0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MARKOS στις Φεβρουαρίου 04, 2011, 09:32:45 pmεγω εχω δικο μου βουτυρο δε χρειαζομαι αλλου. παντως, μιλαμε ολοι για το επαγγελμα του εκπ/κου λες και εχει μονο στραβα. λες και ολα τα αλλα επαγγελματα ειναι σαφως κατωτερα (γιατι λεχθηκε απο αρκετους αυτο). Ε, ας επιλεξουμε απο τα εκατονταδες αλλα καλυτερα επαγγελματα.προσωπικα δε μιλησα για 40 ωρες στους εκπ/κους, αλλα για τους αλλους δημοσιους υπαλληλους.αλλα μου κανει εντυπωση πως κανεις μας δεν παραδεχεται οτι υπαρχει δοση αληθειας στα λογια του συναδελφου killbill .Εθελοτυφλουμε? η θελουμε να κανουμε σοφιστικους συλλογισμους.o Markos ακολουθει τη "μεση"οδο!Φίλε Μάρκο ,δεν ακολουθείς τη μέση όδο. Ακολουθείς την οδό εκείνων που στρέφουν την κοινωνία εντίον των εκπαιδευτικών ,χωρίς να το καταλαβαίνεις. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι άμεμπτοι ή ότι δεν έχουν χίλια στραβά. Αλλά σε χαλεπούς καιρούς , όλες αυτές οι "συζητήσεις " γίνονται εκ του πονηρού καια αποπροσανατολίζουν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα : την άυξηση των κονδυλίων για την παιδεία, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, τις μαζικές προσλήψεις, την συνεχή και ποιοτική επιμόρφωση και αλλα πολλά. Λυπάμαι, αλλά είμαστε όλοι -λίγο ή πολύ- αφελείς και μοιραίοι. Άξιοι της μοίρας μας ...
εγω εχω δικο μου βουτυρο δε χρειαζομαι αλλου. παντως, μιλαμε ολοι για το επαγγελμα του εκπ/κου λες και εχει μονο στραβα. λες και ολα τα αλλα επαγγελματα ειναι σαφως κατωτερα (γιατι λεχθηκε απο αρκετους αυτο). Ε, ας επιλεξουμε απο τα εκατονταδες αλλα καλυτερα επαγγελματα.προσωπικα δε μιλησα για 40 ωρες στους εκπ/κους, αλλα για τους αλλους δημοσιους υπαλληλους.αλλα μου κανει εντυπωση πως κανεις μας δεν παραδεχεται οτι υπαρχει δοση αληθειας στα λογια του συναδελφου killbill .Εθελοτυφλουμε? η θελουμε να κανουμε σοφιστικους συλλογισμους.o Markos ακολουθει τη "μεση"οδο!
προσωπικα δε μιλησα για 40 ωρες στους εκπ/κους, αλλα για τους αλλους δημοσιους υπαλληλους.
Και κάτι ακόμη για τους αδαείς : Εμείς δεν είμαστε εκπαιδευτικοί μόνο. Είμαστε ,χωροφύλακες, γραμματείς, ψυχολόγοι, φίλοι, γονείς ,διορθωτές, ενίοτε και καθαριστές σε ένα σχολείο. Ας μας πει κάποιος πώς μετρούνται οι αμέτρητες ώρες της γραμμματειακής υποστήριξης και πόσο αμείβονται οι αμέτρητες ώρες που απαιτούνται για τη διόρθωση των εκατοντάδων γραπτών. Αντε, γιατί και η ανοησία έχει όρια !!!
