0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: ioanna89 στις Μαΐου 17, 2010, 10:25:04 amΠάλι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει απειλή πολέμου, αλλά ότι μια μερίδα του κεφαλαίου και στις δύο χώρες (και του διεθνούς κεφαλαίου) έχει συμφέρον να παύσει να υπάρχει αυτή η απειλή, προκειμένου να κάνει απρόσκοπτα μπίζνες στην περιοχή.ξέρεις η παύση της απειλής είναι πιθανότερο να γίνει μετά από έναν πόλεμο (ψυχρό/θερμό) παρά από μειώσεις εξοπλισμών και αλλαγής της "ιστορίας", μια μερίδα του κόσμου που λες, πιστεύει ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση της όλης κατάστασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να υπάρξει εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου από τα διεθνή και τοπικά συμφέροντα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με το "καλό" δηλαδή ψυχρό πόλεμο, όπου ψυχολογικοί και οικονομικοί παράγοντες θα οδηγήσουν την μια πλευρά να διαπραγματευτεί προσφέροντας ότι της ζητηθεί είτε με το "κακό" δηλαδή θερμό πόλεμο.Τώρα ζούμε τον ψυχρό και μάλιστα στην μεγαλύτερη ένταση του, αφού πείθουν με "επιχειρήματα" τους νεοέλληνες ότι οι εξοπλισμοί είναι "κακό" η ιστορία που μπορεί να ενισχύει το εθνικό φρόνημα είναι "κακό" και ότι οφείλουμε να ήμαστε με την "αντικειμενική" ιστορία. Η παγίδα είναι καλά στημένη. Λέμε στα παιδιά να διαβάζουν πηγές για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αφού "αντικειμενική" ιστορία δεν υπάρχει ΟΥΤΕ θα υπάρξει και ξεχνάμε να τους πούμε για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ότι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ της ΧΩΡΑΣ τους και επομένως και το δικό τους πρέπει να είναι η προτεραιότητα τους.
Πάλι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει απειλή πολέμου, αλλά ότι μια μερίδα του κεφαλαίου και στις δύο χώρες (και του διεθνούς κεφαλαίου) έχει συμφέρον να παύσει να υπάρχει αυτή η απειλή, προκειμένου να κάνει απρόσκοπτα μπίζνες στην περιοχή.
Παράθεση από: kinegiros στις Μαΐου 17, 2010, 10:44:44 amΠαράθεση από: ioanna89 στις Μαΐου 17, 2010, 10:25:04 amΠάλι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει απειλή πολέμου, αλλά ότι μια μερίδα του κεφαλαίου και στις δύο χώρες (και του διεθνούς κεφαλαίου) έχει συμφέρον να παύσει να υπάρχει αυτή η απειλή, προκειμένου να κάνει απρόσκοπτα μπίζνες στην περιοχή.ξέρεις η παύση της απειλής είναι πιθανότερο να γίνει μετά από έναν πόλεμο (ψυχρό/θερμό) παρά από μειώσεις εξοπλισμών και αλλαγής της "ιστορίας", μια μερίδα του κόσμου που λες, πιστεύει ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση της όλης κατάστασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να υπάρξει εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου από τα διεθνή και τοπικά συμφέροντα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με το "καλό" δηλαδή ψυχρό πόλεμο, όπου ψυχολογικοί και οικονομικοί παράγοντες θα οδηγήσουν την μια πλευρά να διαπραγματευτεί προσφέροντας ότι της ζητηθεί είτε με το "κακό" δηλαδή θερμό πόλεμο.