*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 549360 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος popaki1

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #140 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:45:08 am »
(σοβαρεψα τωρα) Εγω παιδια το προβλημα της αυξησης του ωραριου δεν το εντοπιζω στη β'βαθμια αλλά στην  α'βαθμια  και κυριως στους νηπιαγωγους ΠΕ60  εκει ειναι το πραγματικο προβλημα. Εκει μαλλον για μειωση θα ελεγα. 25 παιδακια ειναι υπερβολικα μεγαλος αριθμος για να τα αντεξεις 8 ωρες καθημερινα!!!

+++++++είσαι γλύκας

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:08:04 »

Αποσυνδεδεμένος Evnikim

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:49:11 am »
(σοβαρεψα τωρα) Εγω παιδια το προβλημα της αυξησης του ωραριου δεν το εντοπιζω στη β'βαθμια αλλά στην  α'βαθμια  και κυριως στους νηπιαγωγους ΠΕ60  εκει ειναι το πραγματικο προβλημα. Εκει μαλλον για μειωση θα ελεγα. 25 παιδακια ειναι υπερβολικα μεγαλος αριθμος για να τα αντεξεις 8 ωρες καθημερινα!!!

Χαχα! Λυπάμαι Μάρκος, αλλά νομίζω ότι η τρομακτική αντίληψη που έχεις για το νηπιαγωγείο οφείλεται στο γεγονός ότι είσαι άντρας... Σίγουρα, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν πολύ ενέργεια και απαιτούν ψυχικές και σωματικές δυνάμεις από τον νηπιαγωγό, όμως τα βλασταράκια του νηπιαγωγείου σε ανταμείβουν πολύ πιο συχνά από τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι έφηβοι προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους και βιώνουν ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κοκτέηλ ορμονών... Τι σημαίνει αυτό; Απίστευτη ενέργεια, αντιδραστικότητα, αμφισβήτηση του εκπαιδευτικού και πολλά άλλα. Εκτός από την απρόβλεπτη συμπεριφορά των εφήβων, ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας χρειάζεται επιπλέον περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία του μαθήματός του, και κυρίως για τη διόρθωση τετραδίων και άλλων γραπτών.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:20:06 am »
μάθημα στη δευτεροβάθμια ,ειδικά σε γυμνάσιο ,ισούται με κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων ,για όλα φταίνε οι ορμόνες
των μικρών που αρχίζουν να γίνονται μεγάλοι ....κάθε βαθμίδα έχει τη δυσκολία της σίγουρα ,αλλά όσο παλεύει μία -ένας νηπειαγωγός τό ίδιο παλεύει ,στην κυριολεξία,η καθηγήτρια στο ΕΠΑΛ όταν,για παραδειγμα της κολλούν οι μαθητες διάφορα αντικείμενα στο ταβάνι της τάξης....

επί του θέματος η γνώμη συναδέλφων που έχουν εργαστεί σε τάξεις δημοσίου σχολείου είναι αξιοσέβαστες αλλά και αντικρουόμενες π.χ. bitch ,killbill .......τύπου μη μιλάτε .έχετε και παράπονο κιόλας;;;μα δεν καταλαβαινω......χάρη σας κάνει το Υπουργείο ή διοριστήκατε μέσα σε μια ημέρα;;προσωπικά δεν έχω αποψη αλλά εσείς που είστε εν δυναμει εκπαιδευτικοί στο δημοσιο σχολείο αυτήν την εντύπωση μου δίνετε.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:52:56 am από Ερση »

