*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 550157 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #434 στις: Απριλίου 20, 2012, 02:36:19 pm »
killbill, το ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για 7ωρη παραμονή στο σχολείο για κάποιους σίγουρα είναι μια απλή δικαιολογία, δεν παύει όμως να είναι μια πραγματικότητα. Δε μιλάμε για ατομικό υπολογιστή και ατομική... γραμματέα, αλλά μία καρέκλα για τον καθένα είναι στοιχειώδης απαίτηση, νομίζω (εκτός αν διορθώνουμε γραπτά στο όρθιο). Στο σχολείο όπου υπηρετώ όταν κάνουμε σύλλογο δε χωράμε καλά καλά όλοι στο γραφείο (και δεν είμαστε κανένας πολυπληθής σύλλογος) απλά το γραφείο τυχαίνει να είναι λίγο μεγαλύτερο από την... κουζίνα του σπιτιού μου (και δε μένω φυσικά σε καμιά έπαυλη!)

Αναφορικά προς την Αγγλία, στα δημόσια σχολεία δεν υπάρχουν δίδακτρα αλλά ούτε και χορηγοί. Στα πανεπιστήμια όντως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δραματικές αυξήσεις εν μέσω αντιδράσεων (αν και το "τουλάχιστον 5000 ευρώ ετησίως" μου φαίνεται υπερβολικό, ας μας διαφωτίσει κάποιος που σπούδασε πρόσφατα Αγγλία γιατί εγώ έκανα το μεταπτυχιακό μου το 2004 και σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά από τότε). Τελοσπάντων, ελπίζω να μην ξεφύγαμε.

Συμφωνώ κι εγώ ότι το δημόσιο ήδη έχει πάψει να θεωρείται ελκυστικό όπως στο παρελθόν. Το όνειρο για διορισμό δε ήταν κακό κατ'εμέ, το πρόβλημα ήταν το όνειρο για διορισμό με σκοπό το αραλίκι. Έπρεπε το δημόσιο να προσφέρει καλές συνθήκες εργασίας για να προσελκύει και δυναμικό υψηλής ποιότητας (δε λέω ότι αυτό συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, λέω τι θα ήταν κατά τη γνώμη μου το ιδεατό). Τώρα, ένας νέος άνθρωπος με ικανότητα και διάθεση για δουλειά δε θα έχει λόγο να στραφεί προς αυτή την επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:40:01 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #435 στις: Απριλίου 20, 2012, 03:27:22 pm »
έχεις πάρει ακραία περίπτωση , οι καθηγητές να κάθονται όρθιοι και να μην υπάρχουν καρέκλες σε καθημερινή βάση. Δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει στην πλειοψηφία των σχολείων.
Σε εμάς πάντα περισσεύουν καρέκλες αφού όλοι οι καθηγητές έρχονται για το 3ωρό τους και την κοπανάνε μετά.
Σε εσας πως και δεν υπάρχουν καρέκλες? τόσο πολύ δουλεύετε;

Μακάρι να έμεναν όλοι οι καθηγητές στο σχολείο μπας και τους έβρισκε και κανένας γονέας, και ας ήταν και όρθιοι. Δεν θα πάθουν τίποτα. Στα κενά τους κάποιοι άλλοι κάνουν μάθημα οπότε θα μπορούσαν να δανειστούν την καρέκλα τους! τόσο πρόβλημα είναι αυτό;

Εντάξει αν γίνεται σύλλογος λογικό είναι να μην φτάνουν οι καρέκλες αφού δεν συμπίπτει ποτέ να βρίσκονται ολοι οι καθηγητές ταυτόχρονα στο γραφείο τις καθημερινές.
Εγώ επιμένω ότι και έναν αράπη να μας είχαν να μας κάνει αέρα τα διαλλείματα, πάλι θα κοιτούσαμε να κάνουμε το 3ωρο-4ωρό μας και να την κοπανίσουμε. Καλύτερα από το σπίτι σου δεν είσαι πουθενά!!!! οπότε το ότι δεν έχουμε γραφεία και υποδομές στο σχολείο για να μας τραβήξει ώστε να καθόμαστε 7 ώρες κάθε μέρα είναι μια φθηνή δικαιολογία.

