*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 550010 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tao of love

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:14:04 pm »
Αν έχουμε αύξηση του ωραρίου στους εκπαιδευτικούς, θα μειωθούν στο ελάχιστο οι διορισμοί τα επόμενα χρόνια, οπότε και θίγομαι...  :( :(

Για μα μην υπάρξει το αδιέξοδο αυτό θα πρότεινα το εξης "κοπτοραπτικό" σχέδιο:

Να αυξηθούν οι μόνο ώρες των παλαιότερων από 16 σε 19 ώρες! Παράλληλα να αυξηθούν οι ώρες όλων των διοικητικών στελεχών.

Έτσι πολλοί θα οδηγηθούν στην σύνταξη, οπότε κάπως θα υπάρξουν διορισμοί μονίμων ή σε αναρρωτικές άδειες, οπότε και θα υπάρξουν διορισμοί αναπληρωτών.  8) 8) 8) 8) 8)

Η πρόταση αυτή φαίνεται δίκαιη για τους εξης λόγους:

1.Όλοι όσοι έχουν 16 ώρες ανήκουν στη γενιά που τα έφαγε με τον Πάγκαλο. ;D ;D ;D ;D
   Και αν δεν τα έφαγε, τουλάχιστον ψήφιζε τα δύο μεγάλα κόμμτα για περισσότερα χρόνια.
2. Αυτή η γενιά είχε όλα τα χρόνια δουλειά και καλό είναι να αφήσει τις θέσεις της επιτέλους στους νεότερους.
3. Η γενιά αυτή δεν έχει πια και τόσες ανάγκες. Της φτάνει ένα γιαουρτάκι μόνο το βράδυ...
4. Κινδυνεύει από υπέρταση και εμφράγματα στις σχολικές αίθουσες. Καλό είναι να υπάρχει κίνητρο να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο θάνατο ή τη σύνταξη...  8) 8) 8)

Αφού βγουν στη σύνταξη προτείνω να υπάρξουν επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις και τα χρήματα αυτά να τα καρπωθούν οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί...   ;)  Μη τους το πούμε όμως ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί οι περισσότεροι είναι τσιγκούνηδες και θα παραμείνουν.... ;D ;D ;D

ΥΓ. Σατανικό   ε;; Μιλάμε για αντιπαλότητα γενεών.  Η απόλυτη διάσπαση  ;D ;D ;D ;D  8)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:00:02 »

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:20:53 pm »
Για να τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν:
πρώτον και για να ξεμπερδεύουμε ΔΕΝ είμαι σύμβουλος της Δ - και δεν επιθυμώ να γίνω..εξάλλου ανήκω σε άλλο κομμα ούτως ή αλλως! 8) Και το θεωρώ ανόητο όποιον δε συμφωνεί μαζί μας να του πετάμε και ένα χαρακτηρισμό του τύπου αυτού. Τότε κατ΄αναλογία όσοι πιστεύουν τα αντίθετα με μένα είναι σύμβουλοι της Αλέκας και του Σύριζα αλλά μην ορέγονται όσα ορεγονται γιατί δεν πρόκειται να δούνε κυβέρνηση στον αιώνα τον άπαντα!! Ε μα πια!! είναι αυτή επιχειρηματολογία τώρα;

Το οτι κάποιοι θίγονται γιατί δε θα διοριστούν το καταλαβαίνω και το κατανοώ. Δεν το δικαιολογώ όμως δεδομένου ότι η θεώρηση της παιδείας οφείλει να γίνει με άλλου τύπου κριτήρια κα όχι βάσει του τι οφελεί ή βλάπτει τις επι μέρους ομάδες.

Μετά λέτε πως η δουλειά σε γραφείο ( το όποιο γραφείο του δημοσίου τομέα) είναι τίποτα συγκρινόμενο με την δουλειά του εκπ/κού στην τάξη. ΟΚ δεκτόν - και τότε γιατί αφηνιάζετε με τις "λοιπές διοικητικες εργασίες" αφού ¨"δεν είναι και τίποτα σπουδαίο δα!" Και για να τελειώνουμε με τον μύθο των εξωδιδακτικών εργασιών μια  και καλή:
μισθοδοσία - από 1/1 περνιέται απο τις διευθύνσεις και τα γραφεία οπότε το μόνο που κάνετε είναι να πάρετε τις έτοιμες καταστάσεις μισθοδοσίας και να τις αρχειοθετήσετε

