*

Αποστολέας Θέμα: Το νέο νομοσχέδιο  (Αναγνώστηκε 582456 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #826 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:29:53 am »
Από τις 9:00 σήμερα έχουμε συνάντηση της ΔΟΕ με τη Διαμαντοπούλου. Πλήροφορίες λένε πως θα διευκρινιστεί και το θέμα των φετεινών προσλήψεων.

Ωραία, ελπίζω να υπάρχει κανένα νέο και προς την κατευθυνση του ¨δόκιμου¨και από πότε
και αν από φέτος, για όλες τις κατηγορίες;

Έτσι κι αλλιώς ο θεσμός του δόκιμου υπάρχει ήδη.  Την τρίτη χρονιά που διανύεις σαν μόνιμος σου έρχεται χαρτί ότι πλέον είσαι μόνιμος μετά από δύο χρόνια δοκιμασίας υποτίθεται. Το καινούριο είναι ο μέντορας που θα αποφασίζει αν θα συνεχίσεις να διδάσκεις ή αν θα πας διοικητικός. Το πιο άσχημο είναι η τριετής παραμονή στον πρώτο τόπο διορισμού και φαντάσου να έχεις κάνει και 3 χρόνια σε παραμεθόρια...

(έχω φωτογραφίες με χταπόδια που ψάρεψα και με ελληνικά mιrage να κυνηγάν τούρκικα f16..., άντε τυχεροί αυτές είναι εμπειρίες. Όποιος θέλει να του στείλω τη χταποδιέρα μου και να του πω που έχει χταπόδια σε Φούρνους και Ικαρία)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 15, 2010, 11:41:29 am από paschalist »
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:43:24 »

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #827 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:01:18 pm »
Καλημέρα,

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο... Εγώ σαν μαθηματικός, θα πρέπει να πάρω παιδαγωγική επάρκεια? Δεν την έχω ήδη απ την σχολή?
Αυτο ειναι τεραστιο ζητημα και δε βλεπω διαμαρτυρια καμια(ουτε απο την ΟΛΜΕ).
Το εχω γραψει απο χθες, οτι μας βλεπω να χανουμε σαββατοκυριακα και χρημα.
Τα πτυχια μας αχρηστα ειναι τελικα...

Η ΟΛΜΕ ασχολείται κυρίως με αυτόυς που έχουν μεγάλες προυπηρεσίες χωρίς ΑΣΕΠ.Αυτό έχω καταλάβει εγώ και ποσώς τους ενδιαφέρει για το πιστοποιητικό. Η Διαμαντοπούλου με το πιστοποιητικό θέλει απλά να αποθαρρύνει όσους περισσότερους μπορεί από το να δώσουν ΑΣΕΠ και πετάει το "ξεροκόμματο" του "όσοι έχουν 24 μήνες μπάινουν στον πίνακα μετα τη μεταβατική" για να καλμάρει και καλά τις αντιδράσεις. Η ουσία όμως του πιστοποιητικού είναι ότι εμάς τους ήδη απόφοιτους μας απαξιώνει τελείως. Ουσιαστικά ΚΑΤΑΡΓΕΙ τα πτυχία μας. Αυτό από μόνο του είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Είναι δυνατόν να διαβάζεις μια ζωή και εκεί μου η ζωή σου πάει να πάρει ένα ρυθμό να σου λέεί κυνικά ότι "οι σπουδές σου δε μου φτάνουν , γύρνα στο πανεπιστήμιο ξαναδιάβαζε και ξαναπλήρωνε (για πιστοποιητικο ), ξαναδιάβαζε και ξαναπλήρωνε (για ΑΣΕΠ) ;;;;" Και από την άλλη πως πολλοί συνάδελφοι δηλώνουν έτοιμοι να παρατήσουν τις ζωές τους και να τρέξουν να "πιστοποιηθούν ";;; Πώς δεχόμαστε να μας χαρακτηρίζει "ανεπαρκείς";;;;Αν δεν αντιδράσουμε  ΤΩΡΑ θα μας πάρει όλους η μπάλα και δε θα υπάρχει γυρισμός...Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρα. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες προυπηρεσίες με ή χωρίς ΑΣΕΠ που θίγονται. Είμαστε και εμείς εδώ ,οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ με μικρότερες προυπηρεσίες που ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΑΣΕΠ διότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ....Τελίκά κατά το υπουγείο τι θεωρούμαστε για να καταλάβω...απλά "επιβεβαιωμένοι"  κάτοχοι τίτλου "σπουδών";;;Δηλάδή σπουδάζαμε από χόμπι ;;;; Και κάτι τελευταίο : Τον τελευταίο καιρό όλοι παλεύουν να κατοχυρώσουν επαγγελματικά δικαιώματα..καλά κάνουν..Για τα δικά μας που ήταν υποτίθεται κατοχυρωμένα και ΘΙΓΟΝΤΑΙ θα μιλήσει κανείς ;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #828 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:13:18 pm »
Πικρές αλήθειες στην εκπαίδευση
Του Αποστολου Λακασα

Οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσουν αλλαγές με τον εκπαιδευτικό να βρίσκεται στο στόχαστρο της Πολιτείας. Θεωρούν, με λίγα λόγια, ότι με τις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, κ. Αννας Διαμαντοπούλου, αμφισβητείται η επαγγελματική επάρκεια των εκπαιδευτικών, ενώ αποψιλώνεται και η... τσέπη τους μετά τις περικοπές σε επιδόματα, 14ο μισθό κ. ά. Με τα ίδια μέτρα του υπ. Παιδείας δυσκολεύει ο δρόμος των αδιόριστων προς τον διορισμό, ενώ υποβαθμίζεται και το έργο στην τάξη. Αντίθετα, δεν ασχολούνται με τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό που περιέχει η απόφαση για κατάργηση της βάσης του 10...

Είναι δεδομένο ότι τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα λιτότητας δημιουργούν ένα κλίμα καχεξίας στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Η κακή χρονική συγκυρία αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια υλοποίησης των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας για την καλύτερη οργάνωση της ελληνικής εκπαίδευσης.

Γιατί, όμως, πρέπει να δοθούν επιπλέον οικονομικά κίνητρα ώστε να οργανωθεί το ελληνικό σχολείο όπως πρέπει; Αλλωστε, πότε σε περιόδους ευημερίας εφαρμόστηκαν τα μέτρα, των οποίων σήμερα η κ. Διαμαντοπούλου οριοθετεί εκ νέου την εφαρμογή; Το 2001, ο τότε υπουργός κ. Πέτρος Ευθυμίου είχε παρουσιάσει ένα σύστημα αξιολόγησης του έργου στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γιατί δεν έγινε ποτέ αξιολόγηση παρότι η χώρα ήταν σε περίοδο προολυμπιακής ευφορίας, χιλιάδες ήταν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για να διδάξουν στα παιδιά τα ολυμπιακά ιδεώδη, ενώ την ίδια στιγμή εφαρμοζόταν η διαθεματικότητα στη διδασκαλία των μαθημάτων; Δεν θα έπρεπε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των κονδυλίων που δόθηκαν για νέα βιβλία και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών; Ποιο ήταν το μερίδιο του υπουργείου Παιδείας και ποιο των εκπαιδευτικών για την μη υλοποίηση της αξιολόγησης; Μήπως η ηγεσία του υπουργείου θα έπρεπε να είναι αποφασισμένη να περάσει μέτρα που κρίνονται αντιλαϊκά;

Ενα άλλο σημείο τριβής μεταξύ ομοσπονδιών - υπ. Παιδείας σήμερα είναι το νέο σύστημα προσλήψεων. Πλέον οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα περνούν περίοδο διετούς δοκιμασίας και κατόπιν θα κρίνονται εάν θα πάνε σε σχολείο ή σε διοικητική θέση, ενώ θα παραμένουν υποχρεωτικά για τρία χρόνια στον τόπο πρώτου διορισμού (συνήθως μακριά από την κατοικία τους). Καθώς υπάρχει μεταβατική περίοδος για όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού, είναι απορίας άξιον γιατί το νέο σύστημα προκαλεί αντιδράσεις αφού είναι εναρμονισμένο με το νέο σύστημα του υπ. Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεν έχει το δικαίωμα το υπουργείο Παιδείας να ορίζει τον τρόπο διορισμού, όταν έχει εξασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας; Και γιατί να μην κάνουν οι εκπαιδευτικοί το πλήρες ωράριο για το οποίο πληρώνονται;

