0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΤελειωμεναΜεσα στο φοβο και στες υποψιες,με ταραγμενο νου και τρομαγμενα ματια,λυωνουμε και σχεδιαζουμε το πως να καμουμεγια ν'αποφυγουμε τον βεβαιοτον κινδυνο που ετσι φρικτα μας απειλει.Κι ομως λανθανουμε, δεν ειν'αυτος στον δρομο.Ψευτικα ησαν τα μηνυματα(ή δεν τ'ακουσαμε, ή δεν τα νοιωσαμε καλα).Αλλη καταστροφη, που δεν την φανταζομεθαν,εξαφνικη, ραγδαια πεφτει επανω μας,κι ανετοιμους -που πια καιρος- μας συνεπαιρνει.Καβάφης ..., βέβαια ... ( για τη Desperino ..., που ίσως αδίκησα ...)
Είναι ορισμένοι στίχοι Εἶναι ὁρισμένοι στίχοι-κάποτε ὁλόκληρα ποιήματα-ποὺ μήτε ἐγὼ δὲν ξέρω τί σημαίνουν. Αὐτὸ ποὺ δὲν ξέρωἀκόμη μὲ κρατάει. Κι ἐσὺ ἔχεις δίκιο νὰ ρωτᾷς.Μὴ μὲ ρωτᾷς.Δὲν ξέρω σοῦ λέω.Δυὸ παράλληλα φῶτα ἀπ᾿ τὸ ἴδιο κέντρο. Ὁ ἦχος τοῦ νεροῦποὺ πέφτει τὸν χειμῶνα, ἀπ᾿ τὸ ξεχειλισμένο λοῦκιἢ ὁ ἦχος μιᾶς σταγόνας καθὼς πέφτειἀπό ῾να τριαντάφυλλο στὸν ποτισμένο κῆποἀργὰ-ἀργὰ ἕνα ἀνοιξιάτικο ἀπόβραδοσὰν τὸν λυγμὸ ἑνὸς πουλιοῦ. Δὲν ξέρωτί σημαίνει αὐτὸς ὁ ἦχος-ὡστόσο ἐγὼ τὸν παραδέχομαι.Τ᾿ ἄλλα ποὺ ξέρω στὰ ἐξηγῶ. Δὲν τὸ ἀμελῶ.Ὅμως κι αὐτὰ προσθέτουν στὴ ζωή μας. Κοιτοῦσαὅπως κοιμότανε, τὸ γόνατό της νὰ γωνιάζει τὸ σεντόνι-Δὲν ἦταν μόνο ὁ ἔρωτας. Αὐτὴ ἡ γωνίαεἶναι ἡ κορυφογραμμὴ τῆς τρυφερότητας, καὶ τὸ ἄρωματοῦ σεντονιοῦ, τοῦ λευκοῦ καὶ τῆς ἄνοιξης, συμπλήρωνανἐκεῖνο τὸ ἀνεξήγητο ποὺ ζήτησα, ἄσκοπα καὶ πάλι, νὰ στὸ ἐξηγήσω.Γιάννης Ρίτσοςγια την desperino και τον aristo2
Παράθεση από: aristos2 στις Ιουλίου 21, 2010, 11:56:37 pmΤελειωμεναΜεσα στο φοβο και στες υποψιες,με ταραγμενο νου και τρομαγμενα ματια,λυωνουμε και σχεδιαζουμε το πως να καμουμεγια ν'αποφυγουμε τον βεβαιοτον κινδυνο που ετσι φρικτα μας απειλει.Κι ομως λανθανουμε, δεν ειν'αυτος στον δρομο.Ψευτικα ησαν τα μηνυματα(ή δεν τ'ακουσαμε, ή δεν τα νοιωσαμε καλα).Αλλη καταστροφη, που δεν την φανταζομεθαν,εξαφνικη, ραγδαια πεφτει επανω μας,κι ανετοιμους -που πια καιρος- μας συνεπαιρνει.Καβάφης ..., βέβαια ... ( για τη Desperino ..., που ίσως αδίκησα ...)αμαρτία εξομολογουμένη ουκ εστιν αμαρτία (αμαρτία με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου= σφάλμα,ξαστόχημα)aristos2, τους καλύτερους φίλους μου τους έχω κάνει με παρεξήγηση πρώτα !! να μη σου πω δε για τα πολύ οικεία μου πρόσωπα τι σκέφτηκα/είπα όταν τα πρωτογνώρισα!
Τότε λοιπόν προχώρησα το μήνυμα για να πάω παρακάτω και είδα πως το αφιέρωνες σε desperino και aristos2..ε, και συγκινήθηκα !
"Η αληθινή φιλία είναι όπως ένα αστέρι. Δεν βλέπετε το φως της στη φωτεινότητα τηςευημερίας, αλλά στο σκοτάδι της αντιπαλότητας." Ανώνυμος
Σκάκι ... παίζετε ...;
Το τρελοβάπορο ...