ωρολόγιο πρόγραμμα - βγαίνει απο ειδικά ηλεκτρονικά προγράμματα ( βλ. σχετικό θέμα στο παρόν φόρουμ) . Το "δύσκολο" και "κουραστικό" είναι να περάσετε τα ονοματεπώνυμα των εκπ/κών, τις ειδικότητές τους, να ορίσετε παραμέτρους συσχετίσεων ( πχ ο τάδε καθηγητής με το τάδε τμήμα για τόσες ώρες, ή την Παρασκευή όχι τελευταίες ώρες) και μετά πατάτε enter και βγαίνει έτοιμο. ( άσε που εγώ ξέρω και  περιπτώσεις που αυτό το έκαναν στο σχολείο και ΔΕΝ έμπαιναν για μάθημα οπότε γλύτωναν κι από το υποχρεωτικό τους ωράριο κάποιες ώρες - δεν τον κάνουν όλοι, το κάνουν όμως μερικοί).

μητρώα μαθητών ( καρτέλες) - περνιούνται δύο φορές το χρόνο. Στην αρχή του έτους περνάμε τα "πρωτάκια" και όσους πέρασαν ή όχι απο τις επαναληπτικές εξετάσεις του σεπτεμβρίου. Στο τέλος του έτους που περνάμε τους βαθμούς όλων των μαθητών. Και στις δύο περιπτώσεις στο παράλληλο διάστημα ΔΕΝ μπαίνουμε σε τάξη να κάνουμε μάθημα - άρα είμαστε εξ ορισμού -21 ώρες!

απουσίες - στις μεγάλες πόλεις τα σχολεία διαθέτουν γραμματεία και τις απουσιες περνούν οι γραμματείς. Στις μικρές πόλεις/χωριά και σε όσα σχολεία αστικών περιοχών τυχαίνει να μην υπάρχει γραμματεία ένας καθηγητής είναι υπεύθυνος για ΕΝΑ τμήμα - άρα περνάει τις απουσίες ΕΝΟΣ τμήματος. Που σημαίνει αναλυτικά το εξής; στα γυμνάσιο μιλάμε για ΕΝΑ απουσιολόγιο - αυτό της τάξης. Στην Α λυκείου μιλάμε για ΔΥΟ απουσιολόγια - αυτό της τάξης και αυτό της επιλογής. Για τις β και γ λυκείου τα πράγματα είναι κομμάτι πιο δύσκολα με τα απουσιολόγια γ.π. κατ/σεων και επιλογής. (σύνολο 5). Τις απουσίες μπορούμε να τις περάσουμε είτε ανά εβδομάδα είτε όλες μαζί στο τέλος του μήνα - προκειμένου να στείλουμε τα ενημερωτικά σημειώματα στους γονείς στις πέντε πρώτες μέρες του επόμενου μήνα όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσια. Πράγμα που σημαίνει πως θα ασχοληθούμε με αυτές από 1 έως 5 μέρες το μήνα ( και όχι για όλη τη διάρκεια της μέρας, μόνο για ένα πολύ μικρό τμήμα της)

πρακτικά - αν κοιτάξετε το πρακτικό του σχολείου σας ως 31/12 θα δείτε ότι δεν έχει πάνω από 150 πράξεις το χρόνο ( σας το λέω γιατί κρατούσα τα πρακτικά για πάνω από επτά χρόνια σε μεγάλο λύκειο της χώρας). 150 πράξεις το χρόνο δε βγαίνουν ούτε μία πράξη τη μέρα. Και αν αφαιρέσεις τα πρακτικά της φοίτησης-επιδοσης/ βραβείων-αριστείων/ αποτελεσμάτων που είναι ιδιαίτερα μακροσκελή, τα υπόλοιπα ειναι πρακτικά που τα φτιάχνεις άνετα και στο διάλλειμα (πχ ανάληψη υπηρεσίας, απαλλαγή από το μάθημα της Φ.Α. κτλ )

πρωτόκολλο και στατιστικά τα κάνει ο υποδ/ντής ή ο δ/ντής σύμφωνα με το νόμο και αν σας έχουν χώσει να τα κάνετε εσείς κακώς τα κάνετε και σας έχουν πιάσει και κορόιδα.

