*

Ψηφοφορία

Θα πάτε σε κάποιο φροντιστηρίο για την προετοιμασία σας στον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Ναι
16 (18.2%)
Όχι
63 (71.6%)
Δε γνωρίζω
9 (10.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 88

Αποστολέας Θέμα: Φροντιστήρια για ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 36509 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kalliopi

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Φροντιστήρια
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 07:31:52 pm »
Έχεις απόλυτο δίκιο Vanessa21 το θέμα είναι να μάθεις να γράφεις δραστηριότητες!  Και πάνω σε αυτό βοηθάει το φροντιστήριο (αν βοηθάει με την έννοια που θα πέσεις, γι αυτο πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του φροντιστηρίου αλλά και απαιτητικοί και πιεστικοί). Στο φροντιστήριο που πήγα εγώ στην Θεσσαλονίκη έμεινα πολύ ευχαριστημένη, ωστόσο οταν κάναμε γνωστικό ήταν πολύ βαρετο...γιατι η διδάσκουσα μιλούσε κι εμείς ακούγαμε...συμμετείχαμε βέβαια αλλα δεν θεωρούσα ότι εκείνη την ώρα εμένα προσωπικά μου προσέφερε κάτι. Εκείνο όμως που με βοηθούσε πολύ ήταν όταν κάναμε ειδική διδακτική...μας είχε δώσει σκελετούς δραστηριοτήτων, project, θεματικών προσεγγίσεων και γιορτών. ολα ήταν πολύ κοντά σε αυτά του οδηγού..καναμε δραστηριοτητες την ωρα του μαθηματος ο καθενας ατομικα αλλα μας εβαζε και στο σπίτι δουλειά και μετα τις έπαιρνε σπίτι για διόρθωση. Θυμάμαι γραφαμε δραστηριότητες με διαφορες εκφωνήσεις.

Μπορείς να μας πεις σε ποιο φροντηστήριο πήγες? Αν είναι εύκολο να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.. Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:34:01 »

Αποσυνδεδεμένος PERISTER

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 08:41:13 pm »
ο.κ αν και το εχω αναφερει σε άλλο σημείο του Forum!

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 10:52:05 pm »

Συμφωνω. Επενδυουμε στις δικες μας δυναμεις.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 03:36:02 pm »
ΟΚ. δεν μπορω να πω οτι το να κανει κανεις το μαθημα της ειδικης διδακτικης σε φροντιστηριο ειναι απαραδεκτο, γιατι κακα τα ψεμματα ειναι και το μαθημα που σου ανοιγει την πορτα του διορισμου.
Συνεπως, υπαρχει μια ανασφαλεια την οποια θελουμε με καποιο τροπο να πολεμησουμε.
Καλο ειναι να παρουμε μαθηματα ειδ.διδακτικης αλλα οχι να τα ακολουθησουμε  κατα γραμμα.
θελει και λιγο απο τον εαυτο μας, τη δικη μας γραφη, τη δικη μας τεχνη.
παντα με κριτικη σκεψη να εξεταζουμε το καθε τι που ακουμε ή διαβαζουμε, να το αφομοιωνουμε, να το κανουμε κτημα μας και αυτο σε δεδομενη στιγμη θα μας βγει με φυσικο τροπο ως κομματι του εαυτου μας.
το ιδιο ισχυει και με τις συμβουλες που μας δινουν συναδελφοι που διοριστηκαν.
εγω ακουω με προσοχη τα λογια τους αλλα δεν τα ακολουθω κατα γραμμα. κραταω ο,τι νομιζω οτι ταιριαζει στον εαυτο μου, το προσαρμοζω στα μετρα μου και αυτο δεν μας αγχωνει ιδιαιτερα και οπωσδηποτε δεν μας πανικοβαλλει.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:34:01 »

Αποσυνδεδεμένος PERISTER

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 02:23:45 pm »
Σωστό! Έτσι Μάρκο έχεις απόλυτο δίκιο  :)

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 03:32:27 pm »
Καλώς ήλθες στο φόρουμ butteroula!! Σου προτείνω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες για να είναι πιο ευανάγνωστα τα μηνύματά σου.

