*

Ψηφοφορία

Έχετε σκοπό να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις που ακολουθούν;

Ναι
270 (73.6%)
Όχι
55 (15%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
42 (11.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 364

Αποστολέας Θέμα: Απεργία (σχολιασμός) - Νέες Κινητοποιήσεις  (Αναγνώστηκε 237549 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Απεργία (σχολιασμός) - Νέες Κινητοποιήσεις
« Απάντηση #574 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:28:59 pm »
Γι αυτο θα μαστε παντα καθηγητακια.Μιζερα μικρα που θα μας πετανε μια φετα ψωμι και θα λεμε ευχαριστω.Κατακτησεις χρονων θα χαθουν σε μια στιγμη.Και ομως αυριο πολλοι συναδελφοι θα μπουν να κανουν μαθημα.Να διδαξουν τι?Τι ειναι ανθρωπινη αξιοπρεπεια?τι ειναι δικαιοσυνη?τι ειναι ομοψυχια?ΤΙ θα διδαξουν?ΝΤΡΟΠΗ.

+++++++++++++++++++++++++++++++

Δεν μπορώ με κανένα τρόπο να κατανοήσω με ποια λογική άνθρωποι του κλάδου μας ειδικά και όχι μόνο δεν επηρεάζονται από όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας και σε όλη την Ελλάδα. Το οικονομικό πάντως σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:24:50 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #575 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:31:33 pm »
τι γίνεται με όσους δηλώσουν ασθένεια αύριο;;μπορεί κάποιος να πάρει κανονική άδεια πάνω σε απεργία;;
και κάτι ακόμα εμείς την Πέμπτη είχαμε προγραμματισμένη εκδρομή...τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση που απεργούν οι μισοί;;; είναι δυνατόν σε μέρα απεργίας οι άλλοι μισοί να σφυρίζουν ανέμελα στην παραλία;

υπάρχει κάπου σχετική διάταξη ότι σε μέρα απεργίας δεν χορηγούνται άδειες παρά μόνο για λόγους ανωτερας βίας ( πχ χειρουργείο). Ωστόσο δεν μπορώ να τη βρω αυτή τη διάταξη...Θυμάμαι όμως ότι κάπου υπάρχει και δεν έχω υπόψη μου αν έχει καταργηθεί.

στην περίπτωση της εκδρομής πάντως, είτε θα βρείτε αντικαταστάτες είτε θα αναβληθεί η εκδρομή.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #576 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:32:15 pm »
είσαι λάθος Πρόεδρε!! Εδώ μιλάμε για εργασιακή, κλαδική και εθνική αξιοπρέπεια.....Αυτό κι αν ΔΕΝ ειναι προσωπική υπόθεση!!  ;) ;) ;)

θα συμφωνησω και παλι. Ομως, δεν ειπα να μη κανουν. Αναφερθηκα στο τροπο επικοινωνιας. Δεν θα βαλω τον αλλον με το ζορι να κανει απεργια. Αν ο ιδιος δεν αντιλαμβανεται την κατασταση.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος sparos2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #577 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:33:32 pm »
τι γίνεται με όσους δηλώσουν ασθένεια αύριο;;μπορεί κάποιος να πάρει κανονική άδεια πάνω σε απεργία;;
και κάτι ακόμα εμείς την Πέμπτη είχαμε προγραμματισμένη εκδρομή...τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση που απεργούν οι μισοί;;; είναι δυνατόν σε μέρα απεργίας οι άλλοι μισοί να σφυρίζουν ανέμελα στην παραλία;

υπάρχει κάπου σχετική διάταξη ότι σε μέρα απεργίας δεν χορηγούνται άδειες παρά μόνο για λόγους ανωτερας βίας ( πχ χειρουργείο). Ωστόσο δεν μπορώ να τη βρω αυτή τη διάταξη...Θυμάμαι όμως ότι κάπου υπάρχει και δεν έχω υπόψη μου αν έχει καταργηθεί.

Thanks~
στην περίπτωση της εκδρομής πάντως, είτε θα βρείτε αντικαταστάτες είτε θα αναβληθεί η εκδρομή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:24:50 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #578 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:34:45 pm »
Δυστυχώς δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την χορήγηση άδειας (αναρρωτικής ή κανονικής) σε μέρα απεργίας (έτσι δεν είναι bitch; δεν νομίζω να κάνω λάθος). Άλλα από την άλλη, ούτε για την αξιοπρέπεια υπάρχει νόμος.
Προσοχή όμως πριν κατηγορήσουμε συναδέλφους να μάθουμε όλα τα γεγονότα. Για παράδειγμα, εγώ προσωπικά θα ήμουν χαλαρή αν κάποιος συνάδελφος είχε ήδη αρχίσει πολυήμερη αναρρωτική άδεια πρίν από την έναρξη της απεργίας ή αν είχε αιτηθεί κανονική πριν από την ανακοίνωση της απεργίας.

edit: ουπς! η bitch ήταν και πάλι πιο γρήγορο μπιστόλι (σαν τον Λούκυ Λουκ ένα πράμα  ;))

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #579 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:36:03 pm »
Γι αυτο θα μαστε παντα καθηγητακια.Μιζερα μικρα που θα μας πετανε μια φετα ψωμι και θα λεμε ευχαριστω.Κατακτησεις χρονων θα χαθουν σε μια στιγμη.Και ομως αυριο πολλοι συναδελφοι θα μπουν να κανουν μαθημα.Να διδαξουν τι?Τι ειναι ανθρωπινη αξιοπρεπεια?τι ειναι δικαιοσυνη?τι ειναι ομοψυχια?ΤΙ θα διδαξουν?ΝΤΡΟΠΗ.

+++++++++++++++++++++++++++++++

Δεν μπορώ με κανένα τρόπο να κατανοήσω με ποια λογική άνθρωποι του κλάδου μας ειδικά και όχι μόνο δεν επηρεάζονται από όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας και σε όλη την Ελλάδα. Το οικονομικό πάντως σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία.
Το πιο γελοίο από όλα είναι που έχω δει πάμπολλες φορές να χρησιμοποιούν αυτή τη δικαιολογία άνθρωποι οι οποίοι έχουν το μισθό τους για χαρτζιλίκι,εισπράττουν χιλιάδες ευρώ από ενοίκια το μήνα και τολμούν να λένε για το 50ευρο σε κάποιον που ζει αποκλειστικά και μόνο από τον πενιχρό μισθό του και δεν έχει κυριολεκτικά στον ήλιο μοίρα.Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει και εσείς.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #580 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:48:52 pm »
Δυστυχώς δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την χορήγηση άδειας (αναρρωτικής ή κανονικής) σε μέρα απεργίας (έτσι δεν είναι bitch; δεν νομίζω να κάνω λάθος). Άλλα από την άλλη, ούτε για την αξιοπρέπεια υπάρχει νόμος.
Προσοχή όμως πριν κατηγορήσουμε συναδέλφους να μάθουμε όλα τα γεγονότα. Για παράδειγμα, εγώ προσωπικά θα ήμουν χαλαρή αν κάποιος συνάδελφος είχε ήδη αρχίσει πολυήμερη αναρρωτική άδεια πρίν από την έναρξη της απεργίας ή αν είχε αιτηθεί κανονική πριν από την ανακοίνωση της απεργίας.

edit: ουπς! η bitch ήταν και πάλι πιο γρήγορο μπιστόλι (σαν τον Λούκυ Λουκ ένα πράμα  ;))

;D ;D ;D ;D ;D εννοείται πως όταν έχει κάποιος ξεκινήσει την άδεια απο πριν ( είτε πριν απο την έναρξη είτε πριν απο την ανακοίνωση) δικαιολογείται....αλλά πάλι βρε happiness λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ποιός πραγματικά έχει ανάγκη την άδεια και ποιός την "κάνει με ελαφρά"  ...ευκαιρίας δοθείσης.... όπως επίσης ξέρουμε ποιός δε θα απεργησει γιατί πραγματικά έχει οικονομικό πρόβλημα και ποιος δε θα απεργήσει γιατί είναι τόσο φραγκοkiller που δεν αφήνει φραγκοδίφραγκο να πάει χαμένο..... Επομένως και το "στόλισμα" πάει αναλόγως....προσόντων...

Μάρκο, αυτό ακριβώς λέω: δεν θα πιέσω κανέναν να κάνει απεργία αλλά αν ΔΕΝ κανει απεργία εκεί θα τον πιέσω να ΔΟΥΛΕΨΕΙ κανονικά, όπως άλλωστε έχει επιλέξει....και αν δεν το κάνει και ενδιαφέρεται πάλι για το πώς θα βολέψει τον κ&&%%$Εο του, εκεί δεν τίθεται πλέον θέμα επικοινωνίας - εκει απλά, κατεβάζεις ό,τι καντήλι βρεις πρόχειρο!  ;)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #581 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:52:15 pm »
είσαι λάθος Πρόεδρε!! Εδώ μιλάμε για εργασιακή, κλαδική και εθνική αξιοπρέπεια.....Αυτό κι αν ΔΕΝ ειναι προσωπική υπόθεση!!  ;) ;) ;)
Η αξιοπρέπεια στην οποία αναφέρεστε με τόση ευκολία είναι πολύ γενικόλογη και ρομαντική.
Εγώ θα σας μιλήσω για ένα άλλο είδος αξιοπρέπειας,πιο χειροπιαστό:όταν λοιπόν εγώ δεν θα έχω τα 100 ευρώ και θα πρέπει να πληρώσω το νοίκι,τί θα πάω να πω στον σπιτονοικοκύρη?Πού θα πάει εμένα η αξιοπρέπεια μου όταν θα πρέπει να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πώ οτι δεν έχω και θα πρέπει να τον παρακαλέσω να μου δώσει διορία?
Λοιπόν,ας αφήσουμε τα γενικόλογα ηθικοπλαστικά και ας προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα...Πολύ εύκολο το έχετε ορισμένοι να πετάτε πενηντάρικα δεξιά-αριστερά...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #582 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:54:17 pm »
Κάθε απεργοσπάστης χρειάζεται και από μία bitch!!  :)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #583 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:59:00 pm »
καθόλου εύκολα δεν τα έχουμε - και μεις στον ίδιο κόσμο ζούμε και την ίδια πραγματικότητα βιώνουμε.
και γω έχω έξοδα μετακίνησης ας πουμε , και φροντιστήρια της κόρης μου, και δάνεια και κάρτες και απο όλα....δεν έχετε το προνόμιο της παγκόσμιας πρωτοτυπίας....
και μένα μου κόψανε 350 το μήνα από το μισθό.... δεν τα λέμε λοιπόν καθόλου ευκολα όσα λέμε...
απλά, κάποιοι εξ ημών, επιλέγουμε - έστω για την τιμή των όπλων - να το παλέψουμε....