Για λοιπά ηλεκτρονικά προγράμματα - έπαφος, φάρος, νέστωρας, survey  και δε συμμαζεύεται έχουν χωθεί και καπελωθεί οι  ΠΕ19-20 (πολύ κακώς και άδικα κατ΄εμέ, πολλώ δε μάλλον όταν α. οι δ/ντές και υποδ/ντες έχουν δραματικά μειωμένο ωράριο για αυτό το σκοπό και β. όταν υπάρχουν ένα σωρό πιστοποιημένοι εκπ/κοί στις ΝΤ εδώ και πολύ καιρό.) Αυτές οι ειδικότητες δικαίως να φωνάζουν επομένως.

Απο την άλλη αναφέρεστε στο χρόνο  προετοιμασίας στο σπίτι. Αλοίμονο στον εκπ/κο που ΔΕΝ προετοιμάζεται. Αλλά όταν λέμε κάνουμε 21 ώρες σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε 21 διαφορετικά αντικείμενα σε 21 διαφορετικές τάξεις. Αν ας πούμε κάνεις φυσική

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:21:21 pm »
[....]
Για λοιπά ηλεκτρονικά προγράμματα - έπαφος, φάρος, νέστωρας, survey  και δε συμμαζεύεται έχουν χωθεί και καπελωθεί οι  ΠΕ19-20 (πολύ κακώς και άδικα κατ΄εμέ, πολλώ δε μάλλον όταν α. οι δ/ντές και υποδ/ντες έχουν δραματικά μειωμένο ωράριο για αυτό το σκοπό και β. όταν υπάρχουν ένα σωρό πιστοποιημένοι εκπ/κοί στις ΝΤ εδώ και πολύ καιρό.) Αυτές οι ειδικότητες δικαίως να φωνάζουν επομένως.
[...]

Να δω πότε θα τελειώσει αυτό! Πραγματικά όσο καλή διάθεση και να έχεις καταντάει εκνευριστικό για τους λόγους που είπες. Αλλά εγω έχω παρατηρήσει και κάτι ακόμα.Εκτός απο τα έπαφος, survey, το support σε όλα τα μηχανήματα του σχολείου κλπ .....έρχονται και όλοι οι συνάδερφοι και σου ζητάνε την βοήθεια για κάτι. Ένας θέλει να κάνει blog, άλλος powerpoint, άλλος να αντιγράψει cd και χίλια δυο άλλα άσχετα με σένα. Στα πλαίσια της συναδερφικής αλληλεγγύης φυσικά και θα βοηθήσεις αλλά απο ένα σημείο και μετά σου σπάει και τα νεύρα. Εγω  δεν λέω όχι εύκολα (δεν  θέλω να το πάρει ο κάθε συνάδερφος προσωπικά - γιατί δεν είναι προσωπικό). Όμως πραγματικά πιστεύω οτι οι Πληροφορικοί τώρα και ειδικά στο δημοτικό όπου είναι με 24 ώρες και χωρίς μείωση ωραρίου για υπέυθυνους εργαστηρίου, είναι απο τους πιο σκληρά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.

Ζητώ συγνώμη για το εν μέρει  off topic αλλά έπρεπε να τα πώ για να τα βλέπουμε όλα όπως είναι!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:23:16 pm από Χριστίνα »

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:23:30 pm »
Πιστευω πως οι μονιμα διορισμενοι εκπαιδευτικοι θα τα δεχτουν ολα.Αυξηση ωραριου ή και μειωση μισθου( θα αυξησουν τα ιδιαιτερα βαζοντας δυσκολοτερα διαγωνισματα)......Το μονο  που δεν θα δεχτουν αρχικα θα ειναι η αξιολογηση  συνδεδεμενη με το μισθο τους αλλα κι αυτο θα το προσπερασουν γιατι θα το λυσουν με το ρουσφετι.
Δεν περιμενω κανεναν αγωνα απο τους περισσοτερους μονιμους εκπαιδευτικους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:00:02 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:40:12 pm »
να σου πω εγω, πως μετρουνται. με 5 μηνες καθισιο ισως?
γιατι πρεπει να βαζουμε και τη λογικη κατω.

οσο για την αμοιβη, ασε αυτη δεν ειναι καλυτερη απο ολων των αλλων επαγγελματων

Αλλα εγω ειμαι σε πορειες, και ας μη ζω απο αυτο το επαγγελμα.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:55:38 pm »

Αποσυνδεδεμένος olyadro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:57:06 pm »

Απο την άλλη αναφέρεστε στο χρόνο  προετοιμασίας στο σπίτι. Αλοίμονο στον εκπ/κο που ΔΕΝ προετοιμάζεται. Αλλά όταν λέμε κάνουμε 21 ώρες σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε 21 διαφορετικά αντικείμενα σε 21 διαφορετικές τάξεις. Αν ας πούμε κάνεις φυσική

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 04:05:56 pm »
Η εκπαιδευτική ώρα (45' διδασκαλίας) ΔΕΝ αντιστοιχεί (εργατικά, νομικά, χρηματικά) σε 60' εργασίας υπαλλήλου (γραφείου) του υπόλοιπου δημοσίου.