Από την άλλη όμως είναι ωραίο ( ; )να έρχεται ο γονιός να ρωτήσει για το παιδί του στις 11 η ώρα και να του λένε ότι ο καθηγητής σχόλασε ή ότι δεν έχει έρθει ακόμα? Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.
Όπως και μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτός ο σκοτωμός με το πρόγραμμα "γιατί με έβαλες 1η ώρα, μην με βάζεις τελευταιες ώρες, γιατί έχω 1 κενό μέσα στην μέρα κλπ".

Προτείνω:
να μην αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας όμως να γίνει 7ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο ανεξαρτήτως ωραρίου διδασκαλίας .
Να χτυπάμε κάρτα πότε μπαίνουμε και πότε βγαίνουμε από το σχολείο και να αμοιβόμαστε με βάση αυτό.
Όποιος φεύγει στο 3ωρο να του γίνεται στέρηση μισθού για τις υπόλοιπες ώρες.

μόνο έτσι θα μπορέσει ο προγραμματιστής του ωρολογίου προγράμματος να βγάλει πρόγραμμα χωρίς να τον βρίζει ο κάθε τεμπέλης που όνειρό του ήταν να γίνει εκπαιδευτικός για να κάνει το 3ωρό του και να την κοπανάει.
Δεν μας φτάνουν Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, που είμαστε οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που το έχουμε αυτό, θέλουμε και κάθε μέρα να δουλεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερο

Και σε οποιον δεν αρεσουν τα γραφεία και οι καρέκλες που υπάρχουν στα δημόσια σχολεία και αυτό είναι λόγος να μην κάθεται πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, ας πάει στον ιδιωτικό τομέα να έχει γραφείο SATO και μια όμορφη ξανθιά γραμματέα, και αν δει ποτε ξανά το φως του ήλιου την ημέρα να μου τρυπήσει την μύτη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 03:32:45 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #436 στις: Απριλίου 20, 2012, 03:49:12 pm »
...
Από την άλλη όμως είναι ωραίο ( ; )να έρχεται ο γονιός να ρωτήσει για το παιδί του στις 11 η ώρα και να του λένε ότι ο καθηγητής σχόλασε ή ότι δεν έχει έρθει ακόμα? Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.
...

Και από την άλλη, είναι ωραίο να έρχεται ο κάθε πικραμένος γονιός κάθε τρεις και λίγο για να ρωτάει για το παιδάκι του; Δεν του αρκεί η ενημέρωση όταν παίρνει τον έλεγχο;
Και επειδή μέχρι να πάρει τον έλεγχο (που στο λύκειο είναι και 2 τετράμηνα πια) μπορεί να περάσει αρκετός χρόνος, ας ορίζεται π.χ. τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα να έρχονται - αν θέλουν - για ενημέρωση γονείς/κηδεμόνες. Έτσι, όλοι μπορούν να κανονίζουν, ώστε και οι εκπαιδευτικοί να είναι διαθέσιμοι και οι γονείς να κανονίζουν τις άδειές τους.
Το μπάχαλο με τον κάθε γονέα να έρχεται όποτε το καπνίσει, μόνο στην Ελλάδα γίνεται  8)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #437 στις: Απριλίου 20, 2012, 03:55:36 pm »
Συνήθως ορίζεται μια ημέρα της εβδομάδας , οπου μπορούν οι γονείς να έρχονται και να είναι παρόντες και όλοι οι διδάσκοντες.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:40:01 »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #438 στις: Απριλίου 20, 2012, 04:01:11 pm »
killbill θα διαφωνίσω μαζί σου (όχι για πρώτη φορά)

Παράθεση
Σε εμάς πάντα περισσεύουν καρέκλες αφού όλοι οι καθηγητές έρχονται για το 3ωρό τους και την κοπανάνε μετά.

