*

Αποστολέας Θέμα: Γιατί οι νηπιαγωγοί αντιμετωπίζουν αρνητικά σχόλια;  (Αναγνώστηκε 17366 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Ανοίγω αυτό το θέμα για να δω αν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει τα παρακάτω σχόλια από μη νηπιαγωγούς.
Η παιδαγωγική δεν είναι καν επιστήμη, τα τμήματα των νηπιαγωγών είναι τα πιο εύκολα που υπάρχουν, όλο τραγούδια και ζωγραφική, δεν υπάρχει δυσκολία με τα μαθήματα σε τέτοια τμήματα και δε θα έπρεπε να είναι Πανεπιστήμιο, μέσος όρος σχολής είναι τα 4 χρόνια, δουλεύετε 4 ώρες την ημέρα και παίρνετε τόσα λεφτά, δε θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό το νηπιαγωγείο γιατί αυτά θα τα μάθουν στο δημοτικό, προσχολική αγωγή κάνει και η οικογένεια, το νηπιαγωγείο είναι για να προσέχουν τα παιδιά οι νηπιαγωγοί.... κλπ κλπ κλπ.....
Πείτε μου έχετε βρεθεί σε περιπτώσεις που να ακούτε όλα αυτά;  Ή μερικά από αυτά;
Αρκετές φορές γνωστοί ή ακόμη και κάποιοι φίλοι μου, γνωρίζουν ότι είμαι νηπιαγωγός και μου κάνουν τα παραπάνω σχόλια. Είναι σαν να με βάζουν να απολογηθώ,  το οποίο φυσικά δεν πρέπει να κάνω. Νευριάζω όμως όταν κάνουν τα παραπάνω σχόλια, γιατί δε μπορώ να καθίσω να εξηγήσω στον καθένα τι πραγματικά είναι το νηπιαγωγείο, τι κάνουμε κλπ. Θυμώνω που υποτιμούν το έργο μας (λειτούργημα) και την επιλογή μας να γίνουμε νηπιαγωγοί.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Γιατί οι νηπιαγωγοί αντιμετωπίζουν αρνητικά σχόλια;
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:49:20 pm »
Maklin, τα έχω ακούσει απίστευτα πολλές φορές και από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και η έλλειψη κύρους είναι ένα από τα πράγματα που με στενοχωρεί σε αυτό το επάγγελμα. Πολλοί φίλοι μου νομίζουν ότι η δουλειά μας είναι πολύ εύκολη, ότι "τέσσερεις ώρες, σιγά τη δουλειά", ότι πρέπει να ξέρεις να ζωγραφίζεις για να γίνεις νηπιαγωγός κλπ. Εξακολουθώ να θυμώνω απίστευτα όταν τα ακούω αλλά όπως είπες κι εσύ δε μπορώ να εξηγώ και να απολογούμαι όλη την ώρα. Από την άλλη υπάρχουν και μερικοί που εκτιμάνε τη δουλειά μας και καταλαβαίνουν τις δυσκολίες της και ευτυχώς έχω και φίλες συναδέλφους για να συζητάω μαζί τους!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:50:21 pm »
δεν χρειαζεται καν να μπεις στο κοπο να τους δωσεις να καταλαβουν. πολυ απλα δεν προκειται να.

τωρα βεβαια,κάνεις αυτο το ερωτημα σε ενα φορουμ εκπ/κων. τί προσδοκας να ακουσεις? οτι δεν σε καταλαβαινουν? οτι δεν το βιωνουν?
απ την αλλη, ξερω οτι ακομα και σε κυκλων εκπ/κων ακουγονται αυτα που λες και ειναι πραγματικα λυπηρο.

προσωπικα θεωρω οτι ειναι ενα δυσκολο λειτουργημα. ισως το πλεον δυσκολο απο των αλλων εκπ/κων.
για τη σχολη δεν ξερω αν ειναι ευκολη ή δυσκολη, ουτε εχει τοσο σημασια. μαλλον ειναι τοσο οσο και ολων των αλλων.

αδιαφορησε. αυτο να κανεις.
ή χρησιμοποιησε τη σωκρατικη ειρωνεια! πιανει!!!