Δεν είναι παράλογο το 20% των εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση να είναι υπεράριθμο; Τελικά, όποιος και εάν φταίει –περισσότερο ή λιγότερο– για τις παθογένειες της δημόσιας εκπαίδευσης, φθάσαμε στο σημείο η οικονομική κρίση να δρομολογεί αλλαγές, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν αποφασισθεί από καιρό. Η ραθυμία, η οποία χαρακτηρίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, έχει παγιώσει παρανοϊκές καταστάσεις. Αυτή η απαξίωση δεν ταιριάζει στον ευσυνείδητο Ελληνα εκπαιδευτικό λειτουργό

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #829 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:16:15 pm »
κατά την άποψη μου το νέο νομοσχέδιο είναι καλύτερο από ό,τι ίσχυε ως τώρα.
το πρόβλημα είναι οι λίγοι διορισμοί και όχι ο νέος τρόπος πρόσληψης.
γιατί οι 24μηνήτες να μη ξαναδώσουν ασεπ όπως όλοι οι κοινοί θνητοί; στο κάτω κάτω πάλι ευνοούνται με το νέο σύστημα διότι θα βρεθούν με 20 επιπλέον μόρια στο τσεπάκι τους με μια επιτυχία ενώ παλιά οι επιτυχόντες έπαιρναν ψίχουλα από την προυπηρεσία.

το αν ανατράπηκαν τα σχέδιά τους.... ΕΛΕΟΣ! το κατανοώ.... αλλά μη ξεχνάμε ότι αυτό ισχύει για τους μισούς Έλληνες εργαζομένους...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:43:24 »

Αποσυνδεδεμένος sylfa

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #830 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:24:27 pm »
κατά την άποψη μου το νέο νομοσχέδιο είναι καλύτερο από ό,τι ίσχυε ως τώρα.

Είναι καλύτερο το ότι ακυρώνουν ουσιαστικά τα πτυχία μας? Συγνώμη αλλά 4 χρόνια τι κάναμε? Σπουδάζαμε για να πάρουμε ένα τίποτα και να έρθει η κυρία Διαμαντοπούλου να μας κάνει εκπαιδευτικούς? Πάσχει σε πάρα πολλά σημεία το νέο νομοσχέδιο και δυστυχώς το καταλαβαίνουμε μόνο όσοι θιγόμαστε άμεσα. Δεν περίμενα να ακούσω από συνάδελφο ότι το σύστημα που πάνε να περάσουν είναι καλύτερο από ότι ίσχυε εως τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το προηγούμενο σύστημα ήταν καλό, αλλά τουλάχιστον στο προηγούμενο σύστημα θεωρούμασταν πτυχιούχοι, όχι άχρηστοι κάτοχοι ενός πάπυρου  :-X

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #831 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:40:54 pm »
η ακύρωση του πτυχίου έτσι όπως την εννοείς ίσχυε και ισχύει. ποιοι δεν είναι άμεσα θιγόμενοι; και το παλιό σύστημα να υπήρχε με το περιορισμό των προσλήψεων πάλι θα έμεναν απ' έξω πολλοί από όσους περίμεναν να διοριστούν.

μήπως εγώ δεν είμαι άμεσα θιγόμενη εφ' όσον του χρόνου περίμενα να είμαι αναπληρώτρια;
απλώς ενοχλούμαι όταν βλέπω κάποιους να θεωρούν μόνο τους εαυτούς τους θιγομενους.

δηλ δε μας νοιάζει που η Ελλάδα πάει για πτώχευση αρκεί εμείς να τρυπώσουμε;

γιατί ο 24μηνίτης θίγεται περισσότερο από τον ωρομίσθιο;

λοιπόν κατά την άποψή μου όλοι θίγονται από την μείωση των προσλήψεων. το καινούριο όμως σύστημα πρόσληψης είναι καλύτερο σε γενικές γραμμές.