Τώρα ζούμε τον ψυχρό και μάλιστα στην μεγαλύτερη ένταση του, αφού πείθουν με "επιχειρήματα" τους νεοέλληνες ότι οι εξοπλισμοί είναι "κακό" η ιστορία που μπορεί να ενισχύει το εθνικό φρόνημα είναι "κακό" και ότι οφείλουμε να ήμαστε με την "αντικειμενική" ιστορία. Η παγίδα είναι καλά στημένη. Λέμε στα παιδιά να διαβάζουν πηγές για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αφού "αντικειμενική" ιστορία δεν υπάρχει ΟΥΤΕ θα υπάρξει και ξεχνάμε να τους πούμε για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ότι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ της ΧΩΡΑΣ τους και επομένως και το δικό τους πρέπει να είναι η προτεραιότητα τους. Ωραία. Σύμφωνα με την γνώμη σου, πρέπει να συνεχίσουμε τους εξοπλισμούς (τρίβουν τα χέρια τους Merkel Σαρκοζί και Ομπάμα), να χρεοκοπήσουμε στα σίγουρα και μετά, με το "υψηλό" φρόνημα που θα έχουμε να φωνάξουμε για τον "βιασμό" τον "πατέρα" πόλεμο... Τέλοσπάντων. Εγώ δεν έχω καμία διάθεση για επεκτατικό πόλεμο. Αν οι Τούρκοι δοκιμάσουν να εισβάλουν στην χώρα μας, δεν θα μας βοηθήσουν οι πανάκριβοι εξοπλισμοί, αλλά μόνο το υψηλό φρόνημα και η γενναιότητα για μάχη σώμα με σώμα. Εκεί θα δω, την "μαγκιά" του καθένα... Γνωρίζω πως στην κατοχή κάτι "υπερεθνικιστές" Έλληνες έγιναν δοσίλογοι και μαυραγορίτες, ενώ κάτι "ειρηνιστές" μάτωσαν στην αντίσταση... Εγω πιστεύω στην θεωρία της εξέλιξης και στον 21ο αιώνα οφείλουμε να δίνουμε τον πρώτο λόγο στην "μητέρα" ΕΙΡΗΝΗ. (Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έζησε ο Θουκυδίδης!)
....si vis pacem, para bellum
...καλο ειναι να διαβαζουμε ιστορια και να τη μελεταμε ...
Παράθεση από: kinegiros στις Μαΐου 17, 2010, 12:07:23 pm....si vis pacem, para bellum Ή ....si vis bellum, para pacem .Παράθεση από: mardz στις Μαΐου 17, 2010, 12:07:59 pm...καλο ειναι να διαβαζουμε ιστορια και να τη μελεταμε ... Όχι μόνο ιστορία, και λογοτεχνία και μαθηματικά και κοινωνιολογία και φυσική.....Όλα τα μαθήματα έχουν την αξία τους.
Λέω να φτιάξουμε νέο θέμα με τίτλο "Να "σβήσει" το μίσος από το pde" Ο καθένας λέει τα πράγματα από την σκοπιά του και όταν κάποιος διαφωνεί, επικρατούν τα πάθη και όχι η λογική. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα (είτε σε φόρουμ, είτε μεταξύ κρατών). Ίσως είναι ένα από τα έμφυτα χαρακτηριστικά του ανθρώπου.Πάντως, πέρα από όλα αυτά, υπάρχει μια αντικειμενική πραγματικότητα που ερμηνεύει σε κάποιο βαθμό τη βάση των περισσότερων αντιπαραθέσεων στον κόσμο: οι διαχωρισμοί μεταξύ θρησκειών και τα οικονομικά συμφέροντα. Χωρίς αυτά τα δύο ίσως να γλυτώναμε πολλούς πολέμους. Αλλά μάλλον δεν γίνεται αυτό.
Παράθεση από: Ερση στις Μαΐου 17, 2010, 12:35:58 amσύγχυσις καμία ,δλδ επειδή δεν υπήρχε η εκάστοτε συνθηκή ή το όποιο πρωτόκολλο να οριοθετήσει συνοριακά την Ελλάδα των σύγχρονων χρόνων νομιμοποιούμε την κατοχή ελληνικών εδαφών ,τί θα λέω δλδ στους μαθητές μου ;<<Ξέρετε πάιδες μη συγκινείστε με το μεγαλείο του
σύγχυσις καμία ,δλδ επειδή δεν υπήρχε η εκάστοτε συνθηκή ή το όποιο πρωτόκολλο να οριοθετήσει συνοριακά την Ελλάδα των σύγχρονων χρόνων νομιμοποιούμε την κατοχή ελληνικών εδαφών ,τί θα λέω δλδ στους μαθητές μου ;<<Ξέρετε πάιδες μη συγκινείστε με το μεγαλείο του