*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 550088 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #154 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:37:58 am »
[....]
 Εγώ όπως έγραψα παραπάνω ανήκω στους "σπαστικούς" εκπαιδευτικούς που χαλάνε την πιάτσα και δεν μου μιλάει κανείς στο σχολείο γιατί:
[...]

Αυτό να το προσέξεις. Όπου είναι όλοι εναντίον σου θα πρέπει να προβληματίζεσαι οτι κάτι κάνεις λάθος και εσυ. Δεν γίνεται όλοι οι συνάδερφοι σου να είναι τεμπέληδες και εσυ μόνο να διψάς για δουλειά και μάθημα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:49:58 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:49:14 am »
[....]
 Εγώ όπως έγραψα παραπάνω ανήκω στους "σπαστικούς" εκπαιδευτικούς που χαλάνε την πιάτσα και δεν μου μιλάει κανείς στο σχολείο γιατί:
[...]

Αυτό να το προσέξεις. Όπου είναι όλοι εναντίον σου θα πρέπει να προβληματίζεσαι οτι κάτι κάνεις λάθος και εσυ. Δεν γίνεται όλοι οι συνάδερφοι σου να είναι τεμπέληδες και εσυ μόνο να διψάς για δουλειά και μάθημα.

Με πρόλαβες Χριστίνα...

ΥΓ. Πάντως, αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και είσαι σε νησί, κάνε υπομονή λίγο ακόμη και θα έρθει μια "αλογόμυγα" για  υποστήριξη... ;D

Αποσυνδεδεμένος edume

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:49:19 am »
Το ωράριο των υπαλλήλων, κατακτήθηκε με αγωνες, με απεργίες τη 10ετια 1980, οπως τα δωρα Χριστουγέννων-Πασχα-θερινης αδειας.
Δεν μπορεί να παμε τώρα 30 χρόνια πισω, επειδή ηρθαν οι αιμοδιψείς χαρτογιακάδες της Ευρώπης.
Θα μου πεις, εδω δεν κουνιέται φύλλο... πουλημένα τομάρια οι κύριοι της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ράβουν κοστούμια για την επόμενη

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:57:42 am »
[....]
[...]

δεν είναι θέμα τεμπελιάς αλλά θέμα βολέματος. Σε διαβεβαιώ ότι οι άλλοι είναι πολύ πιο εργασιομανείς από εμένα και ξεσκίζονται στα ιδιαίτερα από τις 2 μέχρι τις 9. Απορώ που βρίσκουν τόση ενέργεια και όρεξη για δουλειά! Απλά η αύξηση του ωραρίου τους κόβει κάποιες ώρες από τα πρωινά ιδιαίτερα σε αποφοίτους. Όταν λέω εγώ να γίνει ο σύλλογος μετά τις 2 να μην χαθούν μαθήματα γιατί υπάρχουν και μαθητές που δεν πάνε φροντιστήριο, αυτό για αυτούς σημαίνει ακύρωση ιδιαίτερου. Το σχολείο για αυτούς είναι εμπόδιο.

Ναι, πιστεύω ότι όλοι οι άλλοι είναι λάθος όταν χαίρονται που δεν θα γίνει μάθημα μια ολόκληρη μέρα γιατί θα κάνει εκλογές η ΕΛΜΕ ή κάθε φορά που δεν γίνεται μάθημα για τους γνωστούς λόγους, ή όταν η πρώτη δουλειά που κάνουν στην αρχή της χρονιάς είναι να πάρουν το ημερολόγιο να δουν πότε πέφτουν οι αργίες για να δουν πόσες μέρες θα γλιτώσουν μάθημα. Έπρεπε να δείτε την χαρά όταν ήρθε το έγγραφο από το Υπουργείο που έλεγε "Επειδή των τριών Ιεραρχών πέφτει Κυριακή θα εορταστεί Παρασκευή!!!!!" Είμαστε απίστευτοι!!
Όταν πας κόντρα σε κατεστημένα δεν είσαι ποτέ αρεστός.

Πάντως δεν είμαι και τελείως μόνος με αυτές τις απόψεις στο σχολείο. Προσυτηλίζω (σαν τους Ιεχωβάδες!) καθημερινά συναδέλφους και μπορώ να πω ότι έχω αλλάξει τα μυαλά αρκετών. Μάλιστα έχουμε φτιάξει και ένα κίνημα που το ονομάσαμε "Δεν λουφάρω", πως λέμε "Δεν πληρώνω!".