Gauss

• Επισκέπτης
« Απάντηση #143 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:24:28 am »
Aφού υπάρχουν εργαζόμενοι που αισθάνονται δικαιωμένοι, επειδή επιτέλους θα δουλεύουν περισσότερο και θα πληρώνονται λιγότερο, και περίπου εύχονται, αντί να βελτιωθεί το άθλιο σύστημα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, αντιθέτως, να ισχύσει αυτό παντού στο όνομα της ισοτιμίας, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Είμαστε άξιοι της τύχης μας ως λαός. :-X
Κι εγώ την ίδια σκέψη έκανα φίλε μου.
Αφού όλα είναι μέλι-γάλα, αφού οι μισθοί μας είναι πολύ μεγαλύτεροι από το Μ.Ο. της Ε.Ε., ενώ η ζωή τόσο φτηνότερη, αφού οι οδηγοί στα αστικά -απόφοιτοι δηλ. MIT, Harvard, Caltech και δε συμμαζεύεται- παίρνουν τουλάχιστον 1500 ευρώ καθαρά, ενώ εμείς οι παλιοτεμπέληδες τα φτάνουμε αυτά λίγο πριν τη σύνταξη, αφού μόλις κλείσουμε το "μαγαζί" πάμε σπίτι και απλά... μαγειρεύουμε, ενώ στα διαλείμματα διορθώνουμε διαγωνίσματα, φτιάχνουμε ασκήσεις και φυλλάδια, τυπολόγια κτλ, αφού όλες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι μία ώρα διδασκαλίας είναι 3 ώρες δουλειάς πίσω από ένα γραφείο είναι μπαρούφες, και καμιά 100ή άλλα "αφού", ας μας μειώσουν τους μισθούς και ας μας αυξήσουν τις ώρες. Τέτοιοι που είμαστε, καλά να πάθουμε.
Για να σοβαρευτώ όμως, ας γράψω μια απλή σκέψη μου. Ή μάλλον απορία μου: Τόση βλακεία τριγύρω? Τόσο κουτόχορτο? Τόση επιφάνεια? Και δε μιλώ για κουλτούρα κτλ. Μιλώ για το IQ όσων παρακολουθούν ειδήσεις και πείθονται από την τρομοκρατία, την καταστροφολογία και τη φοβολαγνεία των ΜΜΕ. Των ΜΜΕ που είναι πλήρως κατευθυνόμενα, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά. Και των μεγαλοδημοσιογράφων τους, που τάχα νοιάζονται για το δικό μας μέλλον, ενώ πληρώνονται απίστευτα ποσά για να μας γεμίζουν τα μυαλά με φόβο. Αυτών που, αντί να συγκρίνουν το μισθό ενός δημόσιου υπάλληλου στην Ελλάδα με έναν άλλον της ΕΕ, τον συγκρίνουν με εκείνον ενός -κακομοίρη- ιδιωτικού υπάλληλου, πάλι στην Ελλάδα, φυσικά!!! Και βγάζουν τον πρώτο διπλάσιο από το δεύτερο, δηλ. εννοούν ανοιχτά ότι είμαστε προνομιούχοι!!! Και ενώ τα πάντα είναι ακριβότερα εδώ απ' ό,τι στην υπόλοιπη ΕΕ, και οι μισθοί των Δ.Υ. ούτε στο μισό, καλούμαστε τώρα να δουλεύουμε και παραπάνω (έχοντας ήδη κόψει δώρα και επιδόματα, και το νέο μισθολόγιο έρχεται...). Και κάποιοι τρώνε το κουτόχορτο, το μασάνε, το ξαναμασάνε, και στο τέλος τους αρέσει κιόλας, αφού νομίζουν ότι είναι το μόνο φαγητό που υπάρχει.
Όχι συνάδελφοι. Δε θα τους κάνω τη χάρη να γίνω κατσίκα. Θα μου κόψουν κι άλλο το μισθό, θα με βάλουν να δουλεύω κι άλλο, αλλά δε θα τους πω κι ευχαριστώ!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:08:04 »