Γιατί λες την κοπανάνε ? δηλαδή έχουν να κάνουν κάποιο άλλο έργο και δεν το εκτελούν και την κοπανάνε ? ο χαρακτηρισμός κοπανάνε είναι άκυρος και υποτιμητικός.

Παράθεση
πάλι θα κοιτούσαμε να κάνουμε το 3ωρο-4ωρό μας και να την κοπανίσουμε

Επιμένω, αν δεν έχεις έργο να προσφέρεις, ποιο το νόημα να κάθεσαι να ξύνεσαι ?

Παράθεση

Στα οργανωμένα σχολεία (όπως το δικό μου) έχουν καθοριστεί ημέρες και ώρες που γίνονται δεκτοί οι γονείς από τους εκπαιδευτικούς. Το να έρθει ο γονιός όποτε θέλει αυτός δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί αφού κάλλιστα ο εκπαιδευτικός μπορεί να έχει από μάθημα έως εφημερία ακόμα και εντός σχολείου να είναι. Οπότε θέτουμε συγκεκριμένες ώρες μέρες. Άκυρο λοιπόν το επιχείρημα σου να ήμαστε πάντα στο σχολείο μήπως και εμφανιστεί κάποιος γονέας.

Παράθεση
Όπως και μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτός ο σκοτωμός με το πρόγραμμα "γιατί με έβαλες 1η ώρα, μην με βάζεις τελευταιες ώρες, γιατί έχω 1 κενό μέσα στην μέρα κλπ".

Ο προγραμματιστής δεν είναι κανένας θεός να κάνει ότι γουστάρει. Οφείλει να αφουγκράζεται τους συναδέλφους του και να κατανοεί την ανάγκη που μπορεί να έχουν χωρίς να κριτικάρει και να αξιολογεί την ανάγκη. Αν μπορεί να εξυπηρετήσει το κάνει αν δεν μπορεί δεν το κάνει εξηγώντας γιατί δεν μπορεί, στις δύσκολες περιπτώσεις ζητά την κάλυψη της δ/νσης. Αν δεν μπορεί να κάνει τα παραπάνω καλύτερα να παραιτηθεί από το πόστο του παρά να τον ακούω να γκρινιάζει όπως κάνεις εσύ.