Μάλιστα μια από τις επιτυχίες του κινήματός μας ήταν την ημέρα των εκλογών των ΕΛΜΕ αποφασίσαμε να πάμε κανονικά στο σχολείο και να κάνουμε μάθημα σε μαθητές που δεν πάνε φροντιστήριο. Μιας και η ενισχυτική δεν υπάρχει κανείς δεν θα μπορούσε να μας αποτρέψει από κάτι τέτοιο. τα παιδιά το βρήκαν καταπληκτική ιδέα. Και φυσικά πήγαμε να ψηφίσουμε μετά τις 2!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:05:02 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:49:58 »

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:31:00 am »

η "κοινή λογική" που ανέφερα παραπάνω είναι η λογική του κατεργάρη και του λουφαδόρου εκπαιδευτικού και δεν με αντιπροσωπεύει. Εγώ όπως έγραψα παραπάνω ανήκω στους "σπαστικούς" εκπαιδευτικούς που χαλάνε την πιάτσα και δεν μου μιλάει κανείς στο σχολείο γιατί:
1. θα προτείνω ο σύλλογος να γίνει μετά τις 2
2. θα προτείνω εκδρομές να πηγαίνουμε Σάββατα
3. οι πρόβες να γίνονται μετά τις 2
4. οι σχολικές εορτές Σάββατα ή ανήμερα των αργιών
5. Εκκλησιασμοί μόνο Κυριακές
6. Συνελεύσεις μαθητών στα σπίτια τους ή σε μια καφετέρια μετά τις 2
7. Εκλογές ΕΛΜΕ τα απογεύματα

Με πιάνεις;

@panos2
Το έχω ήδη κάνει αυτό που προτείνεις. Κάθε χρόνο στο τέλος της χρονιάς στέλνω στο Υπουργείο τα στατιστικά που κρατάω με το πόσες ώρες μαθήματος χάθηκαν, την ημερομηνία και τους λόγους, ώστε να δει η Υπουργός ποιά είναι η πραγματικότητα και γιατί τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε φροντιστήριο.
Προτείνω από του χρόνου να αρχίσεις να σημειώνεις και εσύ τις ώρες που χάνονται. Είναι ωραιο hobby. Θα εκπλαγείς στο τέλος από τα νούμερα που θα προκύψουν!

... φονικε

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:32:55 am »
ισως παραπονιουνται και οι γιατροι, αλλα δεν εχουν αυτη τη τακτικη που εμεις ακολουθουμε, και που ολοι οι ανθρωποι παραπονιουνται για το απαγγελμα τους, γιατι ακριβως και το καθε επαγγελμα εχει τα αρνητικα. ΔΕΝ εχει μονο ο εκπ/κος.Εμεις και οι "αλλοι" οι παντα καλυτεροι απο μας τους αδικημενους. Αυτο που δε μου αρεσει ειναι οτι δεν μιλαμε για τα αρνητικα αλλων επαγγελματων, αλλα μονο τα θετικα τους, ενω για το δικο μας μιλαμε μονο για τα αρνητικα,λες και θετικο δεν υπαρχει. Ε, ας μη γινομαστε στη τελικη! Αμαν πια!

[/quote]

Eργάζεσαι σε δημόσιο σχολείο και έχεις τέτοιο μένος;;;;έχεις άποψη κατά των καθηγητών ΄σε όλα τα θέματα που έχουν ανοιχτεί ...περισσότερο εσύ τους αντιμετωπίζεις ρατσιστικά παρά οι καθηγητές τον απλό κόσμο .όχι γιατι θα σας διαβάζουν και τίποτα περίεργα μάτια και θα λένε μωρέ καλά τα λέει αυτός θέλεουν και δικαιώματα

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:44:41 am »
Όταν κάποιος έχει υποχρεωτικό ωραριο 21 ώρες συνήθως "φροντίζει" να κάνει 19 αφού για 2 ώρες δεν σε στέλνουν αλλού λέει η κοινή λογική.

Αν έχεις 19 ώρες συνήθως στην πράξη κάνεις 17.
Αν έχεις 16 ώρες (που είναι και το χαμηλότερο) κάνεις στην πραγματικότητα 14.

Αυτή είναι η αλήθεια και το κοινό μυστικό!

Με την αύξηση ωραρίου απλά θα έρθουμε στα ίσια μας! Θα σου πει 23 ώρες υποχρεωτικό, άρα 21 θα το μεταφράσουμε εμείς όπως ξέρουμε!

