαιδιού ηλικίας έως και έξι (6) ετών...Άρθρο 51Αδειες χωρίς αποδοχές2. Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειαςχωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως δύο (2) ετών,ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακούσυμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.(3528/2007)Ανεξαρτητως του αν εχει παιδι κατω των 6, οποτε και δεν απαιτειται σχετικη αποφαση των υπηρεσιακων συμβουλιων, τα ΑΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ, γενικως, δεν κωλυονται ιδιαιτερως να χορηγησουν αδειες ανευ αποδοχων για... ευνοητους λογους. Δεν ξερω βεβαια μηπως επελθει μεταστροφη λογω της οικονομικης συγκυριας αλλα και της αιμορραγιας της δημοσιας εκπαιδευσης σε συνταξιοδοτουμενο προσωπικο. Επισης, θα πρεπει η ενδιαφερομενη να καταβαλει απο την τσεπη της τις ασφαλιστικες εισφορες για το χρονο διαρκειας της αδειας ανευ αποδοχων. Καλησπέρα, μάλλον θα πάρω άνευ αποδοχών και ήθελα να ρωτήσω το εξής για τις αφαλιστικές εισφορές: 1)αυτές είναι για σύνταξη ή για περίθαλψη; 2) για τί ποσά μιλάμε; 3) μπορώ αν θέλω να ασφαλιστώ στο ταμείο του συζύγου μου γι αυτό το διάστημα; Eυχαριστώ
Marvac, αν πάρεις άδεια άνευ αποδοχών, αναφορικά με την περίθαλψή σου στον οπαδ έχεις τις παρακάτω επιλογές:1) επιλέγεις να μην έχεις καθόλου περίθαλψη, δεν πληρώνεις εισφορές από την τσέπη σου και οφείλεις να καταθέσεις τα βιβλιάριά σου στον οπαδ.2) επιλέγεις να έχεις περίθαλψη και πληρώνεις από την τσέπη σου τις εισφορές στον οπαδ. προσοχή: σύμφωνα με έγγραφο του οπαδ (αν θυμάμαι καλά βρίσκεται και στη σελίδα του), πρέπει να πληρώσεις τις εισφορές τόσο του εργαζομένου όσο και του εργοδότη. αν δεις μια βεβαίωση αποδοχών του τελευταίου μήνα μισθοδοσίας θα δεις τα ποσά αυτά - η εισφορά του εργοδότη είναι ποσοστό 5,10% στις ακαθάριστες αποδοχές σου και η εισφορά του εργαζομένου είναι ποσοστό 2,55% στις ακαθάριστες αποδοχές σου. πρέπει να πληρωθούν και τα δύο για να ισχύει η ασφάλισή σου.
κατ' αρχήν δεν αφηνουμε για τελευταια στιγμή (γιατί η ααα "βγάζει" λειτουργικό κενό και μπορεί να "βολευτεί " κάποιος συνάδελφός μας ) την άνευ αποδοχών αλλά το αντιπαρέρχομαι αυτό και προχωρώ ............................................................
Όσα ανέφερε η Αγκάθα είναι σωστά για την άδεια άνευ αποδοχών και την ασφαλιστική κάλυψη υγείας. 2,55% +5,10% (οι εισφορές του εργοδότη). Αυτό σημαίνει οτι για Ε 0 = 90 ευρώ/ μήνα περίπου. Οπότε αν η/ο σύζυγος έχει ασφάλιση και μπορεί να σε καλύψει προτίμησε το. Έτσι κι αλλιώς πλέον το βιβλιάριο υγείας προσφέρει ελάχιστα. Από όσο ξέρω το βιβλιάριο επιστρέφεται στον προϊστάμενο και όχι στο ταμείο (χωρίς να είμαι σίγουρος).Για συνταξιοδοτικούς λόγους μπορείτε να αναγνωρίσετε σε κάθε χρόνο άδειας άνευ αποδοχών ένα μήνα εάν το επιθυμείτε και η κράτηση γίνεται τον πρώτο μήνα μισθοδοσίας μετά την επιστροφή σας από την άδεια. Μάλιστα σε κάποιες κατηγορίες αδειών άνευ αποδοχών, αυτό είναι υποχρεωτικό (δεν θυμάμαι τώρα από έξω ποιες είναι αυτές και ούτε έχω διάθεση για ψάξιμο).Τέλος μια γενική επισήμανση. Οποτεδήποτε σκοπεύετε να πράξετε κάποια μεταβολή της υπηρεσιακής σας κατάστασης που θα επηρεάσει τη μισθοδοσία σας (άδεια άνευ αποδοχών, παραίτηση, συνταξιοδότηση) θα τη δηλώνετε τουλάχιστον 1 μήνα νωρίτερα στη μισθοδοσία σας. Συνήθως μέχρι τις 10 του μηνός έχει σταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών η μισθοδοσία του επόμενου μήνα, επειδή προπληρωνόμαστε. Αν κάποιος δηλαδή θέλει να βγει από τις 15 Σεπτεμβρίου σε άδεια άνευ αποδοχών καλό θα ήταν να ενημερώσει μέχρι τις 10 Αυγούστου. Αν μάλιστα ενημερώσει κατά τις 15 Σεπτεμβρίου τη μισθοδοσία του, τότε πιθανά θα πληρωθεί και τον Οκτώβρη κανονικά και μετά θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα για 1,5 μήνα μαζί με τον φόρο και την εισφορά αλληλεγγύης.