Σύνολο ψηφοφόρων: 125
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απορώ λίγο με την συζήτηση...ο λόγος που οι εκπαιδευτικοί έχουν μειωμένο ωράριο είναι γιατί σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες(αλλά αν έχετε δουλέψει και αλλού θα το έχετε συνειδητοποιήσει),3 ώρες σε γραφείο ισοδυναμούν με 1 ώρα διδασκαλίας.Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε μεγάλα ποσοσστά ως κλάδος σε καταθλίψεις κτλ,ούτε ότι όσους συναδεφους έχουν σοβαρά θέματα υγείας τους στέλνουν βάσει νόμου σε γραφεία για να μην έχουν το άγχος της τάξης...το θέμα δηλαδή της εκπαίδευσης είναι να μένουμε(έστω υποκριτικά) περισσότερες ώρες σε ένα γραφείο;Δηλαδή όλοι αυτοί που δουλεύουν στο δημόσιο(αλλά και στον ιδιωτικό) και παίρνουν ένα σωρο λεφτά και δεν κάνουν τίποτα είναι εντάξει επειδή δεν έχουν τις διακοπες μας; ΕΔώ δεν έχουμε αίθουσες,συμβούλους,ψυχολόγους,βιβλία,υπολογιστές και ένα σωρό άλλα,αυτό μας πείραξε;Πώς θα φανούμε στους άλλους;Τους γνωστούς μου πάντως που αράζουν σε γραφεία και παίζουν πασιέντζα και πληρώνονται καυτερα απο μένα δεν τους απασχόλησε ποτέ κάτι τέτοιο...
1. Χαίρομαι που είμαι τόσο σίγουρος! νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου ότι έχω κάνει τη σωστότερη επιλογή της ζωής μου που μπήκα στον χώρο της εκπαίδευσης, και πραγματικά το χαίρομαι και το απολαμβάνω καθημερινά!2. Για να έχουν δουλέψει 30 χρόνια στην εκπαίδευση σημαίνει ότι δεν έχουν δουλέψει πουθενά αλλού οπότε η άποψή τους δεν είναι αντικειμενική. Όσους έχω γνωρίσει που διορίστηκαν στην εκπαίδευση αμέσως μόλις τελείωσαν το πανεπιστήμιο, είναι οι πιο μίζεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει. Δεν δούλεψαν αλλού για να εκτιμήσουν το αγαθό της εκπαίδευσης. Γκρινιάζουν αν ο σύλλογος κρατήσει 1 ώρα παραπάνω, αν θα κάνουν εφημερία, αν θα έχουν 2 κενά στο πρόγραμμά τους αντί για 1. Ε ρε ξύλο που θέλουν!!Θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί όχι να περνάνε από επιμορφωτικά σενιμάρια και μαλακ*** που θέλει να κάνει η Διαμαντοπούλου, αλλά να περνάνε από αναγκαστική εργασία ολίγων εβδομάδων στον ιδιωτικό τομέα, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!!!
......Από την άλλη γκρινιάζουμε γιατί στη Γερμανία ο καθηγητής παίρνει 2000 ευρώ το ελάχιστο, παραβλέποντας φυσικά το γεγονός ότι ο καθηγητής στη Γερμανία δουλεύει 8:00-16:00 και βγαίνει από το σχολείο νωρίτερα μόνο με υπηρεσιακό σημείωμα από τον διευθυντή αλλιώς η καγκελόπορτα δεν ανοίγει (αλλά αυτό δεν το λέμε φυσικά! δεν μας συμφέρει)....