Αποσυνδεδεμένος nena8

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 02:03:28 am »
Aφού υπάρχουν εργαζόμενοι που αισθάνονται δικαιωμένοι, επειδή επιτέλους θα δουλεύουν περισσότερο και θα πληρώνονται λιγότερο, και περίπου εύχονται, αντί να βελτιωθεί το άθλιο σύστημα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, αντιθέτως, να ισχύσει αυτό παντού στο όνομα της ισοτιμίας, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Κι εγώ την ίδια σκέψη έκανα φίλε μου.
Αφού όλα είναι μέλι-γάλα, αφού οι μισθοί μας είναι πολύ μεγαλύτεροι από το Μ.Ο. της Ε.Ε., ενώ η ζωή τόσο φτηνότερη, αφού οι οδηγοί στα αστικά -απόφοιτοι δηλ. MIT, Harvard, Caltech και δε συμμαζεύεται- παίρνουν τουλάχιστον 1500 ευρώ καθαρά, ενώ εμείς οι παλιοτεμπέληδες τα φτάνουμε αυτά λίγο πριν τη σύνταξη, αφού μόλις κλείσουμε το "μαγαζί" πάμε σπίτι και απλά... μαγειρεύουμε, ενώ στα διαλείμματα διορθώνουμε διαγωνίσματα, φτιάχνουμε ασκήσεις και φυλλάδια, τυπολόγια κτλ, αφού όλες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι μία ώρα διδασκαλίας είναι 3 ώρες δουλειάς πίσω από ένα γραφείο είναι μπαρούφες, και καμιά 100ή άλλα "αφού", ας μας μειώσουν τους μισθούς και ας μας αυξήσουν τις ώρες. Τέτοιοι που είμαστε, καλά να πάθουμε.
Για να σοβαρευτώ όμως, ας γράψω μια απλή σκέψη μου. Ή μάλλον απορία μου: Τόση βλακεία τριγύρω? Τόσο κουτόχορτο? Τόση επιφάνεια? Και δε μιλώ για κουλτούρα κτλ. Μιλώ για το IQ όσων παρακολουθούν ειδήσεις και πείθονται από την τρομοκρατία, την καταστροφολογία και τη φοβολαγνεία των ΜΜΕ. Των ΜΜΕ που είναι πλήρως κατευθυνόμενα, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά. Και των μεγαλοδημοσιογράφων τους, που τάχα νοιάζονται για το δικό μας μέλλον, ενώ πληρώνονται απίστευτα ποσά για να μας γεμίζουν τα μυαλά με φόβο. Αυτών που, αντί να συγκρίνουν το μισθό ενός δημόσιου υπάλληλου στην Ελλάδα με έναν άλλον της ΕΕ, τον συγκρίνουν με εκείνον ενός -κακομοίρη- ιδιωτικού υπάλληλου, πάλι στην Ελλάδα, φυσικά!!! Και βγάζουν τον πρώτο διπλάσιο από το δεύτερο, δηλ. εννοούν ανοιχτά ότι είμαστε προνομιούχοι!!! Και ενώ τα πάντα είναι ακριβότερα εδώ απ' ό,τι στην υπόλοιπη ΕΕ, και οι μισθοί των Δ.Υ. ούτε στο μισό, καλούμαστε τώρα να δουλεύουμε και παραπάνω (έχοντας ήδη κόψει δώρα και επιδόματα, και το νέο μισθολόγιο έρχεται...). Και κάποιοι τρώνε το κουτόχορτο, το μασάνε, το ξαναμασάνε, και στο τέλος τους αρέσει κιόλας, αφού νομίζουν ότι είναι το μόνο φαγητό που υπάρχει.
Όχι συνάδελφοι. Δε θα τους κάνω τη χάρη να γίνω κατσίκα. Θα μου κόψουν κι άλλο το μισθό, θα με βάλουν να δουλεύω κι άλλο, αλλά δε θα τους πω κι ευχαριστώ!!!!
+++++++ Ο αρραβωνιαστικός μου πάντως που είναι διορισμένος μου δήλωσε πως αν αλλάξουν τα πράγματα και εκεί που με το ζόρι έβγαιναν τα λεφτά για τα εισιτήρια τώρα δεν θα έχει ούτε την ευκαιρία να βλέπει την οικογένειά του το καλοκαίρι, παραιτείται ασυζητητί.Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται η Αθήνα ''άβατο'' για κάποιους κλάδους και να σου λένε κι απο πάνω πλήρωνε ενοίκιο αιωνίως σε ξένο τόπο και αν δεν έχεις να τ΄ακουμπάς στην aegean τα σ/κ ξέχασε τους δικούς σου ανθρώπους! Πολλοί γκρινιάζουν που οι καθηγητές έχουν δυο μήνες εκτός καθώς οι ίδιοι πάνε στη δουλειά τους τα πρωινά του ιουλίου αλλα μετά γυρίζουν σπίτάκι τους στην οικογένειά τους ενώ ο δάσκαλος/καθηγητής του παιδιού τους όλη την υπόλοιπη χρονιά μιλάει με τα δικά του πρόσωπα μόνο απ΄το τηλέφωνο!
''Es tan corto el amor, y es tan largo el olvido.Porque en noches como ésta la tuve entre mis brazos,mi alma no se contenta con haberla perdido.Aunque éste sea el último dolor que ella me causa,y éstos sean los últimos versos que yo le escribo.''
P.Neruda