Παράθεση από: MARKOS στις Φεβρουαρίου 04, 2011, 09:32:45 pmπροσωπικα δε μιλησα για 40 ωρες στους εκπ/κους, αλλα για τους αλλους δημοσιους υπαλληλους.Γιατί ξέρεις ακριβώς κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι;Αλλά ξαναλέω ότι χάνουμε την ουσία. Το θέμα δεν είναι αν μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλέψει μισή ώρα παραπάνω ή όχι, αλλά ποιο θα είναι το κέρδος από αυτήν την αύξηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κανείς εργαζόμενος δεν θα κερδίσει τίποτα. Ο στόχος είναι να μάθουν όλοι (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) να δουλεύουν περισσότερο με συνεχώς λιγότερα χρήματα. Και η ανεργία όλο και θα αυξάνεται...Γιατί να είμαστε ειλικρινείς, μείωση του δημόσιου τομέα την ώρα που καταστρέφεται ο ιδιωτικός σημαίνει μόνο ανεργία.
ηδη ειναι υπερδιπλασιοι.
Παράθεση από: Sun στις Φεβρουαρίου 04, 2011, 09:49:55 pmΚαι κάτι ακόμη για τους αδαείς : Εμείς δεν είμαστε εκπαιδευτικοί μόνο. Είμαστε ,χωροφύλακες, γραμματείς, ψυχολόγοι, φίλοι, γονείς ,διορθωτές, ενίοτε και καθαριστές σε ένα σχολείο. Ας μας πει κάποιος πώς μετρούνται οι αμέτρητες ώρες της γραμμματειακής υποστήριξης και πόσο αμείβονται οι αμέτρητες ώρες που απαιτούνται για τη διόρθωση των εκατοντάδων γραπτών. Αντε, γιατί και η ανοησία έχει όρια !!!Συμφωνώ!! Με τη μόνη διαφορά βέβαια ότι όλα αυτά τα ξερουμε εκ των προτέρων και κάποια είναι και μέρος της δουλειάς μας εξ ορισμού, επομένως το να τα επικαλούμαστε τώρα δεν ξέρω αλήθεια πόσο ωφελεί το κατά τα άλλα δίκαιο των αιτημάτων μας!
"κάποια" από αυτά έγραψα kozzi1 και αναφέρομαι στο να ειμαστε φίλοι, διορθωτές, ψυχολόγοι...όσο για τη γραμματειακή υποστήριξη και την εκτέλεση των διοικητικών εργασιών σαφώς ΚΑΙ αυτές ορίζονται απο τον 1566 ως συμβατική μας υποχρέωση, είτε μας αρέσει είτε όχι! Σε διορθώνω και ως προς τούτο - το πρωτόκολλο και τα στατιστικά είναι αποκλειστικά δουλειά του υποδ/ντή - ή του δ/ντή εφόσον δεν υπάρχει υποδ/ντης (βλ. καθηκοντολόγιο) και δεν υποχρεούμαστε ως εκ τούτου να εκτελούμε ό,τι αφορά σε αυτά. Μπορεί να μην μας αρέσει, μπορεί βεβαίως αυτή να μην είναι η βασικη μας υποχρέωση αλλά υπάρχει νομίμως ως υποχρέωση...και αν αρνούμαστε να κάνουμε ο,τιδήποτε άλλο δεν άπτεται της καθαρά διδακτικής διαδικασίας τότε να μη τα θέλουμε όλα δικά μας - και 21 ώρες αποκλειστικά διδασκαλίας και τίποτα άλλο!! Γιατί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν είναι ζώα να δουλεύουν 40 ώρες και μεις 21! ας ρίξουμε και λίγο νερό στο κρασί μας επ΄αυτού...Στην τελική να κάνουμε μάθημα μας είπαν - που είναι και ο φυσικός μας ρόλος - όχι να σκάψουμε νταμάρια!!
δυστυχως όλοι κρινόμαστε με τα ίδια μέτρα και σταθμάδεν ειναι το ίδιο οι 21ώρες με τις 18 ή τις 16 ή με ακόμη λιγότερες δεν είναι όλες οι ειδικότητες ίδιες δεν είναι ολες οι τάξεις ιδιεςδεν είναι οι συνθήκες εργασίας παντού ίδιεςαρνούμαι να δεχτω οτι υπάρχουν συναδελφοι που αγνοούν τα παραπάνω και συμφώνούν με την αύξηση του ωραρίου.....
τοτε μαλλον δε θα απεχει και πολυ απο τα αλλα "ζωα"