Νομίζω ότι στο Ηράκλειο Κρήτης είναι το φροντιστήριο Αλεξάντερ αλλά δε γνωρίζω κριτική. Σε αυτό πήγες;
Το ποσό γενικά στα φροντιστήρια έχω ακούσει ότι κυμαίνεται από 1000-1300 ευρώ συνολικά.
Τώρα αυτό που σου είπαν ότι υπόσχονται επιτυχία αν κι εσύ καταβάλλεις τη μισή προσπάθεια, που σου αναλογεί, η γνώμη μου είναι ότι εσύ θα χρειαστεί να βάλεις πάνω από το 95%. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν πάει φροντιστήριο κι όμως κατάφεραν να διοριστούν. Από την άλλη, κάποιοι που πήγαιναν φροντιστήριο δε διορίστηκαν. Προσωπικά πιστεύω πολύ στο ατομικό διάβασμα, χωρίς ωστόσο να αποκλείω τη βοήθεια. Γι' αυτό και εγώ σκέφτομαι να πάω να γραφτώ σε κάποιο φροντιστήριο αλλά δε ξέρω αν θα είναι καλή ιδέα. Κάποιοι λένε ότι το φροντιστήριο ήταν κακή επιλογή και τους μπέρδεψε, άλλοι λένε ότι τους βοήθησε. Θέλω να πιστεύω πως σου οργανώνουν την ύλη, σε καθοδηγούν, σε στηρίζουν, σε διορθώνουν αλλά δε μπορώ να πιστέψω ότι εκείνοι βάζουν το 50% κι εγώ το άλλο 50. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Στο ανοιχτό ίδρυμα εκπαίδευσης είχα πάει στην Αθήνα για πληροφορίες. Τα σεμινάρια κοστίζουν 950 ευρώ αν θυμάμαι καλά-αν πληρώσεις αμέσως πάει 850. Σεμινάρια γίνονται και στο Ηράκλειο νομίζω την άνοιξη. Η κυρία που μου μίλησε ήταν συμπαθητική και ειλικρινής μπορώ να πω. Μου τόνισε ότι το διάβασμα που θα κάνω θα είναι πολύ και χωρίς προσπάθεια και κόπο δικό μου δε γίνεται τίποτα. Τα σεμινάρια είναι στην ουσία διαλέξεις και στην αίθουσα θα βρίσκονται 12 φοιτητές το πολύ-αν θυμάμαι καλά, έχει περάσει καιρός. Σε κάθε σεμινάριο - συνάντηση θα δίνουν από ένα ντοσιέ με σημειώσεις, για τις οποίες δε χρεώνεσαι παραπάνω. Αυτά...Ελπίζω να βοήθησα

εγω παντως που παρακολουθησα μαθηματα περυσι σε φροντιστηριο της κρητης πληρωσα 2900 ευρω. δεν εκανα παιδαγωγικα ουτε ειδικη ιστοριας. εκανα γνωστικο αρχαιων, νεων, ιστοριας κ ειδικη νεων και αρχαιων. και μαλιστα η τιμη αυτη υποτιθεται οτι ηταν προσφορα. γιατι αν επαιρνες καθε ενοτητα ξεχωριστα το ποσο ανεβαινε κατα πολυ

Αποσυνδεδεμένος PERISTER

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 04:24:39 pm »
Ναι maryvas η τιμη για εσας τους φιλολογους εκει κυμαίνεται  :(...εμείς (ΠΕ60) έχουμε ενα γνωστικο και μια ειδικη διδακτική. οπότε εκ των πραγμάτων για την ειδικοτητα μας τα χρήματα ειναι πιο λίγα... Στη Θεσσαλονίκη για τους φιλολογους οι τιμές είναι κάπου εκεί....για νηπιαγωγούς βρήκα φροντιστηριο με διδακτρα 1100 ευρω έως 1580 (το οποίο και παρακολούθησα).

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 04:34:21 pm »
Ναι maryvas η τιμη για εσας τους φιλολογους εκει κυμαίνεται  :(...εμείς (ΠΕ60) έχουμε ενα γνωστικο και μια ειδικη διδακτική. οπότε εκ των πραγμάτων για την ειδικοτητα μας τα χρήματα ειναι πιο λίγα... Στη Θεσσαλονίκη για τους φιλολογους οι τιμές είναι κάπου εκεί....για νηπιαγωγούς βρήκα φροντιστηριο με διδακτρα 1100 ευρω έως 1580 (το οποίο και παρακολούθησα).