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:03:35 am »

Συμφωνώ apri! Δυστυχώς πάντα φταίνε οι άλλοι, άρα πρέπει να πληρώσουν, είτε δουλεύοντας περισσότερο είτε εισπράττοντας λιγότερα. Η αποθέωση της διχόνοιας και εδώ πρέπει να συγχαρούμε τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς των κρατούντων.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:54:13 am »

Μη το λες... Φαντάσου αυτά τα παιδάκια να είναι 15 χρονών μαντράχαλοι με τα ίδια μυαλά όπως στο νήπιο...
Να είναι και 30 στην τάξη...

ΥΓ. 8 ώρες είπες;;  ???
Εγω δεν έχω παρατηρήσει οτι καθημερινά η νηπιαγωγός δουλεύει 8 ώρες... Νομίζω οτι είναι 4.5 ωρες. Παρ'ολα αυτά οι νηπιαγωγοί τρώνε το μεγαλύτερο αγγούρι.... Και να σου πω τις διαφορές των νηπίων με τα 15χρονα...  Το να έχεις 25 νήπια σημαίνει οτι τα μάτια σου πρέπει να είναι σαν τα μάτια της Παναγίας... Το να προσέχεις καθε λεπτό τα νήπια ειναι τεράστια υπόθεση... Η νηπιαγωγός σε ενα 2θεσιο ούτε για μια στιγμή για κατούρημα δεν μπορεί να πάει... Επίσης οι πιθανότητες να τραυματιστει ενα νηπιο στο διαλειμμα σε σχέση με τον 15χρονο είναι ΧΑΩΤΙΚΗ.... Και αν τραυματιστεί το νήπιο οι νηπιαγωγοί ακουνε βαριες καμπάνες και βρισιδια απο τους γονείς χωρίς αυτοί να υπολογίζουν το δυσκολο εργο τους... ενω αν τραυματιστεί ο 15 χρονος πάνω -κάτω το καλύπτεις και με τους συναδέλφους σου στις εφημερίες και ο ίδιος ο μαθητης δεν δίνει σχεδον καθολου σημασία γιατί πάνω-κάτω είναι στην κοσμάρα του..... Επίσης χιλιάδες νηπιαγωγοί έχουν πόνους στην μέση τους και αυτό οφείλεται απο τα μικρά σκαμνάκια και θρανιακια που κάθονται μαζι με τα νήπια που κάνουν χαρτοκοπτική και άλλα πραγματάκια... Επίσης πρέπει να δηλώνουν κατευθείαν αδεια εγκυμοσύνης γιατί αυτές μεσα στην αίθουσα είναι όλο σηκω-σηκω, κάτσε-κάτσε... Επίσης μπορεί να υπάρξει περίπτωση κάποιο παιδάκι που μπορεί να του τύχει να κάνει εμετο πάνω στην μοκέτα μέσα στην αίθουσα οπότε τι? Να περιμένει στο τέλος της ημέρας την καθαριστρια? Δυστυχως το κάνει και αυτό μόνη της... Υπάρχουν και άλλα πολάάά πρόβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νηπιαγωγοί... Στα λέω εκ πείρας.. Μπορεί να είμαι 08 καλλιτεχνικών αλλά εχω μπει αρκετές φορες σε αιθουσα μέσα που οι νηπιαγωγοί τα είχαν δει όλα... Λοιπόν. Οσο κωλόπαιδο και να ναι ενας 15 χρονος πάνω κάτω μπορείς να βρείς λύσεις ενω το νήπιο θέλει μαεστρία για να συμπεριφέρεται καλά.....     
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:56:44 am από manosmc »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 04:09:14 am »
να σου πω εγω, πως μετρουνται. με 5 μηνες καθισιο ισως?
γιατι πρεπει να βαζουμε και τη λογικη κατω.
Γαλλία: Μη μου λετε για Γαλλιες, γιατι εκει ΔΕΝ καθονται 5 μηνες οπως στο Ελλαντα.Και για να συγκρινεις πρεπει να εχεις ολο το πακετο εκπ/ση και να το βαλεις στη ζυγαρια, αν θελεις να βγαλεις σωστο λογαριασμο.