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:59:00 pm »
Ήθελα να δω αν είμαι η μόνη...Προφανώς δεν είμαι, elleni ! Πραγματικά με κουράζει, με στεναχωρεί και με θυμώνει αυτή η κατάσταση. Όσο για το γεγονός ότι έβαλα το θέμα σε φόρουμ εκπαιδευτικών, έχεις δίκιο Mάρκο...αλλά δυστυχώς έχω ακούσει και από εκπαιδευτικούς ανώτερης βαθμίδας να κάνουν τέτοια σχόλια...
Με συγχωρείτε για τη γκρίνια
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 29, 2010, 11:13:22 pm »
Έχω να κάνω τις εξής επισημάνσεις:
1. Τα περισσότερα αρνητικά σχόλια τα κάνουν συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων. Πιθανόν για να καλύψουν τη δικιά τους ανεπάρκεια...
2. Εχουμε κι εμείς οι νηπιαγωγοί μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Είτε γιατί νιώθουμε οι ίδιοι μειονεκτικά είτε γιατι φροντίζουμε με τη συμπεριφορά μας να δικαιώνουμε τους επικριτές μας... >:(
3. Προτείνω να ορίσουμε το ΜΑΡΚΟ επίτιμο πρόεδρο των νηπιαγωγών !!!!!ΕΙναι ο μόνος από τους άλλους κλάδους που μας υποστηρίζει πάντα  :)
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 29, 2010, 11:21:53 pm »
Δεν χρειάζεται να απαντάτε στους ξερόλες, αφού τα ξέρουν όλα.
Σαν γονιός είδα μεγάλη βελτίωση στην κοινωνικότητα και στη γενικότερη συμπεριφορά του παιδιού μου, που φέτος φοιτά στα προνήπια, χωρίς να έχει πάει παιδικό πιο πριν.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 29, 2010, 11:42:59 pm »
από προσωπική εμπειρία ,διότι υπήρξα συγκάτοικος φοιτήτριας νηπειαγωγού,θεωρώ ότι οι ίδιοι απαξιώνετε τη σχολή καθώς άκουγα για αντιγραφές σωρηδόν ,για υψηλές βαθμολογίες (9-10) και με κάποιες δυσκολίες σχετικα με τις ψυχολογίες αλλά μέχρι εκεί .Πιστεύω ,όμως,ότι ειναι ιδιαίτερα δύσκολο να γνωρίζει κανείς πώς να χειρίζεται τόσο μικρές ηλικίες και μόνο θετικό και αξιοθαύμαστο μπορούμε να πούμε ότι είναι!!!!

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 29, 2010, 11:44:52 pm »
Μόνο οι αδαείς λένε τέτοιες αηδίες!
Οι γνώστες, αντίθετα, του τι εστί βερίκοκο, στηρίζουν σθεναρά τον πιο ηρωικό κλάδο της εκπαίδευσης!

... Άσχετο: dimstella, πού πήγε ο χάρακάς σου; Δεν πιστεύω να ξανακύλησες και εσύ ???

Αποσυνδεδεμένος popaki1

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 29, 2010, 11:45:18 pm »
Εγώ διαφωνώ μαζί σου , δεν ακούω  αρνητικά σχόλια  στο βαθμό που θα πρέπει να τα δώσω την απαραίτητη σημασία  να με αγχώσουν και να τα (κρατήσω)   μέσα μου.
 νοιώθεις  άσχημα  λες και με τα σχόλια  των φίλων σου.
Δεν ισχύουν αυτά που σου λένε και είναι καλύτερα  να αλλάξεις φίλους :P :D αντί  να στεναχωριέσαι με τα κακόβουλα σχόλια τους.
Ούτε χρειάζεται να απολογείσαι.

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 30, 2010, 12:09:14 am »
δεν χρειαζεται καν να μπεις στο κοπο να τους δωσεις να καταλαβουν. πολυ απλα δεν προκειται να.

τωρα βεβαια,κάνεις αυτο το ερωτημα σε ενα φορουμ εκπ/κων. τί προσδοκας να ακουσεις? οτι δεν σε καταλαβαινουν? οτι δεν το βιωνουν?
απ την αλλη, ξερω οτι ακομα και σε κυκλων εκπ/κων ακουγονται αυτα που λες και ειναι πραγματικα λυπηρο.

προσωπικα θεωρω οτι ειναι ενα δυσκολο λειτουργημα. ισως το πλεον δυσκολο απο των αλλων εκπ/κων.
για τη σχολη δεν ξερω αν ειναι ευκολη ή δυσκολη, ουτε εχει τοσο σημασια. μαλλον ειναι τοσο οσο και ολων των αλλων.

αδιαφορησε. αυτο να κανεις.
ή χρησιμοποιησε τη σωκρατικη ειρωνεια! πιανει!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 30, 2010, 12:12:16 am »
... Άσχετο: dimstella, πού πήγε ο χάρακάς σου; Δεν πιστεύω να ξανακύλησες και εσύ ???

