0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
(σοβαρεψα τωρα) Εγω παιδια το προβλημα της αυξησης του ωραριου δεν το εντοπιζω στη β'βαθμια αλλά στην α'βαθμια και κυριως στους νηπιαγωγους ΠΕ60 εκει ειναι το πραγματικο προβλημα. Εκει μαλλον για μειωση θα ελεγα. 25 παιδακια ειναι υπερβολικα μεγαλος αριθμος για να τα αντεξεις 8 ωρες καθημερινα!!!
Aφού υπάρχουν εργαζόμενοι που αισθάνονται δικαιωμένοι, επειδή επιτέλους θα δουλεύουν περισσότερο και θα πληρώνονται λιγότερο, και περίπου εύχονται, αντί να βελτιωθεί το άθλιο σύστημα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, αντιθέτως, να ισχύσει αυτό παντού στο όνομα της ισοτιμίας, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Είμαστε άξιοι της τύχης μας ως λαός.
Παράθεση από: apri στις Φεβρουαρίου 05, 2011, 07:34:41 pmAφού υπάρχουν εργαζόμενοι που αισθάνονται δικαιωμένοι, επειδή επιτέλους θα δουλεύουν περισσότερο και θα πληρώνονται λιγότερο, και περίπου εύχονται, αντί να βελτιωθεί το άθλιο σύστημα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, αντιθέτως, να ισχύσει αυτό παντού στο όνομα της ισοτιμίας, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Είμαστε άξιοι της τύχης μας ως λαός. Κι εγώ την ίδια σκέψη έκανα φίλε μου.Αφού όλα είναι μέλι-γάλα, αφού οι μισθοί μας είναι πολύ μεγαλύτεροι από το Μ.Ο. της Ε.Ε., ενώ η ζωή τόσο φτηνότερη, αφού οι οδηγοί στα αστικά -απόφοιτοι δηλ. MIT, Harvard, Caltech και δε συμμαζεύεται- παίρνουν τουλάχιστον 1500 ευρώ καθαρά, ενώ εμείς οι παλιοτεμπέληδες τα φτάνουμε αυτά λίγο πριν τη σύνταξη, αφού μόλις κλείσουμε το "μαγαζί" πάμε σπίτι και απλά... μαγειρεύουμε, ενώ στα διαλείμματα διορθώνουμε διαγωνίσματα, φτιάχνουμε ασκήσεις και φυλλάδια, τυπολόγια κτλ, αφού όλες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι μία ώρα διδασκαλίας είναι 3 ώρες δουλειάς πίσω από ένα γραφείο είναι μπαρούφες, και καμιά 100ή άλλα "αφού", ας μας μειώσουν τους μισθούς και ας μας αυξήσουν τις ώρες. Τέτοιοι που είμαστε, καλά να πάθουμε.Για να σοβαρευτώ όμως, ας γράψω μια απλή σκέψη μου. Ή μάλλον απορία μου: Τόση βλακεία τριγύρω? Τόσο κουτόχορτο? Τόση επιφάνεια? Και δε μιλώ για κουλτούρα κτλ. Μιλώ για το IQ όσων παρακολουθούν ειδήσεις και πείθονται από την τρομοκρατία, την καταστροφολογία και τη φοβολαγνεία των ΜΜΕ. Των ΜΜΕ που είναι πλήρως κατευθυνόμενα, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά. Και των μεγαλοδημοσιογράφων τους, που τάχα νοιάζονται για το δικό μας μέλλον, ενώ πληρώνονται απίστευτα ποσά για να μας γεμίζουν τα μυαλά με φόβο. Αυτών που, αντί να συγκρίνουν το μισθό ενός δημόσιου υπάλληλου στην Ελλάδα με έναν άλλον της ΕΕ, τον συγκρίνουν με εκείνον ενός -κακομοίρη- ιδιωτικού υπάλληλου, πάλι στην Ελλάδα, φυσικά!!! Και βγάζουν τον πρώτο διπλάσιο από το δεύτερο, δηλ. εννοούν ανοιχτά ότι είμαστε προνομιούχοι!!! Και ενώ τα πάντα είναι ακριβότερα εδώ απ' ό,τι στην υπόλοιπη ΕΕ, και οι μισθοί των Δ.Υ. ούτε στο μισό, καλούμαστε τώρα να δουλεύουμε και παραπάνω (έχοντας ήδη κόψει δώρα και επιδόματα, και το νέο μισθολόγιο έρχεται...). Και κάποιοι τρώνε το κουτόχορτο, το μασάνε, το ξαναμασάνε, και στο τέλος τους αρέσει κιόλας, αφού νομίζουν ότι είναι το μόνο φαγητό που υπάρχει. Όχι συνάδελφοι. Δε θα τους κάνω τη χάρη να γίνω κατσίκα. Θα μου κόψουν κι άλλο το μισθό, θα με βάλουν να δουλεύω κι άλλο, αλλά δε θα τους πω κι ευχαριστώ!!!!