Συγνώμη, αλλά επειδή το επαναλαμβάνεις, με ποια λογική κάτω βγαίνουν οι 5 μήνες?

υ.γ. ****  ωχ, τί εχω να ακουσω στη συναντηση!!!! μειοψηφια θα ειμαι?

Εκτός αν τα λες για να υπάρχει θέμα στη συνάντηση.  :D

Δεν εχω δει ομως κανενα γιατρο να παραπονιεται πως δουλευει πολυ.

Αν έμπαινες σε ιατρικό forum θα το έβλεπες κι αυτό. Φυσικά και παραπονιούνται!

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 09:30:39 am »
Όταν κάποιος έχει υποχρεωτικό ωραριο 21 ώρες συνήθως "φροντίζει" να κάνει 19 αφού για 2 ώρες δεν σε στέλνουν αλλού λέει η κοινή λογική.

Αν έχεις 19 ώρες συνήθως στην πράξη κάνεις 17.
Αν έχεις 16 ώρες (που είναι και το χαμηλότερο) κάνεις στην πραγματικότητα 14.

Αυτή είναι η αλήθεια και το κοινό μυστικό!

Με την αύξηση ωραρίου απλά θα έρθουμε στα ίσια μας! Θα σου πει 23 ώρες υποχρεωτικό, άρα 21 θα το μεταφράσουμε εμείς όπως ξέρουμε!

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 09:49:16 am »
Killbill, εγώ στην πρωτοβάθμια όλα τα χρόνια 24 είχα και 24 έκανα "ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ", δεν ξέρω ποια "κοινή λογική "χρησιμοποιείς εσύ..... Κατά τα άλλα, εντάξει, δεν είμαστε και ο πιο ριγμένος κλάδος του κόσμου, αλλά μας έχουν εξευτελίσει τόσο τελευταία που δεν μας σέβεται κανείς, και αυτό έχει αυξήσει την "γκρίνια" μας. Αλλά από ό,τι βλέπω εδώ μέσα δεν υπάρχει και ιδιαίτερη ομοψυχία.... εκτός εάν είναι θέμα συγκυριών. Δηλαδή αλλιώς το βλέπει ίσως ένας οικογενειάρχης που κάθε χρόνο ζει με την αγωνία πού θα είναι του χρόνου και πώς θα τα βγάλει πέρα οικονομικά, και αλλιώς ένας άνθρωπος ελεύθερος που δεν πολυσκοτίζεται ίσως.... δεν ξέρω, απλά υποθέτω...... γιατί εγώ έχω δει και τις δύο καταστάσεις, έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα 8ωρο (10ωρο συνήθως και βάλε), στο γραφειάκι μου όπου ήμουν υποχρεωμένη να πάω καθημερινά ΚΑΙ το καλοκαίρι, αλλά μπορούσα ενδιάμεσα στον χρόνο όποτε ήθελα να χτυπήσω 5 μέρες αδειούλα να πάω ένα ταξιδάκι, επίσης δεν "κουβαλούσα" δουλειά στο σπίτι και έκανα και καριέρα με σοβαρές προοπτικές αύξησης και κύρους και μισθού..... Έχω κάνει και εκπαιδευτικός, 24 ώρες στην πρωτοβάθμια, συν 3 ώρες υπερωρίες κάθε εβδομάδα (που τις πληρώθηκα μετά από 1,5 χρόνο), να παρακαλάω κάθε χρόνο να πάρω απόσπαση για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου γιατί οικονομικά δεν βγαίνω να συντηρώ τρία σπίτια, να έχω τον κάθε γονιό πάνω από το κεφάλι του που νομίζει ότι το παιδί του είναι εργοδότης μου, να είμαι μια "δασκαλίτσα" που "κάθομαι και δεν κάνω τίποτα και με πληρώνουν οι φορολογούμενοι από την τσέπη τους" και να μην μπορώ να διαμαρτυρηθώ ούτε που θέλουν να μου αυξήσουν τις ώρες εργασίας με παράλληλη μείωση μισθού, δώρων κλπ, γιατί ούτε οι του κλάδου μου δεν με καταλαβαίνουν....Ξεφτίλα λεφτά, ξεφτίλα κλάδος, τρωγόμαστε μεταξύ μας...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:20:08 am »
Όταν κάποιος έχει υποχρεωτικό ωραριο 21 ώρες συνήθως "φροντίζει" να κάνει 19 αφού για 2 ώρες δεν σε στέλνουν αλλού λέει η κοινή λογική.