για ριξτε μια ματια καπου στη μεση της λιστας στο σημερινο ΕΘΝΟΣ.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ

http://www.ethnos.gr/showpic.asp?pic=http%3A%2F%2Fcontent%2Dmcdn%2Efeed%2Egr%2Ffilesystem%2Fimages%2F20110204%2Flow%2Fassets%5FLARGE%5Ft%5F420%5F45445548%2EJPG

Αποσυνδεδεμένος teogan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 04:10:58 pm »
Γενικά, ας μην κάνουμε χοντροκομμένους υπολογισμούς. Το 3 μήνες καλοκαίρι και 1 μήνα Χριστούγεννα-Πάσχα είναι ένας χοντροκομμένος υπολογισμός που έχει καθιερωθεί ως εντύπωση στην κοινωνία για τις αργίες των εκπαιδευτικών και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οι εργάσιμες ημέρες που οι εκπαιδευτικοί δεν πηγαίνουν στο σχολείο είναι περίπου 62 το χρόνο (10-11 τα Χριστούγεννα, 8 το Πάσχα και 42-43 το καλοκαίρι), δηλαδή περίπου διπλάσιες από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν βάζω 17 Νοέμβρη και 30 Ιανουαρίου που πηγαίνουμε μια χαρά στο σχολείο για σχολική εορτή, καθώς και τους περιπάτους και τις εκδρομές, που η ευθύνη του εκπαιδευτικού είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα είχε αν έμενε στο σχολείο για μάθημα.
Όσο για τη διδακτική προετοιμασία, δεν είναι όλοι μαθηματικοί να έχουν από ένα 2ωρο σε όλα τμήματα! Εγώ έχω 11 διαφορετικά μαθήματα σε 2 τμήματα, θεωρίες, εργαστήρια σε ΕΠΑΛ και υπερωρίες!

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2011, 04:15:53 pm από teogan »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 04:29:41 pm »
Οι 21 ώρες εργασίας των πρώτων ετών υπηρεσίας δεν νομίζω ότι είναι ούτε πολλές, ούτε λίγες. Οι 16 ώρες όμως που φτάνουν να δουλεύουν οι αρχαιότεροι συνάδελφοι (3 ώρες την ημέρα!), ε αυτό πιστεύω ότι είναι πρόβλημα.
Όσον αφορά για τις άδειες των εκπαιδευτικών (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι):
Στις διακοπές του Πάσχα, οι επιπλέον εργάσιμες ημέρες που οι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται, σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, είναι 8 ημέρες: Από Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη (4 ημέρες) και από Τρίτη του Πάσχα μέχρι Παρασκευή Ζωοδόχου Πηγής (4 ημέρες). Στις διακοπές των Χριστουγέννων δεν είναι σταθερές οι ημέρες (εξαρτώνται από την ημέρα που πέφτουν τα Χριστούγεννα) αλλά δεν είναι περισσότερες από 10-11. Στο καλοκαίρι (Ιούλιος-Αύγουστος) αντιστοιχούν περίπου 43-44 εργάσιμες ημέρες (αν βγάλεις και την αργία στις 15 Αυγούστου). Σύνολο: 62 εργάσιμες, δηλαδή 2 μήνες καθαρούς, περίπου διπλάσιο χρόνο από τις άδειες των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων. Την 1η Σεπτεμβρίου πηγαίνουμε στο σχολείο και έχουμε κάποια διοικητική δουλειά, καθώς και τις εξετάσεις των ανεξεταστέων, μέχρι τις 10-12 Σεπτεμβρίου. Συνήθως φεύγουμε κατά τη 1 το μεσημέρι, αλλά ποιος μας λέει ότι και στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες δεν κάνουν το ίδιο;
Όσον αφορά για τις ώρες εργασίας, κάθε δίωρο διδασκαλίας κατά τη γνώμη μου απαιτεί 1 ακόμη ώρα διδακτική προετοιμασία στο σπίτι, αλλά αυτό εξαρτάται και από την ειδικότητα (π.χ. για τους φιλολόγους απαιτείται περισσότερη και για τους γυμναστές μηδενική) και φυσικά από το πόσο καλά θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου.