Παράθεση από: MARKOS στις Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:35:10 pm(σοβαρεψα τωρα) Εγω παιδια το προβλημα της αυξησης του ωραριου δεν το εντοπιζω στη β'βαθμια αλλά στην α'βαθμια και κυριως στους νηπιαγωγους ΠΕ60 εκει ειναι το πραγματικο προβλημα. Εκει μαλλον για μειωση θα ελεγα. 25 παιδακια ειναι υπερβολικα μεγαλος αριθμος για να τα αντεξεις 8 ωρες καθημερινα!!!Μη το λες... Φαντάσου αυτά τα παιδάκια να είναι 15 χρονών μαντράχαλοι με τα ίδια μυαλά όπως στο νήπιο...Να είναι και 30 στην τάξη...ΥΓ. 8 ώρες είπες;;
να σου πω εγω, πως μετρουνται. με 5 μηνες καθισιο ισως?γιατι πρεπει να βαζουμε και τη λογικη κατω.
Γαλλία: Μη μου λετε για Γαλλιες, γιατι εκει ΔΕΝ καθονται 5 μηνες οπως στο Ελλαντα.Και για να συγκρινεις πρεπει να εχεις ολο το πακετο εκπ/ση και να το βαλεις στη ζυγαρια, αν θελεις να βγαλεις σωστο λογαριασμο.
υ.γ. **** ωχ, τί εχω να ακουσω στη συναντηση!!!! μειοψηφια θα ειμαι?
Δεν εχω δει ομως κανενα γιατρο να παραπονιεται πως δουλευει πολυ.
Όταν κάποιος έχει υποχρεωτικό ωραριο 21 ώρες συνήθως "φροντίζει" να κάνει 19 αφού για 2 ώρες δεν σε στέλνουν αλλού λέει η κοινή λογική.Αν έχεις 19 ώρες συνήθως στην πράξη κάνεις 17.Αν έχεις 16 ώρες (που είναι και το χαμηλότερο) κάνεις στην πραγματικότητα 14.Αυτή είναι η αλήθεια και το κοινό μυστικό!Με την αύξηση ωραρίου απλά θα έρθουμε στα ίσια μας! Θα σου πει 23 ώρες υποχρεωτικό, άρα 21 θα το μεταφράσουμε εμείς όπως ξέρουμε!
@Alice6 Κοίτα τα ζυγίζεις και κάνεις τις επιλογές σου. Η αλήθεια είναι ότι στον κλάδο μας 10 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς να ρωτήσεις γιατί έγιναν εκπαιδευτικοί 10 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις! η "κοινή λογική" που ανέφερα παραπάνω είναι η λογική του κατεργάρη και του λουφαδόρου εκπαιδευτικού και δεν με αντιπροσωπεύει. Εγώ όπως έγραψα παραπάνω ανήκω στους "σπαστικούς" εκπαιδευτικούς που χαλάνε την πιάτσα και δεν μου μιλάει κανείς στο σχολείο γιατί:1. θα προτείνω ο σύλλογος να γίνει μετά τις 22. θα προτείνω εκδρομές να πηγαίνουμε Σάββατα3. οι πρόβες να γίνονται μετά τις 24. οι σχολικές εορτές Σάββατα ή ανήμερα των αργιών5. Εκκλησιασμοί μόνο Κυριακές6. Συνελεύσεις μαθητών στα σπίτια τους ή σε μια καφετέρια μετά τις 27. Εκλογές ΕΛΜΕ τα απογεύματαΜε πιάνεις;@panos2Το έχω ήδη κάνει αυτό που προτείνεις. Κάθε χρόνο στο τέλος της χρονιάς στέλνω στο Υπουργείο τα στατιστικά που κρατάω με το πόσες ώρες μαθήματος χάθηκαν, την ημερομηνία και τους λόγους, ώστε να δει η Υπουργός ποιά είναι η πραγματικότητα και γιατί τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε φροντιστήριο. Προτείνω από του χρόνου να αρχίσεις να σημειώνεις και εσύ τις ώρες που χάνονται. Είναι ωραιο hobby. Θα εκπλαγείς στο τέλος από τα νούμερα που θα προκύψουν!