Στην τελική killbill η λύση είναι πάντα η μέση οδός. Εφόσον θέλει ο δ/ντης σου να κρατήσει τους εκπαιδευτικούς εντός σχολείου μπορεί να βρει έργο και δράσεις να αναθέσει αλλά όχι για να τους έχει απλά εκεί αλλά γιατί υπάρχει πραγματική ανάγκη για τις δράσεις αυτές. Μην αφήνεις τον πόνο του προγραμματιστή να επηρεάζει την λογική σου γιατί αυτό που περιγράφεις ..
Παράθεση
μόνο έτσι θα μπορέσει ο προγραμματιστής του ωρολογίου προγράμματος να βγάλει πρόγραμμα χωρίς να τον βρίζει ο κάθε τεμπέλης
είναι ο προσωπικός σου πόνος που κατά την γνώμη μου είναι θέμα αποκλειστικά δικό σου και τους δ/ντη σου το πως θα το διαχειριστείς, αλλά δεν μπορείς την δική σας αναποτελεσματικότητα να την περνάτε ως επιχείρημα για κάτι μη λογικό για όλους εμάς τους υπολοίπους.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 04:15:41 pm από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
« Απάντηση #439 στις: Απριλίου 20, 2012, 04:15:49 pm »
Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο kinegiros. Και στο δικό μου σχολείο υπάρχουν καθορισμένες μέρες και ώρες που γίνονται δεκτοί οι γονείς (μία μέρα κοινή για όλους και μία δεύτερη για κάθε συνάδελφο) και το σύστημα δουλεύει καλά και για τους γονείς και για τους εκπαιδευτικούς. Το ίδιο ισχύει και για το πρόγραμμα. Με λίγη καλή θέληση λειτουργεί σωστά το σχολείο και μπορεί να γίνει και κάποια διευκόλυνση σε κάποιον εκπαιδευτικό.
Ωστόσο, κακώς συγχέεται ο χρόνος παραμονής στο σχολείο με το διδακτικό ωράριο. Νομίζετε ότι το υπουργείο ενδιαφέρεται για το πόσες ώρες θα μείνει κάποιος στο σχολείο; Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η κάλυψη των κενών που θα προκύψουν από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις. Και επειδή νέοι διορισμοί δεν προβλέπονται (ούτε για μόνιμους, ούτε για αναπληρωτές) η μόνη λύση είναι η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των όσων απομένουν...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #440 στις: Απριλίου 20, 2012, 04:31:08 pm »
killbill, θα αγνοήσω τις ειρωνείες για το πόσο πολύ δουλεύουμε εμείς, για τα γραφεία SATO και για την ξανθιά γραμματέα. Κι εμείς όπως είπαν οι συνάδελφοι παραπάνω ορίζουμε μια ημέρα την εβδομάδα για ενημέρωση γονέων, και τη συγκεκριμένη ημέρα παραμένουμε όλοι στο σχολείο από την πρώτη ως και την έβδομη ώρα. Δε θα είχα καμία αντίρρηση να το έκανα καθημερινά (τις περισσότερες μέρες το κάνω αναγκαστικά γιατί είμαστε μικρό σχολείο με λίγο μόνιμο προσωπικό οπότε οι δουλειές και οι εφημερίες επιμερίζονται σε λίγους), αλλά να παραμένω και χωρίς να υπάρχει λόγος δε νομίζω να βελτίωνε την ποιότητα της εκπαίδευσης. Η προετοιμασία μαθήματος και η διόρθωση γραπτών -δουλειές που έτσι κι αλλιώς δεν προσμετρώνται στο ωράριό μας- για κάποιους είναι καλύτερα να γίνονται στην ησυχία του σπιτιού μας. Επίσης, υπάρχουν συνάδελφοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά σε απαράδεκτο οδικό δίκτυο. Εγώ που έχω νοικιάσει σπίτι και πηγαίνω με τα πόδια στο σχολείο δεν είχα ποτέ αντίρρηση να ξεκινάω από 1η ώρα για να τους διευκολύνω. Με στοιχειώδη συναδελφικότητα, κατανόηση και καλή διάθεση πολλά θέματα μπορούν να λυθούν.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: Απριλίου 20, 2012, 05:22:44 pm »
@kinegiros:

για μένα το να κάνεις 2 ώρες μάθημα και μετά να φεύγεις, ναι είναι κοπάνα από την δουλειά σου!

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην υπάρχει δουλειά να κάνεις στο σχολείο. ο ισχυρισμός "αν δεν έχεις δουλειά να κάνεις τότε γιατί να κάτσεις, για να ξύνεσαι" είναι άκυρος. ΠΑΝΤΑ υπάρχει δουλειά. Και αν δεν έχεις προσωπική δουλειά, ρώτα τον διευθυντή σου αν υπάρχει κάτι να κάνεις, και να είσαι σίγουρος ότι θα σου βρει όχι 1 αλλά 100 δουλειές που πρέπει να γίνουν!

