0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
σωστα μιλας KYRINIS , αλλα σου διαφευγει επιμελως το πιο σημαντικο.Ποιος εργαζομενος καθεται 2 μηνες το καλοκαιρι, 15 μερες χριστουγεννα,15 πασχα και δεν χανει τις αργιες 25μαρτιου 28 οκτωβριου κλπ κλπ συνελευσεις, εκλογες κλπ κλπ Ως εκ τουτου το 40+ωρες την εδβομαδα μαλλον γινεται 40-Για να λεμε και τις αληθειες.και αν σας κουραζει τοσο τότε γιατι δεν αλλαζατε επαγγελμα?...
Και το κυριότερο: μόνο εγώ είμαι που για τις 20 διδακτικές διδακτικές ώρες στο σχολείο αφιερώνω άλλες 20 στο σπίτι για να προετοιμαστώ, να σχεδιάσω το μάθημά μου, ώστε να μπορώ να σταθώ στην τάξη; Και αυτό όταν δεν έχω γραπτά να διορθώσω, οπότε ο εργασιακός χρόνος στο σπίτι αυξάνεται κατά πολύ. Επομένως, αναρωτιέμαι, εσείς που υποστηρίζετε πως δουλεύετε μόνο 21 ώρες, δεν τα κάνετε όλα αυτά; Ή μήπως σας έρχεται η θεία επιφοίτηση, όταν μπαίνετε στην τάξη, οπότε δε χρειάζεται να ασχοληθείτε καθόλου στο σπίτι;
Παράθεση από: bitch στις Φεβρουαρίου 05, 2011, 08:38:46 amΟι εκπαιδευτικοί βέβαια πρέπει να αυξήσουν το ωράριο τους αναλογικά... Οι 2,5 ώρες των υπολοίπων αντιστοιχούν σε 1, 4 ώρες στον εκπαιδευτικό των 21 ωρών στην μέση εκπαίδευση και και 1, 67 ώρες στην πρωτοβάθμια... Με την στρογγυλοποίηση, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό γενικότερα, σίγουρα θα πρότεινες να αυξηθούν σε όλους οι ώρες κατά 2....Να σε κανουνε πρόεδρο της ΟΛΜΕ... Οι συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος θα σε υποστηρίξουν;;; Μήπως είσαι σύμβουλος της Διαμανοπούλου;;...μετα απο ωωωωωρες αναλωμενες σε καθε λογης ειχειρηματα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διατυπωθηκε το πλεον ορθο ερωτημα-κατακλειδα !!!!!!!σωστος ο Πανος2, αν και δε χρειαζεται να ειναι ντε και καλα συμβουλος...
Οι εκπαιδευτικοί βέβαια πρέπει να αυξήσουν το ωράριο τους αναλογικά... Οι 2,5 ώρες των υπολοίπων αντιστοιχούν σε 1, 4 ώρες στον εκπαιδευτικό των 21 ωρών στην μέση εκπαίδευση και και 1, 67 ώρες στην πρωτοβάθμια... Με την στρογγυλοποίηση, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό γενικότερα, σίγουρα θα πρότεινες να αυξηθούν σε όλους οι ώρες κατά 2....Να σε κανουνε πρόεδρο της ΟΛΜΕ... Οι συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος θα σε υποστηρίξουν;;; Μήπως είσαι σύμβουλος της Διαμανοπούλου;;
Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:50:49 amΤο ωράριο του εκπαιδευτικού μπορεί να είναι 21 ώρες αναφορικά με την διδασκαλία αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.