εξάλλου πενήντα ευρώ είναι , δεν είναι δα και κανα δυσβάσταχτο ποσό.... αν κόψουμε τα τσιγάρα, τις εφημεριδες, τα ντελίβερι,  τους καφέδες  και τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο ( και πάρουμε αντ' αυτού το λεωφορειάκι ) το βγάλαμε στο χαλαρό το πενηντάευρο, μην τρελαθούμε κιόλας..... στην τελική ας τη βγάλουμε για ένα μήνα με τσαγάκι και φρυγανιά για βραδινό....άμα θέλουμε όλα γίνονται....

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #584 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:11:51 am »
Κάθε απεργοσπάστης χρειάζεται και από μία bitch!!  :)

;D ;D ;D ;D ;D   ε μα δε μπορώ να ακούω ανάλατα!!! Η άλλη σήμερα μας έλεγε "δε βγαίνει" αλλά τα μοντελάκια απο το bsb τα χτυπάει δυο-δυό!!
Σύμφωνοι,υπάρχουν και εργαζόμενοι που πράγματι δεν βγαίνουν ( και τους ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιοί είναι) αλλά ρε φίλε....όταν έχεις βάλει δόση δανείου 800

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #585 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:15:12 am »
δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αν και έχει τις τροποποιήσεις μέχρι το 2004

Αναγκαστικός Νόμος 539/1945 «Περί χορηγήσεως κατ' έτος εις τους μισθωτούς αδειών
μετ' αποδοχών». (ΦΕΚ Α' 229/5-6.9.1945)

http://nomothesia.ependyseis.gr/eu-law/getFile/%CE%91%CE%9D+539+1945.pdf?bodyId=735112

6. Δια τον υπολογισμόν του, περί ου ανωτέρω, χρόνου απασχολήσεως, τα διαστήματα, καθ' ά
ο μισθωτός απέσχεν ή απέχει της απασχολήσεώς του παρά τη υποκειμένη επιχειρήσει, λόγω
βραχείας σχετικώς διαρκείας ασθενείας στρατεύσεως, απεργίας, ανταπεργίας ή ανωτέρας
βίας, δεν θεωρούνται ως χρόνος μη απασχολήσεως ουδέ συμψηφίζονται προς τας ημέρας
αδείας
, ων ούτοι δικαιούνται.

xriana1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #586 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:26:01 am »
Η αξιοπρέπεια στην οποία αναφέρεστε με τόση ευκολία είναι πολύ γενικόλογη και ρομαντική.
Εγώ θα σας μιλήσω για ένα άλλο είδος αξιοπρέπειας,πιο χειροπιαστό:όταν λοιπόν εγώ δεν θα έχω τα 100 ευρώ και θα πρέπει να πληρώσω το νοίκι,τί θα πάω να πω στον σπιτονοικοκύρη?Πού θα πάει εμένα η αξιοπρέπεια μου όταν θα πρέπει να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πώ οτι δεν έχω και θα πρέπει να τον παρακαλέσω να μου δώσει διορία?
Λοιπόν,ας αφήσουμε τα γενικόλογα ηθικοπλαστικά και ας προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα...Πολύ εύκολο το έχετε ορισμένοι να πετάτε πενηντάρικα δεξιά-αριστερά...

Oι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Πάντως αν η απεργία βγάλει κατι καλό εσύ μην το δεχτείς, σίγουρα δεν θα το δικαιούσαι.

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #587 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:29:36 am »
καποιοι συλλογοι εχουν και απεργειακο ταμειο για αυτους που ζοριζονται....
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)