Αν αυτό συμβαίνει στη δική σου περίπτωση, μην το γενικεύεις.
Είμαι 8 χρόνια στην εκπαιδευση και ποτέ δεν εχω κάνει παρακάτω από το κανονικό μου ωράριο, όπως και όλοι οι συνάδελφοι με ελάχιστες εξαιρέσεις
Μην προσπαθούμε να περάσουμε λάθος μηνύματα σε όσους είναι εκτος τάξεως και δε γνωρίζουν , συνάδελφε >:(
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:55:48 am »

Eργάζεσαι σε δημόσιο σχολείο και έχεις τέτοιο μένος;;;;έχεις άποψη κατά των καθηγητών ΄σε όλα τα θέματα που έχουν ανοιχτεί ...περισσότερο εσύ τους αντιμετωπίζεις ρατσιστικά παρά οι καθηγητές τον απλό κόσμο .όχι γιατι θα σας διαβάζουν και τίποτα περίεργα μάτια και θα λένε μωρέ καλά τα λέει αυτός θέλεουν και δικαιώματα

Εμείς ρατσιστικά τους άλλους;; Τον απλό κόσμο; Εννοείς εμεις οι μορφωμένοι αντιμετωπίζουμε ρατσιστικά μερικές φορές τους "άλλους", τους "αμόρφωτους;;

Ναι είναι λάθος αυτό... Αλλά μερικές φορές το απολαμβάνουμε και εμείς δείχνοντας μια κάποια ανωτερότητα...
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αριστερές θέσεις μου, αλλά το κάνω και εγώ καμιά φορά, όταν βλέπω κάποιον άσχετο να καμώνεται τον σπουδαίο...  :D
Μπας και αυτό πηγάζει από κάποιο σύμπλεγμα ανωτερότητας ή κατωτερότητας μήπως;;...

Μεσημεριανές ενδοσκοπήσεις...    Να το ψάξω...   
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:57:32 am από panos2 »

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:05:30 pm »
Το δόγμα του σοκ και η άνοδος του καπιταλισμού της καταστροφής: το βίαιο παρελθόν της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας.

Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...

Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των «ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική.

Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους. Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ναόμι Κλάιν παρουσιάζεται την οθόνη της WebTV του Tvxs, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του πρώην Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν, επί προεδρίας του οποίου πολλές από τις παραπάνω τεχνικές εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά σε ευρεία έκταση.

Δείτε επίσης: Πόλεμος κατά της δημοκρατίας
Πηγή : TVXS

Δουλέψτε σα σκυλιά.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:52:54 pm από KYRINIS »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:13:48 pm »
Eρση μου, κανεις μεγαλο λαθος. Οποιος διαβασει τα λεγομενα εδω θα βγαλει το αντιθετο συμπερασμα απο αυτο που εσυ πρεσβευεις. Υποτιματε ολα τα αλλα επαγγελματα και μιλατε για το πλεον δυσκολο επαγγελμα του καθηγητη(και εννοω  τον μονιμο. 
Ρατσιστες λοιπον ειναι αλλοι.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:53:47 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:26:54 pm »
killbill, βλεπω τη φιλολογο που κυνηγαει τη θεολογο να της παραχωρησει καμμια ωρα να προχωρησει στη γλωσσα, τη γερμανιδα να μενει μετα το σχολασμα για να βοηθησει τους αδυνατους μαθητες ,εμενα να κυνηγαω τον προγραμματιστη να μου προσθεσει καμμια ωρα οταν λειπει καποιος συναδελφος και αλλα πολλα.Πρωτες θα απεργησουμε ομως,κατα της αυξησης ωραριου .Δεν ειναι κοντοφθαλμο να χαρακτηριστουμε "λουφαδοροι";

Αποσυνδεδεμένος MANAXOS

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:02:47 pm »
Πολυ ενδιαφερον το αρθρο του συναδερφου Κυρινη.Πιανει την ουσια του θεματος που συζηταμε εδω και καλο θα ηταν να το παρακολουθησουμε μηπως και ανοιξουν τα ματια μας.... :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:09:54 pm »
Πραγματικά, δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τη λογική ορισμένων εδώ μέσα. Υπάρχει σφηνωμένη η πεποίθηση μέσα τους πως ό,τι γίνεται είναι για το καλό τους ή αποκαθιστά την έννομη τάξη.