α συγγνωμη δεν ειδα τον τιτλο οτι το τοπικ αυτο αφορα τους νηπιαγωγους.  :-[

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 03:51:56 pm »
εγω παντως που παρακολουθησα μαθηματα περυσι σε φροντιστηριο της κρητης πληρωσα 2900 ευρω. δεν εκανα παιδαγωγικα ουτε ειδικη ιστοριας. εκανα γνωστικο αρχαιων, νεων, ιστοριας κ ειδικη νεων και αρχαιων. και μαλιστα η τιμη αυτη υποτιθεται οτι ηταν προσφορα. γιατι αν επαιρνες καθε ενοτητα ξεχωριστα το ποσο ανεβαινε κατα πολυ

Πω πω παιδιά τα χρήματα για εσάς είναι πολλά! Δηλαδή δίνεις 3000 ευρώ και παραπάνω για φροντιστήριο; Μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει; 5000; Εγώ θα προτιμούσα να διαθέσω αυτά τα χρήματα στο να κάνω μεταπτυχιακό, συμπληρώνοντας τα υπόλοιπα χρήματα που πιθανόν να ζητηθούν. Φυσικά καταλαβαίνω ότι σας ενδιαφέρει ο διορισμός, απλά παρουσιάζω την άποψή μου. Ίσως με ένα μεταπτυχιακό να είναι ευκολότερο να διοριστείτε.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PERISTER

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 12:36:18 am »
Ναι, όντως...ειδικά αν η ειδίκευση είναι στα παιδαγωγικά ή στην διδακτική στον ΑΣΕΠ έχεις 3 μόρια...δεν είναι καθόλου λίγα

Αποσυνδεδεμένος butteroula@

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 01:54:39 pm »
Καλώς ήλθες στο φόρουμ butteroula!! Σου προτείνω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες για να είναι πιο ευανάγνωστα τα μηνύματά σου.

Emeines eyxaristimeni?? An thes tha anefereis se pio piges..?

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 02:28:18 pm »
Έχω ξανά κάνει την ερώτηση αλλά απάντηση δεν πήρα, γι'αυτό μη με αποπάρετε  ;)
Έχει πάει κανείς σε φροντιστήριο και να μείνει ευχαριστημένος;;; Θα με βοηθούσε αν μου προτείνετε κάποιο, είτε για Αθήνα είτε για Ηράκλειο Κρήτης. Αν δε θέλετε να το αναφέρετε δημόσια τότε μπορείτε να μου στείλετε πμ.
Σας ευχαριστώ !!!!!
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος mata87

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 09, 2010, 09:32:47 pm »
Kι εμένα με απασχολεί ακριβώς το ίδιο! Πήγε κανείς σε φροντιστήριο και έμεινε ευχαριστημένος; Αν ναι, ας το μαιραστεί μαζί μας!  :)

Αποσυνδεδεμένος aglikou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 09, 2010, 11:06:55 pm »
Δεν είμαι ΠΕ 60 αλλά πιστεύω ότι το φροντιστήριο βοηθάει ως ένα βαθμό και υπό προϋποθέσεις. Ίσως στο γνωστικό αντικείμενο των κλάδων που έχουν συγκεκριμένη ύλη να είναι χρήσιμο καθώς είναι πιθανό να βοήθάει στην συστηματική οργάνωση της ύλης όπως γίνεται και με τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Τα παιδαγωγικά όμως είναι τόσο ασαφή που αμφιβάλω αν και οι ίδιοι οι διορθωτές συμφωνούν μεταξύ τους. Αποφοίτησα το 2008 και έδωσα στον τελευταίο ΑΣΕΠ διαβάζοντας την τελευταία μόνο βδομάδα ουσιαστικά για την εμπειρία βασιζόμενη κυρίως σε όσα θυμόμουν απ τα μαθήματα τις σχολής. Σίγουρα βοήθησε και η τύχη και πέρασα αλλά απ'τις συμφοιτήτριες μου που παρακολούθησαν φροντιστήρια μόνο μία διορίστηκε. Όλες οι υπόλοιπες έμειναν με την ικανοποίηση ότι πέρασαν πιάνοντας απλά τη βάση. Είναι φανερό ότι είμαι αρκετά καχύποπτη με τα φροντιστηρια. Η κοπέλα που είπα ότι διορίστηκε πήγαινε στο Μπόνια στην Αθήνα. Έχω ακούσει ότι έχει καλούς καθηγητές εκεί αλλά έχει τόσα άτομα σε κάθε ώρα που τα μαθήματα γίνονται σε αμφιθέατρα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)