εξάλλου απορώ πως είναι δυνατόν να μην έχεις να κάνεις κάτι (διόρθωση έστω προετοιμασία για την επόμενη μέρα).
Αλλά όπως είπε και η marinadim, θα προτιμούσαμε να δουλέψουμε σπίτι μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι όλος ο κόσμος το εύχεται αυτό! χιλιάδες γραφειάδες του δημοσίου γιατί να μην δουλεύουν και αυτοί στο σπίτι τους? να παίρνουν την δουλειά και να την κάνουν στο Laptop τους στην ησυχία του σπιτιού τους; Διαφωνώ με την λογική αυτή. Οι υπόλοιποι δηλαδή γιατί να μην δουλεύουν και αυτοί από σπίτι τους;
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 05:30:24 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: Απριλίου 20, 2012, 05:31:45 pm »
Eίναι γνωστή η πολιτική του κράτους να τα σκίσει όλα. Η εντολή είναι: μην τους αφήνετε περιθώρια ούτε για 500 ευρώ και με σύμβαση ακόμα να δουλέψουν. Η κατάσταση από τον Ιούνιο θα είναι πολύ χειρότερη. Στο χέρι μας είναι να τους μαυρίσουμε στις εκλογές. Ακούστε προσεκτικά το τι λένε, ακούσετ προσεκτικά τα ψέματα και τους εκφοβισμούς περί χρεοκωπίας σε περίπτωση που δεν βγουν αυτοδύναμοι, ακούστε τις απειλές που τολμάνε και εκτοξεύουν σε προεκλογική περίοδο. Τα άτομα έχουν ξεφύγει πλέον, ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΨΩΜΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΟΦΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.

Ψηφίστε πολύ προσεκτικά, υπάρχουν και κάποιοι που ίσως αξίζουν περισσότερο (μπορεί να υπάρχουν και ελάχιστοι και στα δύο μεγάλα κόμματα που αξίζουν). Ελπίζω σε αυτές τις εκλογές να πάρουν το μήνυμα ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, γιατί μάλλον τόσα χρόνια δεν το πήραν.
Είναι δεδομένο ότι Ελλάδα εδώ και σχεδόν 3 χρόνια εφαρμογής του μνημονίου, δεν κατάφερε τίποτε από πλευράς μείωσης τους χρέους, ανάπτυξης και όλων των υπολοίπων που διαβεβαίωναν οι "φωστήρες" τους έθνους. Το αντίθετο κάθε μήνα και νέα μέτρα, παράλογα καθε μήνα νέοι φόροι ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ. Επομένως τόσα χρόνια έλεγαν ψέματα ή δεν ήξεραν τι έκαναν. Γιατί όταν συνεχίζεις να εφαρμόζεις την αποτυχημένη συνταγή, που ξέρεις ότι απέτυχε, και συνεχίζει κάθε μήνα να αποτυγχάνει, μόνο χλευασμό και απαξίωση προκαλείς στη νοημοσύνη σκεπτόμενων ανθρώπων

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 05:49:53 pm από foibos81 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: Απριλίου 20, 2012, 05:58:36 pm »
Ότι υπάρχουν ένα σωρό δουλειές στο σχολείο είναι αδιαμφισβήτητο, το έγραψα και παραπάνω. Σίγουρα είναι λάθος η νοοτροπία "κάνω το μάθημά μου και φεύγω".

Αλλά ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι θα εξυπηρετούσε η προετοιμασία μαθήματος στο σχολείο. Το κάνω, δεν έχω αντίρρηση, κουβαλάω τη βιβλιοθήκη μου και τα αρχεία με τις σημειώσεις μου, περιμένω να ελευθερωθεί ο ένας (!) υπολογιστής που υπάρχει στο γραφείο, μου αποσπά την προσοχή κάθε τόσο η φασαρία από τα παιδιά που βγαίνουν διάλειμμα... αλλά στην τελική, με ποιον τρόπο συνδράμω ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη παιδεία;
Δηλαδή, η επιχειρηματολογία εξαντλείται στο ότι είναι λάθος να δουλεύουμε στο σπίτι μας γιατί οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν αυτή την ευχέρεια; Τι να κάνουμε, ο εφοριακός και ο υπάλληλος του ΙΚΑ που εξυπηρετούν κοινό δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, απαιτείται η φυσική παρουσία τους. Κάθε δουλειά είναι διαφορετική, έτσι δεν είναι; Ή μήπως να ζητήσουμε και από όλους αυτούς να "ξενιτευτούν" για μερικά χρόνια γιατί έτσι κάνουμε εμείς;

Εννοείται ότι αν στο σχολείο διδάσκουμε, κάνουμε δουλειές γραφείου και προετοιμάζουμε μάθημα ή διορθώνουμε, το 7ωρο δεν επαρκεί. Άρα ή πρέπει να επεκταθεί περαιτέρω το ωράριο, ή, killbill, να αποδεχτούμε ότι μέρος της δουλειάς μας θα γίνεται στο σπίτι.

