0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο επίδομα από τον Οαεδ για όσους έχουν λίγα ένσημα? Εγώ φέτος είχα 8 ενσημα το μήνα (!) και άκουσα ότι υπάρχει κάποιο εφάπαξ ποσό που δίνουν σε όσους έχουν <12 ένσημα το μήνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω, thanks για το link. Πάντως στον οαεδ που πήγα σήμερα για να συνεχίσω το ταμείο που είχα κόψει όταν προσλήφθηκα, τους ρώτησα και δεν ήξεραν κάτι.
Ερώτηση: Φέτος ήμουν πρώτη χρονιά ωρομίσθια αλλά είχα πολύ λίγες ώρες κ τα ένσημα που μάζεψα είναι γύρω στα 50. Θα χρειαστεί να πάω από ΟΑΕΔ να δηλωθώ αφού δεν δικαιουμαι ταμείο ανεργίας? Το καλοκαίρι, εφόσον δεν δουλεύω, χρειάζεται να βγάλω κάρτα ανεργίας?
Α) Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:1. Το τελευταίο 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες (ΕΝΣΗΜΑ) χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια (ΕΝΣΗΜΑ) του τελευταίου διμήνου και επιπλέον να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας (ΕΝΣΗΜΑ) κατά έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την εγγραφή του στο ταμείο ανεργίας.2. Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (ΕΝΣΗΜΑ) στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυση του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια (ένσημα) του τελευταίου διμήνου και επιπλέον να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας (ΕΝΣΗΜΑ).κατά έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την εγγραφή του στο ταμείο ανεργίας.
Τα ένσημα που έχω είναι μέχρι και το β τρίμηνο του 2006. Έκτοτε, ξαναέχω ένσημα μόνο για εφέτος που εργάστηκα ως ωρομίσθια 4,5 περίπου μήνες και που φυσικά δεν μου έχουν δοθεί. Ξέρει κανείς να μου πει, αν δικαιούμαι το εφάπαξ τριμηνιαίο επιδομα; Απ' το σχολείο όπου και εργαζόμουν, ο υπεύθυνος για τη μισθοδοσία μου ανέφερε ότι για να το δικαιούμαι, πρέπει να συμπληρώνω 60 ημερομίσθια. Ισχύει;
Παράθεση από: marion στις Ιουνίου 22, 2010, 04:57:41 pmΤα ένσημα που έχω είναι μέχρι και το β τρίμηνο του 2006. Έκτοτε, ξαναέχω ένσημα μόνο για εφέτος που εργάστηκα ως ωρομίσθια 4,5 περίπου μήνες και που φυσικά δεν μου έχουν δοθεί. Ξέρει κανείς να μου πει, αν δικαιούμαι το εφάπαξ τριμηνιαίο επιδομα; Απ' το σχολείο όπου και εργαζόμουν, ο υπεύθυνος για τη μισθοδοσία μου ανέφερε ότι για να το δικαιούμαι, πρέπει να συμπληρώνω 60 ημερομίσθια. Ισχύει;Νομίζω σε ενδιαφέρει αυτό:Ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργωνΚαταβάλλεται σε ανέργους, που δεν έχουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης (δεν ανήκουν στους εποχιακούς) και έχουν πραγματοποιήσει 60 τουλάχιστον ημερομίσθια κατά τον προηγούμενο, της εγγραφής τους στον Ο.Α.Ε.Δ., χρόνο. Πρέπει να παραμείνουν άνεργοι (γραμμένοι στον Ο.Α.Ε.Δ.) για τρεις μήνες και το εισόδημά τους να μην υπερβαίνει ένα καθορισμένο ποσό.Το επίδομα καταβάλλεται ανά τρίμηνο σε τρεις δόσεις (15 ημερήσια επιδόματα) μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.Δικαιολογητικά: * Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή αντίγραφο Φορολογικής δήλωσης *
Παράθεση από: irene5 στις Ιουνίου 21, 2010, 10:26:31 pmΕρώτηση: Φέτος ήμουν πρώτη χρονιά ωρομίσθια αλλά είχα πολύ λίγες ώρες κ τα ένσημα που μάζεψα είναι γύρω στα 50. Θα χρειαστεί να πάω από ΟΑΕΔ να δηλωθώ αφού δεν δικαιουμαι ταμείο ανεργίας? Το καλοκαίρι, εφόσον δεν δουλεύω, χρειάζεται να βγάλω κάρτα ανεργίας?Αν ήταν 60 θα μπορούσες να πάρεις το ειδικό βοήθημα..Η γνώμη μου είναι να βγάλεις κάρτα ανεργίας....
Θα ήθελα όμως αν μπορείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να μου διευκρινίσετε και το εξής: απ' ό,τι ξέρω οι τελευταίοι δύο μήνες δεν υπολογίζονται για το μηνιαίο επίδομα ανεργείας. Ισχύει το ίδιο και για το τριμηνιαίο επίδομα; Δηλ. τα 60 ημερομίσθια θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί πριν τους 2 τελευταίους μήνες, οπότε και λύεται η σύμβασή μας ή στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν παίζει ρόλο; Διότι, από το ΙΚΑ μου ανέφεραν ότι μάλλον δεν το δικαιούμαι και πράγματι δε θα το δικαιούμαι αν δεν μετρούν και οι δυο τελευταίοι μήνες.