Αν έχεις 19 ώρες συνήθως στην πράξη κάνεις 17.
Αν έχεις 16 ώρες (που είναι και το χαμηλότερο) κάνεις στην πραγματικότητα 14.

Αυτή είναι η αλήθεια και το κοινό μυστικό!

Με την αύξηση ωραρίου απλά θα έρθουμε στα ίσια μας! Θα σου πει 23 ώρες υποχρεωτικό, άρα 21 θα το μεταφράσουμε εμείς όπως ξέρουμε!

Επειδή βλέπω πως έχεις ξεφύγει θα πρότεινα το εξης:

Να ζητήσεις απ' όλους τους συναδέλφους που συμφωνούν με τα γραφόμενά σου και κυρίως με τα επιχειρήματά σου να επικοινωνήσουν μαζί σου και να στείλετε όλοι μαζί  μια ενυπόγραφη επιστολή προς τη Διαμαντοπούλου, όπου και θα ζητάτε την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά 4 ώρες ( για να επιτευχθούν οι πολυπόθητες 2  ;) ) ,  παραθέτοντας όλους τους "εμφανείς" λόγους...

Είμαι σίγουρος πως θα σας καλέσει αμέσως στο υπουργείο, θα πάρετε τις ανάλογες βραβεύσεις, θα καλέσουν και τα κανάλια και θα γίνετε το θετικό παράδειγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, αφού όπως θα λένε οι αντικεμενικοί δημοσιογράφοι "θα είστε οι πρώτοι που χτυπήσατε στο στομάχι την "συντεχνιακή λογική"".
Θα μπορείτε και να μετατεθείτε όπου θέλετε...
Να προτιμήσετε τα γραφεία δίπλα στην υπουργική φρουρά...  ;)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:25:12 am »
@Alice6
Κοίτα τα ζυγίζεις και κάνεις τις επιλογές σου. Η αλήθεια είναι ότι στον κλάδο μας 10 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς να ρωτήσεις γιατί έγιναν εκπαιδευτικοί 10 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις!

η "κοινή λογική" που ανέφερα παραπάνω είναι η λογική του κατεργάρη και του λουφαδόρου εκπαιδευτικού και δεν με αντιπροσωπεύει. Εγώ όπως έγραψα παραπάνω ανήκω στους "σπαστικούς" εκπαιδευτικούς που χαλάνε την πιάτσα και δεν μου μιλάει κανείς στο σχολείο γιατί:
1. θα προτείνω ο σύλλογος να γίνει μετά τις 2
2. θα προτείνω εκδρομές να πηγαίνουμε Σάββατα
3. οι πρόβες να γίνονται μετά τις 2
4. οι σχολικές εορτές Σάββατα ή ανήμερα των αργιών
5. Εκκλησιασμοί μόνο Κυριακές
6. Συνελεύσεις μαθητών στα σπίτια τους ή σε μια καφετέρια μετά τις 2
7. Εκλογές ΕΛΜΕ τα απογεύματα

Με πιάνεις;

@panos2
Το έχω ήδη κάνει αυτό που προτείνεις. Κάθε χρόνο στο τέλος της χρονιάς στέλνω στο Υπουργείο τα στατιστικά που κρατάω με το πόσες ώρες μαθήματος χάθηκαν, την ημερομηνία και τους λόγους, ώστε να δει η Υπουργός ποιά είναι η πραγματικότητα και γιατί τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε φροντιστήριο.
Προτείνω από του χρόνου να αρχίσεις να σημειώνεις και εσύ τις ώρες που χάνονται. Είναι ωραιο hobby. Θα εκπλαγείς στο τέλος από τα νούμερα που θα προκύψουν!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:27:28 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:25:47 am »
jak  μου, ξερεις πόσο σε εκτιμω! Σου λεω λοιπον πως 5 μηνες βγαινουν α-νε-το-τα-τα !!! μην ειναι και παραπανω, με την εννοια πως βαζω μεσα συνελευσεις, εκλογες, αργιες ολες που ενας δημοσιος υπαλληλος δεν τις "κερδιζει". Λαβμανω υποψιν μου οτι οταν υπαρχει γιορτη ή εκκλησιασμος, φυσικα και ειναι παροντες αλλα δεν εχουν διδασκαλια, αυτα τα 40 λεπτα μεσα σε ταξη. και επιπλεον σχολουν νωριτερα. και πολλα αλλα που αν τα πιασουμε απο την αρχη της χρονιας δεν τελειωνουμε ..... γνωστα ειναι τοις πασι, ...