1. Χαίρομαι που τουλάχιστον ένας συνάδελφος συμμετέχει στο σχέδιο μου για την απομάκρυνση των "ηλικιωμένων" εκπαιδευτικών.....  :)

2. Επιτέλους ένας σωστός υπολογισμός των αδειών των εκπαιδευτικών και μια σύγκριση με ομώνυμους παρανομαστές. Επιτέλους μια σωσή βάση υπολογισμού! Μάλλον είσαι μαθηματικός και η Kiillbill (  :P ) με τον Μάρκο φιλόλογοι  Είμαστε ο μόνος κλάδος που καυχιέται για τις πολλές ημέρες άδειας... Δεν έχω ακούσει ποτέ έναν άλλο δημόσιο υπάλληλο που να καυχιέται για ειδικές άδειες, όπως πχ οι ακτινολόγοι γιατροί για τις δικές τους άδειες...
Καυχιόμαστε κυρίως από "κόμπλεξ μισθολογικής κατωτερότητας" σε σχέση με άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Λέμε δηλαδή: Ναι μεν εμείς δεν κερδίζουμε και τόσα πολλά, αλλά έχουμε 15 ημέρες τα Χριστούγεννα, 15 το καλοκαίρι και 3 μήνες το καλοκαίρι (πάλι καλά που δεν λέμε 4!).
Τα φούσκώνουμε και εμείς και καμωνόμαστε τους ξύπνιους και τους επιτυχημένους... :P :P

ΥΓ. Αυτοί που τραβάνε κυριολεκτικά κουπί στην εκπαίδευση είναι με πλήρες ωράριο μέσα στις 
         σχολικές    αίθουσες!!
Και τέτοιους συμβούλους δεν έχει η υπουργός!

Αποσυνδεδεμένος Don Quixote

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 04:33:19 pm »
Δεν νοείται αύξηση ωραρίου για εκπαιδευτικούς που κάνουν σωστά την δουλειά τους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας...

Ερωδιός

• Επισκέπτης
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 04:38:44 pm »
Αναρωτιέμαι συνάδελφοι πόσοι από εσάς, που στα προηγούμενα μηνύματά σας αναφερθήκατε "ελαφρά τη καρδία" στις σχολικές εκδρομές, έχετε συνοδεύσει έστω και μία φορά σε πολυήμερη εκδρομή... Να μείνετε 3 ή 5 μέρες εντελώς άυπνοι, μακριά από την οικογένεια και τα ιδιαίτερά σας και κάθε λεπτό να ζείτε την αγωνία αν θα συμβεί κάτι απρόοπτο ή δυσάρεστο στα "αγγελούδια" που συνοδεύετε. Και ξεχνάτε ότι η πλειοψηφία των πολυήμερων εκδρομών δεν πραγματοποιείται μόνο σε εργάσιμες ημέρες, αλλά περιλαμβάνει και ένα σαββατοκύριακο.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2011, 04:43:48 pm από fatsoula »

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 05:01:54 pm »
Συνάδελφοι, σε κάθε τομέα υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι που κάνουν καλά τη δουλειά τους και οι λουφαδόροι!
Για έναν εκπαιδευτικό όμως ευσυνείδητο που διαβάζει 3-4 ώρες καθημερινα και που μέσα στην τάξη δεν κάθεται αλλά δίνεται ψυχικά και σωματικά στους μαθητές του (να μη μιλήσω για τις εξωδιδακτικές εργασίες), η αύξηση ωραριου θα του στοιχίσει.
Δε νομίζω ότι είναι τυχαια η επιλογη ωραρίου που είχαμε μέχρι σήμερα.Ο εκπαιδευτκος δεν μπορει να αντέξει παραπάνω ώρες όταν έχει απέναντι του ζωντανές ψυχες στις οποιες πρεπει να προσφέρει τη γνώση.
Φοβάμαι πως μια αυξηση ωραριου μόνο αρνητικά θα μπορουσε να φέρει καθως κανενας δε θα έχει το ψυχικο σθένος να κάνει τη δουλεια του όπως την έκανε στο παρελθόν.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος sartr

• Πλήρες μέλος
  • hesta la vista
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 05:13:39 pm »
16 ώρες διδασκαλίας είναι λίγες για έναν 67χρονο; Δε μας τα λέτε καλά!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182658
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)