Προφανώς δεν έχει νόημα να επανέλθω. Άλλωστε, όπως είπε ο PANAS το ζητούμενο δεν είναι η παραμονή μας στο σχολείο, αλλά η αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: Απριλίου 20, 2012, 06:03:37 pm »
Έχει αναφερθεί κατά καιρούς και γράφτηκε και λίγο πιο πάνω, ότι δεν θα πείραζε η παραμονή μας στο σχολείο 7 ώρες κάθε μέρα, αρκεί να υπήρχαν οι υποδομές όπως κάθε καθηγητής να είχε το γραφείο του, καρέκλα να κάτσει, τον υπολογιστή του, καλαίσθητο χωρο εργασίας, την γραμματέα του, το φωτοτυπικό του μηχάνημα κλπ κλπ.

Γιατί εγώ πιστεύω ότι αν στον Ελληνα του δώσεις τα παραπάνω, πάλι τα ίδια θα κάνει? Η νοοτροπία αυτή που έχει η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που διαμαρτύρεται γιατί να έχει κενά στο πρόγραμμα, γιατί με έβαλες 1η ώρα μάθημα κάθε μέρα κλπ κλπ ΔΕΝ αλλάζει. Πάλι τα ίδια θα κάνουμε ακόμα και χορεύτριες να μας φέρουν σε κάθε διάλλειμμα. Αλλιώς δεν θα είμαστε Έλληνες αλλά Άγγλοι!
Μακάρι να είμαι λάθος.

Όσον αφορά περί υποδομών στην Αγγλία που αναφέρθηκαν παραπάνω, να μην ξεχνάμε ότι εκεί οι γονείς πληρώνουν στο σχολείο (βιβλία, δίδακτρα κλπ) και επίσης υπάρχουν και οι χορηγοί (κοκα κόλα κλπ) που δίνουν λεφτά στα σχολεία για διαφημιστικους σκοπούς. Είναι εμπόριο η παιδεία και μην ξεγελιόμαστε. Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί τέτοιες υποδομές στην Αγγλία και εδώ στην Ελλάδα όχι. Μην αναρωτιόμαστε για τα χάλια των Ελληνικών πανεπιστημίων και για την χλιδή των πανεπιστημίων στην Αγγλία όταν τα ετήσια δίδακτρα στην Αγγλία είναι από 5000
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: Απριλίου 20, 2012, 06:24:54 pm »
δωρεαν δεν ειναι τιποτε παντως, ουτε η παιδεια, ολα απο τους φορους μας βγαινουν, οι οποιοι εφτασαν στα υψη και η παιδεια αντιθετα στον πατο, α και τη γραμματεα τη θελω μελαχρινη(πως εγινε ο συνειρμος μονο λιγοι θα καταλαβουν ;D ;D)

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: Απριλίου 20, 2012, 06:28:34 pm »
Πάντως αν γίνει αύξηση διδακτικών ωρών τότε γενικότερα όλα τελείωσαν για εμάς τους απέξω ! ίσως και καλύτερα για να δούμε και τι θα κάνουμε στη ζωή μας γενικότερα αφού η εκπαίδευση πλέον απαξιώθηκε από όλες τις απόψεις .

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: Απριλίου 20, 2012, 06:36:16 pm »
αν γινει αυξηση ωρων στη δευτεροβαθμια, θα πρεπει να γινει ιδια σε ολες τις ειδικοτητες, και εδω ερχεται το μεγαλο θεμα, αφου ολες οι ειδικοτητες δεν ειναι ιδιες, αρα εκει που υπαρχουν ηδη υπεραριθμοι, και θα βγουν και αλλοι με την αυξηση ωρων, τι θα κανει; απολυσεις; 8)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)