Αποσυνδεδεμένος drakos13

• Πλήρες μέλος
  • πε03
    • Προφίλ
« Απάντηση #832 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:56:00 pm »
Κι εγω συμφωνω οτι ειναι καλυτερο σε γενικες γραμμες απο το προηγουμενο αφου θα υπαρχει μονο ενας πινακας.
Στη τελικη ειμαστε διασπασμενοι και παντα θα ειμαστε. Θυμαμαι οταν με μηδενικη προυπηρεσια και αφου πετυχα στον ασεπ εμφανιστηκα στο σχολειο ως ωρομισθιος και χαρακτηριστηκα ως ''ασεπιτης που τους τρωω τις θεσεις'' (απο συναδελφο με καμια επιτυχια ασεπ)
Το θεμα ειναι οτι δε θα υπαρχουν διορισμοι απο εδω και μπρος..

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #833 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:56:58 pm »
η ακύρωση του πτυχίου έτσι όπως την εννοείς ίσχυε και ισχύει. ποιοι δεν είναι άμεσα θιγόμενοι; και το παλιό σύστημα να υπήρχε με το περιορισμό των προσλήψεων πάλι θα έμεναν απ' έξω πολλοί από όσους περίμεναν να διοριστούν.

μήπως εγώ δεν είμαι άμεσα θιγόμενη εφ' όσον του χρόνου περίμενα να είμαι αναπληρώτρια;
απλώς ενοχλούμαι όταν βλέπω κάποιους να θεωρούν μόνο τους εαυτούς τους θιγομενους.

δηλ δε μας νοιάζει που η Ελλάδα πάει για πτώχευση αρκεί εμείς να τρυπώσουμε;

γιατί ο 24μηνίτης θίγεται περισσότερο από τον ωρομίσθιο;

λοιπόν κατά την άποψή μου όλοι θίγονται από την μείωση των προσλήψεων. το καινούριο όμως σύστημα πρόσληψης είναι καλύτερο σε γενικές γραμμές.
Δε νομίζω ότι βοηθάει να συγκρίνουμε ποιος θίγεται περισσότερο.Όλοι θιγόμαστε λίγο ή πολύ και κυρίως οι κόποι χρόνων.Το θέμα μας είναι να παλέψουμε όλοι ενωμένοι!
Και το αν η Ελλάδα πάει για πτώχευση ή ποιοι λόγοι μας οδήγησαν εκεί με αφήνει παγερά αδιάφορη.Έτσι κι αλλιώς εμείς πληρώνουμε είτε υπάρχει η οικονομική κρίση είτε όχι αν και κατα τη γνωμη μου μερικους τους βολεύει να κρύβονται πίσω από την έννοια "οικονομική κρίση" που πιο πολύ φαινομενικη είναι.Κάποιοι θα συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια τη στιγμή που κάποιοι θα τρώνε (αν έχουν κάτι να φάνε) με τα χέρια.
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος sylfa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #834 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:58:55 pm »
Η ύπαρξη ενός πίνακα είναι σαφώς καλύτερη από το υπάρχον σύστημα.
Το θέμα όμως είναι τί μας ζητούν να κάνουμε για να φτάσουμε σ' αυτόν τον πίνακα...  ;)

Παράθεση από: maryk
Και το αν η Ελλάδα πάει για πτώχευση ή ποιοι λόγοι μας οδήγησαν εκεί με αφήνει παγερά αδιάφορη.Έτσι κι αλλιώς εμείς πληρώνουμε είτε υπάρχει η οικονομική κρίση είτε όχι αν και κατα τη γνωμη μου μερικους τους βολεύει να κρύβονται πίσω από την έννοια "οικονομική κρίση" που πιο πολύ φαινομενικη είναι.Κάποιοι θα συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια τη στιγμή που κάποιοι θα τρώνε (αν έχουν κάτι να φάνε) με τα χέρια.