Κανείς δεν μου έχει απαντήσει λ.χ ποια ακριβώς θα είναι η ωφέλεια για τους ίδιους, την εκπαίδευση και μακροπρόθεσμα την οικονομία, αν αυξηθεί το ωράριό τους. Το μόνο που λένε και ξαναλένε είναι: Επιτέλους, να δουλέψουμε περισσότερο.

Ζητούν επιτέλους να υπάρξει δικαιοσύνη και ό,τι αρνητικό ισχύει για κάποιους, να ισχύσει για όλους. Πιθανότητα να βελτιωθούν τα πράγματα για όλους δεν περνάει από το μυαλό τους;

Αναφέρουν ως προνόμιο των εκπαιδευτικών το μειωμένο ωράριο και τις διακοπές, το οποίο πρέπει να αντισταθμιστεί με κάποιου άλλου είδους τιμωρία (μείωση μισθού ή αύξηση ωραρίου εργασίας), για να υπάρξει ισοτιμία.
Μα κάθε εργασία έχει τα καλά και τα αρνητικά της. Και ένας λόγος που καταπίνεις τα αρνητικά, είναι ότι ακριβώς υπάρχουν και κάποια θετικά είτε σε επίπεδο μισθοδοσίας, είτε σε επίπεδο ωραρίου είτε σε επίπεδο διακοπών, συνθηκών εργασίας, κοινωνικής αναγνώρισης κλπ. Το θετικό λειτουργεί αντισταθμιστικά για το αρνητικό. Πρέπει δηλ. να αυξήσουμε τα αρνητικά, επειδή υπάρχουν κάποια θετικά;

Άλλωστε, αυτήν τη στιγμή δεν γίνεται ούτε εξορθολογισμός του συστήματος ούτε δικαιότερη ανακατανομή των "προνομίων". Απλώς κόβουν σιγά-σιγά από τον καθένα τα όποια προνόμια είχε δημιουργώντας του ενοχές και βάζοντας τους υπόλοιπους να τον κοιτάνε με μισό μάτι. Στο τέλος θα μας πουν ότι θα πρέπει να μας αρκεί η χαρά της εργασίας και το όποιο ξεροκόματο τη συνοδεύει. >:(

Το θέμα είναι ότι στο όνομα της βραχυπρόθεσμης εξοικονόμησης πόρων καταλύονται εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα δεκαετιών, χωρίς διάλογο, χωρίς αναζήτηση της βέλτιστης και δικαιότερης λύσης. Έτσι, χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, χωρίς λύπη, μεγάλα και υψηλά γύρω μας χτίζουνε τείχη... :-\
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:12:40 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 02:07:28 pm »
Μια καλή λύση θα ήταν η εξής:
π.χ. στη δευτεροβάθμια: 20 ώρες διδασκαλίας/βδομάδα για ΟΛΟΥΣ και μείωση στα π.χ. 17-18 μετά από π.χ. 10-12 χρόνια καθαρής προϋπηρεσίας στην τάξη (και όχι σε γραφεία κλπ). Παράλληλα να υπάρχει γραμματέας/οικονομικός διαχειριστής σε κάθε σχολείο, ώστε να μην απασχολείται ο εκπαιδευτικός με οτιδήποτε άσχετο με τη διδασκαλία (δηλ. γραφειοκρατικές διαδικασίες, με τις οποίες θα ασχολείται αποκλειστικά ο γραμματέας μαζί με τον διευθυντή). Επίσης, να μην υπάρχουν παράλογα μειωμένα ωράρια (π.χ. υπεύθυνος εργαστηρίου κλπ, χρόνος θα υπάρχει άφθονος για... 1-2 ώρες τη βδομάδα επιπλέον.. και αν).
Τέλος, μου άρεσαν ορισμένες προτάσεις του killbill, όπως το να μην χάνονται συνέχεια ώρες διδασκαλίας με συνελεύσεις (π.χ. συνέλευση την τελευταία ώρα + μισή ώρα παράταση αν χρειαστεί), συμμετοχή σε εκλογές κατά τις μη εργάσιμες ώρες και μέρες (στους περισσότερους συλλόγους/ενώσεις κλπ οι εκλογές γίνονται Σ/Κ, στις ΕΛΜΕ γιατί να γίνονται μεσοβδόμαδα;;; ), εορταστικές εκδηλώσεις ανήμερα των εορτών, κατάργηση των πρωινών περιπάτων στην εκκλησία της περιοχής (ο προσηλυτισμός δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας).
Αν ξέχασα κάτι, να συμπληρώσει κάποιος  :)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473