ισως παραπονιουνται και οι γιατροι, αλλα δεν εχουν αυτη τη τακτικη που εμεις ακολουθουμε, και που ολοι οι ανθρωποι παραπονιουνται για το απαγγελμα τους, γιατι ακριβως και το καθε επαγγελμα εχει τα αρνητικα. ΔΕΝ εχει μονο ο εκπ/κος.Εμεις και οι "αλλοι" οι παντα καλυτεροι απο μας τους αδικημενους. Αυτο που δε μου αρεσει ειναι οτι δεν μιλαμε για τα αρνητικα αλλων επαγγελματων, αλλα μονο τα θετικα τους, ενω για το δικο μας μιλαμε μονο για τα αρνητικα,λες και θετικο δεν υπαρχει. Ε, ας μη γινομαστε στη τελικη! Αμαν πια!

υ.γ. ναι, στη συναντηση θα εχουμε θεμα και σε θελω κοντα να με υπερασπιστης!!!!
και οπως μου ειπε ενα φιλαρακι μου χτες και συναδελφος "τους εχεις γινει η "αλογομυγα" και τους τσιγκλας, ετσι?" χαχαχαχαχα
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:31:56 am »
@Alice6
Κοίτα τα ζυγίζεις και κάνεις τις επιλογές σου. Η αλήθεια είναι ότι στον κλάδο μας 10 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς να ρωτήσεις γιατί έγιναν εκπαιδευτικοί 10 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις!

η "κοινή λογική" που ανέφερα παραπάνω είναι η λογική του κατεργάρη και του λουφαδόρου εκπαιδευτικού και δεν με αντιπροσωπεύει. Εγώ όπως έγραψα παραπάνω ανήκω στους "σπαστικούς" εκπαιδευτικούς που χαλάνε την πιάτσα και δεν μου μιλάει κανείς στο σχολείο γιατί:
1. θα προτείνω ο σύλλογος να γίνει μετά τις 2
2. θα προτείνω εκδρομές να πηγαίνουμε Σάββατα
3. οι πρόβες να γίνονται μετά τις 2
4. οι σχολικές εορτές Σάββατα ή ανήμερα των αργιών
5. Εκκλησιασμοί μόνο Κυριακές
6. Συνελεύσεις μαθητών στα σπίτια τους ή σε μια καφετέρια μετά τις 2
7. Εκλογές ΕΛΜΕ τα απογεύματα

Με πιάνεις;

@panos2
Το έχω ήδη κάνει αυτό που προτείνεις. Κάθε χρόνο στο τέλος της χρονιάς στέλνω στο Υπουργείο τα στατιστικά που κρατάω με το πόσες ώρες μαθήματος χάθηκαν, την ημερομηνία και τους λόγους, ώστε να δει η Υπουργός ποιά είναι η πραγματικότητα και γιατί τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε φροντιστήριο.
Προτείνω από του χρόνου να αρχίσεις να σημειώνεις και εσύ τις ώρες που χάνονται. Είναι ωραιο hobby. Θα εκπλαγείς στο τέλος από τα νούμερα που θα προκύψουν!

και να συμπληρώσω, ότι η χρυσή τομή θα ήταν αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών μόνο όταν χάνονται ώρες!! Το καλύτερο θα ήταν αυτό. Χάσαμε πχ 3 ώρες γιατί ήρθε ο ΤΡΟΜΑΡΑΣ να κάνει γυμναστικές επιδείξεις στο σχολείο?την επόμενη εβδομάδα οι καθηγητές θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες και θα δουλέψουν 3 ώρες παραπάνω!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182565
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)