0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: morfoula_mc στις Μαΐου 28, 2010, 05:28:54 pmΠαράθεση από: giannios στις Μαΐου 28, 2010, 04:57:37 pmErmionoula Kαταρχήν δεν σε αποκάλεσα τσούλα. Τώρα εσύ γιατί θίχτηκες και νόμιζες ότι σε αποκαλώ έτσι δεν το γνωρίζω. Πάντως λένε όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.Τέλος πάντων, για το θέμα το ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά είναι γεγονός. Νομίζω έχει βγάλει πόρισμα και ο Συνήγορος του Πολίτη περί διακρίσεων φύλου εις βάρος των ανδρών. Από την άλλη και εγώ αν ήμουν εργοδότης θα ήθελα να βλέπω γυναικεία μπούτια και όχι ανδρικά.Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν φύγει ακόμα από την νοοτροπία του πανεπιστημίου. Το θέμα είναι ότι μερικοί Έλληνες δεν έχουν φύγει από τη νοοτροπία ότι η γυναίκα είναι αντικείμενο προς τέρψη των ανδρών... Εξαιρετικά προοδευτικές απόψεις... Επίπεδο.... +++++++Απλά να ξέρετε ότι η διεθνής βιβλογραφία λέει ότι οι γυναίκες μπορεί να βρίσμουν λίγο πιο εύκολα δουλειά, αλλά βρίσκουν δουλειές που ανήκουν στα λεγόμενα "χαμηλά" επαγγέλματα (πωλήτριες, κωμμώτριες, ρεσεψιονιστ, γραμματείς, υπάλληλοι γραφείου). Η ανέλιξη μιας γυνάικας πιο ψηλά στην ιεραρχία απαιτεί πολλές θυσίες από αυτή, θυσίες που δεν απαιτούνται από έναν άνδρα με τα ίδια αντικειμενικά προσόντα. Μία γυνάικα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να αποδείξει την αξία της, ενώ η αξία ενός άνδρα θεωρείται δεδομένη.Επίσης, το γεγονός ότι η γυναίκα αναγκαστικά κάνει διακοπές στην καριέρα της, λόγω εγκυμοσύνης, λόγω (ίσως) αναγκαίας μετακόμισης γιατί ο άντρας της βρήκε ακλύτερη δουλειά σε άλλη πόλη κλπ, συντελεί στο να μην προχωρά η καριέρα της.Επιπλέον, πόσοι άνδρες μπορούν να έχουν μια γυναίκα για διευθύντρια; Πολλοί λίγοι! Όπότε, οι γυναίκες δεν προτιμώνται σε ανώτερες θεσεις....Και, πόσοι άντρες είναι διατεθειμένοι να φροντίσουν το σπίτι και την οικογένεια τους προκειμένου η γυναίκα τους να ασχοληθέι με την προώθηση της καριέρας τους; Ελάχιστοι. Ενώ η γυναίκα θεωρείται υποχρεωμένη να αναλάβει όλες αυτές τις ευθύνες παράλληλα με τη δουλειά της.Ας μην μένουμε, λοιπόν, στο πόσο πιο εύκολα μπορεί ή όχι να βρει δουλειά μια γυναίκα, αλλά ας κοιτάξουμε και ΤΙ δουλειά θα βρει η γυναίκα και ΤΙ ο άντρας!Όποιος επιθυμε'ι βιβλιογραφία, μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα.
Παράθεση από: giannios στις Μαΐου 28, 2010, 04:57:37 pmErmionoula Kαταρχήν δεν σε αποκάλεσα τσούλα. Τώρα εσύ γιατί θίχτηκες και νόμιζες ότι σε αποκαλώ έτσι δεν το γνωρίζω. Πάντως λένε όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.Τέλος πάντων, για το θέμα το ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά είναι γεγονός. Νομίζω έχει βγάλει πόρισμα και ο Συνήγορος του Πολίτη περί διακρίσεων φύλου εις βάρος των ανδρών. Από την άλλη και εγώ αν ήμουν εργοδότης θα ήθελα να βλέπω γυναικεία μπούτια και όχι ανδρικά.Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν φύγει ακόμα από την νοοτροπία του πανεπιστημίου. Το θέμα είναι ότι μερικοί Έλληνες δεν έχουν φύγει από τη νοοτροπία ότι η γυναίκα είναι αντικείμενο προς τέρψη των ανδρών... Εξαιρετικά προοδευτικές απόψεις... Επίπεδο....
Ermionoula Kαταρχήν δεν σε αποκάλεσα τσούλα. Τώρα εσύ γιατί θίχτηκες και νόμιζες ότι σε αποκαλώ έτσι δεν το γνωρίζω. Πάντως λένε όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.Τέλος πάντων, για το θέμα το ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά είναι γεγονός. Νομίζω έχει βγάλει πόρισμα και ο Συνήγορος του Πολίτη περί διακρίσεων φύλου εις βάρος των ανδρών. Από την άλλη και εγώ αν ήμουν εργοδότης θα ήθελα να βλέπω γυναικεία μπούτια και όχι ανδρικά.Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν φύγει ακόμα από την νοοτροπία του πανεπιστημίου.
ισοτητα υπαρχει μονο εκει που συμφερει...ισοτητα στους μισθους πχ....στα δυσκολα οπως ο στρατος οχι φυσικα...ευχομαι να μην δωσει ο θεος ποτε να εχουμε συρραξη με τους διπλα...τοτε ας μιλησουν για ισοτητα στους εξ ανατολων που σεβονται τα δικαιωματα των 2 φυλων...
Ermionoula Kαταρχήν δεν σε αποκάλεσα τσούλα. Τώρα εσύ γιατί θίχτηκες και νόμιζες ότι σε αποκαλώ έτσι δεν το γνωρίζω. Πάντως λένε όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.Τέλος πάντων, για το θέμα το ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά είναι γεγονός. Νομίζω έχει βγάλει πόρισμα και ο Συνήγορος του Πολίτη περί διακρίσεων φύλου εις βάρος των ανδρών. Από την άλλη και εγώ αν ήμουν εργοδότης θα ήθελα να βλέπω γυναικεία μπούτια και όχι ανδρικά.Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν φύγει ακόμα από την νοοτροπία του πανεπιστημίου. Νομίζουν ότι είναι το παν. Η Ελλάδα δεν χωρά άλλους πτυχιούχους, δεν φταίει ο νέος που περνάει. Και εγώ όταν ήμουν νέος 17 ετών με ενοιαζε να κάνω φοιτητική ζωή, δεν έβλεπα τοπν εφιάλτη της ανεργίας. Οι μαλάκες οι γονείς και οι πολιτικοί φταίνε. Αντί να κλείσουν τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ (το έχω ξανααναφέρει σε topic) έχουν φτάσει σε σημείο να τα διπλασιάζουν κάθε χρόνο. Ο λόγος είναι ένας: για να παρακαλάτε τα βύσματα για δουλίτσα και να έχουν υποχείρια τους πολίτες.Πάντως δουλειές υπάρχουν, αλλά άσχετες.
Καμία δεν σας απαντάει παιδιά! Σας έχουν απαξιώσει πλήρως! Που θα πάει όμως... Θα γεννήσουμε κάποτε και εμείς...