απαπαπαπαπαπα, δεν υπάρχει περίπτωση! Σκοπεύω να περάσω το 1ο μου άκαπνο Πάσχα μετά από 22 χρόνια
(μάλλον το site έχει πρόβλημα)

Αποσυνδεδεμένος ferari

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • __! ! ! Ferari ! ! !__
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 30, 2010, 12:24:15 am »
Ανοίγω αυτό το θέμα για να δω αν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει τα παρακάτω σχόλια από μη νηπιαγωγούς.
Η παιδαγωγική δεν είναι καν επιστήμη, τα τμήματα των νηπιαγωγών είναι τα πιο εύκολα που υπάρχουν, όλο τραγούδια και ζωγραφική, δεν υπάρχει δυσκολία με τα μαθήματα σε τέτοια τμήματα και δε θα έπρεπε να είναι Πανεπιστήμιο, μέσος όρος σχολής είναι τα 4 χρόνια, δουλεύετε 4 ώρες την ημέρα και παίρνετε τόσα λεφτά, δε θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό το νηπιαγωγείο γιατί αυτά θα τα μάθουν στο δημοτικό, προσχολική αγωγή κάνει και η οικογένεια, το νηπιαγωγείο είναι για να προσέχουν τα παιδιά οι νηπιαγωγοί.... κλπ κλπ κλπ.....
Πείτε μου έχετε βρεθεί σε περιπτώσεις που να ακούτε όλα αυτά;  Ή μερικά από αυτά;
Αρκετές φορές γνωστοί ή ακόμη και κάποιοι φίλοι μου, γνωρίζουν ότι είμαι νηπιαγωγός και μου κάνουν τα παραπάνω σχόλια. Είναι σαν να με βάζουν να απολογηθώ,  το οποίο φυσικά δεν πρέπει να κάνω. Νευριάζω όμως όταν κάνουν τα παραπάνω σχόλια, γιατί δε μπορώ να καθίσω να εξηγήσω στον καθένα τι πραγματικά είναι το νηπιαγωγείο, τι κάνουμε κλπ. Θυμώνω που υποτιμούν το έργο μας (λειτούργημα) και την επιλογή μας να γίνουμε νηπιαγωγοί.

καλά εντάξει αστειεύεσαι... ΔΕΝ είναι δυνατόν να μιλάς σοβαρά?  Δεν είναι δυνατόν άνθρωπος να λέει για ηλικία 5 ετών πως ακούνε τραγούδια και ζωγραφίζουν και αυτό κάτι έχει ή  πως δεν έχει κάτι....
Πως θα ολοκληρωθεί το παιδί αν δεν έχει περάσει το στάδιο αυτό? πως θα αποκτήσει δεξιότητες για να είναι για δικό του όφελος πιο ομαλή η εισαγωγή στη 2η εξαετία της ζωής του?
Είναι σημείο κλειδί ο νηπιαγωγός. 
Τι κάθομαι και γράφω? Από πότε το αυτονόητο θέλει εξηγήσεις???

Όσο για εμάς της Δευτεροβάθμιας ναι είναι δύσκολο το έργο μας αλλά δεν συγκρίνεται με το έργο της Πρωτοβάθμιας!!!!!!!
.... και για τις αντιγραφές σε μαθήματα που έγινε λόγος παραπάνω..... και ποιός δεν αντέγραψε... στην πράξη πόσο σεβόμαστε το έργο μας, την θέση μας και πως το  αντιμετωπίζουμε.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2010, 12:28:22 am από ferari »

Αποσυνδεδεμένος Μαφαλντα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 30, 2010, 12:31:04 am »
δυστυχως υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι ανεξαρτητου μορφωσης και ηλικιας!!!!!!οι οποιοι απλα θεωρουν οτιδηποτε κανουν οι ιδιοι οτι ειναι πανω απο ολα...σε οποιοδηποτε τομεα της ζωης τους!!!εξηγεις με λιγα λογια και αμα δεν καταλαβαινουν απλα τους αγνοεις!!!

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 30, 2010, 12:34:10 am »
Παιδιά έχετε δίκιο για αυτά που λέτε. Όμως, Ερση θα διαφωνίσω για το ότι απαξιώνουμε τη σχολή μας οι ίδιοι. Δεν αντιγράφουν όλοι και αντιγραφές γίνονται πιστεύω σε όλες τις σχολές. Επίσης, αν κάποιοι παίρνουν 9άρια και 10άρια δε σημαίνει απόλυτα ότι αντέγραψαν.
ΠΕ 60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144