Συμφωνώ απόλυτα.
Επίσης ατυχούλα την περίπτωση της μείωσης διορισμών θα ήταν προτιμότερο να μας έλεγαν ακούστε κυρίες και κύριοι για τα επόμενα 10 χρόνια πχ δεν διορίζεται κανείς! Όπως ανακοίνωσαν ότι δε θα γίνονται πλέον προσλήψεις σε όλους τους φορείς του δημοσίου έτσι έπρεπε να κάνουν και με εμάς ήκαι όχι να ρίξουν στον κόσμο το παραμύθιι της εξαίρεσης μας από τη μείωση προσλήψεων και μετά να μας πετάξουν στα σκουπίδια...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 15, 2010, 01:06:55 pm από sylfa »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #835 στις: Απριλίου 15, 2010, 01:02:05 pm »
μα εγώ δε βλέπω καμιά ενότητα στον αγώνα. κάποιους μονάχα βλέπω προσπαθούν τελείως κοντόφθαλμα να εξαιρεθούν των δύσκολων νέων μέτρων. ε.. αυτό μου τη σπάει...

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #836 στις: Απριλίου 15, 2010, 01:03:23 pm »
Μέχρι τώρα ξέραμε : Άμα σπουδάσεις Φαρμακοποιος μπορείς να ανοίξεις Φαρμακείο, άμα σπουδάσεις Οπτικός μπορείς να ανοίξεις κατάστημα με οπτικά, άμα σπουδάσεις Δικηγόρος μπορείς να ανοίξεις γραφείο ή τουλάχιστον προς τα εκεί είναι η πορεία σου. Μέχρι τώρα επίσης ξέραμε ότι άμα σπουδάσεις (= είσαι πτυχιούχος δημόσιου πανεπιστημίου) Θεολόγος, Φιλόλογος, Μαθηματικός, Φυσικός , Χημικός, κτλ η πορεία σου είναι προς την εκπαίδευση δημόσια ή ιδιωτική. Θα μου πουν μερικοί αυτό δεν είναι απόλυτο, δεν μπορούν όλοι να γίνουν εκπαιδευτικοί. Συμφωνώ. Όταν σπουδάζαμε όμως δεν υπήρχε καμία τυπική διάκριση, ήταν θέμα προσωπικής επιλογής. Όταν σπουδάζαμε όμως κανείς δε μας είπε ότι σε μερικά χρόνια δε θα αρκούν οι σπουδές μας για να μπούμε στην εκπαίδευση. Όταν σπουδάζαμε ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Έτσι ξέραμε. Γιατί ΤΟΟΟΣΟΣ εμπαιγμός ;;;;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. Αν θέλει σώνει και καλά να το καθιερώσει ας το κάνει γι αυτόυς που θα μπούν ΦΕΤΟΣ στις σχολές. Μην ακούτε τις επικοινωνιακές "κορώνες" της 'Αννας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ !!!!!!

Αν περάσει το πιστοποιητικό για όλους θα το ζητήσουν και στην ιδιωτική εκπαίδευση ως τυπικό προσόν. Ας καταλάβουμε τι πάει να γίνει. Τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΣΟ

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #837 στις: Απριλίου 15, 2010, 01:08:14 pm »
Ειχαν πει οτι στις 12 η Διαμαντοπουλου θα δωσει διευκρινισεις για το νομοσχεδιο. Τι εγινε ???

Αποσυνδεδεμένος sylfa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #838 στις: Απριλίου 15, 2010, 01:13:23 pm »
μα εγώ δε βλέπω καμιά ενότητα στον αγώνα. κάποιους μονάχα βλέπω προσπαθούν τελείως κοντόφθαλμα να εξαιρεθούν των δύσκολων νέων μέτρων. ε.. αυτό μου τη σπάει...

Και 'μενα μου τη σπάει και καταλαβαίνω αυτό που λες. Είναι όμως κομμάτι παγίδα για τον κόσμο που ίσως δε γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται. Αν ο άσχετος με την εκπαίδευση ακούει ότι θα διοριστούν οι τάδε που έχουν μια Α' προϋπηρεσία αυτόματα το μυαλό του πάει στο ότι δε μένει κανείς στην απ' έξω και αδικημένος. Επικοινωνιακό τρικ? Εξυπνάδα? Φίμωση των θιγόμενων μέσω της παραπλάνησης των υπολοίπων? :P Πες το όπως θες, η φωτιά όμως καίει εκεί που πέφτει...

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #839 στις: Απριλίου 15, 2010, 01:19:46 pm »
Είναι έγγαμη με πολιτικό μηχανικό, και έχουν ένα γιο το Χαρίδημο που φοιτά στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός της πηγαίνει στο ιδιωτικό Σχολείο του Γείτονα στη

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)