σίγουρα έτσι είναι. Για το λόγο αυτό και ο Νομοθέτης όρισε διδακτικό ωράριο τις 21 ώρες κατ΄ανώτατο (24 πρωτοβάθμια) και μάλιστα όρισε κάθε διδακτική ώρα να αποτελείται από 45 λεπτά και όχι 60 όπως η συμβατική ώρα. Πράγμα που σημαίνει τα εξής πράγματα: α. ακόμα και αν ένας εκπ/κός "χτυπάει" επτάωρα κάθε μέρα θα φτάνει να δουλεύει καθαρές εργατικές ώρες 5,25 κάθε μέρα ( δηλ. 26.25 ώρες την εβδομάδα)β. έχει ήδη ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του εκπ/κού γ. από σεβασμό στους υπόλοιπους εργαζομένους αν αυξηθεί για εκείνους δίκαιο είναι να αυξηθεί και σε εμάς κατά αναλογία και δ. ο αγώνας και η αγωνία μας θα πρέπει να ειναι να ΜΗΝ αυξηθεί για κανένα εργαζόμενο. Οι πατεράδες και παππούδες μας έδωσαν αγώνες για την κατάκτηση του επτάωρου και όλα αυτά κινδυνεύουν να χαθούν με μια απλή υπογραφή ενός υπουργού κατόπιν υποδείξεων της τρόικας. Ας εστιάσουμε σε αυτό επιτέλους. Δεν κινδυνεύουμε από μία ή δύο ώρες παραπάνω μάθημα - κινδυνεύουμε από την λυσσαλέα επίθεση κατά των εργασιακών μας δικαιωμάτων εν γένει!
Το ωράριο του εκπαιδευτικού μπορεί να είναι 21 ώρες αναφορικά με την διδασκαλία αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.
Το ωράριο των εκπαιδευτικών δεν είναι 21 ώρες.Είναι + 2 ώρες την ημέρα- κατά μέσο όρο- σε διοικητική δουλειά στο γραφείο (απουσίες, απουσίες τετραμήνου, καρτέλες, δουλειές υπευθύνων τμημάτων, μισθοδοσίας για άλλους και χίλια μύρια) + 2-3- καθημερινή προετοιμασία και διόρθωση διαγωνισμάτων στο σπίτι.Μήπως ξεπερνά το 40ωρο???Εκτός όλων αυτών, όποιος δε γνωρίζει τη διαφορά της μιας ώρας της διοικητικής δουλειάς σε γραφείο( σε μια δημόσια υπηρεσία) και της ίδιας ώρας σε τάξη, καλύτερα να μην εκφέρει γνώμη.
μα, τι μου λετε τωρα? δεν γνωριζουμε το επεγγελμα και ξαφνικα το μαθαμε? Εγω δεν μιλησα για αραλικι, ουτε στο αρχικο μου μηνυμα αναφερθηκα στους εκπ/κους (δειτε το). ειπα για τους δημοσιους υπαλληλους και για τις 37.5 ωρες. βλεπω πως κανουμε πολυ κακο υπολογισμο. γιατι απο τη μια αναφερουμε τα θετικα των αλλων επαγγελματων (λες και δεν εχουν αρνητικα) απο την αλλη, αναφερουμε μονο τα αρνητικα του εκπ/κου εργου (λες και δεν υπαρχουν θετικα).
Παράθεση από: MARKOS στις Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:39:52 pmμα, τι μου λετε τωρα? δεν γνωριζουμε το επεγγελμα και ξαφνικα το μαθαμε? Εγω δεν μιλησα για αραλικι, ουτε στο αρχικο μου μηνυμα αναφερθηκα στους εκπ/κους (δειτε το). ειπα για τους δημοσιους υπαλληλους και για τις 37.5 ωρες. βλεπω πως κανουμε πολυ κακο υπολογισμο. γιατι απο τη μια αναφερουμε τα θετικα των αλλων επαγγελματων (λες και δεν εχουν αρνητικα) απο την αλλη, αναφερουμε μονο τα αρνητικα του εκπ/κου εργου (λες και δεν υπαρχουν θετικα).Το θέμα μας είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και όχι των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Πάνω σε αυτό τοποθετούμαστε και η θέση μας είναι πως το ωράριο του εκπαιδευτικού, όταν κάνει σωστά τη δουλειά του, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το σαραντάωρο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί.