0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις δίκιο, Αναστασία. Δεν είμαστε οι καθηγητές άμοιροι ευθυνών. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έχω κι εγώ τέτοια παραδείγματα. Απλά, το συγκεκριμένο συμβάν βγάζει μάτι. Λένε ότι δεν έπρεπε να την αποβάλλουν. Δηλαδή, τι να έκαναν; Να της έλεγαν "μπράβο"; Μπορεί η Διευθύντρια να είναι ένα τέρας, δεν αντιλέγω. Δεν είναι τρόπος, όμως, αυτός έκφρασης παραπόνων. Καλά τα είπες: παλιά είχαμε πολύ περισσότερα παραδείγματα "άχρηστων" καθηγητών.
Σχετικά με τη μαθήτρια και το facebook (τώρα το διάβασα): δεν γράφει το άρθρο τι ακριβώς αναγραφόταν στο γκρουπ αυτό, μόνο ότι μισεί τη διευθύντρια ή περιείχε και ύβρεις/απειλές;Διότι ναι μεν έχει δικαίωμα στην προσωπική της άποψη για τον οποιονδήποτε, αλλά δεν έχει δικαίωμα να δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία (π.χ. ονοματεπώνυμο, φωτογραφίες κλπ) άλλων χωρίς συγκατάθεση, πόσο μάλλον να εξυβρίζει και να απειλεί (δεν λέω ότι έγινε αυτό, αλλά δεν γνωρίζουμε κιόλας).
οπως αναφερθηκε και αλλου τα σχολεια δεν πρεπει να ειναι στρατος...μηδεν πειθαρχεια...ας αφησουμε την νεολαια να εκφραστει..να τσικνιζει ,να μπεκροπινει,να κανει καταληψεις , να τα σπαει ,να ξυλοκοπει μαθητες και καθηγητες ,να απειλει , να χυδαιολογει,να βιαζει , να καπνιζει στους χωρους των σχολειων...δεν τρεχει τιποτα...και κυρωσεις φυσικα μηδεν...μην χαλασουμε τις ζαχαρενιες και ευαισθητες ψυχες...ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ... ΕΙΝΑΙ ΛΑΡΔΕΜΠΟΥ....
Την ευθύνη την έχουν οι γονείς για τη συμπεριφορά των μαθητών γενικώς σε πολλές περιπτώσεις,αλλά στη συγκεκριμένη μπορεί να μην το γνώριζαν καν! Δύσκολα μπορείς να ελέγξεις τι κάνουν τα παιδιά στο ιντερνετ, ειδικά αν δεν ασχολείσαι με υπολογιστή, όπως πχ οι δικοί μου γονείς.
Δυστυχως η καταστασης, όπως λέτε, ξεφευγει.
Παράθεση από: anastasia86 στις Φεβρουαρίου 11, 2010, 03:55:05 pm Την ευθύνη την έχουν οι γονείς για τη συμπεριφορά των μαθητών γενικώς σε πολλές περιπτώσεις,αλλά στη συγκεκριμένη μπορεί να μην το γνώριζαν καν! Δύσκολα μπορείς να ελέγξεις τι κάνουν τα παιδιά στο ιντερνετ, ειδικά αν δεν ασχολείσαι με υπολογιστή, όπως πχ οι δικοί μου γονείς.Ξέρω ότι αναφέρεσαι στον Landau, αλλά θα απαντήσω κι εγώ μιας και μίλησα κι εγώ για ευθύνες των γονέων. Όταν λέμε ότι υπεύθυνοι είναι οι γονείς, δεν εννοούμε στην προκειμένη περίπτωση που το παιδί έφτιαξε το γκρουπ στο facebook, αλλά γενικά, όταν οι γονείς δεν έχουν μιλήσει με τα παιδιά τους για αξίες όπως ο σεβασμός (όχι στους μεγαλυτέρους γιατί δεν δέχομαι ότι ο σεβασμός συμβαδίζει με την ηλικία αλλά γενικά στον άνθρωπο). Φυσικά, οι γονείς δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τα παιδιά τους αλλά εάν έχουν τρόπους θα ξέρουν πώς να "εκφράζονται" με τον σωστό τρόπο. Anyway, κι εμένα η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος μου φαίνεται κάπως υπερβολική, αλλά δεν ξέρουμε όλο το ρεπορτάζ (τι έλεγε το γκρουπ).Soul, ωραία ιδέα! Και με πανοπλίες, παρακαλώ!